ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στους δήμους της Θεσσαλονίκης (φωτ.)

Μεγάλη γιορτή για την Ορθογοξία σήμερα και οι δήμοι της Θεσσαλονίκης γιόρτασαν τα Θεοφάνεια με ιδιαίτερη λαμπρότητα

 06/01/2023 18:54

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στους δήμους της Θεσσαλονίκης (φωτ.)

Μεγάλη γιορτή για την Ορθογοξία σήμερα και οι δήμοι της Θεσσαλονίκης γιόρτασαν τα Θεοφάνεια με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη: Αγιασμός των Υδάτων… με 2 Σταυρούς στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πανοράματος

Με σεβασμό στην παράδοση και με μεγάλη συμμετοχή κολυμβητών μας που θύμισαν εποχές προ κορονοϊού και με πολλά χαμόγελα πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη οι εκδηλώσεις για τον Εορτασμό των Θεοφανείων.

Ύστερα από τρία χρόνια αποχής εξαιτίας του κορονοϊού το δημοτικό κολυμβητήριο στο Πανόραμα γέμισε από κόσμο που τήρησαν το έθιμο των Θεοφανείων και βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό. Τα χαμόγελα πολλά και η συμμετοχή μεγάλη. Έτσι και φέτος οι Ιερείς, έριξαν δύο Σταυρούς στο δημοτικό κολυμβητήριο Πανοράματος.

Συμμετείχαν συνολικά 38 κολυμβητές, οι οποίοι χωρισμένοι σε δύο ομάδες, βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό. Στην πρώτη ομάδα συμμετείχαν έφηβοι και ενήλικες, ενώ στη δεύτερη, που έκλεψε και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, πήραν μέρος μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια από τις Ακαδημίες του δημοτικού κολυμβητηρίου, αλλά και νεαροί δημότες.

Νικητής του Σταυρού στην πρώτη ομάδα ήταν ο 14χρονος Άγγελος Στεφάνου ενώ στους μικρούς κολυμβητές τον Σταυρό έπιασε ο 12χρονος Βασίλης Τζιντζής. Όλοι κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, αλλά και από μια εικόνα, την οποία πρόσφερε στους νικητές ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που έδωσε το «παρών» στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

Παραδοσιακά Θεοφάνεια στο Ασβεστοχώρι

Στο Ασβεστοχώρι αναβίωσε και το έθιμο με το πορτοκάλι και το κυπαρίσσι. Ένα έθιμο μοναδικό που αναδεικνύεται κάθε χρόνο εδώ και περίπου δύο αιώνες την ημέρα των Θεοφανείων στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου, ζωντανεύοντας ιστορικές τοπικές παραδόσεις.

Το έθιμο, το οποίο και φέτος συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, το έφεραν στο Ασβεστοχώρι ξενιτεμένοι κάτοικοι της περιοχής από τους Αγίους Τόπους.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου που χάρηκε την καλοκαιρία της ημέρας γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στους Ιερούς Ναούς της Πυλαίας, του Χορτιάτη, του Φιλύρου και της Εξοχής.

pylaia.jpg


Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Δήμο Ωραιοκάστρου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα η εορτή των Θεοφανείων στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Στους ιερούς ναούς στις Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας τελέστηκαν ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, συμμετείχε στον Αγιασμό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου. 

Τον δήμαρχο συνόδευσε ο εντεταλμένος σύμβουλος Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς, Δαμιανός Ιωδηφίδης.

«Εύχομαι η Θεία Φώτιση, η χάρη του Αγίου Πνεύματος, να επικρατήσει στη ζωή όλων μας, να μας ενισχύσει με περισσότερη δύναμη και να μας καθοδηγήσει σε δρόμους δημιουργικούς με υγεία, ευημερία και αισιοδοξία. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους!», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, μετά τον Καθαγιασμό των Υδάτων.

oreokastro.jpg

Δήμαρχος δήμου Θερμαϊκού: Το φως των Θεοφανείων ας φωτίσει όλους για το καλό του τόπου μας

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμαλής δήλωσσε για τα Θεοφάνεια: Η σημερινή Εορτή των Θεοφανείων είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία μας, μια λαμπρή γιορτή για τον Ελληνισμό.Το φως των Θεοφανείων ας φωτίσει όλους για το καλό του τόπου μας. Το ελπιδοφόρο νόημα των Φώτων μας δίνει την ευκαιρία να στοχαστούμε, να επιζητήσουμε τη Θεία Φώτιση και να αναβαπτισθούμε με αξίες, ιδανικά και στόχους που θα κάνουν τη ζωή μας πιο ανθρώπινη, πιο δημιουργική, πιο φωτεινή και πιο αισιόδοξη. Χρόνια Πολλά!!

thermaikou.jpg


Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στο δήμο Νεάπολης-Συκεών όπου η ρίψη του Τιμίου Σταυρού έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών και στη δημοτική πισίνα Νεάπολης.

Ο Αγιασμός των υδάτων από τους ιερούς ναούς Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου μητροπολίτη Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως Βαρνάβα έγινε στη δημοτική πισίνα στην περιοχή του Στρεμπενιώτη. Προηγήθηκε η ρίψη του Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων στο δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών από τον ιερό ναό Αγίων Χαραλάμπους και Χριστοφόρου. 

Και στις δύο τελετές το παρών έδωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς και πλήθος κόσμου ενώ ο καλός καιρός στάθηκε σύμμαχος των τολμηρών που βούτηξαν για τον Σταυρό. 

Στο κολυμβητήριο Συκεών το Σταυρό έπιασε (όπως και πριν την πανδημία) η Βίβιαν Σαουλίδη μαθήτρια της Β’ γυμνασίου και κόρη του δημοτικού συμβούλου Αντώνη Σαουλίδη. Σ

τη Νεάπολη κρατώντας τον Σταυρό στο χέρι βγήκε από τα νερά ο Παναγιώτης Παγωνίδης φοιτητής στο τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Με την ολοκλήρωση της τελετής ο κ. Βαρνάβας ευχήθηκε το Φως των Θεοφανίων να συντροφεύει τις ζωές όλων μας και να μας γεμίζει ειρήνη, αγάπη και δικαιοσύνη ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ευχήθηκε χρόνια πολλά, ειρηνικά και καλά σε όλους και κάλεσε τους συμπολίτες του να μην ξεχνούν αυτές τις μέρες «τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την αγάπη και την αλληλεγγύη μας».

sykies.jpg


Το αδιαχώρητο στο Κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά για τον λαμπρό εορτασμό των Θεοφανείων και τον Αγιασμό των Υδάτων

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Άνω Ηλιούπολη και στο κατάμεστο Δημοτικό Κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού από τον πατέρα Τιμόθεο, παρουσία του Δημάρχου της πόλης Δημήτρη Δεμουρτζίδη, εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Προέδρου της «ΙΡΙΣ», Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων.

Μετά τον Όρθρο, τη Θεία λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, η πομπή υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΙΡΙΣ» και τη διεύθυνση του μαέστρου Άγγελου Καραπινίδη, κατευθύνθηκαν προς το Δημοτικό Κολυμβητήριο όπου πιστοί βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν το Σταυρό και να λάβουν την ευλογία του ιερωμένου.

Το Σταυρό έπιασε τελικά ο 40χρονος ιδιωτικός υπάλληλος Γεώργιος Βλαχάβας ενώ μαζί του βούτηξαν οι: Κώστας Ανεστάκης, Αλέξανδρος Αρσενίου, Αργύρης Γάρου, Λάζαρος Γάρου, Ανδρέας Δημόπουλος, Σταύρος Δούμας, Δημήτρης Ζερβός, Ιωάννης Ζιώγας, Μαρία Θέου, Μυρτώ Κανδημήρη, Νικόλαος Κοσμίδης, Παύλος Μαυρομάτης, Αναστάσιος Μέρκος, Χριστίνα Μιχαλούδη, Ιωάννης Μουστακίδης, Αντώνης Μπιντζάμωβ, Ανδριάνα Μπίσια, Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, Μάριος Νούτσιας, Γρηγόρης Πεγκλίδης, Μαρία Πολυχρονιάδου, Κωνσταντίνος Σπάτα, Γιώργος Ταχματζίδης, Φωτεινή Ταχματζίδου, Θεόδωρος Τροσίδης, Παναγιώτης Τσορμπατζούδης, Θεόδωρος Τσόχας, Άννα Τώρα, Φίλιππος Φράγκος.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, με αφορμή τη σημερινή μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, ευχήθηκε σε όλες και σε όλους μια φωτισμένη και δημιουργική χρονιά, με υγεία, δύναμη, προκοπή, αισιοδοξία και ελπίδα.

Την εκδήλωση οργάνωσε το Τμήμα Αθλητισμού και η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, με την Υποστήριξη των Τμημάτων Πολιτισμού, Καθαριότητας, Πρασίνου, Καθημερινότητας - Άμεσης Επέμβασης και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παύλου Μελά «ΙΡΙΣ».

Θερμές ευχαριστίες στην ΠΡΟΤΕΚΤΑ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για την παροχή πρώτων βοηθειών και στον ναυαγοσώστη Χαράλαμπο Γαβρά.
322900715-3269100380086633-7193519857717675387-n.jpg
Σε όλο το παραλιακό μέτωπο ο Αγιασμός των Υδάτων στην Καλαμαριά

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στην Καλαμαριά όπου ο Αγιασμός των Υδάτων έγινε σε όλο το παραλιακό μέτωπο.Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βρυούλων, κ.κ Παντελεήμων, παρουσία του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων.

«Το ακτινοβόλο μήνυμα των Θεοφανίων απλώνεται σήμερα σε όλη την γη. Εύχομαι να διαχέεται το φως άπλετα στην ζωή μας και την καθημερινότητα μας! Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες» είναι το μήνυμα του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη.Αμέσως μετά τη δοξολογία η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου παιανίζοντας οδήγησε την πομπή στο Καραμπουρνάκι, όπου έγινε η ρίψη του Σταυρού, παρουσία του κ. Δαρδαμανέλη, του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Καλαμαριάς μετέβη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς, όπου έγινε και εκεί αγιασμός των υδάτων, ενώ στη συνέχεια παρέστη στην κοπή της πίτας του συλλόγου Επαγγελματιών & Ερασιτεχνών Αλιέων Θεσσαλονίκης- Καλαμαριάς «ο Άγιος Νικόλαος».

Μάλιστα οι ψαράδες χάρισαν στον κ. Δαρδαμανέλη την εικόνα του Αγίου Νικολάου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους, που στέκεται πάντα στο πλευρό τους, ενώ ο Δήμαρχος τους ευχήθηκε «Καλές Θάλασσες και καλές ψαριές». Ο κ. Δαρδαμανέλης δε θα μπορούσε να λείψει και από τη ρίψη του Σταυρού στους Ναυτοπροσκόπους, όπου η τελετή ήταν εντυπωσιακή.

Συγκινητική ήταν και φέτος η συμμετοχή των νέων παιδιών που έπεσαν στα κρύα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό, αλλά και η προσέλευση του κόσμου, που παρά το τσουχτερό κρύο, έσπευσε να δει από κοντά τον Αγιασμό των υδάτων.Το παρόν στην Καλαμαριά για τον εορτασμό των Θεοφανίων έδωσαν οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, Στράτος Σιμόπουλος, Δημήτρης Κούβελας, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης, Πάρις Μπίλλιας, Αντιδήμαρχοι, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι.
322710046-494775699231910-307014253730785689-n.jpg


Μεγάλη γιορτή για την Ορθογοξία σήμερα και οι δήμοι της Θεσσαλονίκης γιόρτασαν τα Θεοφάνεια με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη: Αγιασμός των Υδάτων… με 2 Σταυρούς στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πανοράματος

Με σεβασμό στην παράδοση και με μεγάλη συμμετοχή κολυμβητών μας που θύμισαν εποχές προ κορονοϊού και με πολλά χαμόγελα πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη οι εκδηλώσεις για τον Εορτασμό των Θεοφανείων.

Ύστερα από τρία χρόνια αποχής εξαιτίας του κορονοϊού το δημοτικό κολυμβητήριο στο Πανόραμα γέμισε από κόσμο που τήρησαν το έθιμο των Θεοφανείων και βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό. Τα χαμόγελα πολλά και η συμμετοχή μεγάλη. Έτσι και φέτος οι Ιερείς, έριξαν δύο Σταυρούς στο δημοτικό κολυμβητήριο Πανοράματος.

Συμμετείχαν συνολικά 38 κολυμβητές, οι οποίοι χωρισμένοι σε δύο ομάδες, βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό. Στην πρώτη ομάδα συμμετείχαν έφηβοι και ενήλικες, ενώ στη δεύτερη, που έκλεψε και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, πήραν μέρος μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια από τις Ακαδημίες του δημοτικού κολυμβητηρίου, αλλά και νεαροί δημότες.

Νικητής του Σταυρού στην πρώτη ομάδα ήταν ο 14χρονος Άγγελος Στεφάνου ενώ στους μικρούς κολυμβητές τον Σταυρό έπιασε ο 12χρονος Βασίλης Τζιντζής. Όλοι κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, αλλά και από μια εικόνα, την οποία πρόσφερε στους νικητές ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που έδωσε το «παρών» στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

Παραδοσιακά Θεοφάνεια στο Ασβεστοχώρι

Στο Ασβεστοχώρι αναβίωσε και το έθιμο με το πορτοκάλι και το κυπαρίσσι. Ένα έθιμο μοναδικό που αναδεικνύεται κάθε χρόνο εδώ και περίπου δύο αιώνες την ημέρα των Θεοφανείων στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου, ζωντανεύοντας ιστορικές τοπικές παραδόσεις.

Το έθιμο, το οποίο και φέτος συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, το έφεραν στο Ασβεστοχώρι ξενιτεμένοι κάτοικοι της περιοχής από τους Αγίους Τόπους.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου που χάρηκε την καλοκαιρία της ημέρας γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στους Ιερούς Ναούς της Πυλαίας, του Χορτιάτη, του Φιλύρου και της Εξοχής.

pylaia.jpg


Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Δήμο Ωραιοκάστρου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα η εορτή των Θεοφανείων στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Στους ιερούς ναούς στις Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας τελέστηκαν ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, συμμετείχε στον Αγιασμό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου. 

Τον δήμαρχο συνόδευσε ο εντεταλμένος σύμβουλος Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς, Δαμιανός Ιωδηφίδης.

«Εύχομαι η Θεία Φώτιση, η χάρη του Αγίου Πνεύματος, να επικρατήσει στη ζωή όλων μας, να μας ενισχύσει με περισσότερη δύναμη και να μας καθοδηγήσει σε δρόμους δημιουργικούς με υγεία, ευημερία και αισιοδοξία. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους!», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, μετά τον Καθαγιασμό των Υδάτων.

oreokastro.jpg

Δήμαρχος δήμου Θερμαϊκού: Το φως των Θεοφανείων ας φωτίσει όλους για το καλό του τόπου μας

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμαλής δήλωσσε για τα Θεοφάνεια: Η σημερινή Εορτή των Θεοφανείων είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία μας, μια λαμπρή γιορτή για τον Ελληνισμό.Το φως των Θεοφανείων ας φωτίσει όλους για το καλό του τόπου μας. Το ελπιδοφόρο νόημα των Φώτων μας δίνει την ευκαιρία να στοχαστούμε, να επιζητήσουμε τη Θεία Φώτιση και να αναβαπτισθούμε με αξίες, ιδανικά και στόχους που θα κάνουν τη ζωή μας πιο ανθρώπινη, πιο δημιουργική, πιο φωτεινή και πιο αισιόδοξη. Χρόνια Πολλά!!

thermaikou.jpg


Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στο δήμο Νεάπολης-Συκεών όπου η ρίψη του Τιμίου Σταυρού έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών και στη δημοτική πισίνα Νεάπολης.

Ο Αγιασμός των υδάτων από τους ιερούς ναούς Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου μητροπολίτη Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως Βαρνάβα έγινε στη δημοτική πισίνα στην περιοχή του Στρεμπενιώτη. Προηγήθηκε η ρίψη του Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων στο δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών από τον ιερό ναό Αγίων Χαραλάμπους και Χριστοφόρου. 

Και στις δύο τελετές το παρών έδωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς και πλήθος κόσμου ενώ ο καλός καιρός στάθηκε σύμμαχος των τολμηρών που βούτηξαν για τον Σταυρό. 

Στο κολυμβητήριο Συκεών το Σταυρό έπιασε (όπως και πριν την πανδημία) η Βίβιαν Σαουλίδη μαθήτρια της Β’ γυμνασίου και κόρη του δημοτικού συμβούλου Αντώνη Σαουλίδη. Σ

τη Νεάπολη κρατώντας τον Σταυρό στο χέρι βγήκε από τα νερά ο Παναγιώτης Παγωνίδης φοιτητής στο τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Με την ολοκλήρωση της τελετής ο κ. Βαρνάβας ευχήθηκε το Φως των Θεοφανίων να συντροφεύει τις ζωές όλων μας και να μας γεμίζει ειρήνη, αγάπη και δικαιοσύνη ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ευχήθηκε χρόνια πολλά, ειρηνικά και καλά σε όλους και κάλεσε τους συμπολίτες του να μην ξεχνούν αυτές τις μέρες «τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την αγάπη και την αλληλεγγύη μας».

sykies.jpg


Το αδιαχώρητο στο Κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά για τον λαμπρό εορτασμό των Θεοφανείων και τον Αγιασμό των Υδάτων

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Άνω Ηλιούπολη και στο κατάμεστο Δημοτικό Κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού από τον πατέρα Τιμόθεο, παρουσία του Δημάρχου της πόλης Δημήτρη Δεμουρτζίδη, εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Προέδρου της «ΙΡΙΣ», Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων.

