Μονόλογοι

Ο «γυμνός» βασιλιάς και οι αυλοκόλακες, η δημοσκόπηση της «ΜτΚ» που έγινε talk of the town, τα «πράσινα» μαχαιρώματα και ο φόβος του... Ορφανού

29/11/2022 07:00

Η γνωστή φράση του τελάλη που διαφήμιζε την πραμάτεια του φωνάζοντας «Έλα τώρα που γυρίζει...», μου έρχεται στο νου πληροφορούμενος για τους γυμνοσάλιαγκες που το έπαιζαν καθαροί και ανένδοτοι για να ξεπουληθούν, μέχρι την στιγμή που θα τους προσφερθεί το αντάλλαγμα

Μη φανταστείτε κάτι σημαντικό. Μία ευτελής «προεδρία» υπό τον ασφυκτικό έλεγχο των διευθυντών, μέχρι μια αντιδημαρχία στη θέση κάποιου που δεν άντεξε το μπούλινγκ των αυλοκολάκων και είπε «ως εδώ και μη παρέκει».


Τώρα που γυρίζει λοιπόν- ή για να το πω λαϊκότερα, τώρα που ο γυμνός βασιλιάς εξαγοράζει όσο όσο πρόθυμους για να στελεχώσει την αυλή του προκειμένου να φτιασιδώσει το… παλάτι του, ώστε να θαμπώσει όσους υπηκόους του παραμένουν αφελείς...

Ξεφτιλίκια...


Talk of the town μαθαίνει ο «ανθηρόστομος» πως έγινε η δημοσκόπηση της «Μακεδονίας της Κυριακής» αναφορικά με το έργο της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης και τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. 

Τα αποτελέσματα δεν άρεσαν στον τρίτο όροφο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, ακούω. Λογικό, θα απαντήσω εγώ, αφού στην πλειονότητά τους οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι για το έργο της διοίκησης αλλά και την αδυναμία του δημάρχου και των συνεργατών του να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την πόλη όπως είναι το κυκλοφοριακό, οι αστικές συγκοινωνίες που έχουν τα μαύρα τους τα χάλια και η καθαριότητα και «ευταξία».


Μάλιστα για την ευταξία συγκροτήθηκε και ειδική ομάδα, που εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν τα έχει πάει καλά. Εκείνο πάντως που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι όσοι επέλεξαν να ρίξουν τα βέλη τους στον Ζέρβα και τους συνεργάτες του μέσω social media το έκαναν με την ίδια εικόνα. 


Και γίνομαι συγκεκριμένος. Μέχρι και η τσάκιση της εφημερίδας όταν σκαναρίστηκε ήταν η ίδια. Βέβαια, ο «ανθηρόστομος» γνωρίζει ποιος χρήστης είχε το πρωτογενές υλικό και ποιοι... ακολούθησαν. 


Γκρίνιες ακούω πως δέχτηκε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος από «συντρόφους» του στη χθεσινή χοροεσπερίδα (η λέξη από μόνη της θυμίζει το ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο) της κομματικής οργάνωσης Νεάπολης- Συκεών. 

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τους γραμματείς και αναπληρωτές γραμματείς Τομέων Πολιτικής Ευθύνης που ανακοινώθηκαν λίγες ώρες νωρίτερα. 


Μαθαίνω πως ο γραμματέας της Β’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Κοκολάκης παραπονέθηκε επειδή ως «τεχνοκράτης» της Πολιτικής Προστασίας δεν ανακοινώθηκε στο αντίστοιχο κεντρικό καθοδηγητικό όργανο. Βέβαια, ο Σπυρόπουλος του απάντησε ότι κατέχει το αξίωμα του γραμματέα, επομένως μπορεί να κάνει γνωστές τις προτάσεις του. 


Ακούω επίσης ότι θεσμικός της Θεσσαλονίκης, πάλι από το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, έχει μπει στο στόχαστρο των συντρόφων του επειδή φέρεται να προωθεί συγκεκριμένη γυναικεία υποψηφιότητα στην εκλογική περιφέρεια όπου δραστηριοποιείται. 

Και τα «μαχαιρώματα», τα συντροφικά πάντα, είναι πολλά. 


Μαθαίνω την ίδια ώρα, ότι συγκεκριμένη υποψήφια βουλευτής από τη Θεσσαλονίκη παίζει με τα νεύρα των άλλων υποψηφίων γιατί δεν είναι καθόλου διακριτική στους χειρισμούς της. Η δυσαρέσκεια έχει φτάσει στα υψηλά της... Χαριλάου Τρικούπη. 


Είδαν την φωτογραφία του Γιώργου Ορφανού με τον Ζήση Ιωακείμοβιτς, προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης οι νυν βουλευτές και «γαλάζιοι» παράγοντες και ανησύχησαν. Η ανάρτηση του Ιωακείμοβιτς μάλιστα έγινε μετά την ανακοίνωση της Μαρίας Σπυράκη στην Α’ Θεσσαλονίκης. 

Βλέπετε, ο Ορφανός θεωρείται «δυνατός» στη δυτική πλευρά της πόλης την οποία διεκδικούν συγκεκριμένοι βουλευτές και υποψήφιοι του «γαλάζιου» στρατοπέδου. Μην εκπλαγείτε εάν ξαφνικά εντείνουν τις δράσεις τους σε δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης και Παύλου Μελά. 


Παραιτήθηκαν, λέει, ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της δομής ΑμεΑ στην Θεσσαλονίκη για να διευκολυνθεί η έρευνα που πραγματοποιείται στην δομή μετά τις παραλείψεις και τις παρατυπίες που εντοπίστηκαν σε πρώτη έρευνα που διενεργήθηκε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. 

Οι παραιτήσεις των μελών του ΔΣ ήρθαν μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ανανέωση της θητείας τους για ακόμα τρία χρόνια. Σημείωση: ορισμένοι έμαθαν για τις παραιτήσεις τους από τους... δημοσιογράφους.


O… ανθηρόστομος