ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Θεσσαλονίκη

Η συνέντευξη στη «ΜτΚ», η υποψηφιότητα στην Α’ εκλογική περιφέρεια, η περιοδεία και τα έργα - Τι λένε Έλενα Ράπτη, Δημήτρης Κούβελας, Διαμαντής Γκολιδάκης και Γιάννης Γιώργος

 17/04/2023 15:00

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Θεσσαλονίκη

Νίκος Οικονόμου

Πολύ Θεσσαλονίκη περιείχε το τελευταίο διάστημα στις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την Κυριακή σε μία αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στη «ΜτΚ» ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης και να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος. Όπως είχε κάνει το 1996 ο Μιλτιάδης Έβερτ και όπως έκανε ο Κώστας Καραμανλής, που πρωτοκατέβηκε στην Α’ Θεσσαλονίκης από το 1989 και ο οποίος ήταν στη λίστα της ΝΔ και ως βουλευτής και αρχηγός του κόμματος αλλά και ως πρωθυπουργός.

«Έχω ασχοληθεί τόσο πολύ και συστηματικά με τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, ώστε ήδη αισθάνομαι βουλευτής της. Στις προσεχείς εκλογές, ναι, θα είμαι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης. Δείχνοντας με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο το ενδιαφέρον μου για την πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα» ήταν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη που μας έδωσε.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τα έργα στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι «από το 2019 έγιναν στην πόλη πολλά» και ότι «πρόκειται για το πιο φιλόδοξο αναπτυξιακό σχέδιο που είχε ποτέ η Θεσσαλονίκη μας, με κύριο στόχο το 2030 να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Αναφέρθηκε στη Δυτική Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι «η δυτική Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει πιο συνεκτική, πιο ασφαλής, πιο προσβάσιμη, πιο πράσινη. Πρέπει να αποδώσουμε επιτέλους τον σεβασμό, την προσοχή και την αξιοπρέπεια που αρμόζει στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού όσοι ζουν στα δυτικά της πόλης. Και, δυστυχώς, η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει δώσει το μέρισμα που αναλογεί στους κατοίκους της».

Αλλά μίλησε και για το νερό επαναλαμβάνοντας ότι «το νερό δεν ιδιωτικοποιείται, τελεία και παύλα. Το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Για να τελειώσουν όλα αυτά τα fake news και οι σαχλαμάρες που διακινεί η αντιπολίτευση».

Επακολούθησε τη Δευτέρα η περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε στην πόλη για περίπου 6 ώρες. Κάνοντας επισκέψεις, δίνοντας συνεντεύξεις, σφίγγοντας χέρια και ανακοινώνοντας παλιά και νέα πρότζεκτ για την πόλη.

Για όλα αυτά ζητήσαμε τη γνώμη πολιτικών και ανθρώπων της πόλης, που μας μίλησαν για τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι μόνο. Γιατί αυτή η συζήτηση αφορά τελικά τις ανάγκες της πόλης.


elena-rapti.jpg

Έλενα Ράπτη

Βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης

”Η Θεσσαλονίκη του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για μία ακόμη φορά στη Θεσσαλονίκη. Σε μία επίσκεψη ουσίας για τις προτεραιότητες που βάζει ο ίδιος στην πόλη μας. Στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στον χώρο ανάπλασης του Περιαστικού Δάσους Αναψυχής στον Δήμο Παύλου Μελά, στον χώρο ανέγερσης του νέου ογκολογικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο στρατόπεδο «Καρατάσιου». Στο Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για τη βία κατά των γυναικών, στη Στοά Μοδιάνο. Με άλλα λόγια, ανάπτυξη, δουλειές, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αστικές αναπλάσεις, προστασία των γυναικών από τη βία.

Η σχέση του πρωθυπουργού με τη Θεσσαλονίκη είναι όμως βαθύτερη. Η ανάπτυξη της πόλης είναι πολιτική προτεραιότητα της νέας θητείας της κυβέρνησης αλλά και προσωπικό του στοίχημα. Γι’ αυτό και εκτός από πρωθυπουργός της χώρας θα είναι και βουλευτής της Θεσσαλονίκης. Μία επιλογή που σηματοδοτεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ταχύτητα με την οποία θα τρέξει η πόλη μας στην επόμενη κυβερνητική τετραετία.

