Λόγια του Βαρδάρη

  • Ο Λ. Κυρίζογλου υποψήφιος πρόεδρος για την ΚΕΔΕ με τη στήριξη της Ν.Δ
    13/09/2019 13:53

    Ο Λ. Κυρίζογλου υποψήφιος πρόεδρος για την ΚΕΔΕ με τη στήριξη της Ν.Δ

    Τη μάχη για τη διεκδίκηση της προεδρίας στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ετοιμάζεται να δώσει ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η Ν.Δ «κλείδωσε» την υποψηφιότητα του για το ανώτατο συλλογικό όργανο της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης.

    Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Κυρίζογλου αποτέλεσε και προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, με τον οποίο ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης συναντήθηκε κατ΄ ιδίαν στη Θεσσαλονίκη, κατά τη επίσκεψη του για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

    Το επόμενο διάστημα ο κ. Κυρίζογλου θα έχει συναντήσεις και επαφές με τους δημάρχους τόσο της «γαλάζιας» παράταξης του στην ΠΕΔ-ΚΜ, όσο και με τους υπόλοιπους από την Κεντρική Μακεδονία και ευρύτερα τη Βόρεια Ελλάδα.

    Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν από τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το θέμα της νέας ηγεσίας στην ΚΕΔΕ άνοιξε στο περιθώριο της σύσκεψης που έγινε στο ΥΜΑΘ, με τους 14 δημάρχους του νομού, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου και του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου. Οι αιρετοί της Θεσσαλονίκης, εκδήλωσαν ανοιχτά την προτίμηση τους για το νέο πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τονίζοντας ότι θα στηρίξουν ένθερμα της υποψηφιότητα του.

    Εξάλλου, ο κ. Κυρίζογλου έχει ήδη γνωστοποιήσει την απόφαση του να διεκδικήσει την προεδρία του οργάνου, ενώ η δήλωση στήριξης των δημάρχων της Θεσσαλονίκης, με τους οποίους συνεργάζεται στενά όλα αυτά τα χρόνια, αποτελεί μόνο ένα δείγμα, καθώς από όλη την Ελλάδα τα μηνύματα που δέχεται είναι κάτι παραπάνω από θετικά.