«Mia Feta»: Το πιο ιδιαίτερο food bar της Θεσσαλονίκης, το feta bar της οικογένειας Κουρέλλα στην Παύλου Μελά
24/10/2022 13:15
24/10/2022 13:15
Μπαίνοντας κανείς στο «Mia Feta», κατακλύζεται απαλά από τις ιδιαίτερες μυρωδιές του χώρου, που δεν περιορίζονται μόνο σε κατ’ εξοχήν γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και σε όλα τα υλικά που τα συνοδεύουν, είτε στη συσκευασία τους, είτε στα πιάτα που βγαίνουν στα τραπέζια.
Το κατάστημα, που βρίσκεται σε από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, στην οδό Παύλου Μελά, είναι μοναδικό στο είδος του και πασίγνωστο πλέον στην πόλη της Θεσσαλονίκης για τη μεγάλη εξειδίκευση που έχει στο χώρο των πιο παραδοσιακών γαλακτοκομικών, αλλά και πολλών «πειραματικών» προϊόντων που οι ιδιοκτήτες παρουσιάζουν τακτικά, τόσο απευθείας στις βιτρίνες, όσο και μέσω των γευσιγνωσιών που πραγματοποιούν στο χώρο.
Αποτελεί το αποτέλεσμα της πολυετούς εμπειρίας τους στο χώρο της τυροκομίας, ένα πραγματικό «feta bar», όπου προτείνονται ξεχωριστοί συνδυασμοί των προϊόντων τους, με προϊόντα ποιότητας άλλων Ελλήνων παραγωγών κι εκλεκτά κρασιά κι αποστάγματα και δικαίως, έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια το κοινό του.
Η οικογένεια Κουρέλλα προέρχεται από τα Γρεβενά, παράγει ενεργά τη νόστιμη φέτα της από το 1960 ως πρωτοπόρος στη βιολογική παραγωγή γαλακτοκομικών και το «Mia Feta» άνοιξε το 2013 ως ο απόλυτος χώρος γευσιγνωσίας των τυροκομικών της οικογένειας, από τη βραβευμένη βιολογική φέτα με ολόκληρα κομματάκια άγριας τρούφας από τα Γρεβενά - προϊόν πραγματικά καινοτόμο - μέχρι το φρέσκο βιολογικό στραγγιστό γιαούρτι με μέλι, καρύδια κι αποξηραμένα φρούτα.
Το μαγαζί μικρό αλλά περιεκτικό, πάντα άνετο και φιλόξενο, με τη μεγάλη ξύλινη τάβλα στο κέντρο του να προσκαλεί τον καθένα σε νόστιμες γευσιγνωσίες, με πρωταγωνιστή τα «feta bites», το πιο γνωστό ίσως σνακ του καταστήματος, βραβευμένο διεθνώς για την καινοτομία του.
Πέρα από τα βιολογικά γαλακτοκομικά της οικογένειας Κουρέλλα, που φτάνουν μέχρι εσένα απευθείας από τη φάρμα τους - φρέσκο βιολογικό γάλα, βιολογικό στραγγιστό και παραδοσιακό γιαούρτι, φέτα φυσικά, ξινόγαλο και μια πλήρη γκάμα ελληνικών τυριών και καινοτόμων τυροκομικών προϊόντων - θα βρεις χειροποίητες πίτες όπως τσουκνιδοπιτάκια ή τυροπιτάκια με άλευρα επιλογής τους, ομελέτες και κρύα σάντουιτς και μία επίσης επιλεγμένη σειρά από προϊόντα ποιότητας και χαρακτηρισμένα τοπικά προϊόντα άλλων Ελλήνων παραγωγών.
Κρασιά, καφέδες, αλλαντικά, χειροποίητες πίτες και βότανα, έρχονται να δέσουν αρμονικά με το κύριο αντικείμενο του καταστήματος, τα τυριά, σε πρωτότυπους συνδυασμούς.
Εδώ, στην ανοιχτή κουζίνα που λειτουργεί στο πατάρι του καταστήματος, ξεχασμένες παραδοσιακές γεύσεις αναβιώνουν κι εμπλουτίζονται με φαντασία, μέσω υψηλού επιπέδου μαγειρικής και κυρίως σε τιμές άκρως προσιτές, σε μία κάρτα με πάρα πολλές ποικιλίες τυριών - ωμών, ψημένων ή μαγειρεμένων με διάφορους τρόπους - που βγαίνουν σε αποκλειστικές συνταγές, βασισμένες στα προϊόντα που θα βρεις προς αγορά στο κατάστημα.
Τα ταπεινά πέτουρα, οι γνωστές χυλοπίτες, δεμένες με ανθότυρο και σερβιρισμένες με τη φέτα με τρούφα της οικογένειας, αναδεικνύονται στο «Mia Feta» σε ένα πιο gourmet πιάτο, με ξεχωριστή νοστιμιά.
Ριζότο τσουκνίδας με μους φέτας, ραβιόλια με φέτα και τρούφα, πανακότα με φέτα, γύρη μελισσών και μαρμελάδα ντομάτας και η εξαιρετική ραβιόλα, γεμιστή με φέτα, μανιτάρι, ταρτουφέτα και λάδι τρούφας, σκεπασμένη με μία εκλεπτυσμένη σάλτσα βουτύρου, είναι κάποιες μόνο από τις προτάσεις του «Mia Feta».
Μέσα στις παραπάνω και οι vegan προτάσεις του «Mia Feta», που είναι ουκ ολίγες.
Το κελάρι του καταστήματος, όπου φυλάσσονται κι ωριμάζουν τα τυριά είναι, επίσης, ο χώρος φύλαξης των κρασιών, μέχρι να φτάσουν στο τραπέζι σου.
Η wine list, στημένη από Somelier του καταστήματος είναι ευρεία, με πολλές προτάσεις σε προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, όπως πολλά είναι και τα συνοδευτικά κρασιού, τα οποία έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις σε κάθε γευσιγνωσία, όπως αυτές των Π.Ο.Π. (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης) ελληνικών τυριών, με Π.Ο.Π. αντίστοιχα κρασιά ή κρεατικά που έρχονται απευθείας από τη φάρμα της οικογένειας ή φάρμες άλλων παραγωγών.
Προτείνουμε το ακροκώλιον, το καλύτερο ελληνικό προσούτο, για τη μοναδική επίγευση που αφήνει σε συνδυασμό με το κρασί, πάντα σερβιρισμένο στη σωστή θερμοκρασία.
Στα cocktails, δοκίμασε το «Old George», με βάση το τσίπουρο ή το «Metaxa Spritz» κι επισφράγισε το τέλος του γεύματός σου με «Mastiha Freshness», με το εξαιρετικό αυτό προϊόν, να αποτελεί το καλύτερο χωνευτικό.
Επικοινώνησε με τους ανθρώπους του «Mia Feta», για να κλείσεις θέση για πρωινό, μεσημεριανό ή δείπνο. Θα χαρούν να σε εξυπηρετήσουν! Άλλωστε, δεν θα βρεις αλλού στη Θεσσαλονίκη, άλλο σημείο όπου μπορείς να δοκιμάσεις και να αγοράσεις όλα τους τα προϊόντα κάτω από μία στέγη.
Tip 1: Πριν πας στο «Mia Feta» είναι καλό να κάνεις μία κράτηση, ειδικά εάν είναι Παρασκευή ή Σαββατοκύριακο.
Tip 2: Τα προϊόντα του «Mia Feta», μπορείς να τα παραγγείλεις και ηλεκτρονικά, μέσω της Wolt.
Διεύθυνση: Παύλου Μελά 14, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 221120
Μπαίνοντας κανείς στο «Mia Feta», κατακλύζεται απαλά από τις ιδιαίτερες μυρωδιές του χώρου, που δεν περιορίζονται μόνο σε κατ’ εξοχήν γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και σε όλα τα υλικά που τα συνοδεύουν, είτε στη συσκευασία τους, είτε στα πιάτα που βγαίνουν στα τραπέζια.
Το κατάστημα, που βρίσκεται σε από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, στην οδό Παύλου Μελά, είναι μοναδικό στο είδος του και πασίγνωστο πλέον στην πόλη της Θεσσαλονίκης για τη μεγάλη εξειδίκευση που έχει στο χώρο των πιο παραδοσιακών γαλακτοκομικών, αλλά και πολλών «πειραματικών» προϊόντων που οι ιδιοκτήτες παρουσιάζουν τακτικά, τόσο απευθείας στις βιτρίνες, όσο και μέσω των γευσιγνωσιών που πραγματοποιούν στο χώρο.
Αποτελεί το αποτέλεσμα της πολυετούς εμπειρίας τους στο χώρο της τυροκομίας, ένα πραγματικό «feta bar», όπου προτείνονται ξεχωριστοί συνδυασμοί των προϊόντων τους, με προϊόντα ποιότητας άλλων Ελλήνων παραγωγών κι εκλεκτά κρασιά κι αποστάγματα και δικαίως, έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια το κοινό του.
Η οικογένεια Κουρέλλα προέρχεται από τα Γρεβενά, παράγει ενεργά τη νόστιμη φέτα της από το 1960 ως πρωτοπόρος στη βιολογική παραγωγή γαλακτοκομικών και το «Mia Feta» άνοιξε το 2013 ως ο απόλυτος χώρος γευσιγνωσίας των τυροκομικών της οικογένειας, από τη βραβευμένη βιολογική φέτα με ολόκληρα κομματάκια άγριας τρούφας από τα Γρεβενά - προϊόν πραγματικά καινοτόμο - μέχρι το φρέσκο βιολογικό στραγγιστό γιαούρτι με μέλι, καρύδια κι αποξηραμένα φρούτα.
Το μαγαζί μικρό αλλά περιεκτικό, πάντα άνετο και φιλόξενο, με τη μεγάλη ξύλινη τάβλα στο κέντρο του να προσκαλεί τον καθένα σε νόστιμες γευσιγνωσίες, με πρωταγωνιστή τα «feta bites», το πιο γνωστό ίσως σνακ του καταστήματος, βραβευμένο διεθνώς για την καινοτομία του.
Πέρα από τα βιολογικά γαλακτοκομικά της οικογένειας Κουρέλλα, που φτάνουν μέχρι εσένα απευθείας από τη φάρμα τους - φρέσκο βιολογικό γάλα, βιολογικό στραγγιστό και παραδοσιακό γιαούρτι, φέτα φυσικά, ξινόγαλο και μια πλήρη γκάμα ελληνικών τυριών και καινοτόμων τυροκομικών προϊόντων - θα βρεις χειροποίητες πίτες όπως τσουκνιδοπιτάκια ή τυροπιτάκια με άλευρα επιλογής τους, ομελέτες και κρύα σάντουιτς και μία επίσης επιλεγμένη σειρά από προϊόντα ποιότητας και χαρακτηρισμένα τοπικά προϊόντα άλλων Ελλήνων παραγωγών.
Κρασιά, καφέδες, αλλαντικά, χειροποίητες πίτες και βότανα, έρχονται να δέσουν αρμονικά με το κύριο αντικείμενο του καταστήματος, τα τυριά, σε πρωτότυπους συνδυασμούς.
Εδώ, στην ανοιχτή κουζίνα που λειτουργεί στο πατάρι του καταστήματος, ξεχασμένες παραδοσιακές γεύσεις αναβιώνουν κι εμπλουτίζονται με φαντασία, μέσω υψηλού επιπέδου μαγειρικής και κυρίως σε τιμές άκρως προσιτές, σε μία κάρτα με πάρα πολλές ποικιλίες τυριών - ωμών, ψημένων ή μαγειρεμένων με διάφορους τρόπους - που βγαίνουν σε αποκλειστικές συνταγές, βασισμένες στα προϊόντα που θα βρεις προς αγορά στο κατάστημα.
Τα ταπεινά πέτουρα, οι γνωστές χυλοπίτες, δεμένες με ανθότυρο και σερβιρισμένες με τη φέτα με τρούφα της οικογένειας, αναδεικνύονται στο «Mia Feta» σε ένα πιο gourmet πιάτο, με ξεχωριστή νοστιμιά.
Ριζότο τσουκνίδας με μους φέτας, ραβιόλια με φέτα και τρούφα, πανακότα με φέτα, γύρη μελισσών και μαρμελάδα ντομάτας και η εξαιρετική ραβιόλα, γεμιστή με φέτα, μανιτάρι, ταρτουφέτα και λάδι τρούφας, σκεπασμένη με μία εκλεπτυσμένη σάλτσα βουτύρου, είναι κάποιες μόνο από τις προτάσεις του «Mia Feta».
Μέσα στις παραπάνω και οι vegan προτάσεις του «Mia Feta», που είναι ουκ ολίγες.
Το κελάρι του καταστήματος, όπου φυλάσσονται κι ωριμάζουν τα τυριά είναι, επίσης, ο χώρος φύλαξης των κρασιών, μέχρι να φτάσουν στο τραπέζι σου.
Η wine list, στημένη από Somelier του καταστήματος είναι ευρεία, με πολλές προτάσεις σε προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, όπως πολλά είναι και τα συνοδευτικά κρασιού, τα οποία έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις σε κάθε γευσιγνωσία, όπως αυτές των Π.Ο.Π. (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης) ελληνικών τυριών, με Π.Ο.Π. αντίστοιχα κρασιά ή κρεατικά που έρχονται απευθείας από τη φάρμα της οικογένειας ή φάρμες άλλων παραγωγών.
Προτείνουμε το ακροκώλιον, το καλύτερο ελληνικό προσούτο, για τη μοναδική επίγευση που αφήνει σε συνδυασμό με το κρασί, πάντα σερβιρισμένο στη σωστή θερμοκρασία.
Στα cocktails, δοκίμασε το «Old George», με βάση το τσίπουρο ή το «Metaxa Spritz» κι επισφράγισε το τέλος του γεύματός σου με «Mastiha Freshness», με το εξαιρετικό αυτό προϊόν, να αποτελεί το καλύτερο χωνευτικό.
Επικοινώνησε με τους ανθρώπους του «Mia Feta», για να κλείσεις θέση για πρωινό, μεσημεριανό ή δείπνο. Θα χαρούν να σε εξυπηρετήσουν! Άλλωστε, δεν θα βρεις αλλού στη Θεσσαλονίκη, άλλο σημείο όπου μπορείς να δοκιμάσεις και να αγοράσεις όλα τους τα προϊόντα κάτω από μία στέγη.
Tip 1: Πριν πας στο «Mia Feta» είναι καλό να κάνεις μία κράτηση, ειδικά εάν είναι Παρασκευή ή Σαββατοκύριακο.
Tip 2: Τα προϊόντα του «Mia Feta», μπορείς να τα παραγγείλεις και ηλεκτρονικά, μέσω της Wolt.
Διεύθυνση: Παύλου Μελά 14, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 221120
ΣΧΟΛΙΑ