Restaurants

Mistral: Το success story του αγαπημένου all day bar-restaurant με τη μοναδική κυκλαδίτικη αισθητική

Η luxurious «σταθερά» στον τομέα της εστίασης και των εταιρικών εκδηλώσεων στην πόλη

 15/11/2023 09:05

Mistral: Το success story του αγαπημένου all day bar-restaurant με τη μοναδική κυκλαδίτικη αισθητική

Με το όνομά του να είναι εμπνευσμένο από τον βορειοδυτικό γαλλικό άνεμο, το Mistral έχει γράψει τη δική του ιστορία στη Θεσσαλονίκη, στα 30 και πλέον χρόνια επιτυχούς λειτουργίας του. Η ιστορία του ξεκίνησε το 1967, όταν η οικογένεια των τωρινών ιδιοκτητών ίδρυσε στο ίδιο σημείο τη θρυλική ντίσκο «Αργώ» και έπειτα, το 1991, έδωσαν σάρκα και οστά στο Mistral.

Το Mistral αποτέλεσε το πρώτο παραλιακό μπαρ στην περιοχή και αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή. Η προνομιακή του θέση στην περιοχή της Καλαμαριάς και η υπέροχη θέα που προσφέρει στον Θερμαϊκό Κόλπο αποτελούν θεμέλιο λίθο στην πορεία της εξέλιξής του. Η θάλασσα είναι κομμάτι του Mistral, ενώ το ηλιοβασίλεμα στον υπέροχο χώρο του είναι μία εμπειρία που αξίζει να ζήσετε.

mistral2.jpg
mistral3.jpg
mistral4.jpg

Οι ιδιοκτήτες του

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες του χώρου ανήκουν στην τρίτη γενιά της οικογενειακής επιχείρησης και είναι η Δέσποινα Κυράτσου, η Ιωάννα Κυράτσου και ο Νίκος Σίας.

Η Δέσποινα Κυράτσου έχει σπουδάσει Marketing Communications στο ICBS Business College και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στον κλάδο της εστίασης, έχοντας εργαστεί, πριν αναλάβει τη διοίκηση, σε διάφορες θέσεις στην οικογενειακή επιχείρηση.

mistral5.jpg
Η εκ των ιδιοκτητών του «Mistral» Δέσποινα Κυράτσου


Για την ίδια ο κλάδος της εστίασης αποτελεί οικογενειακή παράδοση η οποία ξεκίνησε από τον παππού της, καθώς ήταν εκείνος, ο οποίος έφερε τη δεκαετία του ‘60 τη μόδα της ντίσκο στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Όπως μας εξομολογείται: «Αγαπώ τη δουλειά μου και προσπαθώ διαρκώς να βρίσκω καινοτόμες ιδέες που να την εξελίσσουν».

Cycladic aesthetic in town

Πράγματι, η ομάδα του Mistral δεν σταμάτησε ποτέ να εισάγει νέες τάσεις, μέσα από ταξίδια στο εξωτερικό και συνεχείς προσωπικές αναζητήσεις. Μέσω αυτών αντλούν έμπνευση και δημιουργία και αναδιαμορφώνουν τον χώρο με συνεχείς ανακαινίσεις.

mistral6.jpg

Το design του με τις μίνιμαλ επιρροές, τα χρώματά του, η φιλόξενη εσωτερική σάλα με τη γυάλινη οροφή, αλλά και η επαφή του χώρου με τη θάλασσα, προσδίδουν στο Mistral τις πινελιές της κυκλαδίτικης αισθητικής, με τους θαμώνες του να αισθάνονται πως βρίσκονται σε ένα πανέμορφο… νησί, λίγο έξω από το κέντρο της πόλης.

mistral7.jpg

Το menu

Το menu του Mistral κινείται στη φιλοσοφία του all day bar-restaurant, με μοναδικά πιάτα, που κατατάσσονται στις premium γαστρονομικές απολαύσεις της Θεσσαλονίκης.

mistral8.jpg
mistral9.jpg
mistral10.jpg
mistral11.jpg
mistral12.jpg
mistral13.jpg

Κάποιες από τις κορυφαίες επιλογές είναι το μοσχαρίσιο φιλέτο, η σαλάτα mojito, το μεσογειακό κριθαρότο και το φιλέτο σολομού. Το menu ανανεώνεται συχνά, ενώ οι συνταγές μένουν πιστές στις αρχές της μεσογειακής κουζίνας.

mistral14.jpg

Παράλληλα, η πλούσια wine list, τα signature cocktails και το πλήθος ποτών της κάβας του αποτελούν την ιδανική συνοδεία από νωρίς το απόγευμα μέχρι και τις μικρές ώρες.

Η μουσική στην εξίσωση της επιτυχίας

Η μουσική αντανακλά με τον δικό της μοναδικό τρόπο τις δεκαετίες λειτουργίας του Mistral. Από τη ‘70s disco, στα ‘80s και το glam rock και την pop των ‘90s, μέχρι και τη σημερινή mainstream μουσική σκηνή, το bar του Mistral μένει πιστό όλα αυτά τα χρόνια στις προτιμήσεις των πελατών του, προσφέροντάς τους στιγμές «ντυμένες» με τις πιο αγαπημένες τους μελωδίες.

Επίσης, διοργανώνονται και σημαντικά μουσικά events, όπως τα live των Marianna Voulgari & live sax συνήθως τις Παρασκευές, τα dj sets του Μανώλη Σταυρουλάκη κάθε Σάββατο βράδυ, αλλά και την dj Litok & friends τα απογεύματα της Κυριακής. Όλα τους ξεχωριστά, προσεκτικά «σκηνοθετημένα» για να συνοδεύσουν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο τις στιγμές σας στο Mistral.

mistral15.jpg

Εταιρικές εκδηλώσεις, custom events & private parties

Την ίδια στιγμή, το Mistral είναι μία ιδανική επιλογή χώρου για να φιλοξενήσει και να διοργανώσει εταιρικές εκδηλώσεις, custom events ή private parties, προσφέροντας απλόχερα τη ζεστή φιλοξενία του και την επαγγελματική του οργάνωση.

Για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, εποχή ή και περίσταση, το Mistral αποτελεί εγγύηση παροχής υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών στον τομέα της εστίασης στη Θεσσαλονίκη. 

Ένα όνομα που έχει καθορίσει την περιοχή της Καλαμαριάς, μία επιχείρηση συνυφασμένη πια με την ιστορία της πόλης, μία ομάδα που διαρκώς καινοτομεί και δεν επαναπαύεται στις δάφνες της. Αυτή είναι η εξίσωση της επιτυχίας του Mistral - του all day bar-restaurant που αποτελεί πλέον μία «σταθερά» στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης.


Διεύθυνση: Τήνου 4, Καλαμαριά

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 444845

Website

Menu

Facebook

Instagram

Με το όνομά του να είναι εμπνευσμένο από τον βορειοδυτικό γαλλικό άνεμο, το Mistral έχει γράψει τη δική του ιστορία στη Θεσσαλονίκη, στα 30 και πλέον χρόνια επιτυχούς λειτουργίας του. Η ιστορία του ξεκίνησε το 1967, όταν η οικογένεια των τωρινών ιδιοκτητών ίδρυσε στο ίδιο σημείο τη θρυλική ντίσκο «Αργώ» και έπειτα, το 1991, έδωσαν σάρκα και οστά στο Mistral.

Το Mistral αποτέλεσε το πρώτο παραλιακό μπαρ στην περιοχή και αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή. Η προνομιακή του θέση στην περιοχή της Καλαμαριάς και η υπέροχη θέα που προσφέρει στον Θερμαϊκό Κόλπο αποτελούν θεμέλιο λίθο στην πορεία της εξέλιξής του. Η θάλασσα είναι κομμάτι του Mistral, ενώ το ηλιοβασίλεμα στον υπέροχο χώρο του είναι μία εμπειρία που αξίζει να ζήσετε.

mistral2.jpg
mistral3.jpg
mistral4.jpg

Οι ιδιοκτήτες του

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες του χώρου ανήκουν στην τρίτη γενιά της οικογενειακής επιχείρησης και είναι η Δέσποινα Κυράτσου, η Ιωάννα Κυράτσου και ο Νίκος Σίας.

Η Δέσποινα Κυράτσου έχει σπουδάσει Marketing Communications στο ICBS Business College και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στον κλάδο της εστίασης, έχοντας εργαστεί, πριν αναλάβει τη διοίκηση, σε διάφορες θέσεις στην οικογενειακή επιχείρηση.

mistral5.jpg
Η εκ των ιδιοκτητών του «Mistral» Δέσποινα Κυράτσου


Για την ίδια ο κλάδος της εστίασης αποτελεί οικογενειακή παράδοση η οποία ξεκίνησε από τον παππού της, καθώς ήταν εκείνος, ο οποίος έφερε τη δεκαετία του ‘60 τη μόδα της ντίσκο στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Όπως μας εξομολογείται: «Αγαπώ τη δουλειά μου και προσπαθώ διαρκώς να βρίσκω καινοτόμες ιδέες που να την εξελίσσουν».

Cycladic aesthetic in town

Πράγματι, η ομάδα του Mistral δεν σταμάτησε ποτέ να εισάγει νέες τάσεις, μέσα από ταξίδια στο εξωτερικό και συνεχείς προσωπικές αναζητήσεις. Μέσω αυτών αντλούν έμπνευση και δημιουργία και αναδιαμορφώνουν τον χώρο με συνεχείς ανακαινίσεις.

mistral6.jpg

Το design του με τις μίνιμαλ επιρροές, τα χρώματά του, η φιλόξενη εσωτερική σάλα με τη γυάλινη οροφή, αλλά και η επαφή του χώρου με τη θάλασσα, προσδίδουν στο Mistral τις πινελιές της κυκλαδίτικης αισθητικής, με τους θαμώνες του να αισθάνονται πως βρίσκονται σε ένα πανέμορφο… νησί, λίγο έξω από το κέντρο της πόλης.

mistral7.jpg

Το menu

Το menu του Mistral κινείται στη φιλοσοφία του all day bar-restaurant, με μοναδικά πιάτα, που κατατάσσονται στις premium γαστρονομικές απολαύσεις της Θεσσαλονίκης.

mistral8.jpg
mistral9.jpg
mistral10.jpg
mistral11.jpg
mistral12.jpg
mistral13.jpg

Κάποιες από τις κορυφαίες επιλογές είναι το μοσχαρίσιο φιλέτο, η σαλάτα mojito, το μεσογειακό κριθαρότο και το φιλέτο σολομού. Το menu ανανεώνεται συχνά, ενώ οι συνταγές μένουν πιστές στις αρχές της μεσογειακής κουζίνας.

mistral14.jpg

Παράλληλα, η πλούσια wine list, τα signature cocktails και το πλήθος ποτών της κάβας του αποτελούν την ιδανική συνοδεία από νωρίς το απόγευμα μέχρι και τις μικρές ώρες.

Η μουσική στην εξίσωση της επιτυχίας

Η μουσική αντανακλά με τον δικό της μοναδικό τρόπο τις δεκαετίες λειτουργίας του Mistral. Από τη ‘70s disco, στα ‘80s και το glam rock και την pop των ‘90s, μέχρι και τη σημερινή mainstream μουσική σκηνή, το bar του Mistral μένει πιστό όλα αυτά τα χρόνια στις προτιμήσεις των πελατών του, προσφέροντάς τους στιγμές «ντυμένες» με τις πιο αγαπημένες τους μελωδίες.

Επίσης, διοργανώνονται και σημαντικά μουσικά events, όπως τα live των Marianna Voulgari & live sax συνήθως τις Παρασκευές, τα dj sets του Μανώλη Σταυρουλάκη κάθε Σάββατο βράδυ, αλλά και την dj Litok & friends τα απογεύματα της Κυριακής. Όλα τους ξεχωριστά, προσεκτικά «σκηνοθετημένα» για να συνοδεύσουν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο τις στιγμές σας στο Mistral.

mistral15.jpg

Εταιρικές εκδηλώσεις, custom events & private parties

Την ίδια στιγμή, το Mistral είναι μία ιδανική επιλογή χώρου για να φιλοξενήσει και να διοργανώσει εταιρικές εκδηλώσεις, custom events ή private parties, προσφέροντας απλόχερα τη ζεστή φιλοξενία του και την επαγγελματική του οργάνωση.

Για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, εποχή ή και περίσταση, το Mistral αποτελεί εγγύηση παροχής υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών στον τομέα της εστίασης στη Θεσσαλονίκη. 

Ένα όνομα που έχει καθορίσει την περιοχή της Καλαμαριάς, μία επιχείρηση συνυφασμένη πια με την ιστορία της πόλης, μία ομάδα που διαρκώς καινοτομεί και δεν επαναπαύεται στις δάφνες της. Αυτή είναι η εξίσωση της επιτυχίας του Mistral - του all day bar-restaurant που αποτελεί πλέον μία «σταθερά» στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης.


Διεύθυνση: Τήνου 4, Καλαμαριά

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 444845

Website

Menu

Facebook

Instagram

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία