Μονόλογοι

Η ΕΡΤ3 που ξέχασε τις υποκλοπές και προτίμησε το ρόδι-γίγαντα στη Λάρισα και η απαξίωση που πήγε Βουλή

07/11/2022 19:39

Την ώρα που ο πρωθυπουργός έδινε μία συνέντευξη της τελευταίας στιγμής στο δελτίο του Νίκου Χατζηνικολάου, μετά τις αποκαλύψεις του Σαββατοκύριακου για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις, στην ΕΡΤ3 τα «μεγάλα κεφάλια» μάλλον είχαν φύγει... off the grid (που λένε και οι Αμερικάνοι) για διήμερο ή βρίσκονταν κάπου που όντως χτύπησε η EVA και δεν είχαν σήμα στα κινητά τους και στα λάπτοπ τους.


Αλλιώς δεν εξηγείται πως στο δελτίο ειδήσεων χώρεσαν ειδήσεις για ρόδι-γίγαντα στη Λάρισα, για τους μηλοπαραγωγούς, για τις πινακίδες στο Κόσοβο και για ένα φεστιβάλ στην Αυστραλία, αλλά όχι για το θέμα που προκαλεί ισχυρούς κλυδωνισμούς στο εσωτερικό της χώρας.


Μ' αυτά και μ' αυτά, αχρείαστοι ήταν και οι δύο πολιτικοί συντάκτες της βάρδιας που απλά κάθονταν, αφού το δελτίο δεν είχε θέμα του αντικειμένου τους...Επαναλαμβάνω... Σε μία ημέρα που ο πρωθυπουργός εσπευσμένα βρέθηκε σε δελτίο ειδήσεων για να δώσει τις απαντήσεις του για το θέμα που είναι πρώτο και στα ευρωπαϊκά πρωτοσέλιδα, στην ΕΡΤ3 δεν το έπιασαν καν, έστω και λέγοντας πως δεν υπάρχει θέμα... 



Πάντως, μπορεί οι ιθύνοντες της Αγγελάκη να κάνουν πως δεν τρέχει τίποτα και να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα κάθε που κάποιος ασχολείται με την απαξίωση του καναλιού, όμως η Θεσσαλονίκη μοιάζει επιτέλους να ξυπνά για να υπερασπιστεί το κανάλι της.


Το θέμα του τρίτου καναλιού της κρατικής ραδιοτηλεόρασης έφτασε πια στη Βουλή. Συγκεκριμένα, με επίκαιρη επερώτησή του προς τον καθ' ύλην αρμόδιο, δηλαδή τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης αφού παραθέτει όλα όσα συνιστούν την... εξαφάνιση της ΕΡΤ, αναμένει απαντήσεις πρώτον για το τι προτίθεται να κάνει για την αυτοτέλεια του καναλιού και δεύτερον για το ποιος είναι ο «σχεδιασμός για την ενδυνάμωση της φυσιογνωμίας και των χαρακτηριστικών της τηλεόρασης της ΕΡΤ3 με πολυθεματικό περιεχόμενο προκειμένου να μην αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία ένας σταθμός που αριθμεί 300 περίπου εργαζόμενους να παράγει ημερησίως τόσο λίγες ώρες προγράμματος;»


Συγκεκριμένα, ο κ. Καστανίδης αφού αναφέρεται τόσο στα δημοσιεύματα (του «ανθηρόστομου» δηλαδή και της «ΜτΚ» γιατί άλλος κανείς δεν ασχολείται) όσο και στις ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΜ-Θ, τονίζει πως «σήμερα η ΕΡΤ3 λειτουργεί ως μία από τις έξι διευθύνσεις της ΕΡΤ ΑΕ και ο σχεδιασμός και υλοποίηση του προγράμματός της γίνεται ουσιαστικά από την Αθήνα».


Όπως και ο βουλευτής, ο «ανθηρόστομος» αναμένει τις απαντήσεις...


O… ανθηρόστομος