Η Θεσσαλονίκη κέρδισε σε τέσσερα χρόνια όσα δεν έγιναν επί δεκαετίες. Και είναι έτοιμη να προσθέσει στα ήδη εκτελούμενα έργα και μία σειρά έργων ανάπτυξης που θα της δώσουν νέα πνοή. Με το Μετρό (που θα επεκταθεί και δυτικά), τον FlyOver, το λιμάνι της πόλης, τις ξένες επενδύσεις, την ανάπτυξη της δυτικής Θεσσαλονίκης. Είναι μία ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί για την πόλη μας.


kouvelas-XC5zz.JPG

Δημήτρης Κούβελας

Δικηγόρος, βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης

”Η Δυτική Θεσσαλονίκη αλλάζει σταθερά και αναπτυξιακά

Η πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα δυτικά της Θεσσαλονίκης απέδειξε περίτρανα το βαθύ, διαρκές και έντονο προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, για την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις πλευρές της πόλης. Νιώθω ικανοποίηση που έχω συμβάλει ώστε το ρολόι να χτυπά σε «ώρα Θεσσαλονίκης» και τα πράγματα πλέον αρχίζουν να αλλάζουν με μία άλλη δυναμική, που δεν περιλαμβάνει μόνο το ιστορικό κέντρο αλλά και την ανάδειξη πολλών περιοχών ανατολικά και στην Καλαμαριά αλλά κυρίως στα δυτικά.

Η αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων «Καρατάσιου», «Ζιάκα», «Γκόνου» και «Παύλου Μελά», η κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου αντικαρκινικού νοσοκομείου, κοινωνικών κατοικιών και Εμπορευματικού Σταθμού στα δυτικά, τα μεγάλα έργα υποδομής όπως το FlyOver, που θα αναβαθμίσουν τη σύνδεση της ανατολικής με τη δυτική πλευρά της πόλης, με την παράδοση της κεντρικής γραμμής του Μετρό και την επέκταση του προς τα δυτικά, αλλά και το νέο περιαστικό δάσος στην Ευκαρπία, πνεύμονας για την πόλη με έντονο περιβαλλοντικό πρόσημο, είναι μερικές από τις παρεμβάσεις που ήδη δρομολογούνται. Ακόμη, περισσότερες νέες θέσεις εργασίας θα προκύψουν με βεβαιότητα. Το πράσινο φως για την ανάπτυξη της δυτικής Θεσσαλονίκης έχει ήδη ανάψει και βρισκόμαστε στο σημείο της επιτάχυνσης όλων των διαδικασιών, ώστε τα αποτελέσματα να είναι ορατά το συντομότερο δυνατό. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει βήμα - βήμα και φαίνεται ότι, πλέον, αναπτυξιακός άνεμος φυσάει και προς τα δυτικά.


giannis-giorgos-5TnHN.jpg

Γιάννης Γιώργος

Πρώην αντιπεριφερειάρχη, υποψήφιο βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ

”Επίσκεψη με ουσία και ξεκάθαρα μηνύματα

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Δευτέρα ήταν μία επίσκεψη με ουσία και ξεκάθαρα μηνύματα προς τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας. Μία επίσκεψη που έδειξε τις προθέσεις του πρωθυπουργού και το πως σκέφτεται την επόμενη μέρα για τη Θεσσαλονίκη. Η δήλωσή του ότι θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης δείχνει την επιθυμία του να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης και προόδου για την πολύπαθη πόλη.

Μεστός, ξεκάθαρος, ειλικρινής, γνώστης των προβλημάτων της πόλης, έδωσε απαντήσεις και ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά τα διλήμματα της κάλπης της 21ης Μαΐου, τονίζοντας πως με την ψήφο μας ή θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω. Η αυτοδυναμία και κατ’ επέκταση η σταθερή κυβέρνηση είναι αυτά που θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη χώρα.

Η επίσκεψή του στον πρόσφατα αναβαθμισμένο χώρο της «Αγοράς Μοδιάνο» του έδωσε τη δυνατότητα να βρεθεί κοντά στους Θεσσαλονικείς, μοιράζοντας ευχές ενόψει των εορτών του Πάσχα. Τέλος, η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και η επίσκεψή τους στο Ινστιτούτο Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ, όπου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί την ανάπτυξη ενός συστήματος για την ενιαία διαχείριση των φαναριών της Θεσσαλονίκης, με στόχο τη σημαντική μείωση του κυκλοφοριακού, δείχνει τη διάθεση του πρωθυπουργού για στήριξη του έργου του Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης.


golidakis.JPG

Διαμαντής Γκολιδάκης

Καρδιολόγος, υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης

"Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Για μια ισχυρή Ελλάδα, για μια δυναμική Θεσσαλονίκη

Είμαστε πια συνοδοιπόροι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη λίστα της Α΄ Θεσσαλονίκης. Μεγάλη η τιμή. Η υποψηφιότητα του πρωθυπουργού αποτελεί μια ιστορική απόφαση που ανακοινώθηκε σε μια βαρυσήμαντη συνέντευξη, σε μια ιστορική εφημερίδα, όπως η «Μακεδονία». Είναι μια απόφαση συμβολική. Δείχνει πόσο αυτή η παράταξη τιμά τη Θεσσαλονίκη. Την πόλη των μεγάλων έργων που υλοποιήθηκαν από τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και ταυτόχρονα την πόλη, όπου ανδρώθηκε πολιτικά ο Κώστας Καραμανλής και την οποία τίμησε με την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο από το 1989. Σήμερα, εν έτει 2023 η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη λίστα της Α’ Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει τη διαχρονική σημασία που έχει η πόλη για τη ΝΔ.

Η επιλογή του πρωθυπουργού να είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη είναι και μια απόφαση ουσιαστική. Γιατί δείχνει ξεκάθαρα την έγνοια του για την πόλη. Υπάρχει άραγε άλλος πρωθυπουργός που μέσα σε 4 χρόνια να επισκέφτηκε τόσες πολλές φορές την πόλη; Που να έσκυψε με τόση προσοχή, με τόση μεθοδικότητα και με τόση χειρουργική αποτελεσματικότητα επάνω στα προβλήματά της, δίνοντας λύσεις σε θέματα που είχαν κολλήσει για χρόνια, όπως το μετρό της Θεσσαλονίκης; Που να έστρεψε, ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά, το βλέμμα του στην παραμελημένη δυτική Θεσσαλονίκη, εξαγγέλλοντας νέα έργα, όπως το νέο Ογκολογικό στο στρατόπεδο Καρατάσιου, η ανάπλαση στο στρατόπεδο Ζιάκα και η δημιουργία περιαστικού δάσους στου Παύλου Μελά, ενώ έτρεξε τις εργασίες για τη δημιουργία του υπερτοπικού Μητροπολητικού Πάρκου στο πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά; Τι πιο φυσιολογικό λοιπόν να είναι υποψήφιος στην πόλη, για την οποία πραγματικά νοιάζεται.

Αυτό που μένει είναι η αυτοδυναμία στις εκλογές που έρχονται. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Για μια ισχυρή Ελλάδα, για μια πιο δυναμική Θεσσαλονίκη.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 15-16.04.2023

Πολύ Θεσσαλονίκη περιείχε το τελευταίο διάστημα στις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την Κυριακή σε μία αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στη «ΜτΚ» ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης και να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος. Όπως είχε κάνει το 1996 ο Μιλτιάδης Έβερτ και όπως έκανε ο Κώστας Καραμανλής, που πρωτοκατέβηκε στην Α’ Θεσσαλονίκης από το 1989 και ο οποίος ήταν στη λίστα της ΝΔ και ως βουλευτής και αρχηγός του κόμματος αλλά και ως πρωθυπουργός.

«Έχω ασχοληθεί τόσο πολύ και συστηματικά με τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, ώστε ήδη αισθάνομαι βουλευτής της. Στις προσεχείς εκλογές, ναι, θα είμαι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης. Δείχνοντας με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο το ενδιαφέρον μου για την πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα» ήταν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη που μας έδωσε.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τα έργα στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι «από το 2019 έγιναν στην πόλη πολλά» και ότι «πρόκειται για το πιο φιλόδοξο αναπτυξιακό σχέδιο που είχε ποτέ η Θεσσαλονίκη μας, με κύριο στόχο το 2030 να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Αναφέρθηκε στη Δυτική Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι «η δυτική Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει πιο συνεκτική, πιο ασφαλής, πιο προσβάσιμη, πιο πράσινη. Πρέπει να αποδώσουμε επιτέλους τον σεβασμό, την προσοχή και την αξιοπρέπεια που αρμόζει στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού όσοι ζουν στα δυτικά της πόλης. Και, δυστυχώς, η Πολιτεία διαχρονικά δεν έχει δώσει το μέρισμα που αναλογεί στους κατοίκους της».

Αλλά μίλησε και για το νερό επαναλαμβάνοντας ότι «το νερό δεν ιδιωτικοποιείται, τελεία και παύλα. Το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Για να τελειώσουν όλα αυτά τα fake news και οι σαχλαμάρες που διακινεί η αντιπολίτευση».

Επακολούθησε τη Δευτέρα η περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε στην πόλη για περίπου 6 ώρες. Κάνοντας επισκέψεις, δίνοντας συνεντεύξεις, σφίγγοντας χέρια και ανακοινώνοντας παλιά και νέα πρότζεκτ για την πόλη.

Για όλα αυτά ζητήσαμε τη γνώμη πολιτικών και ανθρώπων της πόλης, που μας μίλησαν για τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι μόνο. Γιατί αυτή η συζήτηση αφορά τελικά τις ανάγκες της πόλης.


elena-rapti.jpg

Έλενα Ράπτη

Βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης

”Η Θεσσαλονίκη του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για μία ακόμη φορά στη Θεσσαλονίκη. Σε μία επίσκεψη ουσίας για τις προτεραιότητες που βάζει ο ίδιος στην πόλη μας. Στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στον χώρο ανάπλασης του Περιαστικού Δάσους Αναψυχής στον Δήμο Παύλου Μελά, στον χώρο ανέγερσης του νέου ογκολογικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο στρατόπεδο «Καρατάσιου». Στο Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για τη βία κατά των γυναικών, στη Στοά Μοδιάνο. Με άλλα λόγια, ανάπτυξη, δουλειές, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αστικές αναπλάσεις, προστασία των γυναικών από τη βία.

Η σχέση του πρωθυπουργού με τη Θεσσαλονίκη είναι όμως βαθύτερη. Η ανάπτυξη της πόλης είναι πολιτική προτεραιότητα της νέας θητείας της κυβέρνησης αλλά και προσωπικό του στοίχημα. Γι’ αυτό και εκτός από πρωθυπουργός της χώρας θα είναι και βουλευτής της Θεσσαλονίκης. Μία επιλογή που σηματοδοτεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ταχύτητα με την οποία θα τρέξει η πόλη μας στην επόμενη κυβερνητική τετραετία.

Η Θεσσαλονίκη κέρδισε σε τέσσερα χρόνια όσα δεν έγιναν επί δεκαετίες. Και είναι έτοιμη να προσθέσει στα ήδη εκτελούμενα έργα και μία σειρά έργων ανάπτυξης που θα της δώσουν νέα πνοή. Με το Μετρό (που θα επεκταθεί και δυτικά), τον FlyOver, το λιμάνι της πόλης, τις ξένες επενδύσεις, την ανάπτυξη της δυτικής Θεσσαλονίκης. Είναι μία ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί για την πόλη μας.


kouvelas-XC5zz.JPG

Δημήτρης Κούβελας

Δικηγόρος, βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης

”Η Δυτική Θεσσαλονίκη αλλάζει σταθερά και αναπτυξιακά

Η πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα δυτικά της Θεσσαλονίκης απέδειξε περίτρανα το βαθύ, διαρκές και έντονο προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, για την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις πλευρές της πόλης. Νιώθω ικανοποίηση που έχω συμβάλει ώστε το ρολόι να χτυπά σε «ώρα Θεσσαλονίκης» και τα πράγματα πλέον αρχίζουν να αλλάζουν με μία άλλη δυναμική, που δεν περιλαμβάνει μόνο το ιστορικό κέντρο αλλά και την ανάδειξη πολλών περιοχών ανατολικά και στην Καλαμαριά αλλά κυρίως στα δυτικά.

Η αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων «Καρατάσιου», «Ζιάκα», «Γκόνου» και «Παύλου Μελά», η κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου αντικαρκινικού νοσοκομείου, κοινωνικών κατοικιών και Εμπορευματικού Σταθμού στα δυτικά, τα μεγάλα έργα υποδομής όπως το FlyOver, που θα αναβαθμίσουν τη σύνδεση της ανατολικής με τη δυτική πλευρά της πόλης, με την παράδοση της κεντρικής γραμμής του Μετρό και την επέκταση του προς τα δυτικά, αλλά και το νέο περιαστικό δάσος στην Ευκαρπία, πνεύμονας για την πόλη με έντονο περιβαλλοντικό πρόσημο, είναι μερικές από τις παρεμβάσεις που ήδη δρομολογούνται. Ακόμη, περισσότερες νέες θέσεις εργασίας θα προκύψουν με βεβαιότητα. Το πράσινο φως για την ανάπτυξη της δυτικής Θεσσαλονίκης έχει ήδη ανάψει και βρισκόμαστε στο σημείο της επιτάχυνσης όλων των διαδικασιών, ώστε τα αποτελέσματα να είναι ορατά το συντομότερο δυνατό. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει βήμα - βήμα και φαίνεται ότι, πλέον, αναπτυξιακός άνεμος φυσάει και προς τα δυτικά.


giannis-giorgos-5TnHN.jpg

Γιάννης Γιώργος

Πρώην αντιπεριφερειάρχη, υποψήφιο βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ

”Επίσκεψη με ουσία και ξεκάθαρα μηνύματα

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Δευτέρα ήταν μία επίσκεψη με ουσία και ξεκάθαρα μηνύματα προς τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας. Μία επίσκεψη που έδειξε τις προθέσεις του πρωθυπουργού και το πως σκέφτεται την επόμενη μέρα για τη Θεσσαλονίκη. Η δήλωσή του ότι θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης δείχνει την επιθυμία του να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης και προόδου για την πολύπαθη πόλη.

Μεστός, ξεκάθαρος, ειλικρινής, γνώστης των προβλημάτων της πόλης, έδωσε απαντήσεις και ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά τα διλήμματα της κάλπης της 21ης Μαΐου, τονίζοντας πως με την ψήφο μας ή θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω. Η αυτοδυναμία και κατ’ επέκταση η σταθερή κυβέρνηση είναι αυτά που θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη χώρα.

Η επίσκεψή του στον πρόσφατα αναβαθμισμένο χώρο της «Αγοράς Μοδιάνο» του έδωσε τη δυνατότητα να βρεθεί κοντά στους Θεσσαλονικείς, μοιράζοντας ευχές ενόψει των εορτών του Πάσχα. Τέλος, η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και η επίσκεψή τους στο Ινστιτούτο Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ, όπου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί την ανάπτυξη ενός συστήματος για την ενιαία διαχείριση των φαναριών της Θεσσαλονίκης, με στόχο τη σημαντική μείωση του κυκλοφοριακού, δείχνει τη διάθεση του πρωθυπουργού για στήριξη του έργου του Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης.


golidakis.JPG

Διαμαντής Γκολιδάκης

Καρδιολόγος, υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης

"Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Για μια ισχυρή Ελλάδα, για μια δυναμική Θεσσαλονίκη

Είμαστε πια συνοδοιπόροι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη λίστα της Α΄ Θεσσαλονίκης. Μεγάλη η τιμή. Η υποψηφιότητα του πρωθυπουργού αποτελεί μια ιστορική απόφαση που ανακοινώθηκε σε μια βαρυσήμαντη συνέντευξη, σε μια ιστορική εφημερίδα, όπως η «Μακεδονία». Είναι μια απόφαση συμβολική. Δείχνει πόσο αυτή η παράταξη τιμά τη Θεσσαλονίκη. Την πόλη των μεγάλων έργων που υλοποιήθηκαν από τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και ταυτόχρονα την πόλη, όπου ανδρώθηκε πολιτικά ο Κώστας Καραμανλής και την οποία τίμησε με την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο από το 1989. Σήμερα, εν έτει 2023 η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη λίστα της Α’ Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει τη διαχρονική σημασία που έχει η πόλη για τη ΝΔ.

Η επιλογή του πρωθυπουργού να είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη είναι και μια απόφαση ουσιαστική. Γιατί δείχνει ξεκάθαρα την έγνοια του για την πόλη. Υπάρχει άραγε άλλος πρωθυπουργός που μέσα σε 4 χρόνια να επισκέφτηκε τόσες πολλές φορές την πόλη; Που να έσκυψε με τόση προσοχή, με τόση μεθοδικότητα και με τόση χειρουργική αποτελεσματικότητα επάνω στα προβλήματά της, δίνοντας λύσεις σε θέματα που είχαν κολλήσει για χρόνια, όπως το μετρό της Θεσσαλονίκης; Που να έστρεψε, ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά, το βλέμμα του στην παραμελημένη δυτική Θεσσαλονίκη, εξαγγέλλοντας νέα έργα, όπως το νέο Ογκολογικό στο στρατόπεδο Καρατάσιου, η ανάπλαση στο στρατόπεδο Ζιάκα και η δημιουργία περιαστικού δάσους στου Παύλου Μελά, ενώ έτρεξε τις εργασίες για τη δημιουργία του υπερτοπικού Μητροπολητικού Πάρκου στο πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά; Τι πιο φυσιολογικό λοιπόν να είναι υποψήφιος στην πόλη, για την οποία πραγματικά νοιάζεται.

Αυτό που μένει είναι η αυτοδυναμία στις εκλογές που έρχονται. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Για μια ισχυρή Ελλάδα, για μια πιο δυναμική Θεσσαλονίκη.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 15-16.04.2023

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία