Λόγια του Βαρδάρη

  • Ο ηγεμονισμός της "μαμάς" ΕΡΤ και η δουλικότητα της ΕΡΤ3
    16/06/2021 13:49

    Ο ηγεμονισμός της "μαμάς" ΕΡΤ και η δουλικότητα της ΕΡΤ3

    Η ανακοίνωση του Τρίτου Καναλιού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης πως θα προβάλλει όλους τους αγώνες του Rolland Garros χαροποίησε τους φίλους του αθλήματος, αλλά και όσους τώρα το... μαθαίνουν, αφού Τσιτσιπάς και Σάκκαρη ήταν δεδομένο πως θα διέγραφαν μια αξιόλογη πορεία.

    Όμως, οι εκπληκτικές τους επιδόσεις ενθουσίασαν τους πάντες, εκτός από την ΕΡΤ, που αποδείχτηκε "πολύ μικρή" για να διαχειριστεί τις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Σε μια κίνηση, λοιπόν, που αποσυντόνισε τους τηλεθεατές, αλλά δεν εξέπληξε όσους γνωρίζουν τι γίνεται χρόνια τώρα και ειδικά τα τελευταία όπου η ΕΡΤ3 είναι ο "φτωχός συγγενής", χάνοντας και τα τελευταία ψήγματα αυτονομίας, η "μαμά" ΕΡΤ "έκλεψε" τους κρίσιμους για το ελληνικό κοινό αγώνες του Τσιτσιπά από την ΕΡΤ3 για να τους μεταδώσει από την "ναυαρχίδα" της, την ΕΡΤ1. Για το γεγονός, η ΕΣΗΕΜ-Θ εξέδωσε ανακοίνωση - καταπέλτη που μιλά για "επίδειξη ηγεμονισμού" και απαξίωση του Τρίτου Καναλιού χωρίς καν να τηρούνται τα προσχήματα.

    Έτσι ακριβώς είναι, όμως, το ερώτημα που για μία ακόμη φορά προκύπτει είναι εάν φταίει μόνο ο "ηγεμόνας" ή και ο "υπήκοος" και μάλιστα ο... σιωπηλός. Για πολλοστή φορά η ΕΡΤ3 και τα μεγαλοστελέχη της δέχονται αδιαμαρτύρητα τις αποφάσεις της Αθήνας που σαφώς επιθυμεί και το δείχνει με κάθε τρόπο να είναι το κανάλι της Θεσσαλονίκης "μαγαζάκι" χωρίς δική του φωνή, αγνοώντας επιδεικτικά και τους κινδύνους που κρύβει η απώλεια της αυτονομίας, αλλά ξεχνώντας μάλλον βολικά το παρελθόν, όταν το κανάλι ήταν κύριο του εαυτού του.