Λόγια του Βαρδάρη

  • Ο Καν, το δίπλωμα οδήγησης και η Ελλάδα
    10/02/2022 09:43

    Ο Καν, το δίπλωμα οδήγησης και η Ελλάδα

    Τo ενσταντανέ έκρυβε μια διδακτική είδηση. Για το πώς τα σοβαρά κράτη τηρούν τους νόμους τους και δε χαρίζονται ούτε στους VIP. Το  αποκάλυψε δε η χτεσινή online έκδοση της γερμανικής Βild.

    Στον πρόεδρο της Μπάγιερν Όλιβερ Καν αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης για ένα μήνα. Ο φωτογραφικός φακός της γερμανικής ιστοσελίδας συνέλαβε τον παλιό διεθνή τερματοφύλακα στη θέση του συνοδηγού και τη σύζυγό του Σβένια στο ρόλο του οδηγού. Η σκηνή με τον Καν στη θέση του συνοδηγού επαναλήφτηκε για δύο και τρεις ημέρες και έτσι η είδηση επιβεβαιώθηκε: Ο Καν απώλεσε το δίπλωμα οδήγησης για ένα μήνα επειδή συνελήφθη να οδηγά με υπερβολική ταχύτητα σε κατοικημένη περιοχή της Εσσης, όπου το όριο ταχύτητας είναι 30 χιλιόμετρα την ώρα. Το πρόστιμο προβλέπει το ποσό από 260 μέχρι 480 ευρώ, συν αφαίρεση διπλώματος  και 2 βαθμούς στο point system.

    Στη Γερμανία φυσικά οι νόμοι υπάρχουν, τηρούνται και επιβάλλονται. Για όλους. Για μικρούς και μεγάλους, ανώνυμους και επώνυμους. Στην Ελλάδα αμφιβάλουμε. Οι έλεγχοι σε κατοικημένες περιοχές είναι σπάνιο φαινόμενο. Και όταν γίνονται ο παραβάτης (ιδιαίτερα αν επρόκειτο για κάποιο γνωστό δημόσιο πρόσωπο) κάνει τα πάντα για να γλυτώσει το πρόστιμο…