ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Νέες ψηφιακές δυνατότητες στον δήμο Θέρμης

Μετά τα «έξυπνα σχολεία» αναμένεται ο ψηφιακός χάρτης

 15/11/2023 17:24

Νέες ψηφιακές δυνατότητες στον δήμο Θέρμης

Έλενα Καραβασίλη

Σε «πράσινα» και έξυπνα μετατράπηκαν δυο σχολεία του δήμου Θέρμης, μετά τη σημαντική δωρεά έξυπνων συστημάτων μέτρησης, από την εταιρεία Vantage Towers.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο THE ΜΕΤ, η εταιρεία παρουσίασε το πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών της και τα οφέλη των έξυπνων συστημάτων της για την εξοικονόμηση πόρων.

Στην έμφαση που δίνει η εταιρεία στην πράσινη ανάπτυξη, στον άνθρωπο και στην κοινωνική συνεισφορά αναφέρθηκε ο Αναστάσιος Γιόβας, Senior Account & BD τManager της Vantage Towers. «Η Vantage Towers Greece, μέλος πολυεθνικού ευρωπαϊκού ομίλου Vantage Towers με παρουσία σε 10 χώρες και με πάνω από 5.280 σταθμούς στην Ελλάδα εξυπηρετώντας το δίκτυο της Vodafone, της Nova και είκοσι άλλων πελατών, έχει ως όραμα να προσφέρει ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες ενισχύοντας το ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. 

unnamed.jpg


Βάζουμε τις βάσεις και αποτελούμε τον επιταχυντή για την εισαγωγή και επέκταση προηγμένων υπηρεσιών όπως είναι η αυτόνομη οδήγηση, η ρομποτική ιατρική, η τηλεϊατρική, η Βιομηχανία 4.0, το online gaming και αναβαθμισμένες επιχειρηματικές εφαρμογές. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη, στον άνθρωπο και στην κοινωνική συνεισφορά. 

Στο πλαίσιο αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι για την συνεργασία μας με το Δήμο Θέρμης. Μετατρέποντας δύο σχολεία του Δήμου σε έξυπνα και πράσινα συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση της ενέργειας, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην εκπαίδευση της νέας γενιάς. 

Χρησιμοποιώντας μια σειρά από έξυπνους αισθητήρες για ρεύμα, νερό, καύσιμα, περιβαλλοντικούς και άλλους, δίνουμε την δυνατότητα στους δήμους να συλλέξουν δεδομένα, να τα επεξεργαστούν και να τα χρησιμοποιήσουν, σε συνδυασμό με την έξυπνη πλατφόρμα, για την επίτευξη των στόχων που προαναφέραμε. Η εταιρεία μας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στο δρόμο της κοινωνικής ευθύνης και της αποφασιστικής συμβολής σε ένα καλύτερο αύριο σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος αφού τόνισε ότι το κόστος ενέργειας πλέον στα σχολεία έχει τριπλασιαστεί, αναφέρθηκε στις ενέργειας που έχει κάνει η διοίκησή του με στόχο τη συγκρότηση ενός αναπτυξιακού μοντέλου που βασίζεται στην καινοτομία και στην αξιοποίηση όλων των συστημάτων νέων τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο αυτό όπως είπε «προσπαθούμε να ενσωματώσουμε στις καθημερινές λειτουργίες του Δήμου νέες τεχνολογίες και ψηφιακές υπηρεσίες που αφορούν την οικονομία, την κινητικότητα, το περιβάλλον, τους κατοίκους και την διακυβέρνηση».

370107477-851833010065668-7277376596297960118-n.jpg


Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν οι ακόλουθες δράσεις:

•​Οικονομία: Όλες οι οικονομικές συναλλαγές του δημότη με τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου αλλά και με τη ΔΕΥΑ γίνονται ψηφιακά.

•​Περιβάλλον και ποιότητα αέρα: Είμαστε μέσα στους τρεις, τέσσερις Δήμους στην Ελλάδα (μαζί με Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) που έχουμε εγκαταστήσει σύστημα για την απομακρυσμένη παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα σε όλη την έκταση του Δήμου, σε πραγματικό χρόνο. Με τους αισθητήρες που έχουμε εγκαταστήσει σε κάθε Κοινότητα μπορούμε και καταμετρούμε τη συγκέντρωση των ατμοσφαιρικών ρύπων, κυρίως των επικίνδυνων αιωρούμενων μικροσωματιδίων, όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Μάλιστα, τα αποτελέσματα των μετρήσεων προβάλλονται στο διαδίκτυο, σε πραγματικό χρόνο και είναι διαθέσιμα σε όλους.

•​Πολιτική Προστασία / Πυροπροστασία: Από το 2019 έχουμε θέσει σε λειτουργία το σύστημα Ofire+, το οποίο συμβάλλει στην έγκαιρη προειδοποίηση για πυρκαγιές υπαίθρου. Τη διαχείριση του συστήματος αυτού έχει η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας αλλά είναι διαθέσιμο και σε κάθε κάτοικο ή επισκέπτη του δήμου ο οποίος μπορεί να το κατεβάσει στο κινητό του.

•​Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΔΕΥΑΘ: Έχουμε εγκαταστήσει σύστημα τηλεμετρίας μέσω του οποίου παρακολουθούμε στις εισροές και εκροές στα συστήματα υδροδότησης, τη στάθμη στις δεξαμενές, τις διαρροές στο δίκτυο κ.λπ. Επίσης, το προσεχές διάστημα πρόκειται να προμηθευτούμε και να εγκαταστήσουμε και περίπου 6.700 έξυπνα υδρόμετρα.

•​Σύστημα παρακολούθησης κάδων απορριμμάτων: Υλοποιούμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα παρακολούθησης του ποσοστού πληρότητας των κάδων απορριμμάτων με τη χρήση ψηφιακών αισθητήρων. Τους έχουμε εγκαταστήσει αρχικά σε απομακρυσμένους κάδους προκειμένου να τους αδειάζουμε όταν πρέπει, ώστε να μην κάνουμε άσκοπα δρομολόγια.

•​Έξυπνο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης: Έχουμε εγκαταστήσει και πρόκειται να λειτουργήσει σε λίγο καιρό, ένα έξυπνο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της έδρας του δήμου, στη Θέρμη. Ο πολίτης θα μπορεί να το χρησιμοποιεί μέσα από τον κινητό του, να πληρώνει αλλά και να ενημερώνεται για το που υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης.

•​ΝΟVOVILLE: Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της NOVOVILLE που λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια στο Δήμο μας, δίνουμε τη δυνατότητα στον κάθε πολίτη να υποβάλει ηλεκτρονικά το αίτημά του που αφορά ζητήματα καθημερινότητας, πχ σκουπίδια, καμένες λάμπες, λακκούβες κ.λπ. Έτσι ο πολίτης δεν χρειάζεται να έρθει στο Δήμο και παράλληλα ενημερώνεται μέσα από το κινητό του για την πορεία επίλυσης του αιτήματός του.

•​Ψηφιακός μετασχηματισμός: Έχουμε υποβάλλει στο πλαίσιο του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης ένα σύνολο προτάσεων που αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

•​Οπτικές ίνες: Ο Δήμος Θέρμης διαθέτει επίσης ένα εκτεταμένο δίκτυο οπτικών ινών.

Μάλιστα ο δήμαρχος Θέρμης αναφέρθηκε και σε μελλοντικές ενέργειες όπου θα δημιουργηθεί ένας ψηφιακός χάρτης, τρισδιάστατος που θα δίνει πληροφορίες για κάθε περιοχή του δήμου. Είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού που θα χρηματοδοτηθεί από το «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου ευχαρίστησε θερμά την εταιρεία «Vantage Towers», για τη δωρεά της με την οποία προστίθεται ένα ακόμη ψηφιακό εργαλείο στο Δήμο, το οποίο μάλιστα αφορά τον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης. «Τα δυο «έξυπνα» σχολεία, στα οποία με δωρεά της εταιρείας έχουμε εγκαταστήσει «έξυπνα» πληροφοριακά συστήματα καταγραφής και διαχείρισης των συνθηκών που επικρατούν στα σχολεία όπως η ποιότητα του εσωτερικού αέρα, η υγρασία, η θερμοκρασία, η φωτεινότητα κ.λπ. Παράλληλα καταγράφονται και οι καταναλώσεις ενέργειας, καυσίμων, νερού κ.ο.κ.».

 Εξήγησε πως τα συστήματα αυτά εγκαταστάθηκαν πιλοτικά στο 4ο Δημοτικό Θέρμης και στο Γυμνάσιο Βασιλικών. Οι διευθυντές των δύο σχολείων έχουν εγκατεστημένα τα προγράμματα στα κινητά και στους υπολογιστές τους, ώστε να έχουν εικόνα για τις λειτουργίες του σχολείου, απ’ όπου κι αν βρίσκονται. Στη συνέχεια θα υπάρξει σχετικό σημείο αναφοράς και στην αντιδημαρχία Παιδείας. 

«Μέσα από αυτά τα «έξυπνα» πληροφοριακά συστήματα θα μπορούμε πλέον:

•​Να έχουμε εικόνα της Κατανάλωσης και της Στάθμης Δεξαμενών Πετρελαίου Θέρμανσης

•​Της κατανάλωσης πόσιμου νερού

•​Της κατανάλωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας

•​Να μετράμε την ποιότητα του εσωτερικού αέρα

Με τον τρόπο αυτό και αξιοποιώντας τις δυνατότητες αυτών των συστημάτων μπορούμε να επιτύχουμε σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών των σχολείων.

Μπορούμε επίσης να επιτύχουμε άμεση αναγνώριση και καταγραφή βλαβών ή παραλήψεων ώστε να τις αποκαθιστούμε στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Θα έχουμε επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας ημερήσιων, εβδομαδιαίων ιστορικών αναφορών για τις καταναλώσεις».

Μάλιστα ως παράδειγμα για τη σπουδαιότητα του συστήματος έφερε σημερινή μέτρηση πετρελαίου που έγινε δίχως να χρειάζεται η παλιά μέθοδος μέτρησης με βελόνα.

unnamed.png


unnamed-1.png


Σχετικά με την Vantage Towers

H Vantage Towers είναι μια κορυφαία εταιρεία διαχείρισης παθητικού εξοπλισμού στην Ευρώπη με περισσότερες από 84.000 υποδομές σε δέκα χώρες, που συνδέουν ανθρώπους, επιχειρήσεις και συσκευές σε αστικές και αγροτικές περιοχές. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2020. Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Το χαρτοφυλάκιο της Vantage Towers περιλαμβάνει ιστούς επί εδάφους, ιστούς οροφής, Κατανεμημένα Συστήματα Κεραιών (DAS) και σταθμούς βάσης μικρών κυψελών (Small Cells). Μέσω της ανάπτυξης, λειτουργίας και μίσθωσης αυτών των παθητικών υποδομών σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους αλλά και σε άλλους παρόχους δικτύων, η Vantage Towers έχει σημαντική συμβολή στη βελτίωση της συνδεσιμότητας και στη βιώσιμη ψηφιοποίηση της Ευρώπης.

Ενώ ήδη το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί η Vantage Towers για τη λειτουργία των υποδομών της προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δοκιμάζεται πιλοτικά και η παραγωγή πράσινης ενέργειες απευθείας στο πεδίο, με τη βοήθεια ηλιακών συλλεκτών και αεροτουρμπινών, ενώ δοκιμάζονται επίσης λύσεις υδρογόνου. Αυτό ταιριάζει απόλυτα με τη συνολική στρατηγική της εταιρείας να προωθήσει μια βιώσιμη ψηφιοποίηση στην Ευρώπη και να υποστηρίξει τους πελάτες της μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας, με στόχο την απαλλαγή από τον άνθρακα και την επίτευξη των κλιματικών τους στόχων.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας στο www.vantagetowers.com, ακολουθήστε μας στο Twitter στο λογαριασμό @VantageTowers ή συνδεθείτε μαζί μας στο LinkedIn στο www.linkedin.com/company/vantagetowers.

Σε «πράσινα» και έξυπνα μετατράπηκαν δυο σχολεία του δήμου Θέρμης, μετά τη σημαντική δωρεά έξυπνων συστημάτων μέτρησης, από την εταιρεία Vantage Towers.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο THE ΜΕΤ, η εταιρεία παρουσίασε το πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών της και τα οφέλη των έξυπνων συστημάτων της για την εξοικονόμηση πόρων.

Στην έμφαση που δίνει η εταιρεία στην πράσινη ανάπτυξη, στον άνθρωπο και στην κοινωνική συνεισφορά αναφέρθηκε ο Αναστάσιος Γιόβας, Senior Account & BD τManager της Vantage Towers. «Η Vantage Towers Greece, μέλος πολυεθνικού ευρωπαϊκού ομίλου Vantage Towers με παρουσία σε 10 χώρες και με πάνω από 5.280 σταθμούς στην Ελλάδα εξυπηρετώντας το δίκτυο της Vodafone, της Nova και είκοσι άλλων πελατών, έχει ως όραμα να προσφέρει ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες ενισχύοντας το ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. 

unnamed.jpg


Βάζουμε τις βάσεις και αποτελούμε τον επιταχυντή για την εισαγωγή και επέκταση προηγμένων υπηρεσιών όπως είναι η αυτόνομη οδήγηση, η ρομποτική ιατρική, η τηλεϊατρική, η Βιομηχανία 4.0, το online gaming και αναβαθμισμένες επιχειρηματικές εφαρμογές. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη, στον άνθρωπο και στην κοινωνική συνεισφορά. 

Στο πλαίσιο αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι για την συνεργασία μας με το Δήμο Θέρμης. Μετατρέποντας δύο σχολεία του Δήμου σε έξυπνα και πράσινα συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση της ενέργειας, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην εκπαίδευση της νέας γενιάς. 

Χρησιμοποιώντας μια σειρά από έξυπνους αισθητήρες για ρεύμα, νερό, καύσιμα, περιβαλλοντικούς και άλλους, δίνουμε την δυνατότητα στους δήμους να συλλέξουν δεδομένα, να τα επεξεργαστούν και να τα χρησιμοποιήσουν, σε συνδυασμό με την έξυπνη πλατφόρμα, για την επίτευξη των στόχων που προαναφέραμε. Η εταιρεία μας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στο δρόμο της κοινωνικής ευθύνης και της αποφασιστικής συμβολής σε ένα καλύτερο αύριο σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος αφού τόνισε ότι το κόστος ενέργειας πλέον στα σχολεία έχει τριπλασιαστεί, αναφέρθηκε στις ενέργειας που έχει κάνει η διοίκησή του με στόχο τη συγκρότηση ενός αναπτυξιακού μοντέλου που βασίζεται στην καινοτομία και στην αξιοποίηση όλων των συστημάτων νέων τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο αυτό όπως είπε «προσπαθούμε να ενσωματώσουμε στις καθημερινές λειτουργίες του Δήμου νέες τεχνολογίες και ψηφιακές υπηρεσίες που αφορούν την οικονομία, την κινητικότητα, το περιβάλλον, τους κατοίκους και την διακυβέρνηση».

370107477-851833010065668-7277376596297960118-n.jpg


Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν οι ακόλουθες δράσεις:

•​Οικονομία: Όλες οι οικονομικές συναλλαγές του δημότη με τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου αλλά και με τη ΔΕΥΑ γίνονται ψηφιακά.

•​Περιβάλλον και ποιότητα αέρα: Είμαστε μέσα στους τρεις, τέσσερις Δήμους στην Ελλάδα (μαζί με Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) που έχουμε εγκαταστήσει σύστημα για την απομακρυσμένη παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα σε όλη την έκταση του Δήμου, σε πραγματικό χρόνο. Με τους αισθητήρες που έχουμε εγκαταστήσει σε κάθε Κοινότητα μπορούμε και καταμετρούμε τη συγκέντρωση των ατμοσφαιρικών ρύπων, κυρίως των επικίνδυνων αιωρούμενων μικροσωματιδίων, όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Μάλιστα, τα αποτελέσματα των μετρήσεων προβάλλονται στο διαδίκτυο, σε πραγματικό χρόνο και είναι διαθέσιμα σε όλους.

•​Πολιτική Προστασία / Πυροπροστασία: Από το 2019 έχουμε θέσει σε λειτουργία το σύστημα Ofire+, το οποίο συμβάλλει στην έγκαιρη προειδοποίηση για πυρκαγιές υπαίθρου. Τη διαχείριση του συστήματος αυτού έχει η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας αλλά είναι διαθέσιμο και σε κάθε κάτοικο ή επισκέπτη του δήμου ο οποίος μπορεί να το κατεβάσει στο κινητό του.

•​Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΔΕΥΑΘ: Έχουμε εγκαταστήσει σύστημα τηλεμετρίας μέσω του οποίου παρακολουθούμε στις εισροές και εκροές στα συστήματα υδροδότησης, τη στάθμη στις δεξαμενές, τις διαρροές στο δίκτυο κ.λπ. Επίσης, το προσεχές διάστημα πρόκειται να προμηθευτούμε και να εγκαταστήσουμε και περίπου 6.700 έξυπνα υδρόμετρα.

•​Σύστημα παρακολούθησης κάδων απορριμμάτων: Υλοποιούμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα παρακολούθησης του ποσοστού πληρότητας των κάδων απορριμμάτων με τη χρήση ψηφιακών αισθητήρων. Τους έχουμε εγκαταστήσει αρχικά σε απομακρυσμένους κάδους προκειμένου να τους αδειάζουμε όταν πρέπει, ώστε να μην κάνουμε άσκοπα δρομολόγια.

•​Έξυπνο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης: Έχουμε εγκαταστήσει και πρόκειται να λειτουργήσει σε λίγο καιρό, ένα έξυπνο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της έδρας του δήμου, στη Θέρμη. Ο πολίτης θα μπορεί να το χρησιμοποιεί μέσα από τον κινητό του, να πληρώνει αλλά και να ενημερώνεται για το που υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης.

•​ΝΟVOVILLE: Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της NOVOVILLE που λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια στο Δήμο μας, δίνουμε τη δυνατότητα στον κάθε πολίτη να υποβάλει ηλεκτρονικά το αίτημά του που αφορά ζητήματα καθημερινότητας, πχ σκουπίδια, καμένες λάμπες, λακκούβες κ.λπ. Έτσι ο πολίτης δεν χρειάζεται να έρθει στο Δήμο και παράλληλα ενημερώνεται μέσα από το κινητό του για την πορεία επίλυσης του αιτήματός του.

•​Ψηφιακός μετασχηματισμός: Έχουμε υποβάλλει στο πλαίσιο του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης ένα σύνολο προτάσεων που αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

•​Οπτικές ίνες: Ο Δήμος Θέρμης διαθέτει επίσης ένα εκτεταμένο δίκτυο οπτικών ινών.

Μάλιστα ο δήμαρχος Θέρμης αναφέρθηκε και σε μελλοντικές ενέργειες όπου θα δημιουργηθεί ένας ψηφιακός χάρτης, τρισδιάστατος που θα δίνει πληροφορίες για κάθε περιοχή του δήμου. Είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού που θα χρηματοδοτηθεί από το «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου ευχαρίστησε θερμά την εταιρεία «Vantage Towers», για τη δωρεά της με την οποία προστίθεται ένα ακόμη ψηφιακό εργαλείο στο Δήμο, το οποίο μάλιστα αφορά τον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης. «Τα δυο «έξυπνα» σχολεία, στα οποία με δωρεά της εταιρείας έχουμε εγκαταστήσει «έξυπνα» πληροφοριακά συστήματα καταγραφής και διαχείρισης των συνθηκών που επικρατούν στα σχολεία όπως η ποιότητα του εσωτερικού αέρα, η υγρασία, η θερμοκρασία, η φωτεινότητα κ.λπ. Παράλληλα καταγράφονται και οι καταναλώσεις ενέργειας, καυσίμων, νερού κ.ο.κ.».

 Εξήγησε πως τα συστήματα αυτά εγκαταστάθηκαν πιλοτικά στο 4ο Δημοτικό Θέρμης και στο Γυμνάσιο Βασιλικών. Οι διευθυντές των δύο σχολείων έχουν εγκατεστημένα τα προγράμματα στα κινητά και στους υπολογιστές τους, ώστε να έχουν εικόνα για τις λειτουργίες του σχολείου, απ’ όπου κι αν βρίσκονται. Στη συνέχεια θα υπάρξει σχετικό σημείο αναφοράς και στην αντιδημαρχία Παιδείας. 

«Μέσα από αυτά τα «έξυπνα» πληροφοριακά συστήματα θα μπορούμε πλέον:

•​Να έχουμε εικόνα της Κατανάλωσης και της Στάθμης Δεξαμενών Πετρελαίου Θέρμανσης

•​Της κατανάλωσης πόσιμου νερού

•​Της κατανάλωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας

•​Να μετράμε την ποιότητα του εσωτερικού αέρα

Με τον τρόπο αυτό και αξιοποιώντας τις δυνατότητες αυτών των συστημάτων μπορούμε να επιτύχουμε σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών των σχολείων.

Μπορούμε επίσης να επιτύχουμε άμεση αναγνώριση και καταγραφή βλαβών ή παραλήψεων ώστε να τις αποκαθιστούμε στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Θα έχουμε επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας ημερήσιων, εβδομαδιαίων ιστορικών αναφορών για τις καταναλώσεις».

Μάλιστα ως παράδειγμα για τη σπουδαιότητα του συστήματος έφερε σημερινή μέτρηση πετρελαίου που έγινε δίχως να χρειάζεται η παλιά μέθοδος μέτρησης με βελόνα.

unnamed.png


unnamed-1.png


Σχετικά με την Vantage Towers

H Vantage Towers είναι μια κορυφαία εταιρεία διαχείρισης παθητικού εξοπλισμού στην Ευρώπη με περισσότερες από 84.000 υποδομές σε δέκα χώρες, που συνδέουν ανθρώπους, επιχειρήσεις και συσκευές σε αστικές και αγροτικές περιοχές. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2020. Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Το χαρτοφυλάκιο της Vantage Towers περιλαμβάνει ιστούς επί εδάφους, ιστούς οροφής, Κατανεμημένα Συστήματα Κεραιών (DAS) και σταθμούς βάσης μικρών κυψελών (Small Cells). Μέσω της ανάπτυξης, λειτουργίας και μίσθωσης αυτών των παθητικών υποδομών σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους αλλά και σε άλλους παρόχους δικτύων, η Vantage Towers έχει σημαντική συμβολή στη βελτίωση της συνδεσιμότητας και στη βιώσιμη ψηφιοποίηση της Ευρώπης.

Ενώ ήδη το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί η Vantage Towers για τη λειτουργία των υποδομών της προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δοκιμάζεται πιλοτικά και η παραγωγή πράσινης ενέργειες απευθείας στο πεδίο, με τη βοήθεια ηλιακών συλλεκτών και αεροτουρμπινών, ενώ δοκιμάζονται επίσης λύσεις υδρογόνου. Αυτό ταιριάζει απόλυτα με τη συνολική στρατηγική της εταιρείας να προωθήσει μια βιώσιμη ψηφιοποίηση στην Ευρώπη και να υποστηρίξει τους πελάτες της μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας, με στόχο την απαλλαγή από τον άνθρακα και την επίτευξη των κλιματικών τους στόχων.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας στο www.vantagetowers.com, ακολουθήστε μας στο Twitter στο λογαριασμό @VantageTowers ή συνδεθείτε μαζί μας στο LinkedIn στο www.linkedin.com/company/vantagetowers.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία