Λόγια του Βαρδάρη

  • Ο Κωστής Χατζηδάκης... εκ των έσω (βίντεο)
    20/04/2023 08:57

    Ο Κωστής Χατζηδάκης... εκ των έσω (βίντεο)

    Μια πιο προσωπική συνέντευξη που περιείχε καθημερινά οικογενειακά στιγμιότυπα παραχώρησε χτες ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ήταν καλεσμένος στο MEGA και στη διάρκεια της συνέντευξης εξομολογήθηκε μεταξύ των άλλων ότι αντιπαθεί τα μεγαλεία και τις κουστωδίες. «Ήμουν νέος ευρωβουλευτής και πηγαίναμε σε βασιλικά παλάτια. Και έλεγα στον εαυτό μου: ''πώς στο καλό ζουν εδώ πέρα και δεν παθαίνουν κατάθλιψη''», σημείωσε, προσθέτοντας έχει να πάει στη Μύκονο είκοσι χρόνια: «Δε μου λείπει, αλλά ξέρω ότι αν πήγαινα, κάθε τρεις και λίγο θα ήμουν αντικείμενο σχολιασμού. Έχω απόλυτη επίγνωση ότι αν κάνεις υπερβολές θα τις βρεις μπροστά σου».

    Για τη γυναίκα του, τη Θεσσαλονικιά και πρώην έπαρχο Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή είπε ότι «έχει μεγαλώσει στον πολιτικό χώρο, ήταν στην αυτοδιοίκηση και τα αντιλαμβάνεται αυτά. Το γεγονός ότι είμαστε και οι δύο πολιτικοποιημένοι μάς έφερε πιο κοντά», ενώ αποκάλυψε ότι η κ. Καλαϊτζή έκανε πίσω στην πολιτική για να προχωρήσει ο ίδιος. «Το εκτιμώ πολύ αυτό και της το αναγνωρίζω», παραδέχθηκε. Και πρόσθεσε σχετικά με τη σύζυγό του: «Της αναγνωρίζω επίσης ότι αφιερώθηκε στο παιδί μας. Θήλαζε για δύο χρόνια, γιατί είναι οπαδός του μητρικού θηλασμού, είχε αφήσει πίσω για λίγο την Ιατρική, τώρα ξεκίνησε να τα συνδυάζει».

    Στην εκπομπή μίλησε και η ίδια η σύζυγος του κ. Χατζηδάκη, η οποία περιέγραψε μεταξύ άλλων και πώς της έκανε πρόταση γάμου. «Στην ουσία δεν έγινε ποτέ, απλώς το αποφασίσαμε. Ωστόσο μου έδωσε το δαχτυλίδι, αλλά πότε μού το έδωσε; Μία μέρα πριν τον γάμο», σχολίασε η κ. Καλαϊτζή. Με τον κ. Χατζηδάκη να συμπληρώνει ότι ο γάμος έγινε σε ένα σπίτι κοινών φίλων, όπου είχε γίνει η πρώτη τους γνωριμία, με 80 καλεσμένους και ότι το δαχτυλίδι το είχε κρύψει πίσω από ένα γιαούρτι…

    Ωραίο ήταν και αυτό που είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τον γιο τους, απαντώντας στο ερώτημα αν ξέρει τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς του: «Ήμουν στο τάμπλετ και κάτι κοίταζα και μου λέει η Πόπη: ”Βρε Κωστή, είσαι στο σπίτι, ασχολήσου λίγο με τον Γιάννη”. Με τον Γιάννη να απαντά: ”Μαμά ο μπαμπάς είναι σημαντικός, τώρα διαβάζει για την δουλειά του, άστον να διαβάσει και μετά θα έρθει και σε εμάς».

    Ακόμη ο κ. Χατζηδάκης διηγήθηκε ότι κάθε φορά που περνά με το αυτοκίνητό μπροστά από το κτίριο του ΕΦΚΑ ο μικρός φωνάζει: «Μπαμπά, μαμά, ο ΕΦΚΑ» και ότι τώρα που μαθαίνει τα πρώτα του γράμματα το πρώτο που έγραψε ήταν η λέξη ΕΦΚΑ. «Αμέσως μετά, έβαλε ένα Χ, γιατί ταλαιπωρεί τον μπαμπά», πρόσθεσε χαμογελώντας ο κ. Χατζηδάκης.