ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κολωνός: Αύριο το πρωί στον εισαγγελέα η μητέρα του παιδιού που βιαζόταν κατ' εξακολούθηση - Το χρονικό της σύλληψης (βίντεο)

Αρνείται τις κατηγορίες η μητέρα και οι δικηγόροι της κάνουν λόγο για σχέδιο παγίδευσής της από τον 53χρονο παιδοβιαστή - Πώς επιχειρηματολογούν

 12/10/2022 19:24

Κολωνός: Αύριο το πρωί στον εισαγγελέα η μητέρα του παιδιού που βιαζόταν κατ' εξακολούθηση - Το χρονικό της σύλληψης (βίντεο)
Φωτογραφία αρχείου

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί αύριο το πρωί, Πέμπτη, η 37χρονη μητέρα της 12χρονης που βιάστηκε κατ' εξακολούθηση στον Κολωνό.

Η 37χρονη κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ' αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ' εξακολούθηση.

Η μητέρα θα κρατηθεί σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Το χρονικό της έκδοσης του εντάλματος σύλληψης

Ένταλμα σε βάρος της 37χρονης Χ.Β., της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού που βιάστηκε κατ' εξακολούθηση εξέδωσε η 33η ανακρίτρια, με βασική κατηγορία τη διακεκριμένη μαστροπεία

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακρίτρια περιλαμβάνει και άλλες κατηγορίες στο ένταλμα σύλληψης της 37χρονης, αλλά το γεγονός ότι η κύρια κατηγορία είναι αντίστοιχη με του Ηλία Μίχου, ο οποίος βαρύνεται μεταξύ άλλων με την ίδια κατηγορία, σημαίνει πως θεωρεί ότι το παιδί εκδιδόταν τουλάχιστον εν γνώσει της μητέρας του.

Θα εξεταστούν και τα οκτώ παιδιά της

Σήμερα, περίπου στις 17:00, η 37χρονη οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου ανακρίνεται από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων για την κακουργηματική κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας. Η γυναίκα πήρε και τα τρία από τα οκτώ παιδιά της στη ΓΑΔΑ, διότι δεν υπάρχει άνθρωπος για να τα προσέξει, σύμφωνα με την ίδια. Πληροφορίες από την αστυνομία τονίζουν ότι θα εξεταστούν και τα οκτώ παιδιά της από ιατροδικαστές, παιδοψυχολόγους και στη συνέχεια θα καταθέσουν. Η εισαγγελέας θα δώσει παραγγελία για το πού θα φιλοξενηθούν, εφόσον δεν προσέλθει κάποιος συγγενής για να τα παραλάβει. Αυτή την ώρα διεξάγεται έρευνα στο σπίτι της οικογένειας ενώ η 12χρονη δίνει συμπληρωματική κατάθεση.

Τα στοιχεία που «ξεσκέπασαν» τη μητέρα

Τα ευρήματα στη δικογραφία που οδήγησαν την ανακρίτρια στο να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα της 12χρονης ήταν ο μεγάλος όγκος των τηλεφωνικών κλήσεων και των SMS με τον 53χρονο παιδοβιαστή Ηλία Μϊχο, τα τακτικά εμβάσματα του 53χρονου προς τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας τα οποία δεν αφορούσαν την εργασία της στο κατάστημά του.

Αρνείται τις κατηγορίες η μητέρα - Σχέδιο παγίδευσής της βλέπουν οι δικηγόροι της

Την ίδια ώρα αρνείται τις κατηγορίες για διακεκριμένη μαστροπεία με θύμα την κόρη της η 37χρονη μητέρα, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι Απόστολος Λύτρας και Ασπασία Ταραχοπούλου, εξερχόμενοι από τη ΓΑΔΑ όπου και τη συνάντησαν.

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας αφού σημείωσε πως δεν είναι σίγουρος ότι θα αναλάβει την υπεράσπισή της, δήλωσε ότι η 12χρονη έδωσε στον κατηγορούμενο παιδοβιαστή, Ηλία Μίχο, τον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας και εκείνος κατέθεσε δύο φορές από 20 – 25 ευρώ, κάτι που εκείνη δεν γνώριζε.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου τόνισε ότι εξεπλάγη με τη σύλληψη της μητέρας και πλέον αναμένει να δει τη δικογραφία, ενώ υποστήριξε ότι η 37χρονη κλαίει και φοβάται ότι θα χάσει την επιμέλεια των παιδιών της, ενώ μάλιστα απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει.

Μεταξύ άλλων εκτίμησε ότι οι καταθέσεις των 20 - 25 ευρώ πραγματοποιήθηκαν ώστε ο κατηγορούμενος να ενοχοποιήσει τη μητέρα της 12χρονης. «Προφανώς είχε σχέδιο να την ενοχοποιήσει» είπε χαρακτηριστικά η κα. Ταραχοπούλου.

Ο Απόστολος Λύτρας δήλωσε ότι «υπάρχει σύλληψη με την κατηγορία της μαστροπείας, επειδή βρέθηκαν μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον κατηγορούμενο και μέχρι εκεί. Υπάρχουν και δύο εμβάσματα τα οποία τα είχε κάνει το παιδί. Είχε πάρει το παιδί την κάρτα της μητέρας και τον τραπεζικό λογαριασμό και εκεί της είχε βάλει ο κατηγορούμενος δύο ποσά. Μικροποσά, 20 και 25 ευρώ», είπε αρχικά ο κ. Λύτρας ο οποίος βρέθηκε στη ΓΑΔΑ για να ενημερωθεί για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την προσέγγισή του, «το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τρομερό έγκλημα, εμάς σκοπός μας είναι να αποκαλυφθούν όλοι όσοι βρίσκονται πίσω από αυτό, που εγώ θεωρώ ότι είναι κύκλωμα. Δεν θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε με τους τρεις κατηγορούμενους. Νομίζω ότι θα είναι και άλλοι. Αύριο οφείλει η μητέρα να δώσει κάποιες εξηγήσεις, για αυτό και το ένταλμα, δεν υπάρχει άλλος λόγος. Θα δούμε πώς θα προχωρήσει στη συνέχεια. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Περιμένω να πάρω τη δικογραφία».

Σε ερώτηση για τη συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης υπογράμμισε ότι «η 12χρονη θα δώσει μια κατάθεση για διάφορα θέματα, τα οποία έχουν προκύψει μετά την απολογία των κατηγορούμενων. Δεν γνωρίζω αν θα εξεταστούν τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, από την εμπειρία μου όμως θεωρώ ότι θα εξεταστούν σίγουρα».

Από την πλευρά της η κ. Ταραχοπούλου επεσήμανε: «Δεν την περιμέναμε αυτή την εξέλιξη. Βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, συνεργαζόμαστε με τον κ. Λύτρα. Περιμένουμε τη δικογραφία. Μάθαμε ότι εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της μαστροπείας. Περιμένουμε να δούμε τη δικογραφία αύριο στον ανακριτή. Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες».

«Το παιδί πήρε την κάρτα και τον τραπεζικό λογαριασμό και τα έδωσε στον κατηγορούμενο. Η μητέρα δεν γνώριζε τίποτα. Προφανώς είχε σχέδιο (σ.σ. ο Ηλίας Μίχος) να την ενοχοποιήσει».

«Η μητέρα κλαίει, λέει ότι θα αυτοκτονήσει, φοβάται ότι θα της πάρουν τα παιδιά. Τα μικρά παιδιά είναι στη γιαγιά τους, η 12χρονη δίνει συμπληρωματική κατάθεση. Τα άλλα παιδιά είναι μεγάλα. Περιμένουμε να πάρουμε τη δικογραφία για να δούμε τι θα γίνει», πρόσθεσε.


Κολωνός: Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι για τον βιασμό της 12χρονης 

Την ίδια ώρα, προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 53χρονος και ο 42χρονος που κατηγορούνται για το βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό. Στη σύντομη διαδικασία που προηγήθηκε, καθώς ο περισσότερος χρόνος αναλώθηκε στην προσπάθεια διορισμού δικηγόρου για τους δύο κατηγορούμενους, Ηλία Μίχο και Γιάννη Σοφιανίδη, και οι δύο φέρονται να ομολόγησαν μόνο τη «συνεύρεσή τους» με το παιδί. Ο Μίχος αρνήθηκε να αναφερθεί σε όλες τις άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ ο δεύτερος φέρεται να μην αποδέχεται την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων που του αποδίδεται, όπως και στον καταστηματάρχη, από χθες, μετά τη συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε. Ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά το πέρας της απολογητικής διαδικασίας, ομόφωνα έκριναν πως οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή. 

Ο 53χρονος ισχυρίζεται ότι άτομο από το περιβάλλον της 12χρονης δημιούργησε το προφίλ του παιδιού 

Σημειώνεται πως ο 53χρονος συλληφθείς Ηλίας Μίχος ισχυρίζεται ότι άτομο από το περιβάλλον της 12χρονης ήξερε τα πάντα και ήταν εκείνο το οποίο είχε δημιουργήσει το προφίλ του παιδιού στο διαδίκτυο για να βρίσκει «πελάτες»-βιαστές. 

Τι ισχυρίζονταν η μητέρα της 12χρονης 

Από την πλευρά της, η μητέρα της 12χρονης, σε συνεντεύξεις της, είχε περιγράψει τα μηνύματα που έστελνε ο 53χρονος στο κινητό της κόρης της. Είχε αναφέρει επίσης ότι συνομίλησε με τη σύζυγο του δράστη και εκείνη «προσπαθούσε να το καλύψει κιόλας».

Κολωνός-Μητέρα 12χρονης: Δεν θέλουμε χρήματα, μόνο να τιμωρηθεί αυτός ο άνθρωπος -Τα μηνύματα που έστελνε 

Η μητέρα της ανήλικης είπε: «Τα έχει βρει η αστυνομία, έχουμε κάνει καταγγελία, γνωρίζουν από εκεί. Δεν έχω πάει εγώ χωρίς στοιχεία να καταγγείλω κάτι, έχω πάει με πολλά στοιχεία και έχω κάνει καταγγελία. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα λεφτά ούτε θέλω κάποια αποζημίωση, ούτε τίποτα, εγώ θέλω αυτή τη στιγμή να μπει φυλακή αυτός ο άνθρωπος γι’ αυτό που έχει κάνει, να τιμωρηθεί και έως εκεί». Αναφερόμενη στα μηνύματα που έστελνε ο 53χρονος στην κόρη της και στο πώς τα ανακάλυψε η θεία της, είπε: «Κάτι της έστειλε αυτός και εκείνη τη στιγμή κάπως κοκκίνισε η μικρή, λίγο μαζεύτηκε και της λέει γιατί παίζεις με το κινητό τόσες ώρες και πήγε να της το πάρει έτσι για πλάκα από το χέρι και την είδε που κοκκίνισε, φοβήθηκε. Της είχε στείλει μηνύματα, να του στείλει βίντεο γυμνά και φωτογραφίες. Αυτά διάβασε εκείνη τη στιγμή η θεία. Τα πήρε μετά από κάποια ώρα, γιατί δεν το έδινε εύκολα η μικρή το κινητό, και μετά από κάποια ώρα το άνοιξε με τον κωδικό και άρχισε η θεία να διαβάζει τι γινόταν και μου τα έστειλε όλα με viber σε μηνύματα. Την ίδια στιγμή το βράδυ πήγα στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού να κάνω καταγγελία. Κάτι γινόταν πολύ σοβαρό και δεν με δέχονταν αμέσως και πήγα την επόμενη ημέρα ξανά, από εκεί με έστειλαν στη ΓΑΔΑ. Από εκεί ξεκίνησε η καταγγελία μου. Το παιδί έχει πάει σε ιατροδικαστές και τα πάντα». 

Κολωνός-Μητέρα ανήλικης: Η σύζυγος του 53χρονου προσπάθησε να το καλύψει 

Η μητέρα της 12χρονης μίλησε για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη σύζυγο του 53χρονου. «Όταν εγώ τα έμαθα αυτά και πήρα την επόμενη ημέρα την γυναίκα του στο messenger, γιατί δεν είχα το κινητό της, της λέω ''σας παρακαλώ, πάρτε με τηλέφωνο, είναι επείγον'' και με πήρε και της το είπα. Ξέρετε τι γύρισε και μου είπε: ''αχ, τι να κάνουμε να σταματήσει η κατρακύλα, μην καταστραφούν οι οικογένειές μας''. Προσπαθούσε να το καλύψει κιόλας και μου έλεγε, σε παρακαλώ, μην πας να τον καταγγείλεις και ό,τι θες να κάνω με ψυχολόγους για το παιδί σου και να σε βοηθήσω οικονομικά. Της λέω ''είσαι σοβαρή; Η ίδια θα έπρεπε να έχεις πάει να το καταγγείλεις από τη στιγμή που σου το είπα. Όχι να μου λες αυτά τα πράγματα'' και την μπλόκαρα». 

Μητέρα 12χρονης: Αν αποφυλακιστεί ο 53χρονος εγώ η ίδια θα τον θάψω «Τι του είχε γράψει (στα μηνύματα) δεν διανοείστε» είπε η μητέρα του κοριτσιού, και πρόσθεσε πως «ούτε ζητάμε χρήματα από αυτόν, ούτε τη βοήθειά του θέλουμε, ούτε έχει στηθεί πλεκτάνη, που κάθεται και λέει. Εγώ έχω πάει και έχω καταγγείλει με στοιχεία, με τα μηνύματα που έστελνε στο παιδί μου. Εγώ θα τον σκοτώσω. Αν γίνει κάτι κι αυτός ο άνθρωπος βγει έξω ελεύθερος και έχει κόσμο να τον καλύψει, εγώ η ίδια όμως θα τον θάψω». Τα ίδια είχε πει και στον Alpha για τον 53χρονο, είπε: «Εγώ θα τον σκοτώσω. Αν γίνει κάτι και αυτός ο άνθρωπος βγει έξω ελεύθερος -γιατί έχει κόσμο να τον καλύψει- εγώ η ίδια θα τον θάψω. Δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά του, ούτε αποζημίωση θέλω να πάρω, ούτε με βοηθούσε, όπως πήγε και είπε».

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί αύριο το πρωί, Πέμπτη, η 37χρονη μητέρα της 12χρονης που βιάστηκε κατ' εξακολούθηση στον Κολωνό.

Η 37χρονη κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ' αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ' εξακολούθηση.

Η μητέρα θα κρατηθεί σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Το χρονικό της έκδοσης του εντάλματος σύλληψης

Ένταλμα σε βάρος της 37χρονης Χ.Β., της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού που βιάστηκε κατ' εξακολούθηση εξέδωσε η 33η ανακρίτρια, με βασική κατηγορία τη διακεκριμένη μαστροπεία

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακρίτρια περιλαμβάνει και άλλες κατηγορίες στο ένταλμα σύλληψης της 37χρονης, αλλά το γεγονός ότι η κύρια κατηγορία είναι αντίστοιχη με του Ηλία Μίχου, ο οποίος βαρύνεται μεταξύ άλλων με την ίδια κατηγορία, σημαίνει πως θεωρεί ότι το παιδί εκδιδόταν τουλάχιστον εν γνώσει της μητέρας του.

Θα εξεταστούν και τα οκτώ παιδιά της

Σήμερα, περίπου στις 17:00, η 37χρονη οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου ανακρίνεται από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων για την κακουργηματική κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας. Η γυναίκα πήρε και τα τρία από τα οκτώ παιδιά της στη ΓΑΔΑ, διότι δεν υπάρχει άνθρωπος για να τα προσέξει, σύμφωνα με την ίδια. Πληροφορίες από την αστυνομία τονίζουν ότι θα εξεταστούν και τα οκτώ παιδιά της από ιατροδικαστές, παιδοψυχολόγους και στη συνέχεια θα καταθέσουν. Η εισαγγελέας θα δώσει παραγγελία για το πού θα φιλοξενηθούν, εφόσον δεν προσέλθει κάποιος συγγενής για να τα παραλάβει. Αυτή την ώρα διεξάγεται έρευνα στο σπίτι της οικογένειας ενώ η 12χρονη δίνει συμπληρωματική κατάθεση.

Τα στοιχεία που «ξεσκέπασαν» τη μητέρα

Τα ευρήματα στη δικογραφία που οδήγησαν την ανακρίτρια στο να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα της 12χρονης ήταν ο μεγάλος όγκος των τηλεφωνικών κλήσεων και των SMS με τον 53χρονο παιδοβιαστή Ηλία Μϊχο, τα τακτικά εμβάσματα του 53χρονου προς τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας τα οποία δεν αφορούσαν την εργασία της στο κατάστημά του.

Αρνείται τις κατηγορίες η μητέρα - Σχέδιο παγίδευσής της βλέπουν οι δικηγόροι της

Την ίδια ώρα αρνείται τις κατηγορίες για διακεκριμένη μαστροπεία με θύμα την κόρη της η 37χρονη μητέρα, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι Απόστολος Λύτρας και Ασπασία Ταραχοπούλου, εξερχόμενοι από τη ΓΑΔΑ όπου και τη συνάντησαν.

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας αφού σημείωσε πως δεν είναι σίγουρος ότι θα αναλάβει την υπεράσπισή της, δήλωσε ότι η 12χρονη έδωσε στον κατηγορούμενο παιδοβιαστή, Ηλία Μίχο, τον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας και εκείνος κατέθεσε δύο φορές από 20 – 25 ευρώ, κάτι που εκείνη δεν γνώριζε.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου τόνισε ότι εξεπλάγη με τη σύλληψη της μητέρας και πλέον αναμένει να δει τη δικογραφία, ενώ υποστήριξε ότι η 37χρονη κλαίει και φοβάται ότι θα χάσει την επιμέλεια των παιδιών της, ενώ μάλιστα απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει.

Μεταξύ άλλων εκτίμησε ότι οι καταθέσεις των 20 - 25 ευρώ πραγματοποιήθηκαν ώστε ο κατηγορούμενος να ενοχοποιήσει τη μητέρα της 12χρονης. «Προφανώς είχε σχέδιο να την ενοχοποιήσει» είπε χαρακτηριστικά η κα. Ταραχοπούλου.

Ο Απόστολος Λύτρας δήλωσε ότι «υπάρχει σύλληψη με την κατηγορία της μαστροπείας, επειδή βρέθηκαν μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον κατηγορούμενο και μέχρι εκεί. Υπάρχουν και δύο εμβάσματα τα οποία τα είχε κάνει το παιδί. Είχε πάρει το παιδί την κάρτα της μητέρας και τον τραπεζικό λογαριασμό και εκεί της είχε βάλει ο κατηγορούμενος δύο ποσά. Μικροποσά, 20 και 25 ευρώ», είπε αρχικά ο κ. Λύτρας ο οποίος βρέθηκε στη ΓΑΔΑ για να ενημερωθεί για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την προσέγγισή του, «το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τρομερό έγκλημα, εμάς σκοπός μας είναι να αποκαλυφθούν όλοι όσοι βρίσκονται πίσω από αυτό, που εγώ θεωρώ ότι είναι κύκλωμα. Δεν θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε με τους τρεις κατηγορούμενους. Νομίζω ότι θα είναι και άλλοι. Αύριο οφείλει η μητέρα να δώσει κάποιες εξηγήσεις, για αυτό και το ένταλμα, δεν υπάρχει άλλος λόγος. Θα δούμε πώς θα προχωρήσει στη συνέχεια. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Περιμένω να πάρω τη δικογραφία».

Σε ερώτηση για τη συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης υπογράμμισε ότι «η 12χρονη θα δώσει μια κατάθεση για διάφορα θέματα, τα οποία έχουν προκύψει μετά την απολογία των κατηγορούμενων. Δεν γνωρίζω αν θα εξεταστούν τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, από την εμπειρία μου όμως θεωρώ ότι θα εξεταστούν σίγουρα».

Από την πλευρά της η κ. Ταραχοπούλου επεσήμανε: «Δεν την περιμέναμε αυτή την εξέλιξη. Βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, συνεργαζόμαστε με τον κ. Λύτρα. Περιμένουμε τη δικογραφία. Μάθαμε ότι εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της μαστροπείας. Περιμένουμε να δούμε τη δικογραφία αύριο στον ανακριτή. Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες».

«Το παιδί πήρε την κάρτα και τον τραπεζικό λογαριασμό και τα έδωσε στον κατηγορούμενο. Η μητέρα δεν γνώριζε τίποτα. Προφανώς είχε σχέδιο (σ.σ. ο Ηλίας Μίχος) να την ενοχοποιήσει».

«Η μητέρα κλαίει, λέει ότι θα αυτοκτονήσει, φοβάται ότι θα της πάρουν τα παιδιά. Τα μικρά παιδιά είναι στη γιαγιά τους, η 12χρονη δίνει συμπληρωματική κατάθεση. Τα άλλα παιδιά είναι μεγάλα. Περιμένουμε να πάρουμε τη δικογραφία για να δούμε τι θα γίνει», πρόσθεσε.


Κολωνός: Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι για τον βιασμό της 12χρονης 

Την ίδια ώρα, προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 53χρονος και ο 42χρονος που κατηγορούνται για το βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό. Στη σύντομη διαδικασία που προηγήθηκε, καθώς ο περισσότερος χρόνος αναλώθηκε στην προσπάθεια διορισμού δικηγόρου για τους δύο κατηγορούμενους, Ηλία Μίχο και Γιάννη Σοφιανίδη, και οι δύο φέρονται να ομολόγησαν μόνο τη «συνεύρεσή τους» με το παιδί. Ο Μίχος αρνήθηκε να αναφερθεί σε όλες τις άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ ο δεύτερος φέρεται να μην αποδέχεται την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων που του αποδίδεται, όπως και στον καταστηματάρχη, από χθες, μετά τη συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε. Ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά το πέρας της απολογητικής διαδικασίας, ομόφωνα έκριναν πως οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή. 

Ο 53χρονος ισχυρίζεται ότι άτομο από το περιβάλλον της 12χρονης δημιούργησε το προφίλ του παιδιού 

Σημειώνεται πως ο 53χρονος συλληφθείς Ηλίας Μίχος ισχυρίζεται ότι άτομο από το περιβάλλον της 12χρονης ήξερε τα πάντα και ήταν εκείνο το οποίο είχε δημιουργήσει το προφίλ του παιδιού στο διαδίκτυο για να βρίσκει «πελάτες»-βιαστές. 

Τι ισχυρίζονταν η μητέρα της 12χρονης 

Από την πλευρά της, η μητέρα της 12χρονης, σε συνεντεύξεις της, είχε περιγράψει τα μηνύματα που έστελνε ο 53χρονος στο κινητό της κόρης της. Είχε αναφέρει επίσης ότι συνομίλησε με τη σύζυγο του δράστη και εκείνη «προσπαθούσε να το καλύψει κιόλας».

Κολωνός-Μητέρα 12χρονης: Δεν θέλουμε χρήματα, μόνο να τιμωρηθεί αυτός ο άνθρωπος -Τα μηνύματα που έστελνε 

Η μητέρα της ανήλικης είπε: «Τα έχει βρει η αστυνομία, έχουμε κάνει καταγγελία, γνωρίζουν από εκεί. Δεν έχω πάει εγώ χωρίς στοιχεία να καταγγείλω κάτι, έχω πάει με πολλά στοιχεία και έχω κάνει καταγγελία. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα λεφτά ούτε θέλω κάποια αποζημίωση, ούτε τίποτα, εγώ θέλω αυτή τη στιγμή να μπει φυλακή αυτός ο άνθρωπος γι’ αυτό που έχει κάνει, να τιμωρηθεί και έως εκεί». Αναφερόμενη στα μηνύματα που έστελνε ο 53χρονος στην κόρη της και στο πώς τα ανακάλυψε η θεία της, είπε: «Κάτι της έστειλε αυτός και εκείνη τη στιγμή κάπως κοκκίνισε η μικρή, λίγο μαζεύτηκε και της λέει γιατί παίζεις με το κινητό τόσες ώρες και πήγε να της το πάρει έτσι για πλάκα από το χέρι και την είδε που κοκκίνισε, φοβήθηκε. Της είχε στείλει μηνύματα, να του στείλει βίντεο γυμνά και φωτογραφίες. Αυτά διάβασε εκείνη τη στιγμή η θεία. Τα πήρε μετά από κάποια ώρα, γιατί δεν το έδινε εύκολα η μικρή το κινητό, και μετά από κάποια ώρα το άνοιξε με τον κωδικό και άρχισε η θεία να διαβάζει τι γινόταν και μου τα έστειλε όλα με viber σε μηνύματα. Την ίδια στιγμή το βράδυ πήγα στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού να κάνω καταγγελία. Κάτι γινόταν πολύ σοβαρό και δεν με δέχονταν αμέσως και πήγα την επόμενη ημέρα ξανά, από εκεί με έστειλαν στη ΓΑΔΑ. Από εκεί ξεκίνησε η καταγγελία μου. Το παιδί έχει πάει σε ιατροδικαστές και τα πάντα». 

Κολωνός-Μητέρα ανήλικης: Η σύζυγος του 53χρονου προσπάθησε να το καλύψει 

Η μητέρα της 12χρονης μίλησε για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη σύζυγο του 53χρονου. «Όταν εγώ τα έμαθα αυτά και πήρα την επόμενη ημέρα την γυναίκα του στο messenger, γιατί δεν είχα το κινητό της, της λέω ''σας παρακαλώ, πάρτε με τηλέφωνο, είναι επείγον'' και με πήρε και της το είπα. Ξέρετε τι γύρισε και μου είπε: ''αχ, τι να κάνουμε να σταματήσει η κατρακύλα, μην καταστραφούν οι οικογένειές μας''. Προσπαθούσε να το καλύψει κιόλας και μου έλεγε, σε παρακαλώ, μην πας να τον καταγγείλεις και ό,τι θες να κάνω με ψυχολόγους για το παιδί σου και να σε βοηθήσω οικονομικά. Της λέω ''είσαι σοβαρή; Η ίδια θα έπρεπε να έχεις πάει να το καταγγείλεις από τη στιγμή που σου το είπα. Όχι να μου λες αυτά τα πράγματα'' και την μπλόκαρα». 

Μητέρα 12χρονης: Αν αποφυλακιστεί ο 53χρονος εγώ η ίδια θα τον θάψω «Τι του είχε γράψει (στα μηνύματα) δεν διανοείστε» είπε η μητέρα του κοριτσιού, και πρόσθεσε πως «ούτε ζητάμε χρήματα από αυτόν, ούτε τη βοήθειά του θέλουμε, ούτε έχει στηθεί πλεκτάνη, που κάθεται και λέει. Εγώ έχω πάει και έχω καταγγείλει με στοιχεία, με τα μηνύματα που έστελνε στο παιδί μου. Εγώ θα τον σκοτώσω. Αν γίνει κάτι κι αυτός ο άνθρωπος βγει έξω ελεύθερος και έχει κόσμο να τον καλύψει, εγώ η ίδια όμως θα τον θάψω». Τα ίδια είχε πει και στον Alpha για τον 53χρονο, είπε: «Εγώ θα τον σκοτώσω. Αν γίνει κάτι και αυτός ο άνθρωπος βγει έξω ελεύθερος -γιατί έχει κόσμο να τον καλύψει- εγώ η ίδια θα τον θάψω. Δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά του, ούτε αποζημίωση θέλω να πάρω, ούτε με βοηθούσε, όπως πήγε και είπε».

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία