ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακάριος Λαζαρίδης στη «ΜτΚ»: Να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο

Ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ και επί χρόνια στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη βαθμολογεί τη διετία ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση με βαθμό κάτω από τη βάση και επισημαίνει ότι η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του αναπτυξιακού σχεδιασμού

 08/08/2021 18:30

Μακάριος Λαζαρίδης στη «ΜτΚ»: Να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο

Νίκος Οικονόμου

«Αποφασιστικότητα και βούληση για να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο». Αυτό είναι το μήνυμα του Μακάριου Λαζαρίδη. Ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ και επί χρόνια στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλώντας στη «ΜτΚ» βαθμολογεί τη διετία ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση με βαθμό κάτω από τη βάση, λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του κρίνονται μετεξεταστέοι, καθώς πολιτεύονται έχοντας σταθερά ψηλά τη σημαία του λαϊκισμού. Ας μην κρυβόμαστε: και η ΝΔ κάποιες φορές κατά το παρελθόν υπέκυψε στις σειρήνες του λαϊκισμού και έχασε», σημειώνει με νόημα.

Για τη Βόρεια Ελλάδα επισημαίνει ότι βρίσκεται στην κορυφή του αναπτυξιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης και συμφωνεί με την άποψη ότι «θα πρέπει να προχωρήσουμε με πιο γρήγορους αναπτυξιακούς βηματισμούς μετά την υγειονομική κρίση».

Πώς είδατε τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης στη μάχη με τον καύσωνα;

Κύριε Οικονόμου, ένα από τα πρωτόγνωρα ακραία καιρικά φαινόμενα που βιώνει η χώρα μας λόγω της κλιματικής αλλαγής, είναι και ο παρατεταμένος καύσωνας, ο οποίος έθεσε σε δοκιμασία τα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού, αλλά και τις αντοχές των πολιτών. Όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, η ανταπόκριση της κυβέρνησης και όλων των εμπλεκομένων φορέων ήταν άμεση και αποτελεσματική σε μεγάλο βαθμό. Ο σχεδιασμός απέδωσε καρπούς και το σύστημα στην ηλεκτροδότηση, που ήταν και το μεγάλο στοίχημα, παρά τα κατά τόπους προβλήματα -τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν και να επιλυθούν άμεσα- άντεξε. Ήμασταν έτοιμοι, τα καταφέραμε ως οφείλαμε και φυσικά δεν πανηγυρίζουμε για το αυτονόητο. Στόχος μας ήταν και παραμένει η εξυπηρέτηση του πολίτη.

Και η μάχη με τις πυρκαγιές πως πήγε;

Δυστυχώς, οι ασφυκτικές συνθήκες που προκάλεσε ο καύσωνας διαρκείας σε όλη τη χώρα μετατράπηκαν σε καταστροφικές πυρκαγιές, πολλές από τις οποίες ξέσπασαν ταυτόχρονα. Η οργανωμένη Πολιτεία και χιλιάδες άνθρωποι με όλες τους τις δυνάμεις πάλεψαν ώστε η μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή να μην γίνει ανθρωπιστική. Πρώτο μας μέλημα να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές. Η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν και παραμένει πολυσύνθετη και απαιτεί υψηλό επίπεδο συντονισμού, ενώ σημαντικός σύμμαχός μας αποδείχθηκε το 112. Αξιοποιήθηκε σε πολλές περιπτώσεις προκειμένου οι εκκενώσεις οικισμών και οι μετακινήσεις των πολιτών να πραγματοποιούνται με απόλυτη ασφάλεια. Ταυτόχρονα, ήδη δρομολογήθηκαν τα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των πληγέντων, την ώρα που η μάχη συνεχίζεται. Απαιτείται απόλυτη εγρήγορση έτσι ώστε η ζημιά που θα γίνει από εδώ και στο εξής να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη.

Πολύ συζήτηση έγινε για την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα περί της αργίας της Δευτέρας. Με πολλούς να ισχυρίζονται ότι τελικά και η κυβέρνηση προχώρησε σε «προτάσεις-ελαφρύνσεις» που έμοιαζαν με αυτήν την πρόταση. Τι απαντάτε;

Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι πολιτεύεται έχοντας σταθερά ψηλά τη σημαία του λαϊκισμού και της γραφικότητας. Έτσι πορεύτηκε σε όλη την πολιτική του διαδρομή και έτσι συνεχίζει. Από την πλευρά της η κυβέρνηση κινήθηκε με γνώμονα το κοινό καλό, θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της λογοδοτώντας στους πολίτες και δεν θα πρέπει να υποκύπτει σε οποιουδήποτε είδους λαϊκισμό. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, και η ΝΔ κάποιες φορές κατά το παρελθόν υπέκυψε στις σειρήνες του λαϊκισμού και έχασε. Διότι οι αυθεντικοί λαϊκιστές, που εκφράζονται σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πάντα καλύτεροι και πιο πειστικοί από τους «ιμιτασιόν».

Μεγάλη πολιτική κουβέντα έχει ανοίξει και για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ακόμη και στο δημόσιο. Εσείς τι λέτε επ’ αυτού;

Αρχικά θεωρώ ότι συμφωνούμε για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, όπως έχει αποδειχθεί παγκοσμίως και βάσει όλων ανεξαιρέτως των ερευνών. Επίσης, δεν πιστεύω ότι διαφωνεί κανείς πως στόχος μας θα πρέπει να είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού, πριν ενδεχομένως αυτός πολιορκήσει και πάλι το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κατά συνέπεια, όσοι δεν αξιοποιούν αυτό το δώρο της επιστήμης, το δικαίωμά τους να εμβολιαστούν, ειδικά αυτοί που υποτίθεται ότι προστατεύουν όσους κινδυνεύουν περισσότερο, θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Όπως, άλλωστε, είπε πρόσφατα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «το Σύνταγμα δεν αναγνωρίζει σε κανέναν στο πλαίσιο της δίκης του ελευθερίας να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των συνανθρώπων του». Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι στις Μονάδες Φροντίδας έχουν περιθώριο ως τις 16 Αυγούστου να εμβολιαστούν και οι υγειονομικοί ως την 1η Σεπτεμβρίου. Και αν χρειαστεί, η υποχρεωτικότητα αυτή θα επεκταθεί και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, προκειμένου να μην έχουμε άλλα πισωγυρίσματα. Αυτό βέβαια, πάντα με την έγκριση της Επιτροπής Βιοηθικής, τις προτάσεις της οποίας η Κυβέρνηση εφαρμόζει πιστά.

Τελικά πόσο εύκολη είναι η επιστροφή της χώρας σε κάποια κανονικότητα με την παράλλαξη Δέλτα να παραμένει τόσο ισχυρή; Και τι πρέπει να γίνει από τον Σεπτέμβριο και μετά; Από την κυβέρνηση αλλά και από τους πολίτες.

Με τα πρωτόγνωρα δεδομένα που βιώνουμε και με τις συνεχείς παραμέτρους που προστίθενται στη δύσκολη εξίσωση, κανείς, ούτε καν οι επιστήμονες, δεν μπορούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τη στιγμή που η άσχημη αυτή περιπέτεια θα λάβει τέλος. Η λύση είναι μία: ο εμβολιασμός. Όσο πιο γρήγορα αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών τόσο συντομότερα θα καταφέρουμε να κτίσουμε το πολυπόθητο τείχος ανοσίας. Θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Δύο χρόνια μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν στην ανάγκη φρεσκαρίσματος της κυβέρνησης ή ακόμη και στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έτσι ώστε να μπορέσει ο πρωθυπουργός και η ΝΔ που σήμερα έχουν το πολιτικό προβάδισμα να ανανεώσουν τη θητεία τους. Η γνώμη σας;

Θα σας απαντήσω κοινότυπα. Οι εκλογές, όπως έχει ξεκαθαρίσει κατ’ επανάληψη ο πρωθυπουργός, θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν νωρίτερα. Ειδικά τώρα, που -με όχημα τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, αλλά και τις εξελισσόμενες μεταρρυθμίσεις- ξεκινά η επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας. Όσον αφορά τον ανασχηματισμό, αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού, τόσο για το χρόνο του όσο και για τις ενδεχόμενες αλλαγές.

Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση. Τι βαθμό θα του βάζατε;

Σαφώς, κάτω από τη βάση. Οι κ Τσίπρας και οι… σύντροφοί του κρίνονται μετεξεταστέοι. Δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις, που θέλουν για πρώτη φορά στα χρονικά κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει μείωση των ποσοστών του σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Και αυτό δεν είναι τυχαίο, ούτε παράλογο. Λαϊκισμός, στείρα άρνηση, ανέξοδες υποσχέσεις, μιζέρια, κινδυνολογία, καμία σοβαρή πρόταση. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Έφτασε στο σημείο βουλευτής τους, με ανάρτηση στο Twitter (την οποία μετά από λίγο έσβησε), να πανηγυρίζει που κάηκε η Βαρυμπόμπη! Και η ντροπή... ντράπηκε!

Σε λίγες εβδομάδες ο πρωθυπουργός θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη για την 85η ΔΕΘ. Ποιο μήνυμα κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να εκπέμψει;

Της αποφασιστικότητας και της βούλησης να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό του έργο. Παρά τις δυσκολίες και τα πολλά, υψηλά εμπόδια που βρέθηκαν στην πορεία μας μέχρι τώρα (πανδημία, μεταναστευτικό, τουρκικές προκλήσεις κ.ά.), συνεχίζουμε να ξετυλίγουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο, ειλικρίνεια και ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Αυτοί είναι που το 2023 θα δώσουν νέα ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ένα μεγάλο ζήτημα είναι και τα έργα στη Βόρεια Ελλάδα. Εδώ πώς είναι ο απολογισμός σας; Μήπως πρέπει να ανέβουν οι ταχύτητες;

Η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του αναπτυξιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης. Συμφωνώ ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε με πιο γρήγορους αναπτυξιακούς βηματισμούς μετά την υγειονομική κρίση, ώστε η Βόρεια Ελλάδα να λάβει τη θέση που αξίζει: κέντρο εξαγωγικών δραστηριοτήτων, υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας με ταυτόχρονη ανάπτυξη όλων των μορφών της οικονομίας μας. Με την ερώτησή σας, μου δίνετε την ευκαιρία να υπενθυμίσω το αναπτυξιακό σχέδιό μου «Καβάλα 2020-2050», το οποίο είχα παρουσιάσει πριν από τις εθνικές εκλογές του 2019 και ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίησή του. Όπως αποτυπώνεται μέσα από αυτό, η Καβάλα και η Βόρεια Ελλάδα έχουν μέλλον και αποκτούν στρατηγικό ρόλο στον οικονομικό και κοινωνικό χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 8 Αυγούστου 2021

«Αποφασιστικότητα και βούληση για να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο». Αυτό είναι το μήνυμα του Μακάριου Λαζαρίδη. Ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ και επί χρόνια στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλώντας στη «ΜτΚ» βαθμολογεί τη διετία ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση με βαθμό κάτω από τη βάση, λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του κρίνονται μετεξεταστέοι, καθώς πολιτεύονται έχοντας σταθερά ψηλά τη σημαία του λαϊκισμού. Ας μην κρυβόμαστε: και η ΝΔ κάποιες φορές κατά το παρελθόν υπέκυψε στις σειρήνες του λαϊκισμού και έχασε», σημειώνει με νόημα.

Για τη Βόρεια Ελλάδα επισημαίνει ότι βρίσκεται στην κορυφή του αναπτυξιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης και συμφωνεί με την άποψη ότι «θα πρέπει να προχωρήσουμε με πιο γρήγορους αναπτυξιακούς βηματισμούς μετά την υγειονομική κρίση».

Πώς είδατε τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης στη μάχη με τον καύσωνα;

Κύριε Οικονόμου, ένα από τα πρωτόγνωρα ακραία καιρικά φαινόμενα που βιώνει η χώρα μας λόγω της κλιματικής αλλαγής, είναι και ο παρατεταμένος καύσωνας, ο οποίος έθεσε σε δοκιμασία τα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού, αλλά και τις αντοχές των πολιτών. Όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, η ανταπόκριση της κυβέρνησης και όλων των εμπλεκομένων φορέων ήταν άμεση και αποτελεσματική σε μεγάλο βαθμό. Ο σχεδιασμός απέδωσε καρπούς και το σύστημα στην ηλεκτροδότηση, που ήταν και το μεγάλο στοίχημα, παρά τα κατά τόπους προβλήματα -τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν και να επιλυθούν άμεσα- άντεξε. Ήμασταν έτοιμοι, τα καταφέραμε ως οφείλαμε και φυσικά δεν πανηγυρίζουμε για το αυτονόητο. Στόχος μας ήταν και παραμένει η εξυπηρέτηση του πολίτη.

Και η μάχη με τις πυρκαγιές πως πήγε;

Δυστυχώς, οι ασφυκτικές συνθήκες που προκάλεσε ο καύσωνας διαρκείας σε όλη τη χώρα μετατράπηκαν σε καταστροφικές πυρκαγιές, πολλές από τις οποίες ξέσπασαν ταυτόχρονα. Η οργανωμένη Πολιτεία και χιλιάδες άνθρωποι με όλες τους τις δυνάμεις πάλεψαν ώστε η μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή να μην γίνει ανθρωπιστική. Πρώτο μας μέλημα να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές. Η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν και παραμένει πολυσύνθετη και απαιτεί υψηλό επίπεδο συντονισμού, ενώ σημαντικός σύμμαχός μας αποδείχθηκε το 112. Αξιοποιήθηκε σε πολλές περιπτώσεις προκειμένου οι εκκενώσεις οικισμών και οι μετακινήσεις των πολιτών να πραγματοποιούνται με απόλυτη ασφάλεια. Ταυτόχρονα, ήδη δρομολογήθηκαν τα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των πληγέντων, την ώρα που η μάχη συνεχίζεται. Απαιτείται απόλυτη εγρήγορση έτσι ώστε η ζημιά που θα γίνει από εδώ και στο εξής να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη.

Πολύ συζήτηση έγινε για την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα περί της αργίας της Δευτέρας. Με πολλούς να ισχυρίζονται ότι τελικά και η κυβέρνηση προχώρησε σε «προτάσεις-ελαφρύνσεις» που έμοιαζαν με αυτήν την πρόταση. Τι απαντάτε;

Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι πολιτεύεται έχοντας σταθερά ψηλά τη σημαία του λαϊκισμού και της γραφικότητας. Έτσι πορεύτηκε σε όλη την πολιτική του διαδρομή και έτσι συνεχίζει. Από την πλευρά της η κυβέρνηση κινήθηκε με γνώμονα το κοινό καλό, θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της λογοδοτώντας στους πολίτες και δεν θα πρέπει να υποκύπτει σε οποιουδήποτε είδους λαϊκισμό. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, και η ΝΔ κάποιες φορές κατά το παρελθόν υπέκυψε στις σειρήνες του λαϊκισμού και έχασε. Διότι οι αυθεντικοί λαϊκιστές, που εκφράζονται σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πάντα καλύτεροι και πιο πειστικοί από τους «ιμιτασιόν».

Μεγάλη πολιτική κουβέντα έχει ανοίξει και για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ακόμη και στο δημόσιο. Εσείς τι λέτε επ’ αυτού;

Αρχικά θεωρώ ότι συμφωνούμε για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, όπως έχει αποδειχθεί παγκοσμίως και βάσει όλων ανεξαιρέτως των ερευνών. Επίσης, δεν πιστεύω ότι διαφωνεί κανείς πως στόχος μας θα πρέπει να είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού, πριν ενδεχομένως αυτός πολιορκήσει και πάλι το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κατά συνέπεια, όσοι δεν αξιοποιούν αυτό το δώρο της επιστήμης, το δικαίωμά τους να εμβολιαστούν, ειδικά αυτοί που υποτίθεται ότι προστατεύουν όσους κινδυνεύουν περισσότερο, θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Όπως, άλλωστε, είπε πρόσφατα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «το Σύνταγμα δεν αναγνωρίζει σε κανέναν στο πλαίσιο της δίκης του ελευθερίας να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των συνανθρώπων του». Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι στις Μονάδες Φροντίδας έχουν περιθώριο ως τις 16 Αυγούστου να εμβολιαστούν και οι υγειονομικοί ως την 1η Σεπτεμβρίου. Και αν χρειαστεί, η υποχρεωτικότητα αυτή θα επεκταθεί και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, προκειμένου να μην έχουμε άλλα πισωγυρίσματα. Αυτό βέβαια, πάντα με την έγκριση της Επιτροπής Βιοηθικής, τις προτάσεις της οποίας η Κυβέρνηση εφαρμόζει πιστά.

Τελικά πόσο εύκολη είναι η επιστροφή της χώρας σε κάποια κανονικότητα με την παράλλαξη Δέλτα να παραμένει τόσο ισχυρή; Και τι πρέπει να γίνει από τον Σεπτέμβριο και μετά; Από την κυβέρνηση αλλά και από τους πολίτες.

Με τα πρωτόγνωρα δεδομένα που βιώνουμε και με τις συνεχείς παραμέτρους που προστίθενται στη δύσκολη εξίσωση, κανείς, ούτε καν οι επιστήμονες, δεν μπορούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τη στιγμή που η άσχημη αυτή περιπέτεια θα λάβει τέλος. Η λύση είναι μία: ο εμβολιασμός. Όσο πιο γρήγορα αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών τόσο συντομότερα θα καταφέρουμε να κτίσουμε το πολυπόθητο τείχος ανοσίας. Θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Δύο χρόνια μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν στην ανάγκη φρεσκαρίσματος της κυβέρνησης ή ακόμη και στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έτσι ώστε να μπορέσει ο πρωθυπουργός και η ΝΔ που σήμερα έχουν το πολιτικό προβάδισμα να ανανεώσουν τη θητεία τους. Η γνώμη σας;

Θα σας απαντήσω κοινότυπα. Οι εκλογές, όπως έχει ξεκαθαρίσει κατ’ επανάληψη ο πρωθυπουργός, θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν νωρίτερα. Ειδικά τώρα, που -με όχημα τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, αλλά και τις εξελισσόμενες μεταρρυθμίσεις- ξεκινά η επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας. Όσον αφορά τον ανασχηματισμό, αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού, τόσο για το χρόνο του όσο και για τις ενδεχόμενες αλλαγές.

Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση. Τι βαθμό θα του βάζατε;

Σαφώς, κάτω από τη βάση. Οι κ Τσίπρας και οι… σύντροφοί του κρίνονται μετεξεταστέοι. Δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις, που θέλουν για πρώτη φορά στα χρονικά κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει μείωση των ποσοστών του σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Και αυτό δεν είναι τυχαίο, ούτε παράλογο. Λαϊκισμός, στείρα άρνηση, ανέξοδες υποσχέσεις, μιζέρια, κινδυνολογία, καμία σοβαρή πρόταση. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Έφτασε στο σημείο βουλευτής τους, με ανάρτηση στο Twitter (την οποία μετά από λίγο έσβησε), να πανηγυρίζει που κάηκε η Βαρυμπόμπη! Και η ντροπή... ντράπηκε!

Σε λίγες εβδομάδες ο πρωθυπουργός θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη για την 85η ΔΕΘ. Ποιο μήνυμα κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να εκπέμψει;

Της αποφασιστικότητας και της βούλησης να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό του έργο. Παρά τις δυσκολίες και τα πολλά, υψηλά εμπόδια που βρέθηκαν στην πορεία μας μέχρι τώρα (πανδημία, μεταναστευτικό, τουρκικές προκλήσεις κ.ά.), συνεχίζουμε να ξετυλίγουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο, ειλικρίνεια και ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Αυτοί είναι που το 2023 θα δώσουν νέα ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ένα μεγάλο ζήτημα είναι και τα έργα στη Βόρεια Ελλάδα. Εδώ πώς είναι ο απολογισμός σας; Μήπως πρέπει να ανέβουν οι ταχύτητες;

Η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του αναπτυξιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης. Συμφωνώ ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε με πιο γρήγορους αναπτυξιακούς βηματισμούς μετά την υγειονομική κρίση, ώστε η Βόρεια Ελλάδα να λάβει τη θέση που αξίζει: κέντρο εξαγωγικών δραστηριοτήτων, υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας με ταυτόχρονη ανάπτυξη όλων των μορφών της οικονομίας μας. Με την ερώτησή σας, μου δίνετε την ευκαιρία να υπενθυμίσω το αναπτυξιακό σχέδιό μου «Καβάλα 2020-2050», το οποίο είχα παρουσιάσει πριν από τις εθνικές εκλογές του 2019 και ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίησή του. Όπως αποτυπώνεται μέσα από αυτό, η Καβάλα και η Βόρεια Ελλάδα έχουν μέλλον και αποκτούν στρατηγικό ρόλο στον οικονομικό και κοινωνικό χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 8 Αυγούστου 2021

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία