Λόγια του Βαρδάρη

  • Νέος εμφύλιος - Στα "κάγκελα" οι "Σημιτικοί" του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πολάκη
    15/12/2019 20:19

    Νέος εμφύλιος - Στα "κάγκελα" οι "Σημιτικοί" του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πολάκη

    Νέοι εμφύλιοι στον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διεύρυνση του κόμματος στην κεντροαριστερά.

    Αφορμή στάθηκε το σχόλιο του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη με αφορμή το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σε πανελλαδική εφημερίδα. Ο κ. Πολάκης επιτίθεται με χαρακτηρισμούς κατά του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ καλώντας τον μάλιστα να... κρυφτεί σε κάποια τρύπα. Ο κ. Πολάκης αναφέρει επίσης ότι από την τότε στάση του «γκριζαρίστηκαν» τα Ίμια, ενώ συμπληρώνει ότι παρέδωσε τον Οτσαλάν στην Τουρκία. Τέλος, τον παρακινεί να... πιει τσάι. «Άει πιες το τσάι σου, αρκετά πρόσφερες σε αυτό το τόπο, δεν χρειάζονται άλλα» έγραψε χαρακτηριτικά.

    Οι αναφορές αυτές του κ. Πολάκη στον Κώστα Σημίτη προκάλεσαν την αντίδραση των «σημιτικών» Νίκου Μπίστη, Αντώνη Λιάκου και Παναγιώτη Παναγιώτου που έχουν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στο πλαίσιο της διεύρυνσης της Κουμουνδούρου.

    Οι κκ. Μπίστης, Λιάκος και Παναγιώτου κάνουν λόγο για «λίβελο» και για προσωπικούς απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που δεν συμβαδίζουν με το ύφος της Αριστεράς.

    «Ειναι δικαίωμα του Παύλου Πολάκη να κρίνει και να επικρίνει την διακυβέρνηση Σημίτη. Ακόμα και όταν άθελα του -όπως πιστεύουμε - η κριτική του στα εθνικά θέματα ταυτίζεται με αναχρονιστικές και εθνικιστικές προσεγγίσεις. Όταν ομως η κριτική μετατρέπεται σε προσωπικό λίβελο και εκτρέπεται σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς βλάπτει σοβαρά την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς. Το ύφος στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να συμβαδίζει με το ήθος της Αριστεράς. Αυτή είναι απαίτηση του κόσμου που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.