Λόγια του Βαρδάρη

  • O Μυλόπουλος, ο ΕΟΔΥ και η ανάρτηση που "κατέβηκε"
    09/11/2020 14:55

    O Μυλόπουλος, ο ΕΟΔΥ και η ανάρτηση που "κατέβηκε"

    Επέστρεψε με νεότερη ανάρτηση ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με χθεσινή του ανάρτηση την οποία αναγκάστηκε να "κατεβάσει" τελικά. 

    Στην αρχική ανάρτησή του ο κ. Μυλόπουλος αναφέρθηκε σε καταγγελία γνωστής του. Σύμφωνα με την καταγγελία που ο ίδιος έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού η εν λόγω γνωστή του πήγε για τεστ σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ωστόσο δεν έκανε το τεστ λόγω της μεγάλης ουράς και της καθυστέρησης. Στην συνέχεια, σύμφωνα με τον Μυλόπουλο, την κάλεσαν και της ανακοίνωσαν πως είναι θετική. Ο κ. Μυλόπουλος πάντως, δήλωσε πως μετέφερε την πληροφορία με επιφύλαξη. 

    "Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτησή μου σχετικά με ιστορία που άκουσα και μετέφερα με κάθε επιφύλαξη στον τοίχο μου, αποφάσισα να την κατεβάσω. Η ιστορία αφορούσε σε κάποια γνωστή μου που έμαθα ότι πήρε θετικό αποτέλεσμα από τον ΕΟΔΥ, χωρίς να έχει κάνει τεστ για τον κορωνοϊό.Εφόσον δεν μπορώ να αποκαλύψω τις πηγές μου, σεβόμενος τα προσωπικά δεδομένα των πρωταγωνιστών της ιστορίας, δεν μπορώ και να υποστηρίξω την αξιοπιστία της.Συνεπώς, θεωρώ σωστό η ανάρτηση να κατέβει. Αν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της ιστορίες επιθυμούν, μπορούν να προχωρήσουν οι ίδιοι σε επώνυμη καταγγελία" έγραψε μετά την απόσυρση της επίμαχης ανάρτησης. 

    Η ανάρτηση του πρώην πρύτανη προκάλεσε αντίδραση του ΕΟΔΥ με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα κινηθεί νομικά για διασπορά fake news. 

    Σήμερα έγραψε πάλι στο facebook ο κ. Μυλόπουλος: 

    "Παρακολουθώ τις παρατεταμένες αντιδράσεις για την χτεσινή μου ανάρτηση, οι οποίες συνεχίζονται με την ίδια ένταση και το ίδιο μένος εναντίον μου. - Λες και δεν απέσυρα τη συγκεκριμένη ανάρτηση λίγες ώρες μετά, αναγνωρίζοντας το λάθος μου να εμπιστευτώ, χωρίς καμία πρόθεση, μια ιστορία που μου μεταφέρθηκε και την δημοσιοποίησα με κάθε επιφύλαξη, όπως εξ αρχής δήλωσα, χωρίς να μπορώ να υποστηρίξω την αξιοπιστία της.- Λες και δεν ανέλαβα τις ευθύνες μου από χτες το απόγευμα ακόμη, εξηγώντας με ειλικρίνεια τους λόγους που με οδήγησαν τόσο στην ανάρτηση, όσο στην απόσυρσή της. Κατηγορούν εμένα ότι δήθεν συμβάλλω στη δυσφήμιση του ΕΟΔΥ, όταν από χτες το απόγευμα που κατέβασα την ανάρτηση, μέχρι και τώρα, είναι οι κατήγοροι και υβριστές μου που αναπαράγουν μια ιστορία την οποία εγώ και απέσυρα εγκαίρως και παραδεχόμενος ότι δεν μπορώ να υποστηρίξω την αξιοπιστία της, ουσιαστικά αποκατέστησα την όποια βλάβη τυχόν αυτή έκανε στον λίγο χρόνο που έμεινε αναρτημένη. Τώρα λοιπόν είναι οι υβριστές μου που συμβάλλουν στον δικό μου διασυρμό, αναγκάζοντάς με κι εμένα με τη σειρά μου να προστατέψω κι εγώ τον εαυτό μου με νόμιμα μέσα. Εγώ έβαλα εγκαίρως τέλος σε αυτή την ιστορία, αναγνωρίζοντας με θάρρος το λάθος μου. Αναμένω και από την άλλη πλευρά να κάνει το ίδιο. «Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη», έγραψε χαρακτηριστικά.