ΔΙΕΘΝΗ

Κρασιά από το Bordeaux πάνε στο διάστημα!

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έστειλαν δώδεκα φιάλες από το ξακουστό κόκκινο κρασί και αυτό για επιστημονικούς σκοπούς

 03/01/2020 17:06

Κρασιά από το Bordeaux πάνε στο διάστημα!

Δήμητρα Μακρή

Ούτε μια γουλιά από το κρασί μπορντό που εστάλη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό δεν προορίζεται για τους αστροναύτες! Οι δώδεκα φιάλες που εστάλησαν προορίζονται αποκλειστικά για επιστημονικούς λόγους. Θα παραμείνουν εκεί για 12 μήνες προτού επιστρέψουν και πάλι στη Γη όπου θα συγκριθούν και πάλι με δώδεκα αντίστοιχες που έχουν κρατηθεί για τον ίδιο λόγο.

Πρόκειται για μια αποστολή στην οποία αρχικά δεν είχαν δώσει επιστημονική βάση. Τελικά όμως ο Φιλίπ Νταριέ, διευθυντής Οινολογίας στο Ινστιτούτο Επιστημών του Αμπελιού και του Κρασιού στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό και οι υπόλοιποι επιστήμονες πείστηκαν και αποφάσισαν να μελετήσουν τις επιπτώσεις της παραμονής του κρασιού στο διάστημα και πιο συγκεκριμένα της μικροβαρύτητας, των αχτίδων του ηλίου στην ωρίμανση του οίνου ή των συνθετικών του μεταξύ άλλων.

Αναφέρεται ακόμη, όπως γράφει και το γαλλικό euronews πως ήταν το ίδιο το πανεπιστήμιο εκείνο που ανέλαβε τις συσκευασίες του κρασιού σε ειδικές φιάλες.

Οι ερευνητές θα μελετήσουν τον τρόπο με τον οποίο το διαστημικό περιβάλλον επηρεάζει την ωρίμανση, τη σύνθεση και τη γεύση του κρασιού ελπίζοντας να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη συγκεκριμένη βιομηχανία και τον τομέα των ποτών.


Ούτε μια γουλιά από το κρασί μπορντό που εστάλη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό δεν προορίζεται για τους αστροναύτες! Οι δώδεκα φιάλες που εστάλησαν προορίζονται αποκλειστικά για επιστημονικούς λόγους. Θα παραμείνουν εκεί για 12 μήνες προτού επιστρέψουν και πάλι στη Γη όπου θα συγκριθούν και πάλι με δώδεκα αντίστοιχες που έχουν κρατηθεί για τον ίδιο λόγο.

Πρόκειται για μια αποστολή στην οποία αρχικά δεν είχαν δώσει επιστημονική βάση. Τελικά όμως ο Φιλίπ Νταριέ, διευθυντής Οινολογίας στο Ινστιτούτο Επιστημών του Αμπελιού και του Κρασιού στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό και οι υπόλοιποι επιστήμονες πείστηκαν και αποφάσισαν να μελετήσουν τις επιπτώσεις της παραμονής του κρασιού στο διάστημα και πιο συγκεκριμένα της μικροβαρύτητας, των αχτίδων του ηλίου στην ωρίμανση του οίνου ή των συνθετικών του μεταξύ άλλων.

Αναφέρεται ακόμη, όπως γράφει και το γαλλικό euronews πως ήταν το ίδιο το πανεπιστήμιο εκείνο που ανέλαβε τις συσκευασίες του κρασιού σε ειδικές φιάλες.

Οι ερευνητές θα μελετήσουν τον τρόπο με τον οποίο το διαστημικό περιβάλλον επηρεάζει την ωρίμανση, τη σύνθεση και τη γεύση του κρασιού ελπίζοντας να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη συγκεκριμένη βιομηχανία και τον τομέα των ποτών.


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία