ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με "πριν και μετά" η απάντηση των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης στις καταγγελίες για το Εθνικό κολυμβητήριο (φωτ.)

Η διοίκηση παραθέτει εικόνες από τα έργα που έχουν ήδη γίνει στις εγκαταστάσεις και τις φθορές που έχουν προκληθεί από την καθημερινή χρήση

 17/06/2022 11:33

Με "πριν και μετά" η απάντηση των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης στις καταγγελίες για το Εθνικό κολυμβητήριο (φωτ.)

Μία μέρα μετά την έγγραφη καταγελία γονέων των αθλητών που προπονούνται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού κολυμβητηρίου, η διοίκηση των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης πήρε θέση.

Η σχετική ανακοίνωση συνοδεύεται από παράθεση φωτογραφιών από τα έργα που έχουν ήδη γίνει στο κολυμβητήριο και της κατάστασης πριν και μετά από αυτά.

Η ανακοίνωση με την υπογραφή του προέδρου της διοίκησης των ΕΑΚΘ, Τριαντάφυλλου Πέτρογλου:

"Σε απάντηση της αίτησης-αναφοράς-καταγγελίας γονέων για την κατάσταση στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης παραθέτουμε προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων τα εξής:

Η Επιτροπή Διοίκησης των Ε.Α.Κ.Θ. διαχειρίζεται και φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία όλων των εθνικών αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης (σε πέντε Δήμους) και περιλαμβάνουν: Το κλειστό γυμναστήριο Αμπελοκήπων, τις εγκαταστάσεις Σταυρούπολης, το κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης, το κολυμβητήριο Νεάπολης, το Εθνικό κολυμβητήριο, το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, τις εγκαταστάσεις Ποσειδωνίου, το κλειστό γυμναστήριο Βότση, τις εγκαταστάσεις Μίκρας και τις εγκαταστάσεις Φοίνικα Καλαμαριάς. Έχουμε αναλάβει δηλαδή, μεγάλο μέρος διαχείρισης της αθλητικής δραστηριότητας της Θεσσαλονίκης και συνακόλουθα την συντήρηση και βελτίωση των παλαιών ομολογουμένως αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης. Ανάμεσα σ αυτές όπως προαναφέρθηκε είναι και το Εθνικό Κολυμβητήριο.

Σε σχέση με την έγγραφη διαμαρτυρία των γονέων αθλητών του Εθνικού κολυμβητηρίου κατ’ αρχάς θέλουμε να δηλώσουμε ότι συμμεριζόμαστε την αγωνία τους, γιατί άλλωστε τα περιγραφόμενα αφορούν τα ίδια τους τα παιδιά. Δηλώνουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν υποστηρίξαμε ότι όλα είναι ρόδινα στις εγκαταστάσεις μας και συγκεκριμένα στο Εθνικό κολυμβητήριο, αλλά αντίθετα τονίζουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι τα προβλήματα είναι υπαρκτά και προσπαθούμε διαρκώς να τα επιλύσουμε άλλοτε επιτυχώς και άλλοτε με λιγότερη επιτυχία. Σ αυτήν την προσπάθεια οι καλοπροαίρετες επισημάνσεις και παρατηρήσεις των αθλουμένων μας βοηθούν στο έργο μας. Οι υπερβολές στη διατύπωση όμως, δημιουργούν παρανοήσεις . Εξάλλου, τα προβλήματα των κολυμβητηρίων μας και φυσικά του Εθνικού έχουν αναλυθεί θεσμικά πριν από μόλις ένα μήνα με τον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ), κ. Κυριάκο Γιαννόπουλο και τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Κολύμβησης Κεντροδυτικής Μακεδονίας (ΠΕΚΚΔΜ), κ . Γιάννη Νάτσιο και παρουσιάσαμε το σχέδιό μας και την βούλησή μας να λυθούν στο προσεχές μέλλον. Βρήκαμε δε την στήριξη τους και την κατανόησή τους. Και επειδή μάλλον η ενημέρωση δεν διαχέεται προς τα Σωματεία και κατ’ επέκταση στους αθλητές και στις οικογένειές τους, αισθανόμαστε την υποχρέωση να αναφερθούμε και δημόσια.

- Σχετικά με βατήρες εκκίνησης και διαδρομές

Αληθές είναι ότι δεν έχουν αλλαχθεί ποτέ από ίδρυσης του κολυμβητηρίου. Αληθές είναι ότι υπάρχουν φθορές οι οποίες δυσκολεύουν την άθληση. Ενημερώνουμε λοιπόν ότι σε λίγες μέρες θα δημοσιευτεί διαγωνισμός για την ριζική αλλαγή βατήρων εκκίνησης και πλακών χρονομέτρησης στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, για διεξαγωγή αγώνων διεθνών προδιαγραφών εκεί, ενώ με την τοποθέτηση των καινούριων βατήρων στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο σκοπεύουμε να μεταφέρουμε τους υφιστάμενους (και σε καλή κατάσταση βατήρες) από το Ποσειδώνιο στο Εθνικό, καθώς επίσης και να προβούμε σε εργασίες αποκατάστασης των εξωτερικών βατήρων και στην τοποθέτηση σ αυτούς αντιολισθητικών πετασμάτων για να τους κάνουμε πιο λειτουργικούς με χρονικό ορίζοντα τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας αθλητικής περιόδου. Ενώ βρισκόμαστε σε μια διαρκή προσπάθεια εύρεσης κονδυλίων (καθώς ο προϋπολογισμός μας είναι περιορισμένος ) και για αντικατάσταση των διαδρομών.

- Σχετικά με σπασμένα πλακάκια

Όσο για τα σπασμένα πλακάκια, να σας ενημερώσουμε ότι καθημερινά σε χώρους που μπαινοβγαίνουν χιλιάδες αθλητών και κόσμου και σπασμένα πλακάκια βρίσκουμε και σπασμένες σχάρες υπερχείλισης και πολλές μικροφθορές, τις οποίες σε καθημερινή βάση επισκευάζουμε και ξαναπροκύπτουν. Για μας αυτές οι μικροεπισκευές αποτελούν καθημερινότητα.

- Σχετικά με την κατάσταση των αποδυτηρίων, κερκίδων και την καθαριότητα των χώρων

Θα γίνει εκτενής αναφορά και παρακάτω για τα έργα που έγιναν για την αναβάθμιση των αποδυτηρίων στο Εθνικό, αλλά γενικά θεωρούμε ότι παρά τις όποιες παραλείψεις μπορεί να γίνονται από εμάς, για την κατάσταση στους κοινόχρηστους χώρους της εγκατάστασης έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης και οι χρήστες αυτών, καθώς γυψοσανίδες, ντουλάπες και φωτιστικά δεν γκρεμίζονται κάθε βδομάδα από ελλιπή συντήρηση και παλαιότητα των χώρων αλλά από την υπέρμετρη χαρά ή λύπη των αθλητών μετά από νίκη ή ήττα κατά τους αγώνες που διεξάγονται. Πάμπολλες φορές έχει γίνει επισήμανση σε σωματεία και προπονητές αλλά προφανώς δεν δίνουν σημασία. Και ενώ το κολυμβητήριο καθαρίζεται καθημερινά από συνεργείο καθαρισμού 2 και 3 φορές βρισκόμαστε υπόλογοι για σκουπίδια στην εγκατάσταση . Άραγε ποιος ρυπαίνει τον χώρο; Ακόμα για πρώτη φορά γίνεται αναφορά σε κατσαρίδες και ποντίκια, ενώ ουδέποτε έχει αναφερθεί ξανά παρόμοιο γεγονός σε μας και μολονότι σε ετήσια βάση ανατίθεται σε εταιρία μυοκτονίας και απεντόμωσης η προστασία όλων των εγκαταστάσεών μας από τέτοιους κινδύνους.

Παρ όλα αυτά και χωρίς καμία διάθεση να μετακυλήσουμε το βάρος της ευθύνης της συντήρησης και της εύρυθμης λειτουργίας της εγκατάστασης πρέπει να ενημερώσουμε ότι όλα τα σωματεία κολύμβησης που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεών μας έχουν υπογράψει συμφωνητικό χρήσης, το οποίο στους όρους παραχώρησης αναφέρει ρητά ότι αποδέχονται ότι οι κολυμβητικές δεξαμενές είναι κατάλληλες για το σκοπό που προορίζονται, ενώ παράλληλα αναλαμβάνουν την αστική ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε αθλητές τους κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Ο υγειονομικός υπεύθυνος δε και ο προπονητής κάθε έκαστου σωματείου είναι αυτοί που έχουν τη γενική επίβλεψη όρων υγιεινής και την αποκλειστική ευθύνη ασφάλειας των αθλητών κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό δεν το αναφέρουμε για να απεμπολήσουμε ευθύνες από εμάς και να τις μεταθέσουμε σε άλλους αλλά γιατί πραγματικό γεγονός είναι ότι ουδέποτε κάποιος προπονητής ή υγεινομικά υπεύθυνος σωματείου απαγόρεψε την διεξαγωγή προπόνησης λόγω μη καταλληλότητας ή επικινδυνότητας της κολυμβητικής δεξαμενής , διαδρομών κλπ. Άραγε αν ήταν τόσο επικίνδυνες, ακατάλληλες και τριτοκοσμικές οι πισίνες θα διακινδύνευε την ακεραιότητα των αθλητών, γνωρίζοντας μάλιστα ότι φέρει ακέραιη την ευθύνη κατά την διάρκεια της προπόνησης;

Αναγνωρίζουμε ευθαρσώς λοιπόν λάθη και παραλείψεις (άλλωστε λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα) και προσπαθούμε από την αρχή της θητείας μας να βελτιώσουμε την υφιστάμενη κατάσταση. Οι υπερβολές όμως, δημιουργούν εσφαλμένα συμπεράσματα και θεωρούμε αναγκαίο εκτός από την αναγνώριση των δυσλειτουργιών να παραθέσουμε και με εικόνες τί έχει γίνει τα τελευταία 2,5 χρόνια από αυτή τη Διοίκηση στο Εθνικό Κολυμβητήριο. Δυστυχώς μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν και αυτόματες λύσεις προβλημάτων είναι ανύπαρκτες. Γι αυτό λοιπόν εκτός από την καθημερινή και διαρκή προσπάθεια συντήρησης παραθέτουμε έργα που έγιναν στο Εθνικό Κολυμβητήριο :

-Προμήθεια και τοποθέτηση δύο καινούριων λεβήτων 1.500.000 θερμίδων έκαστος. Ποιοτική παρέμβαση που έλυσε άμεσα τα προβλήματα που εντοπίζονταν στη θέρμανση των υδάτων των κολυμβητικών δεξαμενών λόγω παλαιότητας και δυσλειτουργιών των αντικατασταθέντων λεβήτων.

-Αποκατάσταση της Κεντρικής Μονάδας Ψύξης του Εθνικού Κολυμβητηρίου που δεν λειτουργούσε για πάνω από 15 έτη!

-Εργασίες άρσης επικινδυνότητας και στεγανοποίησης του βατήρα εξωτερικών καταδύσεων. Η κατάσταση του γνωστή στους αθλούμενους επί σειρά ετών με πλέγματα προστασίας και αδρανή υλικά να πέφτουν συχνά μέσα στην κολυμβητική δεξαμενή. Ακαλαίσθητος και επικίνδυνος. Το "σύμβολο" του κολυμβητηρίου, ο μοναδικός εξωτερικός βατήρας τέτοιων διαστάσεων στη Βόρεια Ελλάδα στέκει πάλι με αξιοπρέπεια .

-Έγινε αλλαγή μεμβράνης pvc στεγανοποίησης 1.5 χιλιοστών (liner) στην μικρή πισίνα εκμάθησης

Τοποθετήθηκαν καινούριοι εναλλάκτες,

-Άλλαξαν όλες οι σχάρες περιμετρικά των κολυμβητικών δεξαμενών και τοποθετήθηκαν inox χειρολαβές στις σκάλες για προστασία κατά την άνοδο και κάθοδο αθλουμένων στο ολισθηρό δάπεδο.

-Απολύμανση και καθαρισμός εξωτερικής και εσωτερικής κολυμβητικής δεξαμενής και αλλαγή σχάρας πυθμένα και παλαιών επικίνδυνων φωτιστικών στην εσωτερική δεξαμενή.

-Εκτεταμένες εργασίες, αποξήλωσης μέρους της ψευδοροφής των αποδυτηρίων γυναικών, επισκευής τμημάτων οροφής με σκυρόδεμα, αποκατάστασης περιμετρικού τοίχου μήκος 20μ της εισόδου των αποδυτηρίων και στεγανοποίησης του κλιμακοστασίου .

  • Απολύμανση όλων των συστημάτων AEPIΣMOY-KΛIMATIΣMOY, με τη μέθοδο της οζονοποίησης, για την εξάλειψη παθογόνων μικροοργανισμών στα πιο δυσπρόσιτα σημεία

Τοποθετήθηκαν ανιχνευτές αερίου για την ασφάλεια όλων στο λεβητοστάσιο.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία η διευκρίνιση".

Λέβητες

lev1.jpg
lev2.jpg


Εξωτερικός βατήρας

exvat1.jpg
exvat2.jpg
exvat3.jpg


Εργασίες στα αποδυτήρια

apod.jpg


Τοποθέτηση liner σε πισίνα εκμάθησης

lin1.jpg
lin2.jpg


ΦΘΟΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΕΣ

1. Γκράφιτι μετά από προπόνηση

gr.jpg


2. Βανδαλισμοί μετά από αγώνα πόλο

vand.jpg
vand2.jpg


3. Βουλωμένες εσκεμμένα τουαλέτες με μπουκάλια, σπασμένα πλακάκια και σπασμένες εστίες

voul1.jpg
voul2.jpg
voul3.jpg










Μία μέρα μετά την έγγραφη καταγελία γονέων των αθλητών που προπονούνται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού κολυμβητηρίου, η διοίκηση των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης πήρε θέση.

Η σχετική ανακοίνωση συνοδεύεται από παράθεση φωτογραφιών από τα έργα που έχουν ήδη γίνει στο κολυμβητήριο και της κατάστασης πριν και μετά από αυτά.

Η ανακοίνωση με την υπογραφή του προέδρου της διοίκησης των ΕΑΚΘ, Τριαντάφυλλου Πέτρογλου:

"Σε απάντηση της αίτησης-αναφοράς-καταγγελίας γονέων για την κατάσταση στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης παραθέτουμε προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων τα εξής:

Η Επιτροπή Διοίκησης των Ε.Α.Κ.Θ. διαχειρίζεται και φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία όλων των εθνικών αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης (σε πέντε Δήμους) και περιλαμβάνουν: Το κλειστό γυμναστήριο Αμπελοκήπων, τις εγκαταστάσεις Σταυρούπολης, το κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης, το κολυμβητήριο Νεάπολης, το Εθνικό κολυμβητήριο, το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, τις εγκαταστάσεις Ποσειδωνίου, το κλειστό γυμναστήριο Βότση, τις εγκαταστάσεις Μίκρας και τις εγκαταστάσεις Φοίνικα Καλαμαριάς. Έχουμε αναλάβει δηλαδή, μεγάλο μέρος διαχείρισης της αθλητικής δραστηριότητας της Θεσσαλονίκης και συνακόλουθα την συντήρηση και βελτίωση των παλαιών ομολογουμένως αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης. Ανάμεσα σ αυτές όπως προαναφέρθηκε είναι και το Εθνικό Κολυμβητήριο.

Σε σχέση με την έγγραφη διαμαρτυρία των γονέων αθλητών του Εθνικού κολυμβητηρίου κατ’ αρχάς θέλουμε να δηλώσουμε ότι συμμεριζόμαστε την αγωνία τους, γιατί άλλωστε τα περιγραφόμενα αφορούν τα ίδια τους τα παιδιά. Δηλώνουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν υποστηρίξαμε ότι όλα είναι ρόδινα στις εγκαταστάσεις μας και συγκεκριμένα στο Εθνικό κολυμβητήριο, αλλά αντίθετα τονίζουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι τα προβλήματα είναι υπαρκτά και προσπαθούμε διαρκώς να τα επιλύσουμε άλλοτε επιτυχώς και άλλοτε με λιγότερη επιτυχία. Σ αυτήν την προσπάθεια οι καλοπροαίρετες επισημάνσεις και παρατηρήσεις των αθλουμένων μας βοηθούν στο έργο μας. Οι υπερβολές στη διατύπωση όμως, δημιουργούν παρανοήσεις . Εξάλλου, τα προβλήματα των κολυμβητηρίων μας και φυσικά του Εθνικού έχουν αναλυθεί θεσμικά πριν από μόλις ένα μήνα με τον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ), κ. Κυριάκο Γιαννόπουλο και τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Κολύμβησης Κεντροδυτικής Μακεδονίας (ΠΕΚΚΔΜ), κ . Γιάννη Νάτσιο και παρουσιάσαμε το σχέδιό μας και την βούλησή μας να λυθούν στο προσεχές μέλλον. Βρήκαμε δε την στήριξη τους και την κατανόησή τους. Και επειδή μάλλον η ενημέρωση δεν διαχέεται προς τα Σωματεία και κατ’ επέκταση στους αθλητές και στις οικογένειές τους, αισθανόμαστε την υποχρέωση να αναφερθούμε και δημόσια.

- Σχετικά με βατήρες εκκίνησης και διαδρομές

Αληθές είναι ότι δεν έχουν αλλαχθεί ποτέ από ίδρυσης του κολυμβητηρίου. Αληθές είναι ότι υπάρχουν φθορές οι οποίες δυσκολεύουν την άθληση. Ενημερώνουμε λοιπόν ότι σε λίγες μέρες θα δημοσιευτεί διαγωνισμός για την ριζική αλλαγή βατήρων εκκίνησης και πλακών χρονομέτρησης στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, για διεξαγωγή αγώνων διεθνών προδιαγραφών εκεί, ενώ με την τοποθέτηση των καινούριων βατήρων στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο σκοπεύουμε να μεταφέρουμε τους υφιστάμενους (και σε καλή κατάσταση βατήρες) από το Ποσειδώνιο στο Εθνικό, καθώς επίσης και να προβούμε σε εργασίες αποκατάστασης των εξωτερικών βατήρων και στην τοποθέτηση σ αυτούς αντιολισθητικών πετασμάτων για να τους κάνουμε πιο λειτουργικούς με χρονικό ορίζοντα τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας αθλητικής περιόδου. Ενώ βρισκόμαστε σε μια διαρκή προσπάθεια εύρεσης κονδυλίων (καθώς ο προϋπολογισμός μας είναι περιορισμένος ) και για αντικατάσταση των διαδρομών.

- Σχετικά με σπασμένα πλακάκια

Όσο για τα σπασμένα πλακάκια, να σας ενημερώσουμε ότι καθημερινά σε χώρους που μπαινοβγαίνουν χιλιάδες αθλητών και κόσμου και σπασμένα πλακάκια βρίσκουμε και σπασμένες σχάρες υπερχείλισης και πολλές μικροφθορές, τις οποίες σε καθημερινή βάση επισκευάζουμε και ξαναπροκύπτουν. Για μας αυτές οι μικροεπισκευές αποτελούν καθημερινότητα.

- Σχετικά με την κατάσταση των αποδυτηρίων, κερκίδων και την καθαριότητα των χώρων

Θα γίνει εκτενής αναφορά και παρακάτω για τα έργα που έγιναν για την αναβάθμιση των αποδυτηρίων στο Εθνικό, αλλά γενικά θεωρούμε ότι παρά τις όποιες παραλείψεις μπορεί να γίνονται από εμάς, για την κατάσταση στους κοινόχρηστους χώρους της εγκατάστασης έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης και οι χρήστες αυτών, καθώς γυψοσανίδες, ντουλάπες και φωτιστικά δεν γκρεμίζονται κάθε βδομάδα από ελλιπή συντήρηση και παλαιότητα των χώρων αλλά από την υπέρμετρη χαρά ή λύπη των αθλητών μετά από νίκη ή ήττα κατά τους αγώνες που διεξάγονται. Πάμπολλες φορές έχει γίνει επισήμανση σε σωματεία και προπονητές αλλά προφανώς δεν δίνουν σημασία. Και ενώ το κολυμβητήριο καθαρίζεται καθημερινά από συνεργείο καθαρισμού 2 και 3 φορές βρισκόμαστε υπόλογοι για σκουπίδια στην εγκατάσταση . Άραγε ποιος ρυπαίνει τον χώρο; Ακόμα για πρώτη φορά γίνεται αναφορά σε κατσαρίδες και ποντίκια, ενώ ουδέποτε έχει αναφερθεί ξανά παρόμοιο γεγονός σε μας και μολονότι σε ετήσια βάση ανατίθεται σε εταιρία μυοκτονίας και απεντόμωσης η προστασία όλων των εγκαταστάσεών μας από τέτοιους κινδύνους.

Παρ όλα αυτά και χωρίς καμία διάθεση να μετακυλήσουμε το βάρος της ευθύνης της συντήρησης και της εύρυθμης λειτουργίας της εγκατάστασης πρέπει να ενημερώσουμε ότι όλα τα σωματεία κολύμβησης που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεών μας έχουν υπογράψει συμφωνητικό χρήσης, το οποίο στους όρους παραχώρησης αναφέρει ρητά ότι αποδέχονται ότι οι κολυμβητικές δεξαμενές είναι κατάλληλες για το σκοπό που προορίζονται, ενώ παράλληλα αναλαμβάνουν την αστική ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε αθλητές τους κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Ο υγειονομικός υπεύθυνος δε και ο προπονητής κάθε έκαστου σωματείου είναι αυτοί που έχουν τη γενική επίβλεψη όρων υγιεινής και την αποκλειστική ευθύνη ασφάλειας των αθλητών κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό δεν το αναφέρουμε για να απεμπολήσουμε ευθύνες από εμάς και να τις μεταθέσουμε σε άλλους αλλά γιατί πραγματικό γεγονός είναι ότι ουδέποτε κάποιος προπονητής ή υγεινομικά υπεύθυνος σωματείου απαγόρεψε την διεξαγωγή προπόνησης λόγω μη καταλληλότητας ή επικινδυνότητας της κολυμβητικής δεξαμενής , διαδρομών κλπ. Άραγε αν ήταν τόσο επικίνδυνες, ακατάλληλες και τριτοκοσμικές οι πισίνες θα διακινδύνευε την ακεραιότητα των αθλητών, γνωρίζοντας μάλιστα ότι φέρει ακέραιη την ευθύνη κατά την διάρκεια της προπόνησης;

Αναγνωρίζουμε ευθαρσώς λοιπόν λάθη και παραλείψεις (άλλωστε λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα) και προσπαθούμε από την αρχή της θητείας μας να βελτιώσουμε την υφιστάμενη κατάσταση. Οι υπερβολές όμως, δημιουργούν εσφαλμένα συμπεράσματα και θεωρούμε αναγκαίο εκτός από την αναγνώριση των δυσλειτουργιών να παραθέσουμε και με εικόνες τί έχει γίνει τα τελευταία 2,5 χρόνια από αυτή τη Διοίκηση στο Εθνικό Κολυμβητήριο. Δυστυχώς μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν και αυτόματες λύσεις προβλημάτων είναι ανύπαρκτες. Γι αυτό λοιπόν εκτός από την καθημερινή και διαρκή προσπάθεια συντήρησης παραθέτουμε έργα που έγιναν στο Εθνικό Κολυμβητήριο :

-Προμήθεια και τοποθέτηση δύο καινούριων λεβήτων 1.500.000 θερμίδων έκαστος. Ποιοτική παρέμβαση που έλυσε άμεσα τα προβλήματα που εντοπίζονταν στη θέρμανση των υδάτων των κολυμβητικών δεξαμενών λόγω παλαιότητας και δυσλειτουργιών των αντικατασταθέντων λεβήτων.

-Αποκατάσταση της Κεντρικής Μονάδας Ψύξης του Εθνικού Κολυμβητηρίου που δεν λειτουργούσε για πάνω από 15 έτη!

-Εργασίες άρσης επικινδυνότητας και στεγανοποίησης του βατήρα εξωτερικών καταδύσεων. Η κατάσταση του γνωστή στους αθλούμενους επί σειρά ετών με πλέγματα προστασίας και αδρανή υλικά να πέφτουν συχνά μέσα στην κολυμβητική δεξαμενή. Ακαλαίσθητος και επικίνδυνος. Το "σύμβολο" του κολυμβητηρίου, ο μοναδικός εξωτερικός βατήρας τέτοιων διαστάσεων στη Βόρεια Ελλάδα στέκει πάλι με αξιοπρέπεια .

-Έγινε αλλαγή μεμβράνης pvc στεγανοποίησης 1.5 χιλιοστών (liner) στην μικρή πισίνα εκμάθησης

Τοποθετήθηκαν καινούριοι εναλλάκτες,

-Άλλαξαν όλες οι σχάρες περιμετρικά των κολυμβητικών δεξαμενών και τοποθετήθηκαν inox χειρολαβές στις σκάλες για προστασία κατά την άνοδο και κάθοδο αθλουμένων στο ολισθηρό δάπεδο.

-Απολύμανση και καθαρισμός εξωτερικής και εσωτερικής κολυμβητικής δεξαμενής και αλλαγή σχάρας πυθμένα και παλαιών επικίνδυνων φωτιστικών στην εσωτερική δεξαμενή.

-Εκτεταμένες εργασίες, αποξήλωσης μέρους της ψευδοροφής των αποδυτηρίων γυναικών, επισκευής τμημάτων οροφής με σκυρόδεμα, αποκατάστασης περιμετρικού τοίχου μήκος 20μ της εισόδου των αποδυτηρίων και στεγανοποίησης του κλιμακοστασίου .

  • Απολύμανση όλων των συστημάτων AEPIΣMOY-KΛIMATIΣMOY, με τη μέθοδο της οζονοποίησης, για την εξάλειψη παθογόνων μικροοργανισμών στα πιο δυσπρόσιτα σημεία

Τοποθετήθηκαν ανιχνευτές αερίου για την ασφάλεια όλων στο λεβητοστάσιο.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία η διευκρίνιση".

Λέβητες

lev1.jpg
lev2.jpg


Εξωτερικός βατήρας

exvat1.jpg
exvat2.jpg
exvat3.jpg


Εργασίες στα αποδυτήρια

apod.jpg


Τοποθέτηση liner σε πισίνα εκμάθησης

lin1.jpg
lin2.jpg


ΦΘΟΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΕΣ

1. Γκράφιτι μετά από προπόνηση

gr.jpg


2. Βανδαλισμοί μετά από αγώνα πόλο

vand.jpg
vand2.jpg


3. Βουλωμένες εσκεμμένα τουαλέτες με μπουκάλια, σπασμένα πλακάκια και σπασμένες εστίες

voul1.jpg
voul2.jpg
voul3.jpg










ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία