BEST OF - CAFÉ BAR ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

«Moldee Bar Restaurant»: Η νέα κατεύθυνση στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης

Eνα "καλούπι" γεύσεων που αλλάζει μορφή και εξελίσσεται μαζί με την πόλη της Θεσσαλονίκης

 08/11/2022 13:50

«Moldee Bar Restaurant»: Η νέα κατεύθυνση στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης

Το «Moldee Bar Restaurant» άνοιξε στις 12 Ιουλίου 2022 στην περιοχή της Προξένου Κορομηλά, μια περιοχή με ιδιάιτερη καλλιτεχνική αισθητική, στο κτήριο της παλιάς Βurberry, με σκοπό να δώσει μια νέα κατεύθυνση στην γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης, ως αποτέλεσμα της κοινής ιδέας και συνεργασίας μίας ομάδας ανθρώπων με κοινή πορεία συνεργασίας, τα τελευταία έξι χρόνια.

Οι Chef Βασίλης Μουρατίδης και Σοφοκλής Μαραγκουδάκης ένωσαν τις δυνάμεις τους σε αυτή επιχειρηματική δράση, θέλοντας να δείξουν σε ακόμα περισσότερο κόσμο αυτό που κάνουν με επιτυχία κι έδωσαν στο χώρο τους το όνομα «Moldee», που σημαίνει «καλούπι» κι ως ρήμα «δίνω σχήμα, διαμορφώνω», αφού και το ίδιο παίρνει το σχήμα και τη μορφή, που οι ίδιοι του δίνουν.

Η ήδη δεκατριάχρονη συνεργασία των δύο Chef, με συνεχείς βραβεύσεις σε εστιατόρια όπως το «Squirrel» και το «Andromeda» - εστιατόρια του «Danai Resort» στη Χαλκιδική - χτισμένη σε μία σχέση άρρηκτης εμπιστοσύνης, ελευθερία ανοιχτής γνώμης και κοινού πάθους για τη γαστρονομία, εξασφαλίζει στο «Moldee Bar restaurant» ένα πραγματικά ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Και οι δύο έχουν χτίσει την επαγγελματική τους διαδρομή σε Ελλάδα κι εξωτερικό αποκτώντας εξειδίκευση και ξεχωρίζουν για τα γευστικά άψογα πιάτα τα οποία δημιουργούν, με εντάσεις κι αντιθέσεις.

moldee-bar-2.jpg
moldee-bar-3.jpg

Η γαστρονομική φιλοσοφία του εστιατορίου

Η γαστρονομική φιλοσοφία βασίζεται στη σωστή διαχείριση άριστης ποιότητας πρώτης ύλης και στο πάντρεμα διαφορετικών υλικών, που ισορροπούν γευστικά κι ακολουθούν την... αρμονία των εποχών. Όπως και σε άλλους χώρους όπου εργάστηκαν, έτσι κι εδώ, οι Chef μιλούν μέσα από τις συνταγές τους .
Η συνεχής περιέργεια για ανακάλυψη νέων συνδυασμών, οδηγεί στο «σχηματισμό» πιάτων, τα οποία χαρακτηρίζονται για την ευρηματικότητα και το στοιχείο της έκπληξης.

moldee-bar-4.jpg
moldee-bar-5.jpg
moldee-bar-6.jpg
Το μενού χτίζεται επάνω σε μεσογειακές γεύσεις με διεθνείς επιρροές και στο ταίριασμα του φαγητού με το ποτό κι όχι αποκλειστικά μόνο του κρασιού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, καθώς αφορά ένα Bar Restaurant με δημιουργικούς συνδυασμούς cocktails και μία λίστα από αποστάγματα, υψηλής ποιότητας.

Το εστιατόριο προσφέρει δύο τύπους μενού: all day menu κι a la carte menu, το πρώτο ιδανικό για να ξεκινήσει κανείς την ημέρα του επιλέγοντας από μία μεγάλη ποικιλία από πρωινό, brunch και coffee specialty, με το afternoon’s lunch menu να περιλαμβάνει δημιουργικά πιάτα, που καλύπτουν και τις ανάγκες όσων έχουν πολυάσχολη ατζέντα.

moldee-bar-7.jpg
moldee-bar-8.jpg

Το δεύτερο (a la carte), με signature πιάτα που χαρακτηρίζονται για το στοιχείο της έκπληξης και το πάντρεμα γεύσεων, συνδυάζεται τέλεια με μία λίστα από δημιουργικά cocktails, που ολοκληρώνουν την αρμονία των πιάτων.

moldee-bar-9.jpg
moldee-bar-10.jpg

Οι πρώτες ύλες προέρχονται από μικρούς τοπικούς παραγωγούς της Ελλάδας και προσεκτικά επιλεγμένους παραγωγούς του εξωτερικού, αφού οι άνθρωποι του εστιατορίου προτιμούν την εντοπιότητα των τροφίμων, που τα κάνει να ξεχωρίζουν για την ιδιότυπη γεύση, τις ορθές γεωργικές πρακτικές και την άριστη ποιότητά τους.

Εστιάζουν κι επενδύουν, έτσι, στην ανάδειξη των ιδιαίτερων γνωρισμάτων των τροφίμων με γεωγραφική προέλευση ως ένα πολιτισμικό κεφάλαιο του τόπου προέλευσης κι όχι απλά ως προϊόν.

moldee-bar-11.jpg
moldee-bar-12.jpg

Οι προτάσεις του μενού

Βασισμένο σε μία προσπάθεια να καλυφθούν οι περισσότερες γευστικές προτιμήσεις, το μενού στο «Moldee Bar Restaurant», ανανεώνεται κι εξελίσσεται διαρκώς.

Στα highlights του ξεχωρίζουν τα φρέσκα γεμιστά ζυμαρικά με κατσικίσιο τυρί, αφρό εστραγκόν κι αρώματα τόνκας και μανιταριών, αλλά και οι παπαρδέλες πάπια, ένα πιάτο που παντρεύει το ζυμαρικό με την πάπια σε έναν αρμονικό συνδυασμό, με γευστικές εντάσεις και ιδιαίτερη την παρουσία της τρούφας.

Ένα επίσης ξεχωριστό πιάτο είναι το κοτόπουλο, υπέροχα συνδυασμένο με γεύσεις μήλου και χουρμά, που απογειώνεται με τη σάλτσα albufera, καθώς χαρακτηρίζεται από την άρτια τεχνική μοναδικού ψησίματος, που το κατατάσσει στις πιο top προτιμήσεις του εστιατορίου.

Στις γλυκές προτάσεις ξεχωρίζει η βανίλια, με χαρακτηριστικό της το άνθος αλατιού, που συνοδεύεται από παγωτό με βάση τη φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης και το χαρουπόμελο.

moldee-bar-13.jpg
moldee-bar-14.jpg
moldee-bar-15.jpg

Τις επιλογές αυτές έρχονται να συνδυάσουν υπέροχα cocktails, βασισμένα στη ποιοτική πρώτη ύλη, τα ιδιαίτερα αποστάγματα και σε εφευρετικούς συνδυασμούς γεύσεων κι αισθήσεων.

moldee-bar-16.jpg
moldee-bar-17.jpg

Ο χώρος και η αισθητική του

Ο χώρος, εξίσου μοναδικός. Στην Προξένου Κορομηλά, έναν δρόμο ξεχωριστό, που προσαρμόζεται κάθε φορά στο πέρασμα του χρόνου -που κατά τη δεκαετία του 2000 προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων επιχειρηματιών και επώνυμων αλυσίδων ρούχων κι έγινε σημείο αναφοράς κομψότητας, υψηλής αισθητικής και μόδας- και που αποτελεί, σήμερα, έναν νέο πόλο έλξης για τη δημιουργία γαστρονομικών προορισμών, οι ιδιοκτήτες του «Moldee» βρήκαν το ιδανικό κτήριο για να φτιάξουν έναν χώρο χαλαρωτικό με αισθητική και να δείξουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά και σε περισσότερο κόσμο.

moldee-bar-18.jpg

Πρόκειται για έναν χώρο με άποψη, σχεδιασμένο αρχιτεκτονικά από την «Taka & Partners». O αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, επηρεασμένος από το γαστρονομικό con- cept του «Moldee», είναι μινιμαλιστικός και χωρίς περιττά στοιχεία. Η φιλοσοφία, σχεδόν μαγική, όπως οι ίδιοι την περιγράφουν: «κάνοντας μία θεωρητική τομή σε ένα πιάτο, εντοπίζονται τα παρακάτω συστατικά: το πιάτο ως μία δυνατή βάση, τα υλικά που δημιουργούν τη σύνθεση γεύσεων αλλά και σχημάτων και τέλος το topping, που αποτελείται από εντυπωσιακά κι ανάλαφρα στοιχεία, που συμβάλλουν στη δημιουργία συναισθημάτων κι ατμόσφαιρας.

moldee-bar-19.jpg

Έτσι και στο χώρο, θα συναντήσετε μοτίβα που παραπέμπουν σε αυτά τα σχήματα και τις μορφές και ταυτόχρονα προσδίδουν στο χώρο μία μοναδική και ιδιαίτερη καλλιτεχνική αισθητική». Η γαστρονομία αλλάζει διαρκώς μορφή κι εξελίσσεται, το ίδιο και η πόλη της Θεσσαλονίκης. Μαζί με την τελευταία, εξελίσσεται και το «Moldee» -εξ ου και το όνομα, που σημαίνει «καλούπι».

moldee-bar-20.jpg

To «Moldee», είναι ένας υπέροχος χώρος, όπου μπορεί κανείς να νιώσει άνετα και να είναι ο εαυτός του, χωρίς ταμπού. Ο κόσμος είναι αυτός που συνδημιουργεί την ατμόσφαιρα του χώρου του και η ομάδα του «Moldee», αυτή που διαμορφώνει τα ενδιαφέροντα και το πάθος των πελατών του. Είναι το σημείο συνάντησης, για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

moldee-bar-21.jpg

Tip 1: Για τη μέγιστη εξυπηρέτησή σας συνιστάται να κάνετε κράτηση, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα και τις περιόδους αιχμής.

Tip 2: Το εστιατόριο είναι ανοιχτά από Δευτέρα έως Κυριακή από τις 09.00 έως τη 01.00. Το ωράριο κυλάει ως εξής: 09.00 – 13.00 Brunch, 13.00 – 16.30 Lunch, 19.00 – 23.00 Dinner, 13.00 – 23.00 Snack.


Διεύθυνση: Μητροπολίτου Ιωσήφ 8, Κέντρο

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 286000

Facebook

Instagram



Το «Moldee Bar Restaurant» άνοιξε στις 12 Ιουλίου 2022 στην περιοχή της Προξένου Κορομηλά, μια περιοχή με ιδιάιτερη καλλιτεχνική αισθητική, στο κτήριο της παλιάς Βurberry, με σκοπό να δώσει μια νέα κατεύθυνση στην γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης, ως αποτέλεσμα της κοινής ιδέας και συνεργασίας μίας ομάδας ανθρώπων με κοινή πορεία συνεργασίας, τα τελευταία έξι χρόνια.

Οι Chef Βασίλης Μουρατίδης και Σοφοκλής Μαραγκουδάκης ένωσαν τις δυνάμεις τους σε αυτή επιχειρηματική δράση, θέλοντας να δείξουν σε ακόμα περισσότερο κόσμο αυτό που κάνουν με επιτυχία κι έδωσαν στο χώρο τους το όνομα «Moldee», που σημαίνει «καλούπι» κι ως ρήμα «δίνω σχήμα, διαμορφώνω», αφού και το ίδιο παίρνει το σχήμα και τη μορφή, που οι ίδιοι του δίνουν.

Η ήδη δεκατριάχρονη συνεργασία των δύο Chef, με συνεχείς βραβεύσεις σε εστιατόρια όπως το «Squirrel» και το «Andromeda» - εστιατόρια του «Danai Resort» στη Χαλκιδική - χτισμένη σε μία σχέση άρρηκτης εμπιστοσύνης, ελευθερία ανοιχτής γνώμης και κοινού πάθους για τη γαστρονομία, εξασφαλίζει στο «Moldee Bar restaurant» ένα πραγματικά ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Και οι δύο έχουν χτίσει την επαγγελματική τους διαδρομή σε Ελλάδα κι εξωτερικό αποκτώντας εξειδίκευση και ξεχωρίζουν για τα γευστικά άψογα πιάτα τα οποία δημιουργούν, με εντάσεις κι αντιθέσεις.

moldee-bar-2.jpg
moldee-bar-3.jpg

Η γαστρονομική φιλοσοφία του εστιατορίου

Η γαστρονομική φιλοσοφία βασίζεται στη σωστή διαχείριση άριστης ποιότητας πρώτης ύλης και στο πάντρεμα διαφορετικών υλικών, που ισορροπούν γευστικά κι ακολουθούν την... αρμονία των εποχών. Όπως και σε άλλους χώρους όπου εργάστηκαν, έτσι κι εδώ, οι Chef μιλούν μέσα από τις συνταγές τους .
Η συνεχής περιέργεια για ανακάλυψη νέων συνδυασμών, οδηγεί στο «σχηματισμό» πιάτων, τα οποία χαρακτηρίζονται για την ευρηματικότητα και το στοιχείο της έκπληξης.

moldee-bar-4.jpg
moldee-bar-5.jpg
moldee-bar-6.jpg
Το μενού χτίζεται επάνω σε μεσογειακές γεύσεις με διεθνείς επιρροές και στο ταίριασμα του φαγητού με το ποτό κι όχι αποκλειστικά μόνο του κρασιού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, καθώς αφορά ένα Bar Restaurant με δημιουργικούς συνδυασμούς cocktails και μία λίστα από αποστάγματα, υψηλής ποιότητας.

Το εστιατόριο προσφέρει δύο τύπους μενού: all day menu κι a la carte menu, το πρώτο ιδανικό για να ξεκινήσει κανείς την ημέρα του επιλέγοντας από μία μεγάλη ποικιλία από πρωινό, brunch και coffee specialty, με το afternoon’s lunch menu να περιλαμβάνει δημιουργικά πιάτα, που καλύπτουν και τις ανάγκες όσων έχουν πολυάσχολη ατζέντα.

moldee-bar-7.jpg
moldee-bar-8.jpg

Το δεύτερο (a la carte), με signature πιάτα που χαρακτηρίζονται για το στοιχείο της έκπληξης και το πάντρεμα γεύσεων, συνδυάζεται τέλεια με μία λίστα από δημιουργικά cocktails, που ολοκληρώνουν την αρμονία των πιάτων.

moldee-bar-9.jpg
moldee-bar-10.jpg

Οι πρώτες ύλες προέρχονται από μικρούς τοπικούς παραγωγούς της Ελλάδας και προσεκτικά επιλεγμένους παραγωγούς του εξωτερικού, αφού οι άνθρωποι του εστιατορίου προτιμούν την εντοπιότητα των τροφίμων, που τα κάνει να ξεχωρίζουν για την ιδιότυπη γεύση, τις ορθές γεωργικές πρακτικές και την άριστη ποιότητά τους.

Εστιάζουν κι επενδύουν, έτσι, στην ανάδειξη των ιδιαίτερων γνωρισμάτων των τροφίμων με γεωγραφική προέλευση ως ένα πολιτισμικό κεφάλαιο του τόπου προέλευσης κι όχι απλά ως προϊόν.

moldee-bar-11.jpg
moldee-bar-12.jpg

Οι προτάσεις του μενού

Βασισμένο σε μία προσπάθεια να καλυφθούν οι περισσότερες γευστικές προτιμήσεις, το μενού στο «Moldee Bar Restaurant», ανανεώνεται κι εξελίσσεται διαρκώς.

Στα highlights του ξεχωρίζουν τα φρέσκα γεμιστά ζυμαρικά με κατσικίσιο τυρί, αφρό εστραγκόν κι αρώματα τόνκας και μανιταριών, αλλά και οι παπαρδέλες πάπια, ένα πιάτο που παντρεύει το ζυμαρικό με την πάπια σε έναν αρμονικό συνδυασμό, με γευστικές εντάσεις και ιδιαίτερη την παρουσία της τρούφας.

Ένα επίσης ξεχωριστό πιάτο είναι το κοτόπουλο, υπέροχα συνδυασμένο με γεύσεις μήλου και χουρμά, που απογειώνεται με τη σάλτσα albufera, καθώς χαρακτηρίζεται από την άρτια τεχνική μοναδικού ψησίματος, που το κατατάσσει στις πιο top προτιμήσεις του εστιατορίου.

Στις γλυκές προτάσεις ξεχωρίζει η βανίλια, με χαρακτηριστικό της το άνθος αλατιού, που συνοδεύεται από παγωτό με βάση τη φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης και το χαρουπόμελο.

moldee-bar-13.jpg
moldee-bar-14.jpg
moldee-bar-15.jpg

Τις επιλογές αυτές έρχονται να συνδυάσουν υπέροχα cocktails, βασισμένα στη ποιοτική πρώτη ύλη, τα ιδιαίτερα αποστάγματα και σε εφευρετικούς συνδυασμούς γεύσεων κι αισθήσεων.

moldee-bar-16.jpg
moldee-bar-17.jpg

Ο χώρος και η αισθητική του

Ο χώρος, εξίσου μοναδικός. Στην Προξένου Κορομηλά, έναν δρόμο ξεχωριστό, που προσαρμόζεται κάθε φορά στο πέρασμα του χρόνου -που κατά τη δεκαετία του 2000 προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων επιχειρηματιών και επώνυμων αλυσίδων ρούχων κι έγινε σημείο αναφοράς κομψότητας, υψηλής αισθητικής και μόδας- και που αποτελεί, σήμερα, έναν νέο πόλο έλξης για τη δημιουργία γαστρονομικών προορισμών, οι ιδιοκτήτες του «Moldee» βρήκαν το ιδανικό κτήριο για να φτιάξουν έναν χώρο χαλαρωτικό με αισθητική και να δείξουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά και σε περισσότερο κόσμο.

moldee-bar-18.jpg

Πρόκειται για έναν χώρο με άποψη, σχεδιασμένο αρχιτεκτονικά από την «Taka & Partners». O αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, επηρεασμένος από το γαστρονομικό con- cept του «Moldee», είναι μινιμαλιστικός και χωρίς περιττά στοιχεία. Η φιλοσοφία, σχεδόν μαγική, όπως οι ίδιοι την περιγράφουν: «κάνοντας μία θεωρητική τομή σε ένα πιάτο, εντοπίζονται τα παρακάτω συστατικά: το πιάτο ως μία δυνατή βάση, τα υλικά που δημιουργούν τη σύνθεση γεύσεων αλλά και σχημάτων και τέλος το topping, που αποτελείται από εντυπωσιακά κι ανάλαφρα στοιχεία, που συμβάλλουν στη δημιουργία συναισθημάτων κι ατμόσφαιρας.

moldee-bar-19.jpg

Έτσι και στο χώρο, θα συναντήσετε μοτίβα που παραπέμπουν σε αυτά τα σχήματα και τις μορφές και ταυτόχρονα προσδίδουν στο χώρο μία μοναδική και ιδιαίτερη καλλιτεχνική αισθητική». Η γαστρονομία αλλάζει διαρκώς μορφή κι εξελίσσεται, το ίδιο και η πόλη της Θεσσαλονίκης. Μαζί με την τελευταία, εξελίσσεται και το «Moldee» -εξ ου και το όνομα, που σημαίνει «καλούπι».

moldee-bar-20.jpg

To «Moldee», είναι ένας υπέροχος χώρος, όπου μπορεί κανείς να νιώσει άνετα και να είναι ο εαυτός του, χωρίς ταμπού. Ο κόσμος είναι αυτός που συνδημιουργεί την ατμόσφαιρα του χώρου του και η ομάδα του «Moldee», αυτή που διαμορφώνει τα ενδιαφέροντα και το πάθος των πελατών του. Είναι το σημείο συνάντησης, για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

moldee-bar-21.jpg

Tip 1: Για τη μέγιστη εξυπηρέτησή σας συνιστάται να κάνετε κράτηση, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα και τις περιόδους αιχμής.

Tip 2: Το εστιατόριο είναι ανοιχτά από Δευτέρα έως Κυριακή από τις 09.00 έως τη 01.00. Το ωράριο κυλάει ως εξής: 09.00 – 13.00 Brunch, 13.00 – 16.30 Lunch, 19.00 – 23.00 Dinner, 13.00 – 23.00 Snack.


Διεύθυνση: Μητροπολίτου Ιωσήφ 8, Κέντρο

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 286000

Facebook

Instagram



ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία