Λόγια του Βαρδάρη

  • Μια γυναίκα βάζει πλώρη για το δήμο Δέλτα
    20/03/2023 14:47

    Μια γυναίκα βάζει πλώρη για το δήμο Δέλτα

    Κι από εκεί που δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον, επισήμως τουλάχιστον για το δήμο Δέλτα, μια γυναίκα ήρθε για να ανακατέψει την τράπουλα. Ο λόγος για την Γερακίνα Μπισμπινά η οποία ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφια δήμαρχος στην περιοχή στις εκλογές του Οκτωβρίου.

    Η πρώην αντιπεριφερειάρχης και μέχρι πρότινος περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης του Απόστολου Τζιτζικώστα και πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης αποκάλυψε τις προθέσεις της λίγες ημέρες πριν, όταν συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και του υπέβαλε την παραίτησή της.

    «Με την παρούσα δήλωση παραίτησης μου, θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου, στις δύο θητείες της διοίκησης του συνδυασμού "Αλληλεγγύη", και μου δώσατε την ευκαιρία όλα αυτά τα χρόνια να κάνουμε πραγματικότητα το όραμα μας, να αναδείξουμε τη Κεντρική Μακεδονία, πρώτη Περιφέρεια της χώρας. Επίσης με την δήλωση μου αυτή, θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, με τους οποίους συνεργαστήκαμε και δώσαμε λύσεις όλα αυτά τα χρόνια» ανέφερε στην επιστολή της η κ. Μπισμπινά.

    Η υποψηφιότητα Μπισμπινά πάντως, ήρθε για να ταράξει τα... ήρεμα νερά του δήμου Δέλτα, μιας και μέχρι πρότινος δεν είχε ανακοινώσει επίσημα την εκ νέου υποψηφιότητά του ούτε ο νυν δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης. Για την περιοχή έχει ακουστεί πως σκέφτεται να διεκδικήσει εκ νέου το δήμο και ο πρώην δήμαρχος Μίμης Φωτόπουλος, ενώ στο τραπέζι έχει «πέσει» και το όνομα του πρώην Περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

    ... οι πρώτες αντιδράσεις

    Πάντως, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μπισμπινά μαθαίνουμε ήδη έχει φέρει αντιδράσεις. «Κάθε πράγμα στον καιρό του»… έλεγαν άνθρωποι από το περιβάλλον του δημάρχου Δέλτα σχολιάζοντας την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη. Αναφερόμενοι στην υποψηφιότητα της Γερακίνας Μπισμπινά κύκλοι της διοίκησης του δήμου σχολίαζαν ότι έγινε σε ακατάλληλο χρόνο, την ώρα που η χώρα αποσβολωμένη θρηνεί τους 57 συνάνθρωπους της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Μάλιστα έλεγαν πως δεν κατανοούν την βιασύνη, την ώρα που σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης «έπαυσαν» την προεκλογική εκστρατεία και ασχολούνται αποκλειστικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα, τις ευθύνες και τα εγκαταλελειμμένα δίκτυα του ΟΣΕ σε όλη τη χώρα.