Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα για ένα... παραμύθι με καφέ
08/04/2023 16:22
08/04/2023 16:22
Ειδική αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στους τρεις βασικούς στόχους που είχε θέσει το 2019. Ο πρώτος στόχος αφορούσε την ανάπτυξη, την αύξηση των θέσεων εργασίας και τους καλύτερους μισθούς. «Φέραμε 300.000 νέες δουλειές. Και τον κατώτατο μισθό εμείς τον αυξήσαμε, από τα 650 στα 780 ευρώ. Αρχίζει η εφαρμογή του και θα αρχίσουν να πληρώνονται οι χαμηλόμισθοι συμπολίτες μας 780 ευρώ -και όλα τα επιδόματα τα οποία συμπαρασύρει, βέβαια, ο κατώτατος μισθός, όπως τα επιδόματα μητρότητας, από 1η Απριλίου», υπογράμμισε.
Ο δεύτερος στόχος αφορούσε τη δύναμη της χώρας. «Θέλω μία χώρα ισχυρή με αυτοπεποίθηση. Μία χώρα η οποία, επιτέλους, θα υπερασπίζεται τα σύνορά της. Μία χώρα η οποία θα κοιτάει στα μάτια την Τουρκία και θα υπερασπίζεται με αυτοπεποίθηση αλλά και δυναμισμό την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Τα πετύχαμε όλα αυτά; Ναι, τα πετύχαμε. Τα πετύχαμε», είπε, υπενθυμίζοντας ότι την περασμένη τετραετία υπήρξαν τεράστιες κρίσεις, όπως το μεταναστευτικό, η επιθετική Τουρκία, η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία.
«Δεν τις διαχειριστήκαμε μόνο με επάρκεια. Χρησιμοποιήσαμε και τις κρίσεις ως μία ευκαιρία να κάνουμε πιο γρήγορα άλματα στο μέλλον», ανέφερε.
Οπως είπε, «και η μεγάλη πρόκληση για την επόμενη τετραετία είναι παντού το κράτος να λειτουργεί έτσι. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, αλλά και με περισσότερη αξιοκρατία και αξιολόγηση για τους υπαλλήλους. Ένα κράτος υπεύθυνο, σοβαρό, χωρίς εστίες αναχρονισμού και «ωχαδερφισμού». Τις είδαμε δυστυχώς. Μας πόνεσαν, μας πλήγωσαν, μας στεναχώρησαν όλους αυτά τα τραγικά γεγονότα, η εθνική τραγωδία των Τεμπών. Μας δυνάμωσαν όμως κιόλας, μας δυνάμωσαν.
»Και έχουμε μία υποχρέωση: αυτό το κράτος το οποίο μας πονά -δεν είναι όλο το κράτος αυτό, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετά μέρη του κράτους που λειτουργούν έτσι- να το αλλάξουμε. Και έχουμε αποδείξει, φίλες και φίλοι, ότι αυτό μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε.
»Τα διλήμματα, λοιπόν, των εκλογών θα είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα. Υπάρχει από πλευράς Νέας Δημοκρατίας μία αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση. Σας είπαμε τι θέλαμε να κάνουμε το ’19, παρουσιάσαμε το έργο μας, θα το παρουσιάζουμε με αυτοπεποίθηση αλλά και με σεμνότητα, θα αναγνωρίζουμε τα λάθη μας. Δεν είχα καμία δυσκολία όποτε έγιναν λάθη να βγω πρώτος εγώ μπροστά και να πω ότι αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και θα διορθώσω τα κακώς κείμενα. Αυτό επιτάσσει η ευθύνη του αξιώματος.
Καθώς θα ξεδιπλώνεται η προεκλογική περίοδος, θα μιλάμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια γι’ αυτά που θέλουμε να κάνουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια και για το πώς θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία χωρίς πισωγυρίσματα.
»Όμως θέλω να επισημάνω και πάλι ότι η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι μια κάλπη εξαιρετικά κρίσιμη. Δεν θέλω να μιλάμε για διπλές εκλογές. Υπάρχει μία κάλπη μόνο. Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Αυτή θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία και ποιο κόμμα πρέπει να κρατά το τιμόνι της χώρας.
»Και βέβαια, θέλω να θυμίσω, γιατί είδα και κάποιους παλαιότερους αγωνιστές, το θυμήθηκα σήμερα το πρωί: 8 Απριλίου του 1990, μετά από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κέρδιζε επιτέλους την αυτοδυναμία. Προσέξτε όμως, έχει σημασία αυτός ο ιστορικός παραλληλισμός -τα λέω και για τους νεότερους που μπορεί να μην τα θυμούνται τόσο καλά- τρεις εκλογές χρειάστηκαν τότε, σύστημα απλής αναλογικής, κερδίσαμε με μία έδρα διαφορά.
»Η απλή αναλογική είναι συνταγή ακυβερνησίας για τη χώρα. Δεν την επιλέξαμε εμείς, πιστεύουμε ότι το σωστό σύστημα για τη χώρα είναι το σύστημα ενισχυμένης αναλογικής, με το οποίο ουσιαστικά κυβερνήθηκε εδώ και πολλά χρόνια. Με αυτό το σύστημα κέρδισε και κυβέρνησε και ο κ. Τσίπρας, να μην ξεχνιόμαστε. Άλλαξε τον εκλογικό νόμο αφού είχε φροντίσει να κερδίσει δύο εκλογές. Στην παρούσα συγκυρία αυτό το οποίο προέχει, πρώτα και πάνω απ’ όλα, είναι η σταθερότητα και η αποτελεσματικότητα.
»Η γειτονική Βουλγαρία είχε εκλογές την περασμένη Κυριακή. Για όσους δεν το γνωρίζετε, ήταν οι πέμπτες εκλογές μέσα σε δύο χρόνια. Και πάλι κυβέρνηση δεν μπορούν να σχηματίσουν, γιατί πολύ απλά τα κόμματα δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Δεν χρειαζόμαστε στην Ελλάδα τέτοιες περιπέτειες. Πρέπει να προχωρήσουμε σταθερά μπροστά.
»Και βέβαια, για τους αντιπάλους μας δεν θέλω να πω πολλά. Νομίζω ότι μιλούν από μόνα τους και τα έργα τους και τα λόγια τους. Αλλά δεν μπορώ να μην επισημάνω -το είπα σήμερα το πρωί και στην τηλεόραση- ότι σήμερα, τώρα που μιλάμε, εδώ κανένα χιλιόμετρο πιο κάτω, είναι ο κ. Τσίπρας στη Νέα Σμύρνη σε ένα στέκι το οποίο έχει όνομα «Καφέ με Παραμύθι». Σαν στο σπίτι του θα αισθάνεται.
»Λοιπόν, επειδή από παραμύθια χορτάσαμε και οι πολίτες ξέρουν να ξεχωρίζουν τους παραμυθάδες από αυτούς οι οποίοι μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι την 21η Μαΐου θα επιλέξουν σωστά. Θα επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία ως την υπεύθυνη δύναμη σταθερότητας και προκοπής του τόπου.
»Και θέλω να σας ζητήσω αυτόν τον αγώνα, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει, να τον κάνουμε με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Μου κάνει εντύπωση όπου πηγαίνω και μιλάω -και έχω ήδη γυρίσει την Ελλάδα και θα το ξανακάνω όσες φορές χρειάζεται- η συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις μας. Είναι πράγματι εντυπωσιακή. Σας ευχαριστώ από καρδιάς τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά.
Τσίπρας: «Είπαν οι καθ’ έξιν παραμυθάδες ότι θα πούμε παραμύθια σήμερα»
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, αφηγούμενος το «παραμύθι της ΝΔ» και τα πεπραγμένα της τετραετίας της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του στη Νέα Σμύρνη, όπου βρέθηκε και συζήτησε με πολίτες και καταστηματάρχες το πρωί του Σαββάτου.
Αφορμή για εξιστορήσει μέσα από το αυτό το παραμύθι την πολιτική της ΝΔ ήταν τα σχόλια από τα τρολς της κυβέρνησης στο Twitter που ειρωνευτήκαν το όνομα της καφετέριας, “Παραμύθι με καφέ”, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου έγινε η συγκέντρωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως το παραμύθι της ΝΔ και του Μητσοτάκη τελειώνει στην 21η του Μάη γιατί «ο ελληνικός λαός θα γυρίσει την πλάτη του στην αδικία , στην εκμετάλλευση, την απαξίωση και την διαφθορά».
«Θέλω λοιπόν να ξεκινήσω με αυτό που είδα στο κινητό μου επιστρέφοντας χθες από τον Πύργο. Τα τρολς της κυβέρνησης έκαναν θέμα την καφετέρια που μας φιλοξενεί, έχει έναν πολύ ωραίο τίτλο. Λέγεται “Παραμύθι με καφέ”. Και μας είπαν οι καθ’ έξιν παραμυθάδες ότι θα πούμε παραμύθια σήμερα. Ήρθα σήμερα λοιπόν με σκοπό να σας πω ένα παραμύθι .
»Μια φορά κι ένα καιρό λοιπόν ήταν μια μικρή χώρα που την λέγαν Ελλάδα. Σε αυτή τη μικρή χώρα είχε για καιρό ο λαός της ξεμπερδέψει από την βασιλεία αλλά δεν είχε ξεμπερδέψει με τις συνήθειες της βασιλείας. Δύο, άντε τρεις οικογένειες κυβερνούσαν για πάρα πολλά χρόνια. Ο πατέρας πρωθυπουργός, άφηνε συνήθως τον γιο του στο πόδι για να γίνει πρωθυπουργός κι άμα δεν είχε γιο άφηνε τον ανιψιό. Δεν χανόταν το Βασίλειο με τίποτα. Η οικογενειακή δυναστεία συνεχιζόταν.
»Σε αυτή την μικρή χώρα, που τη λέγανε Ελλάδα, εδώ και 4 χρόνια κυβερνά ένας πρίγκηπας, ο οποίος όταν έγινε πρωθυπουργός, όπως ο πατέρας του, αυτός νόμιζε ότι έγινε βασιλιάς. Και σε αυτή τη χώρα που κυβερνά ο πρίγκηπας, που που νόμιζε ότι έγινε βασιλιάς, όλα πάνε τέλεια. Ο κόσμος; Είναι ευτυχισμένος. Υπάρχει ασφάλεια, υπάρχει ευημερία, υπάρχει δικαιοσύνη. Οι μισθωτοί δεν ξέρουν τι να το κάνουν τον μισθό τους. Οι συνταξιούχοι αποταμιεύουν. Άμα πας στο σούπερ μάρκετ βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα. Οι νοικοκυρές ψωνίζουν τρεις φορές την ημέρα. Στα βενζινάδικα την χύνουν την βενζίνη. Είναι πάμφθηνη. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες; Πού τους χάνεις, πού τους βρίσκεις, είναι στις τράπεζες να παίρνουν δάνεια με χαμηλό επιτόκιο και βεβαίως οι δουλειές πάνε πολύ καλά.
»Οι νέες και οι νέοι κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Περνούν στις σχολές που επιθυμούν και ζουν στο δικό τους το σπίτι με τους ανθρώπους που αγαπούν και δεν φεύγουν στο εξωτερικό. Όλοι θέλουν να ζήσουν σε αυτή την χώρα.
»Οι εργαζόμενοι έχουν αξιοπρεπείς μισθούς και ωράρια και κανένας δεν τους καταπιέζει. Και αν υπάρχει κάποιος κακός εργοδότης, υπάρχει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να απευθυνθούν σε αυτό.
Δημοκρατία; Ελευθερία του λόγου; Είμαστε πρώτοι σε όλη την Ευρώπη στην ελευθερία του λόγου. Αφού να φανταστείτε, κάθε φορά που ο πρίγκηπας πηγαίνει σε ένα τηλεοπτικό σταθμό του ασκείται τόσο έντονη κριτική, στην τελευταία φορά που πήγε τον ρώτησαν αν του αρέσουν τα ντολμαδάκια. Τόσο σκληρές ερωτήσεις.
»Οι δημοσκοπήσεις λένε πάντα τη αλήθεια και πέφτουν πάντα μέσα. Ενώ κανείς δεν διανοείται να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα, το κράτος δικαίου. Κανείς δεν διανοείται σε αυτή τη χώρα να κάνει παρακολουθήσεις. Ιδιαίτερα πολιτικών αντιπάλων .
»Και βεβαίως πάνω από όλα υπάρχει ασφάλεια. Να το πούμε αυτό. Δεν υπάρχει μαφία. Μπορείς να κάθεσαι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης Κυριακή απόγευμα να πιεις τον καφέ σου, και ξέρεις ότι δεν θα έρθει κάποιος γκάνγκστερ με το πιστόλι να πυροβολήσει τον διπλανό σου. Υπάρχει ασφάλεια σε αυτή τη χώρα.
»Και βέβαια αν πάρεις το τραίνο γνωρίζεις ότι θα φτάσεις στην ώρα σου και με ασφάλεια.
»Αυτή είναι η χώρα του όλα πάνε καλά. Αυτό είναι το παραμύθι του πρίγκηπα που έγινε βασιλιάς, αυτό είναι το παραμύθι της ΝΔ και του Μητσοτάκη. Αυτό είναι το παραμύθι που τελειώνει στην 21η του Μάη. Ο ελληνικός λαός γυρνά την πλάτη του στην αδικία , στην εκμετάλλευση, την απαξίωση την διαφθορά».
07/04/2023 21:28
08/04/2023 20:38
Ειδική αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στους τρεις βασικούς στόχους που είχε θέσει το 2019. Ο πρώτος στόχος αφορούσε την ανάπτυξη, την αύξηση των θέσεων εργασίας και τους καλύτερους μισθούς. «Φέραμε 300.000 νέες δουλειές. Και τον κατώτατο μισθό εμείς τον αυξήσαμε, από τα 650 στα 780 ευρώ. Αρχίζει η εφαρμογή του και θα αρχίσουν να πληρώνονται οι χαμηλόμισθοι συμπολίτες μας 780 ευρώ -και όλα τα επιδόματα τα οποία συμπαρασύρει, βέβαια, ο κατώτατος μισθός, όπως τα επιδόματα μητρότητας, από 1η Απριλίου», υπογράμμισε.
Ο δεύτερος στόχος αφορούσε τη δύναμη της χώρας. «Θέλω μία χώρα ισχυρή με αυτοπεποίθηση. Μία χώρα η οποία, επιτέλους, θα υπερασπίζεται τα σύνορά της. Μία χώρα η οποία θα κοιτάει στα μάτια την Τουρκία και θα υπερασπίζεται με αυτοπεποίθηση αλλά και δυναμισμό την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Τα πετύχαμε όλα αυτά; Ναι, τα πετύχαμε. Τα πετύχαμε», είπε, υπενθυμίζοντας ότι την περασμένη τετραετία υπήρξαν τεράστιες κρίσεις, όπως το μεταναστευτικό, η επιθετική Τουρκία, η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία.
«Δεν τις διαχειριστήκαμε μόνο με επάρκεια. Χρησιμοποιήσαμε και τις κρίσεις ως μία ευκαιρία να κάνουμε πιο γρήγορα άλματα στο μέλλον», ανέφερε.
Οπως είπε, «και η μεγάλη πρόκληση για την επόμενη τετραετία είναι παντού το κράτος να λειτουργεί έτσι. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, αλλά και με περισσότερη αξιοκρατία και αξιολόγηση για τους υπαλλήλους. Ένα κράτος υπεύθυνο, σοβαρό, χωρίς εστίες αναχρονισμού και «ωχαδερφισμού». Τις είδαμε δυστυχώς. Μας πόνεσαν, μας πλήγωσαν, μας στεναχώρησαν όλους αυτά τα τραγικά γεγονότα, η εθνική τραγωδία των Τεμπών. Μας δυνάμωσαν όμως κιόλας, μας δυνάμωσαν.
»Και έχουμε μία υποχρέωση: αυτό το κράτος το οποίο μας πονά -δεν είναι όλο το κράτος αυτό, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετά μέρη του κράτους που λειτουργούν έτσι- να το αλλάξουμε. Και έχουμε αποδείξει, φίλες και φίλοι, ότι αυτό μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε.
»Τα διλήμματα, λοιπόν, των εκλογών θα είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα. Υπάρχει από πλευράς Νέας Δημοκρατίας μία αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση. Σας είπαμε τι θέλαμε να κάνουμε το ’19, παρουσιάσαμε το έργο μας, θα το παρουσιάζουμε με αυτοπεποίθηση αλλά και με σεμνότητα, θα αναγνωρίζουμε τα λάθη μας. Δεν είχα καμία δυσκολία όποτε έγιναν λάθη να βγω πρώτος εγώ μπροστά και να πω ότι αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και θα διορθώσω τα κακώς κείμενα. Αυτό επιτάσσει η ευθύνη του αξιώματος.
Καθώς θα ξεδιπλώνεται η προεκλογική περίοδος, θα μιλάμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια γι’ αυτά που θέλουμε να κάνουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια και για το πώς θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία χωρίς πισωγυρίσματα.
»Όμως θέλω να επισημάνω και πάλι ότι η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι μια κάλπη εξαιρετικά κρίσιμη. Δεν θέλω να μιλάμε για διπλές εκλογές. Υπάρχει μία κάλπη μόνο. Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Αυτή θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία και ποιο κόμμα πρέπει να κρατά το τιμόνι της χώρας.
»Και βέβαια, θέλω να θυμίσω, γιατί είδα και κάποιους παλαιότερους αγωνιστές, το θυμήθηκα σήμερα το πρωί: 8 Απριλίου του 1990, μετά από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κέρδιζε επιτέλους την αυτοδυναμία. Προσέξτε όμως, έχει σημασία αυτός ο ιστορικός παραλληλισμός -τα λέω και για τους νεότερους που μπορεί να μην τα θυμούνται τόσο καλά- τρεις εκλογές χρειάστηκαν τότε, σύστημα απλής αναλογικής, κερδίσαμε με μία έδρα διαφορά.
»Η απλή αναλογική είναι συνταγή ακυβερνησίας για τη χώρα. Δεν την επιλέξαμε εμείς, πιστεύουμε ότι το σωστό σύστημα για τη χώρα είναι το σύστημα ενισχυμένης αναλογικής, με το οποίο ουσιαστικά κυβερνήθηκε εδώ και πολλά χρόνια. Με αυτό το σύστημα κέρδισε και κυβέρνησε και ο κ. Τσίπρας, να μην ξεχνιόμαστε. Άλλαξε τον εκλογικό νόμο αφού είχε φροντίσει να κερδίσει δύο εκλογές. Στην παρούσα συγκυρία αυτό το οποίο προέχει, πρώτα και πάνω απ’ όλα, είναι η σταθερότητα και η αποτελεσματικότητα.
»Η γειτονική Βουλγαρία είχε εκλογές την περασμένη Κυριακή. Για όσους δεν το γνωρίζετε, ήταν οι πέμπτες εκλογές μέσα σε δύο χρόνια. Και πάλι κυβέρνηση δεν μπορούν να σχηματίσουν, γιατί πολύ απλά τα κόμματα δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Δεν χρειαζόμαστε στην Ελλάδα τέτοιες περιπέτειες. Πρέπει να προχωρήσουμε σταθερά μπροστά.
»Και βέβαια, για τους αντιπάλους μας δεν θέλω να πω πολλά. Νομίζω ότι μιλούν από μόνα τους και τα έργα τους και τα λόγια τους. Αλλά δεν μπορώ να μην επισημάνω -το είπα σήμερα το πρωί και στην τηλεόραση- ότι σήμερα, τώρα που μιλάμε, εδώ κανένα χιλιόμετρο πιο κάτω, είναι ο κ. Τσίπρας στη Νέα Σμύρνη σε ένα στέκι το οποίο έχει όνομα «Καφέ με Παραμύθι». Σαν στο σπίτι του θα αισθάνεται.
»Λοιπόν, επειδή από παραμύθια χορτάσαμε και οι πολίτες ξέρουν να ξεχωρίζουν τους παραμυθάδες από αυτούς οι οποίοι μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι την 21η Μαΐου θα επιλέξουν σωστά. Θα επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία ως την υπεύθυνη δύναμη σταθερότητας και προκοπής του τόπου.
»Και θέλω να σας ζητήσω αυτόν τον αγώνα, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει, να τον κάνουμε με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Μου κάνει εντύπωση όπου πηγαίνω και μιλάω -και έχω ήδη γυρίσει την Ελλάδα και θα το ξανακάνω όσες φορές χρειάζεται- η συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις μας. Είναι πράγματι εντυπωσιακή. Σας ευχαριστώ από καρδιάς τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά.
Τσίπρας: «Είπαν οι καθ’ έξιν παραμυθάδες ότι θα πούμε παραμύθια σήμερα»
Με έναν ξεχωριστό τρόπο, αφηγούμενος το «παραμύθι της ΝΔ» και τα πεπραγμένα της τετραετίας της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του στη Νέα Σμύρνη, όπου βρέθηκε και συζήτησε με πολίτες και καταστηματάρχες το πρωί του Σαββάτου.
Αφορμή για εξιστορήσει μέσα από το αυτό το παραμύθι την πολιτική της ΝΔ ήταν τα σχόλια από τα τρολς της κυβέρνησης στο Twitter που ειρωνευτήκαν το όνομα της καφετέριας, “Παραμύθι με καφέ”, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου έγινε η συγκέντρωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως το παραμύθι της ΝΔ και του Μητσοτάκη τελειώνει στην 21η του Μάη γιατί «ο ελληνικός λαός θα γυρίσει την πλάτη του στην αδικία , στην εκμετάλλευση, την απαξίωση και την διαφθορά».
«Θέλω λοιπόν να ξεκινήσω με αυτό που είδα στο κινητό μου επιστρέφοντας χθες από τον Πύργο. Τα τρολς της κυβέρνησης έκαναν θέμα την καφετέρια που μας φιλοξενεί, έχει έναν πολύ ωραίο τίτλο. Λέγεται “Παραμύθι με καφέ”. Και μας είπαν οι καθ’ έξιν παραμυθάδες ότι θα πούμε παραμύθια σήμερα. Ήρθα σήμερα λοιπόν με σκοπό να σας πω ένα παραμύθι .
»Μια φορά κι ένα καιρό λοιπόν ήταν μια μικρή χώρα που την λέγαν Ελλάδα. Σε αυτή τη μικρή χώρα είχε για καιρό ο λαός της ξεμπερδέψει από την βασιλεία αλλά δεν είχε ξεμπερδέψει με τις συνήθειες της βασιλείας. Δύο, άντε τρεις οικογένειες κυβερνούσαν για πάρα πολλά χρόνια. Ο πατέρας πρωθυπουργός, άφηνε συνήθως τον γιο του στο πόδι για να γίνει πρωθυπουργός κι άμα δεν είχε γιο άφηνε τον ανιψιό. Δεν χανόταν το Βασίλειο με τίποτα. Η οικογενειακή δυναστεία συνεχιζόταν.
»Σε αυτή την μικρή χώρα, που τη λέγανε Ελλάδα, εδώ και 4 χρόνια κυβερνά ένας πρίγκηπας, ο οποίος όταν έγινε πρωθυπουργός, όπως ο πατέρας του, αυτός νόμιζε ότι έγινε βασιλιάς. Και σε αυτή τη χώρα που κυβερνά ο πρίγκηπας, που που νόμιζε ότι έγινε βασιλιάς, όλα πάνε τέλεια. Ο κόσμος; Είναι ευτυχισμένος. Υπάρχει ασφάλεια, υπάρχει ευημερία, υπάρχει δικαιοσύνη. Οι μισθωτοί δεν ξέρουν τι να το κάνουν τον μισθό τους. Οι συνταξιούχοι αποταμιεύουν. Άμα πας στο σούπερ μάρκετ βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα. Οι νοικοκυρές ψωνίζουν τρεις φορές την ημέρα. Στα βενζινάδικα την χύνουν την βενζίνη. Είναι πάμφθηνη. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες; Πού τους χάνεις, πού τους βρίσκεις, είναι στις τράπεζες να παίρνουν δάνεια με χαμηλό επιτόκιο και βεβαίως οι δουλειές πάνε πολύ καλά.
»Οι νέες και οι νέοι κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Περνούν στις σχολές που επιθυμούν και ζουν στο δικό τους το σπίτι με τους ανθρώπους που αγαπούν και δεν φεύγουν στο εξωτερικό. Όλοι θέλουν να ζήσουν σε αυτή την χώρα.
»Οι εργαζόμενοι έχουν αξιοπρεπείς μισθούς και ωράρια και κανένας δεν τους καταπιέζει. Και αν υπάρχει κάποιος κακός εργοδότης, υπάρχει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να απευθυνθούν σε αυτό.
Δημοκρατία; Ελευθερία του λόγου; Είμαστε πρώτοι σε όλη την Ευρώπη στην ελευθερία του λόγου. Αφού να φανταστείτε, κάθε φορά που ο πρίγκηπας πηγαίνει σε ένα τηλεοπτικό σταθμό του ασκείται τόσο έντονη κριτική, στην τελευταία φορά που πήγε τον ρώτησαν αν του αρέσουν τα ντολμαδάκια. Τόσο σκληρές ερωτήσεις.
»Οι δημοσκοπήσεις λένε πάντα τη αλήθεια και πέφτουν πάντα μέσα. Ενώ κανείς δεν διανοείται να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα, το κράτος δικαίου. Κανείς δεν διανοείται σε αυτή τη χώρα να κάνει παρακολουθήσεις. Ιδιαίτερα πολιτικών αντιπάλων .
»Και βεβαίως πάνω από όλα υπάρχει ασφάλεια. Να το πούμε αυτό. Δεν υπάρχει μαφία. Μπορείς να κάθεσαι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης Κυριακή απόγευμα να πιεις τον καφέ σου, και ξέρεις ότι δεν θα έρθει κάποιος γκάνγκστερ με το πιστόλι να πυροβολήσει τον διπλανό σου. Υπάρχει ασφάλεια σε αυτή τη χώρα.
»Και βέβαια αν πάρεις το τραίνο γνωρίζεις ότι θα φτάσεις στην ώρα σου και με ασφάλεια.
»Αυτή είναι η χώρα του όλα πάνε καλά. Αυτό είναι το παραμύθι του πρίγκηπα που έγινε βασιλιάς, αυτό είναι το παραμύθι της ΝΔ και του Μητσοτάκη. Αυτό είναι το παραμύθι που τελειώνει στην 21η του Μάη. Ο ελληνικός λαός γυρνά την πλάτη του στην αδικία , στην εκμετάλλευση, την απαξίωση την διαφθορά».
ΣΧΟΛΙΑ