Restaurants

«Maiami Seafood Restaurant» στην παραλία της Καλαμαριάς

To αρχοντικό παραθαλάσσιο εστιατόριο, της ανατολικής Θεσσαλονίκης

 04/07/2022 13:00

«Maiami Seafood Restaurant» στην παραλία της Καλαμαριάς

Όλοι το ξέρουν το «Maiami». Μεγάλο, εντυπωσιακό και κυρίως με μεγάλη ιστορία, έχει υποδεχθεί γενιές και γενιές κόσμου, όχι μόνο κατοίκων της Θεσσαλονίκης, αλλά κι επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα στα 76 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του στο παραθαλάσσιο κομμάτι της Καλαμαριάς. Το τόσο διάσημο αυτό εστιατόριο θαλασσινών, το πρώτο με διεθνές όνομα στην περιοχή, συνεχίζει να μας προσφέρει σταθερά γεύματα, με φόντο τα νερά του Θερμαϊκού, τα όμορφα ηλιοβασιλέματα και τα πιο φρέσκα αλιεύματα, από ψαράδες των γειτονικών ακτών.

2-4Pvzt.jpg


Το «Maiami» πρωτοάνοιξε στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα ως μικρό καφενεδάκι, μπροστά από το οποίο απολάμβανε ο κόσμος τα μπάνια του. Ήταν ένα… «Καφενείο Λουόμενων» κι ακόμη και σήμερα, υπάρχει μέρος του καταστήματος, όπου βρίσκονταν τα τότε αποδυτήρια. Η πρώτη μαρτυρία για το «Maiami» συναντιέται το 1938, τα επίσημα έγγραφα το θέλουν να άνοιξε το φθινόπωρο του 1945, το σίγουρο είναι ότι μέχρι και το 1950 είχε πάρει τη σημερινή του μορφή: αυτή ενός μεγάλου, παραθαλάσσιου εστιατορίου ψαριών και θαλασσινών, σε εξαιρετική τοποθεσία και με ένα ηλιοβασίλεμα μοναδικό.

3-OHhcF.jpg


Γιατί «Maiami»;

Το «Maiami», δεν είχε πάντα αυτό το όνομα. Όταν ο παππούς των τωρινών ιδιοκτητών του ήρθε ως πρόσφυγας από τη Μικρασία κι άνοιξε το πρώτο μαγαζάκι του εκεί όπου βρίσκεται το σημερινό, το ονόμασε αρχικά «Μίκρα», όπως το απέναντι καφέ του προπάππου του και όπως η ονομασία της ευρύτερης περιοχής. Κατά τον πόλεμο, όταν τα συμμαχικά στρατεύματα έφτασαν στη Θεσσαλονίκη κι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του σημερινού Apollonia Politia – στο δρόμο προς το Αεροδρόμιο Μακεδονία – η περιοχή εκείνη πήρε το όνομα «Florida». Ένας στρατηγός που, όπως πολλοί, επισκεπτόταν το μαγαζάκι για ούζο, είχε πει χαριτολογώντας στον πρώτο ιδιοκτήτη: «αφού εκεί είναι η Florida, εδώ θα πρέπει να είναι το Miami».

Έτσι το μικρό μαγαζάκι πήρε το σημερινό του όνομα, αυτό που το ακολουθεί εδώ και δεκαετίες και που δημιούργησε ακόμη κι … έριδα - ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε να το επισκεφτεί, όταν του ανέφεραν το όνομα του εστιατορίου – αλλά, αναπόφευκτα έγινε και πόλος έλξης, με το επιτελείο και την παραγωγή της ταινίας «The Enforcer» που γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2021 με πρωταγωνιστή τον Antonio Banderas, να έχουν υπογράψει εκεί, τη συμφωνία για την παραγωγή.

4-54T5m.jpg
5-Qgz83.jpg


Ειδίκευση στα μεγάλα ψάρια

Στο «Maiami» κρατάνε ακόμη και σήμερα την παράδοση στα μεγάλα ψάρια στο μενού, διατηρώντας ακόμη την 30 ετών παραδοσιακή χτιστή «ψαριέρα» τους, που δεν έχει αλλαχθεί, παρά μόνο εκσυγχρονισθεί. Από το 2020, στην ομάδα του «Maiami» προστέθηκε και η πρώτη γυναίκα Chef στην ιστορία του καταστήματος, μαζί με τις γυναίκες ιδιοκτήτριες.

Στην κορυφή του μενού βρίσκονται ψάρια όπως φαγκρί, συναγρίδα, τσιπούρα και λαβράκι, ενώ στις σπεσιαλιτέ μπορείς να επιλέξεις μεταξύ κλασσικών πιάτων, όπως ο λευκός ταραμάς, το signature πιάτο τους που είναι η μπολονέζ αστακού, αλλά και πιο μοντέρνα πιάτα, όπως burger γαρίδας και το ιδιαίτερο μυλοκόπι, με κρούστα μυρωδικών με φρικασέ. Όλα τα ψάρια και θαλασσινά, έρχονται στο εστιατόριο σε συνεργασία με ψαράδες από την Ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας, το Άγιο Όρος και τη Λήμνο.

Δοκιμάστε εξαιρετικές ελληνικές θαλασσινές συνταγές, όπως οι λαχανοντολμάδες με θαλασσινά, το οσομπούκο με χταπόδι, η καρμπονάρα θαλασσινών, η αστακομακαρονάδα. Στο «Maiami» μπορεί κάποιος να απολαύσει εξαιρετικά πιάτα, με κυρίαρχο το ψάρι και να συνοδέψει με κρασί, βιώνοντας μία «πολυτέλεια», που εδώ έχουν ως προτεραιότητα, να είναι προσιτή σε όλους.

6-foRN0.jpg
7-wtuQR.jpg


Cocktails και pairings

Το μενού εξελίσσεται, το ύφος του μαγαζιού αλλάζει, η λίστα με τα κρασιά ανανεώνεται συνεχώς, με entries πλέον και μικρών παραγωγών, δίνοντας τη δυνατότητα δοκιμής κρασιού, με αντίστοιχους μεζέδες. Οι ιδιοκτήτες έχουν κάνει στροφή στα πιο μικρά κτήματα και στη δυνατότητα να απολαύσει κανείς επιλεγμένες ετικέτες και σε ποτήρι, παρέχοντας και τις κατάλληλες πληροφορίες στον πελάτη. Έχοντας εξελιχθεί σε ένα κανονικό μπαρ, το «Maiami» προσφέρει πλέον και cocktails και pairings με πιο σκληρά ποτά, πέρα από κρασί και ούζο, ενώ τα Σαββατοκύριακα, απολαμβάνεις τις μουσικές επιλογές Dj. 

8-6he8w.jpg

Το «Maiami» λειτουργεί από το Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο με τραπέζια έξω, θέα το Θερμαϊκό και δυναμικότητα που καλύπτει έως κι 120 άτομα. Δέχεται κόσμο και χωρίς κρατήσεις, ειδικά το Σαββατοκύριακο όμως, για την καλύτερη δική σου εξυπηρέτηση, είναι καλό να κάνεις κράτηση.
10-H0Kww.jpg
11-zQJCm.jpg


Εκτός από τα γαστρονομικά events που γίνονται κατά διαστήματα, μπορείς να συναντήσεις και χειμερινά events, όπως pairings με αλκοόλ και κρασί ή guest chefs. Σήμα κατατεθέν του καταστήματος, το κεντρικό τραπέζι στον κυκλικό εξωτερικό χώρο, με το εντυπωσιακό φωτιστικό. Ό,τι πρέπει, για ένα καλοκαιρινό γεύμα ή δείπνο, με θέα τη θάλασσα του Θερμαϊκού!


Διεύθυνση: Θέτιδος 18, Νέα Κρήνη 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 447996, 6946454487

Facebook

Instagram

Website



Όλοι το ξέρουν το «Maiami». Μεγάλο, εντυπωσιακό και κυρίως με μεγάλη ιστορία, έχει υποδεχθεί γενιές και γενιές κόσμου, όχι μόνο κατοίκων της Θεσσαλονίκης, αλλά κι επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα στα 76 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του στο παραθαλάσσιο κομμάτι της Καλαμαριάς. Το τόσο διάσημο αυτό εστιατόριο θαλασσινών, το πρώτο με διεθνές όνομα στην περιοχή, συνεχίζει να μας προσφέρει σταθερά γεύματα, με φόντο τα νερά του Θερμαϊκού, τα όμορφα ηλιοβασιλέματα και τα πιο φρέσκα αλιεύματα, από ψαράδες των γειτονικών ακτών.

2-4Pvzt.jpg


Το «Maiami» πρωτοάνοιξε στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα ως μικρό καφενεδάκι, μπροστά από το οποίο απολάμβανε ο κόσμος τα μπάνια του. Ήταν ένα… «Καφενείο Λουόμενων» κι ακόμη και σήμερα, υπάρχει μέρος του καταστήματος, όπου βρίσκονταν τα τότε αποδυτήρια. Η πρώτη μαρτυρία για το «Maiami» συναντιέται το 1938, τα επίσημα έγγραφα το θέλουν να άνοιξε το φθινόπωρο του 1945, το σίγουρο είναι ότι μέχρι και το 1950 είχε πάρει τη σημερινή του μορφή: αυτή ενός μεγάλου, παραθαλάσσιου εστιατορίου ψαριών και θαλασσινών, σε εξαιρετική τοποθεσία και με ένα ηλιοβασίλεμα μοναδικό.

3-OHhcF.jpg


Γιατί «Maiami»;

Το «Maiami», δεν είχε πάντα αυτό το όνομα. Όταν ο παππούς των τωρινών ιδιοκτητών του ήρθε ως πρόσφυγας από τη Μικρασία κι άνοιξε το πρώτο μαγαζάκι του εκεί όπου βρίσκεται το σημερινό, το ονόμασε αρχικά «Μίκρα», όπως το απέναντι καφέ του προπάππου του και όπως η ονομασία της ευρύτερης περιοχής. Κατά τον πόλεμο, όταν τα συμμαχικά στρατεύματα έφτασαν στη Θεσσαλονίκη κι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του σημερινού Apollonia Politia – στο δρόμο προς το Αεροδρόμιο Μακεδονία – η περιοχή εκείνη πήρε το όνομα «Florida». Ένας στρατηγός που, όπως πολλοί, επισκεπτόταν το μαγαζάκι για ούζο, είχε πει χαριτολογώντας στον πρώτο ιδιοκτήτη: «αφού εκεί είναι η Florida, εδώ θα πρέπει να είναι το Miami».

Έτσι το μικρό μαγαζάκι πήρε το σημερινό του όνομα, αυτό που το ακολουθεί εδώ και δεκαετίες και που δημιούργησε ακόμη κι … έριδα - ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε να το επισκεφτεί, όταν του ανέφεραν το όνομα του εστιατορίου – αλλά, αναπόφευκτα έγινε και πόλος έλξης, με το επιτελείο και την παραγωγή της ταινίας «The Enforcer» που γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2021 με πρωταγωνιστή τον Antonio Banderas, να έχουν υπογράψει εκεί, τη συμφωνία για την παραγωγή.

4-54T5m.jpg
5-Qgz83.jpg


Ειδίκευση στα μεγάλα ψάρια

Στο «Maiami» κρατάνε ακόμη και σήμερα την παράδοση στα μεγάλα ψάρια στο μενού, διατηρώντας ακόμη την 30 ετών παραδοσιακή χτιστή «ψαριέρα» τους, που δεν έχει αλλαχθεί, παρά μόνο εκσυγχρονισθεί. Από το 2020, στην ομάδα του «Maiami» προστέθηκε και η πρώτη γυναίκα Chef στην ιστορία του καταστήματος, μαζί με τις γυναίκες ιδιοκτήτριες.

Στην κορυφή του μενού βρίσκονται ψάρια όπως φαγκρί, συναγρίδα, τσιπούρα και λαβράκι, ενώ στις σπεσιαλιτέ μπορείς να επιλέξεις μεταξύ κλασσικών πιάτων, όπως ο λευκός ταραμάς, το signature πιάτο τους που είναι η μπολονέζ αστακού, αλλά και πιο μοντέρνα πιάτα, όπως burger γαρίδας και το ιδιαίτερο μυλοκόπι, με κρούστα μυρωδικών με φρικασέ. Όλα τα ψάρια και θαλασσινά, έρχονται στο εστιατόριο σε συνεργασία με ψαράδες από την Ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας, το Άγιο Όρος και τη Λήμνο.

Δοκιμάστε εξαιρετικές ελληνικές θαλασσινές συνταγές, όπως οι λαχανοντολμάδες με θαλασσινά, το οσομπούκο με χταπόδι, η καρμπονάρα θαλασσινών, η αστακομακαρονάδα. Στο «Maiami» μπορεί κάποιος να απολαύσει εξαιρετικά πιάτα, με κυρίαρχο το ψάρι και να συνοδέψει με κρασί, βιώνοντας μία «πολυτέλεια», που εδώ έχουν ως προτεραιότητα, να είναι προσιτή σε όλους.

6-foRN0.jpg
7-wtuQR.jpg


Cocktails και pairings

Το μενού εξελίσσεται, το ύφος του μαγαζιού αλλάζει, η λίστα με τα κρασιά ανανεώνεται συνεχώς, με entries πλέον και μικρών παραγωγών, δίνοντας τη δυνατότητα δοκιμής κρασιού, με αντίστοιχους μεζέδες. Οι ιδιοκτήτες έχουν κάνει στροφή στα πιο μικρά κτήματα και στη δυνατότητα να απολαύσει κανείς επιλεγμένες ετικέτες και σε ποτήρι, παρέχοντας και τις κατάλληλες πληροφορίες στον πελάτη. Έχοντας εξελιχθεί σε ένα κανονικό μπαρ, το «Maiami» προσφέρει πλέον και cocktails και pairings με πιο σκληρά ποτά, πέρα από κρασί και ούζο, ενώ τα Σαββατοκύριακα, απολαμβάνεις τις μουσικές επιλογές Dj. 

8-6he8w.jpg

Το «Maiami» λειτουργεί από το Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο με τραπέζια έξω, θέα το Θερμαϊκό και δυναμικότητα που καλύπτει έως κι 120 άτομα. Δέχεται κόσμο και χωρίς κρατήσεις, ειδικά το Σαββατοκύριακο όμως, για την καλύτερη δική σου εξυπηρέτηση, είναι καλό να κάνεις κράτηση.
10-H0Kww.jpg
11-zQJCm.jpg


Εκτός από τα γαστρονομικά events που γίνονται κατά διαστήματα, μπορείς να συναντήσεις και χειμερινά events, όπως pairings με αλκοόλ και κρασί ή guest chefs. Σήμα κατατεθέν του καταστήματος, το κεντρικό τραπέζι στον κυκλικό εξωτερικό χώρο, με το εντυπωσιακό φωτιστικό. Ό,τι πρέπει, για ένα καλοκαιρινό γεύμα ή δείπνο, με θέα τη θάλασσα του Θερμαϊκού!


Διεύθυνση: Θέτιδος 18, Νέα Κρήνη 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 447996, 6946454487

Facebook

Instagram

Website



ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία