Λόγια του Βαρδάρη

 • Με ποδοσφαιριστές από Τούμπα και Χαριλάου φωτογραφήθηκε ο Ζέρβας
  01/02/2023 16:18

  Με ποδοσφαιριστές από Τούμπα και Χαριλάου φωτογραφήθηκε ο Ζέρβας

  Στο Καυτατζόγλειο Στάδιο βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με αφορμή την πρώτη επέτειο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

  Ο δήμαρχος συναντήθηκε και φωτογραφήθηκε με τις ομάδες ποδοσφαίρου του 27ου ΓΕΛ Τούμπας & του 30ου ΓΕΛ Χαριλάου τονίζοντας ότι «"Τα σχολεία ενώνουν την πόλη" στην πράξη για να τιμήσουν τη μνήμη ενός σχεδόν συνομηλίκου τους, ο οποίος αγαπούσε τον αθλητισμό και το μόνο που ήθελε είναι να ακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα»

  « Για να τιμήσεις τον Άλκη άλλωστε σήμερα, πρέπει να αποφασίσεις τι άνθρωπος θέλεις να είσαι. Και χαίρομαι πολύ που τα παιδιά και οι καθηγητές τους, μου έδωσαν την ευκαιρία να σταθώ πλάι τους, στη σωστή πλευρά.» καταλήγει ο κ. Ζέρβας.

  Ολόκληρη η ανάρτησή του


  «Ο Άλκης ήταν 19 χρονών παιδί, πρωτοετής φοιτητής στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου. Μιλούσε με τους φίλους του στα σκαλοπάτια μιας πολυκατοικίας. Σκηνή πολύ οικεία για την ελληνική κοινωνία που αγαπά ακόμα τη γειτονιά και τις μυρωδιές της.

  Τους ρώτησαν «τι ομάδα είναι». Η πιο παιδική, η πιο αγνή ερώτηση κάποτε, ο τρόπος για να γνωριστούν δύο αγόρια στην παιδική χαρά, στην πλατεία, στο σχολείο, μια ερώτηση επί της οποίας χτίζονταν φιλίες, αναμνήσεις, δεσμοί ζωής. Στον Άλκη αυτή η ερώτηση κόστισε τη ζωή του.» Δανείζομαι την παραπάνω εισαγωγή από την εξαιρετική γραφίδα του Zastro γιατί περιγράφει γλαφυρά, αυτά που σκεφτόμαστε όλοι μας τον τελευταίο χρόνο. Για να τιμήσω τη μνήμη του Άλκη σήμερα αποφάσισα να βρεθώ στο Καυτανζόγλειο, μαζί με τις ομάδες ποδοσφαίρου του 27ου ΓΕΛ Τούμπας & του 30ου ΓΕΛ Χαριλάου.

  "Τα σχολεία ενώνουν την πόλη" στην πράξη για να τιμήσουν τη μνήμη ενός σχεδόν συνομηλίκου τους, ο οποίος αγαπούσε τον αθλητισμό και το μόνο που ήθελε είναι να ακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα. Για να τιμήσεις τον Άλκη άλλωστε σήμερα, πρέπει να αποφασίσεις τι άνθρωπος θέλεις να είσαι. Και χαίρομαι πολύ που τα παιδιά και οι καθηγητές τους, μου έδωσαν την ευκαιρία να σταθώ πλάι τους, στη σωστή πλευρά.