Μετά τον Όρθρο, τη Θεία λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, η πομπή υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΙΡΙΣ» και τη διεύθυνση του μαέστρου Άγγελου Καραπινίδη, κατευθύνθηκαν προς το Δημοτικό Κολυμβητήριο όπου πιστοί βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν το Σταυρό και να λάβουν την ευλογία του ιερωμένου.

Το Σταυρό έπιασε τελικά ο 40χρονος ιδιωτικός υπάλληλος Γεώργιος Βλαχάβας ενώ μαζί του βούτηξαν οι: Κώστας Ανεστάκης, Αλέξανδρος Αρσενίου, Αργύρης Γάρου, Λάζαρος Γάρου, Ανδρέας Δημόπουλος, Σταύρος Δούμας, Δημήτρης Ζερβός, Ιωάννης Ζιώγας, Μαρία Θέου, Μυρτώ Κανδημήρη, Νικόλαος Κοσμίδης, Παύλος Μαυρομάτης, Αναστάσιος Μέρκος, Χριστίνα Μιχαλούδη, Ιωάννης Μουστακίδης, Αντώνης Μπιντζάμωβ, Ανδριάνα Μπίσια, Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, Μάριος Νούτσιας, Γρηγόρης Πεγκλίδης, Μαρία Πολυχρονιάδου, Κωνσταντίνος Σπάτα, Γιώργος Ταχματζίδης, Φωτεινή Ταχματζίδου, Θεόδωρος Τροσίδης, Παναγιώτης Τσορμπατζούδης, Θεόδωρος Τσόχας, Άννα Τώρα, Φίλιππος Φράγκος.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, με αφορμή τη σημερινή μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, ευχήθηκε σε όλες και σε όλους μια φωτισμένη και δημιουργική χρονιά, με υγεία, δύναμη, προκοπή, αισιοδοξία και ελπίδα.

Την εκδήλωση οργάνωσε το Τμήμα Αθλητισμού και η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, με την Υποστήριξη των Τμημάτων Πολιτισμού, Καθαριότητας, Πρασίνου, Καθημερινότητας - Άμεσης Επέμβασης και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παύλου Μελά «ΙΡΙΣ».

Θερμές ευχαριστίες στην ΠΡΟΤΕΚΤΑ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για την παροχή πρώτων βοηθειών και στον ναυαγοσώστη Χαράλαμπο Γαβρά.
322900715-3269100380086633-7193519857717675387-n.jpg
Σε όλο το παραλιακό μέτωπο ο Αγιασμός των Υδάτων στην Καλαμαριά

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στην Καλαμαριά όπου ο Αγιασμός των Υδάτων έγινε σε όλο το παραλιακό μέτωπο.Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βρυούλων, κ.κ Παντελεήμων, παρουσία του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων.

«Το ακτινοβόλο μήνυμα των Θεοφανίων απλώνεται σήμερα σε όλη την γη. Εύχομαι να διαχέεται το φως άπλετα στην ζωή μας και την καθημερινότητα μας! Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες» είναι το μήνυμα του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη.Αμέσως μετά τη δοξολογία η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου παιανίζοντας οδήγησε την πομπή στο Καραμπουρνάκι, όπου έγινε η ρίψη του Σταυρού, παρουσία του κ. Δαρδαμανέλη, του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Καλαμαριάς μετέβη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς, όπου έγινε και εκεί αγιασμός των υδάτων, ενώ στη συνέχεια παρέστη στην κοπή της πίτας του συλλόγου Επαγγελματιών & Ερασιτεχνών Αλιέων Θεσσαλονίκης- Καλαμαριάς «ο Άγιος Νικόλαος».

Μάλιστα οι ψαράδες χάρισαν στον κ. Δαρδαμανέλη την εικόνα του Αγίου Νικολάου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους, που στέκεται πάντα στο πλευρό τους, ενώ ο Δήμαρχος τους ευχήθηκε «Καλές Θάλασσες και καλές ψαριές». Ο κ. Δαρδαμανέλης δε θα μπορούσε να λείψει και από τη ρίψη του Σταυρού στους Ναυτοπροσκόπους, όπου η τελετή ήταν εντυπωσιακή.

Συγκινητική ήταν και φέτος η συμμετοχή των νέων παιδιών που έπεσαν στα κρύα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό, αλλά και η προσέλευση του κόσμου, που παρά το τσουχτερό κρύο, έσπευσε να δει από κοντά τον Αγιασμό των υδάτων.Το παρόν στην Καλαμαριά για τον εορτασμό των Θεοφανίων έδωσαν οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, Στράτος Σιμόπουλος, Δημήτρης Κούβελας, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης, Πάρις Μπίλλιας, Αντιδήμαρχοι, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι.
322710046-494775699231910-307014253730785689-n.jpg


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία