Λόγια του Βαρδάρη

  • Νοκ άουτ ο ανελκυστήρας για τα ΑμεΑ στην Ακρόπολη... απλά και όμορφα
    28/07/2019 13:53

    Νοκ άουτ ο ανελκυστήρας για τα ΑμεΑ στην Ακρόπολη... απλά και όμορφα

    Εκτός λειτουργίας τέθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 27/7, ο ανελκυστήρας που εξυπηρετεί τα Άτομα με Αναπηρία στην Ακρόπολη. Το ανακοίνωσε με κάθε... επισημότητα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

    Μόλις έναν μήνα πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, στη δημόσια τηλεόραση και στην εκπομπή "Για την Ελλάδα", το θέμα ερχόταν στη δημοσιότητα για πρώτη φορά εδώ και αρκετό καιρό. Εκείνη την ημέρα, ο εκπρόσωπος του τότε κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ στο πάνελ, o βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης, έκανε αναφορές περί ανέμων, υδάτων και κοινωνικής πολιτικής στην οποία εστίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ στο πάνελ άδραξε την ευκαιρία και είπε χαρακτηριστικά "σκεφθείτε τι εικόνα στέλνουμε", λες και η ουσία είναι η εικόνα που εκπέμπεται και όχι ότι με τέτοιες συμπεριφορές συντρίβεις την ανθρώπινη ψυχολογία και υπόσταση.

    Σήμερα, η ΝΔ είναι κυβέρνηση. Το ΥΠ.ΠΟ.Α, υπό "γαλάζια" ηγεσία, ανακοινώνει ότι ο αναβατήρας για τα ΑμεΑ βγήκε νοκ-άουτ. Το ερώτημα παραμένει: Στον μεγαλύτερο και σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της υφηλίου υπάρχει τακτική συντήρηση για τον ανελκυστήρα των ΑμεΑ; Εναλλακτική πρόσβαση για μία περίπτωση όπως αυτή; 

    Σε μία χώρα που, μάλλον από καλοτυχία και λόγω συγκυριών, δέχεται "κύματα" τουριστών τα οποία ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια, τέτοιες παραλείψεις αποτελούν σημάδι παρακμής, από-πολιτισμού, αδυναμίας να κατανοήσεις τη σημασία και το νόημα που εκπέμπουν, παγκοσμίως, τα αρχαιολογικά μνημεία και τέλος ασέβεια προς τον άνθρωπο.

    Μέχρι να διαπιστωθεί εν τοις πράγμασι αλλαγή νοοτροπίας, διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠ.ΠΟ.Α. στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: