ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μπήκαμε στο TEDx του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και … γεφυρώσαμε το «χάσμα»

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη φετινή διοργάνωση στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

 04/11/2018 17:08

Έλενα Αποστολίδου

Η αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης είναι κατάμεστη, τα φώτα έχουν χαμηλώσει και στη σκηνή βγαίνουν οι ομιλητές, οι οποίοι  μέσα από διαφορετικές ενότητες παρουσιάζουν τη δική τους οπτική για το «χάσμα», το κεντρικό θέμα του έκτου TEDx University of Macedonia. Νέοι άνθρωποι, χαμογελαστά πρόσωπα μοιάζουν να έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη παρέα, όπου μαζί με τους διοργανωτές και τους φοιτητές που βοήθησαν στο στήσιμο της εκδήλωσης και με χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «Μακεδονία», έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτικά νεανική ατμόσφαιρα γεμάτη από ανήσυχους ανθρώπους που είναι εκεί για να γεφυρώσουν το «χάσμα». Πρόκειται για «μια λέξη τόσο μικρή και ταυτοχρόνως τόσο μεγάλη», όπως τονίζουν και οι διοργανωτές.

Το «χάσμα» και οι διστάσεις του

Η Ελένη Ψυχούλη, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του TEDx μίλησε στο «makthes.gr» για το «χάσμα»  στη διατροφική κουλτούρα και τον νέο-βιγκανισμό. «Είμαι χαρούμενη που συμμετέχω, με μια ομιλία που γεφυρώνει το «χάσμα» της διατροφικής κουλτούρας. Πρόκειται ουσιαστικά για τον νέο-βιγκανισμό, μια τάση, μόδα, πείτε το όπως θέλετε στη διατροφική μας ζωή. Αυτό που βλέπουμε και θα μας απασχολήσει είναι η αναζήτηση της κοινωνικής προέκτασης της τροφής και πως αποτυπώνεται στα διατροφικά γούστα της κάθε εποχής» δηλώνει η ίδια.

Ο άνθρωπος και τα «κενά» της ζωής του

Η Ιωάννα Δανδέλια Licensee του TEDxUnivesityofMacedonia, είναι εκείνη που πήγε στη Νέα Υόρκη και εξασφάλισε μεγαλύτερη άδεια από τα κεντρικά της TED δίνοντας έναν άλλο αέρα στη φετινή διοργάνωση. Η κ. Δανδέλια μιλάει στο «makthes.gr» για το θέμα της φετινής εκδήλωσης και μας απαντάει στο ερώτημα: Γιατί χάσμα; «Σκεφτήκαμε ότι οι περισσότεροι ακούμε το «χάσμα» και μας φαίνεται αν όχι ακατάληπτο, αλλά ότι δεν μπορούμε να το καταλάβουμε εύκολα, είναι κάτι αγεφύρωτο, κάτι που θα μας χωρίζει για πάντα. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι, πάντα μπορούμε να σκεφτούμε τρόπους, για να ενώσουμε τα χάσματα» δηλώνει.

Επιτυχία με φοιτητική υπογραφή

Ο Βαγγέλης Βουλβουτζής, υπεύθυνος marketing της φετινής διοργάνωσης δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του για την επιτυχία της εκδήλωσης. «Είμαστε ευχαριστημένοι από την προσέλευση του κόσμου και από την πορεία της εκδήλωσης, είναι ενθαρρυντικό ότι η ενέργεια των ομιλητών πηγαίνει στο κοινό. Το θέμα του «χάσματος» το πήραμε με διττή έννοια. Από τη μία πλευρά ότι μεγαλώνουμε και υπάρχει ένα χάσμα στον εαυτόν μας τον ίδιο, δηλαδή στο φετινό TED, καθώς σήμερα είμαστε περίπου στους 400 ανθρώπους, ενώ μέχρι πέρυσι μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε 100 άτομα. Πέρα από αυτό το «χάσμα» είναι μια λέξη ένα αποτύπωμα που όλοι χρησιμοποιούμε , είτε υπό την έννοια του προβλήματος, είτε υπό την έννοια της δυσκολίας. Το δεδομένο ότι το «χάσμα» έχει αυτή την αρνητική έννοια και αυτή την αρνητική χροιά δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να βγει κάτι θετικό από αυτό. Ξεπερνώντας τα «χάσματα» μας λοιπόν μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω και έτσι έχουν δομηθεί και οι τρεις ενότητές» τονίζει.

Η αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης είναι κατάμεστη, τα φώτα έχουν χαμηλώσει και στη σκηνή βγαίνουν οι ομιλητές, οι οποίοι  μέσα από διαφορετικές ενότητες παρουσιάζουν τη δική τους οπτική για το «χάσμα», το κεντρικό θέμα του έκτου TEDx University of Macedonia. Νέοι άνθρωποι, χαμογελαστά πρόσωπα μοιάζουν να έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη παρέα, όπου μαζί με τους διοργανωτές και τους φοιτητές που βοήθησαν στο στήσιμο της εκδήλωσης και με χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «Μακεδονία», έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτικά νεανική ατμόσφαιρα γεμάτη από ανήσυχους ανθρώπους που είναι εκεί για να γεφυρώσουν το «χάσμα». Πρόκειται για «μια λέξη τόσο μικρή και ταυτοχρόνως τόσο μεγάλη», όπως τονίζουν και οι διοργανωτές.

Το «χάσμα» και οι διστάσεις του

Η Ελένη Ψυχούλη, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του TEDx μίλησε στο «makthes.gr» για το «χάσμα»  στη διατροφική κουλτούρα και τον νέο-βιγκανισμό. «Είμαι χαρούμενη που συμμετέχω, με μια ομιλία που γεφυρώνει το «χάσμα» της διατροφικής κουλτούρας. Πρόκειται ουσιαστικά για τον νέο-βιγκανισμό, μια τάση, μόδα, πείτε το όπως θέλετε στη διατροφική μας ζωή. Αυτό που βλέπουμε και θα μας απασχολήσει είναι η αναζήτηση της κοινωνικής προέκτασης της τροφής και πως αποτυπώνεται στα διατροφικά γούστα της κάθε εποχής» δηλώνει η ίδια.

Ο άνθρωπος και τα «κενά» της ζωής του

Η Ιωάννα Δανδέλια Licensee του TEDxUnivesityofMacedonia, είναι εκείνη που πήγε στη Νέα Υόρκη και εξασφάλισε μεγαλύτερη άδεια από τα κεντρικά της TED δίνοντας έναν άλλο αέρα στη φετινή διοργάνωση. Η κ. Δανδέλια μιλάει στο «makthes.gr» για το θέμα της φετινής εκδήλωσης και μας απαντάει στο ερώτημα: Γιατί χάσμα; «Σκεφτήκαμε ότι οι περισσότεροι ακούμε το «χάσμα» και μας φαίνεται αν όχι ακατάληπτο, αλλά ότι δεν μπορούμε να το καταλάβουμε εύκολα, είναι κάτι αγεφύρωτο, κάτι που θα μας χωρίζει για πάντα. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι, πάντα μπορούμε να σκεφτούμε τρόπους, για να ενώσουμε τα χάσματα» δηλώνει.

Επιτυχία με φοιτητική υπογραφή

Ο Βαγγέλης Βουλβουτζής, υπεύθυνος marketing της φετινής διοργάνωσης δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του για την επιτυχία της εκδήλωσης. «Είμαστε ευχαριστημένοι από την προσέλευση του κόσμου και από την πορεία της εκδήλωσης, είναι ενθαρρυντικό ότι η ενέργεια των ομιλητών πηγαίνει στο κοινό. Το θέμα του «χάσματος» το πήραμε με διττή έννοια. Από τη μία πλευρά ότι μεγαλώνουμε και υπάρχει ένα χάσμα στον εαυτόν μας τον ίδιο, δηλαδή στο φετινό TED, καθώς σήμερα είμαστε περίπου στους 400 ανθρώπους, ενώ μέχρι πέρυσι μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε 100 άτομα. Πέρα από αυτό το «χάσμα» είναι μια λέξη ένα αποτύπωμα που όλοι χρησιμοποιούμε , είτε υπό την έννοια του προβλήματος, είτε υπό την έννοια της δυσκολίας. Το δεδομένο ότι το «χάσμα» έχει αυτή την αρνητική έννοια και αυτή την αρνητική χροιά δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να βγει κάτι θετικό από αυτό. Ξεπερνώντας τα «χάσματα» μας λοιπόν μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω και έτσι έχουν δομηθεί και οι τρεις ενότητές» τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία