Λόγια του Βαρδάρη

 • Ο... απολογισμός του Παναγιώτη Αβραμόπουλου
  22/11/2018 19:28

  Ο... απολογισμός του Παναγιώτη Αβραμόπουλου

  «Τώρα φίλοι κι εχθροί θέλουν να έχουν ένα πάρε δώσε με τον Δικαιόπολη» έλεγε ο Νιόνιος στους Αχαρνής του. Τώρα, όλοι φίλοι κι εχθροί βρίσκουν ευκαιρία να εκφράσουν την άποψή τους για τη δημαρχία Μπουτάρη. Σε αυτούς και ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που επέλεξε το facebook κι αυτός για να κάνει τον απολογισμό. Έγραψε συγκεκριμένα:

  “Με αφορμή την παραίτηση του Γιάννη Μπουτάρη από την εκ νέου διεκδίκηση του δήμου...
  Η δημόσια δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές κλείνει και τυπικά τον ιστορικό κύκλο ενός σημαντικού και πρωτοποριακού αυτοδιοικητικού εγχειρήματος. Τρεις άνθρωποι ξεκινήσαμε το 2005, ιδρύοντας την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», κόντρα στα δεδομένα των καιρών και καταφέραμε, με μια συλλογική προσπάθεια που ενέπνευσε τους Θεσσαλονικείς, τη μεγάλη ανατροπή που μέχρι τότε έμοιαζε ανέφικτη.
  Σήμερα, μετά από δύο θητείες της διοίκησης Μπουτάρη, σχεδόν τίποτα δεν θυμίζει εκείνες τις εποχές. Και αυτό είναι λυπηρό.
  Παρ’ όλα τα θετικά βήματα που έγιναν τα χρόνια αυτά, παρ’ όλες τις μικρές ή μεγάλες αλλαγές, ανατροπές και κατακτήσεις, είναι φανερό πως οι προσδοκίες του κόσμου που μας στήριξε δεν δικαιώθηκαν στο βαθμό που θα έπρεπε. Και αυτό είναι στενάχωρο.
  Με τον Γιάννη Μπουτάρη ζήσαμε μαζί και μοιραστήκαμε, επί αρκετά χρόνια, σκέψεις, σχέδια, χαρές, δυσκολίες, αγωνίες, επιτυχίες και αποτυχίες. Όσα συνιστούν, δηλαδή, εκτός από την πολιτική και την πραγματική ζωή.
  Του είχα όμως διατυπώσει τις διαφωνίες και τις αντιρρήσεις μου εγκαίρως. Του είχα επανειλημμένως επισημάνει αστοχίες, κακές επιλογές ή παραλείψεις –αυτά που ο ίδιος σήμερα στη συνέντευξή του χαρακτήρισε «χοντρά λάθη». Αντέδρασα στην απομάκρυνση από τις αρχές και τις προγραμματικές δεσμεύσεις της παράταξης που ιδρύσαμε. Και αποχώρησα.
  Αυτό που τώρα πλέον έχει σημασία για τη Θεσσαλονίκη είναι να μην υπάρξει πισωγύρισμα.
  Όσα κατακτήσαμε δεν πρέπει να χαθούν.
  Και αυτό είναι ευθύνη όλων μας.»

  Τώρα, αν ο απολογισμός εμπεριέχει και την ανάληψη των δικών του ευθυνών είναι ένα άλλο θέμα.Δείτε ακόμα