Λόγια του Βαρδάρη

  • Ο δήμαρχος, έδωσε βραβείο για “μια απόφαση σωστή”
    25/06/2020 14:21

    Ο δήμαρχος, έδωσε βραβείο για “μια απόφαση σωστή”

    Είναι από εκείνες τις στιγμές που για τους δημάρχους είναι μοναδικές και ξεχωριστές, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά του τόπου τους που διακρίνονται για το ταλέντο τους. Μια τέτοια στιγμή έζησε ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, που είχε τη χαρά να βραβεύσει τις μαθήτριες της Δ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Κάτω Σχολαρίου, Έφη Ντάμπαμπα, Λυδία Παπαγεωργίου, Παρασκευή Παπακώστα και Νίκη Τσαβδάρη, για την “πρωτιά” τους στο μαθητικό διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί».

    Στο διαγωνισμό συμμετείχαν σχολεία από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, καθώς και από άλλες σχολικές μονάδες διεθνώς.
    Στο πλαίσιο της συνάντησης τους με το δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο, οι μαθήτριες παρουσίασαν το μελωδικό “Μία απόφαση σωστή” συνοδεία της κιθάρας του δασκάλου τους Μηνά Γκίνου με τον οποίο δούλεψαν για μήνες ακούραστα σε ένα υπέροχο μουσικό και διδακτικό ταξίδι.

    Ο δήμαρχος Θέρμης, μιλώντας στις μαθήτριες, αναφέρθηκε στο σημαντικό μήνυμα που περνούν με τους στίχους του συγκεκριμένου τραγουδιού, οι οποίοι μάλιστα προέκυψαν έπειτα από συζήτηση στην τάξη τους, ανταλλαγής απόψεων και έντονου προβληματισμού. «Το μήνυμα των παιδιών για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος, για το “sos που εκπέμπει ο πλανήτης μας, αποτελεί στις μέρες το δεύτερο σημαντικότερο ζήτημα μαζί με την πανδημία του κορωνοϊού από την οποία δυστυχώς είχαμε πολλές απώλειες συνανθρώπων μας» σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος.