Λόγια του Βαρδάρη

  • "Ναι" στο αντίτιμο για τους φαρμακοποιούς από τον Στράτο Σιμόπουλο
    23/03/2021 16:15

    "Ναι" στο αντίτιμο για τους φαρμακοποιούς από τον Στράτο Σιμόπουλο

    "Ναι" στο αντίτιμο υπέρ των φαρμακοποιών για τα rapid tests λέει ο Στράτος Σιμόπουλος. Σε ανακοίνωσή του ο γαλάζιος βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης, αφού επισημαίνει ότι τα φαρμακεία της χώρας «αποτελούν ένα δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας χωρίς ανάλογο προηγούμενο στην Ευρώπη» και ότι χρησιμοποιήθηκαν για την οργάνωση μιας άψογης εμβολιαστικής διαδικασίας», τονίζει ότι ο κλάδος δέχεται μια μεγάλη επικοινωνιακή επίθεση, με αφορμή το ύφος των δηλώσεων ορισμένων συνδικαλιστικών στελεχών του.

    «Έχουμε υγειονομικό πόλεμο. Όλοι οφείλουμε να βάλουμε πλάτη. Έγκαιρη ενημέρωση των επαγγελματιών πρέπει, όμως, να υπάρχει και κατανόηση των θέσεων όλων των πλευρών. Τα τεστ, ένα ανά εβδομάδα, για κάθε πολίτη πρέπει να δίνονται δωρεάν. Οι φαρμακοποιοί πρέπει να έχουν την δυνατότητα να πωλούν τα επιπλέον τεστ και αν θα τα κάνουν οι ίδιοι στους πολίτες, πρέπει να δικαιούνται, αν το επιθυμούν, να λαμβάνουν ένα συγκεκριμένο χαμηλό αντίτιμο. Τελικά λύση υπάρχει. Μόνο ο άνευ λόγου επικοινωνιακός πόλεμος μένει», καταλήγει ο γαλάζιος βουλευτής.

    Να σημειωθεί ότι, όπως τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να δώσει αμοιβή για την διάθεση των δωρεάν τεστ κορονοϊού από τα φαρμακεία. Έκανε πάντως λόγο για ένα συμβολικό αντίτιμο προκαθορισμένου ύψους, το οποίο μπορεί ο πολίτης να καταβάλει στους φαρμακοποιούς αν θέλει βοήθεια ή εκπαίδευση για το πώς θα διενεργήσει το τεστ.