ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κολωνός: Περισσότερες από 300 συνομιλίες με το προφίλ της 12χρονης είχε ο Μίχος - Γρίφος ο ρόλος της μάνας

Τα λάθη που πρόδωσαν τη μητέρα της 12χρονης, εξέδιδε και αυτή την κόρη της. Αναμένονται νέες συλλήψεις. Πειθαρχική έρευνα από τον ΔΣΑ για έξι δικηγόρους για διαρροή της δικογραφίας

 21/10/2022 07:00

Κολωνός: Περισσότερες από 300 συνομιλίες με το προφίλ της 12χρονης είχε ο Μίχος - Γρίφος ο ρόλος της μάνας
Φωτ. αρχείου

Τον «χορό» των συλλήψεων και γενικότερα των αποκαλύψεων στη δυσώδη υπόθεση των Σεπολίων, «σέρνει» το 12χρονο κορίτσι που έπεσε θύμα αδίστακτων παιδοβιαστών. Η μικρή με τις μέχρι τώρα καταθέσεις της έχει στείλει στη φυλακή τέσσερα άτομα και, πλέον, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ευελπιστούν πως σύντομα θα καταφέρουν (προέχει η ψυχική υγεία του παιδιού που ήδη έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα) να πάρουν μια συμπληρωματική κατάθεση από την οποία θα καταφέρουν στη συνέχεια να «κλειδώσουν» τις νέες συλλήψεις που έρχονται.

Αναμένονται νέες συλλήψεις

Ήδη, προς αυτή την κατεύθυνση, των νέων συλλήψεων, δηλαδή, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα, Βασίλης Λαμπρόπουλος, έχουν κατατεθεί από τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση πάνω από 100 αιτήματα για άρση του απορρήτου επικοινωνιών. Επίσης, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ζητά να ερευνηθούν και τα «στίγματα» από τα κινητά ή τους υπολογιστές που χρησιμοποιούσαν τα άτομα τα οποία συνομίλησαν με την ανήλικη. Παράλληλα, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, εξετάζονται οι ηλεκτρονικές συσκευές τόσο της ίδιας της 12χρονης όσο και των συλληφθέντων, προκειμένου να εντοπίσουν σε νέα στοιχεία. Όπως λένε αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη συγκέντρωση όσων περισσότερων στοιχείων είναι δυνατόν, έτσι ώστε να κληθεί εκ νέου η 12χρονη να καταθέσει, ελπίζοντας η συμπληρωματική της κατάθεση να οδηγήσει σε νέες διώξεις.

Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει οι ηλεκτρονικές συνομιλίες του Ηλία Μίχου με υποψήφιους πελάτες, μέσω του πλαστού προφίλ της 12χρονης, το οποίο είχε φτιάξει ο ίδιος, υποδυόμενος το κορίτσι. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 367 συνομιλίες. Σε 71 από αυτές, καταγράφονται διάλογοι που προκαλούν αποτροπιασμό για τη δράση του παιδοβιαστή και προαγωγού.

Ο Ηλίας Μίχος, φέρεται να ζητούσε από 50 έως 230 ευρώ, ενώ προέτρεπε τους αγνώστους να επικοινωνήσουν με την 12χρονη, είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής. Συνολικά, είχε δημιουργήσει 51 διαφορετικά προφίλ της ανήλικης, από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι μέσα από την εξέτασή τους θα προκύψουν νέα εντάλματα σύλληψης.

Στη ΓΑΔΑ ακόμη δύο άντρες που συνομίλησαν με την 12χρονη

Επιπλέον δύο άνδρες, ηλικίας 43 και 54 ετών, που φέρονται να συνομιλούσαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, με τη 12χρονη από τον Κολωνό η οποία βιάστηκα κατά συρροή και εκπορνευόταν από τον παιδοβιαστή Ηλία Μίχο, παρουσιάστηκαν σήμερα, Πέμπτη, αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αρχικά εμφανίστηκε ο 43χρονος, που ταυτοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, ο οποίος ανέφερε ότι από το καλοκαίρι συνομιλούσε μέσω διαδικτύου με νεαρή γυναίκα, που προσομοιάζει στην 12χρονη.

Αργότερα, εμφανίστηκε ο 54χρονος, ο οποίος υποστήριξε, ότι συνομιλεί με διάφορα άτομα σε διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών, αλλά όχι με ανήλικα κορίτσια.

Οι δύο άνδρες αποχώρησαν αργότερα από την ΓΑΔΑ, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε αυτή την υπόθεση.

Τα λάθη που πρόδωσαν τη μητέρα της 12χρονης

Ενώ αρχικά η 37χρονη μάνα της 12χρονης στον Κολωνό ήταν αυτή η οποία κατήγγειλε το βιασμό της 12χρονης, τελικά «μίλησαν» πράγματα που αγνοούσε ότι θα φέρουν την αλήθεια για την φρικιαστική υπόθεση, στο «φως».

Εξέδιδε και αυτή την κόρη της

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή Live News «θεωρούν οι δικαστικές Αρχές ότι η μητέρα ήταν συνδιαχειρίστρια στο chat που εξωθείτο στην πορνεία η 12χρονη».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο εις βάρος της μάνας, η 37χρονη όχι μόνο εξέδιδε το παιδί της αλλά ήταν και η ίδια που έπαιρνε τελικά τα χρήματα από τους βιασμούς σε τουλάχιστον 9 περιπτώσεις.

Μάλιστα στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι η μητέρα προέτρεπε την 12χρονη κόρη της σε σεξουαλικές πράξεις με ακόμη 7 άγνωστους άντρες.

Την ίδια ώρα, πέρα από εμβάσματα υπάρχουν και δεκάδες γραπτά μηνύματα στα οποία φαίνεται πως εκβίαζε τον Ηλία Μίχο και την οικογένειά του προκαλεί να μην μιλήσει για τον βιασμό της κόρης της.

Η μητέρα ωστόσο αρνείται τις κατηγορίες, αλλά παραδέχεται πως έλαβε χρήματα από τη σύζυγο του 53χρονου, διότι η ίδια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Οι διάλογοι που προκαλούν ανατριχίλα

Οι αδιανόητοι όμως διάλογοι που είχε η 37χρονη με τη 12χρονη κόρη της ήταν τα στοιχεία που βοήθησαν πολύ τις αρχές, προκειμένου να “δέσουν” την εμπλοκή στην ανατριχιαστική υπόθεση, της μητέρας του ανηλίκου θύματος.

Στην επικοινωνία μάνας και κόρης που έδειξε η εκπομπή T-live, η 37χρονη ζητά από την ανήλικη επίμονα λεφτά, λέγοντας μάλιστα σε ένα από τα μηνύματα «ψάχνω να βρω 15 ευρώ για μαύρο, τσιγάρα πιπάκια και δεν βρίσκω».

Παρά την προφυλάκισή της, ωστόσο, ο ρόλος της μητέρας της 12χρονης στην υπόθεση των Σεπολίων εξακολουθεί να παραμένει άλυτος γρίφος με πολλά να είναι τα σενάρια που είναι υπό εξέταση. Γνώριζε και συγκάλυπτε τον βιαστή και προαγωγό της κόρης της; Δεν γνώριζε αλλά όταν το έμαθε προσπάθησε να εκμεταλλευθεί οικονομικά την κατάσταση; Ή εξέδιδε η ίδια τη μόλις 12 ετών κόρη της για λίγα μόνο ευρώ όπως υποστηρίζει άλλωστε και το κατηγορητήριο; «Να το ήξερα ότι βιάζουν το παιδί μου και να καθόμουν με σταυρωμένα τα χέρια; Έναν μήνα κρατιέμαι να μην πάω να τον σκοτώσω» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην απολογία της η μητέρα της 12χρονης.

Τιμοκατάλογος για τους βιασμούς

Στο μεταξύ ο εφιάλτης δεν είχε τέλος για την 12χρονη, καθώς ο Ηλίας Μίχος φέρεται να είχε φτιάξει κανονικό τιμοκατάλογο για τους βιασμούς της 12χρονης και, διαχειριζόταν τα κοινωνικά δίκτυα του παιδιού προκειμένου να κλείνει ραντεβού με πελάτες με ποσά από 30 έως 230 ευρώ, όχι μόνο σε αυτοκίνητα στον Κολωνό αλλά σε σπίτια και ξενοδοχεία.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ υπηρετεί ο αστυνομικός που εμπλέκεται

Την ίδια ώρα σοκ προκαλεί η είδηση πως ο αστυνομικός που εμπλέκεται στην υπόθεση υπηρετεί στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα σε τμήμα που ασχολείται με τις επικοινωνίες και τη διαχείριση των αστυνομικών δυνάμεων της Άμεσης Δράσης. Εις βάρος του αστυνομικού που αρνείται τις κατηγορίες έχει διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος. Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν έχει κακοποιήσει το παιδί και μόνο του μίλησε στην εφαρμογή Blindchat. Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του συγεκριμένου αστυνομικού, έχει διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Πληροφορίες για εμπλοκή δύο αστυνομικών

Την ίδια ώρα, δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της μητέρας της 12χρονης τάραξαν τα νερά, καθώς ο κ. Λύτρας είπε πως έχει πληροφορίες για δύο αστυνομικούς που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ τόνισε πως θα έχουμε πολλές εκπλήξεις και πολλές συλλήψεις.
Εχτές το βράδυ διατάχθηκε από τον δικηγορικό σύλλογο της Αθήνας πειθαρχικός έλεγχος, σχετικά με τη διαρροή της δικογραφίας για την υπόθεση της 12χρονης.

100-150 αιτήματα για άρση απορρήτου

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ και της υποδιεύθυνσης ασφαλείας ανηλίκων παραμένουν αδιάκοπες. Χθες (20.10.2022) ακόμη δυο άνδρες προσήλθαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και κατέθεσαν πως είναι χρήστες διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με έναν 43χρονο να επιβεβαιώνει στις αρχές ότι συνομιλούσε μέσω chat με άτομο που μοιάζει με την ανήλικη, ενώ με τα μέχρι τώρα δεδομένα υπάρχουν 100 με 150 αιτήματα για άρση απορρήτου και για άλλους συνομιλητές με το 12χρονο θύμα βιασμού και μαστροπείας.

    Πειθαρχική έρευνα από τον ΔΣΑ για έξι δικηγόρους για διαρροή της δικογραφίας

    Έγινε ακόμη γνωστό, ότι με αφορμή τη διαρροή προανακριτικού υλικού της μυστικής προδικασίας, αλλά και τις δηλώσεις που εμφιλοχώρησαν στην υπόθεση της 12χρονης, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Ζήσης Κωνσταντίνου, μετά από σχετικό αίτημα του Προέδρου του ΔΣΑ, κ. Δημήτρη Βερβεσού, διέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από έξι δικηγόρους που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα.

    Γ. Πανούσης: Ή θα λέμε «σόδομα και γόμορα» ή θα δούμε τι έχει συμβεί μέσα στην οικογένεια

    Τους λόγους για τους οποίους σοκάρει την ελληνική κοινωνία η υπόθεση βιασμών και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού, ανέλυσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» τον Χρήστο Μιχαηλίδη, ο Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός.

    «Μας απασχολεί γιατί είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα, έχουμε έναν άνθρωπο 53 χρονών που μέχρι τότε εμφάνισε τέτοια στοιχεία, έχουμε ένα πολύ μικρό κορίτσι, έχουμε έναν περίγυρο περίεργο, έχουμε όχι μόνο έναν βιασμό, αλλά πολλούς βιασμούς, σε οίκους ανοχής, έχουμε εκβιασμούς, έχουμε παραβιάσεις των πάντων, όλων των κανόνων ηθικής, έχουμε πολλούς πελάτες και μαστροπεία. Άρα είναι πολυσύνθετο γιατί αν το δεις αλλιώς, την ίδια ώρα, παππούς βιάζει την κόρη, ποδοσφαιριστής βιάζει ένα 4χρονο, ένας πατέρας βιάζει την κόρη, ένας άλλος βιάζει ένα άτομο με ειδικές ανάγκες, δηλαδή δεν είναι ένας» ανέφερε ο κ. Πανούσης.

    Δεν πρόκειται για κυκλώματα αναγκαστικά, υποστήριξε ο κ. Πανούσης, «είναι ο περίγυρός μας, είναι η μάνα μας, η θεία μας, ο πατέρας μας». «Έχουμε ένα πρόβλημα μέσα στην οικογένεια, μεταφέρεται στην μικροκοινωνία, διαμορφώνονται αντιλήψεις μέσα από διάφορα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, από τον σεξοτουρισμό μέχρι την διαφοροποίηση των έμφυλων καταστάσεων, μέσα σε αυτά μπαίνουν οι γυναικοκτονίες, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, απίθανες σεξουαλικές προτιμήσεις, ο καθένας παντρεύεται με τον εαυτό του, έχουν φτιαχτεί άλλα όρια ηθικής. Πάμε σε άλλο κόσμο, ο οποίος δεν φοβάται να ξεπεράσει τα όρια» προσέθεσε.

    Μάλιστα, ο κ. Πανούσης διερωτήθη, εάν οι αντιλήψεις μας έχουν δημιουργήσει αυτά τα προβλήματα και υπάρχει μια προδιάθεση να αποδοχής των ακραίων, παρότι «ο καθένας εξωτερικά τα καταδικάζει και μιλάει για ευνουχισμούς και θανατική ποινή». «Αν το δει κανείς διαφορετικά, απ’ έξω, θα έβλεπε ότι σε όλη την καθημερινότητά μας, την κοινωνική, την αντικοινωνική, την τηλεοπτική, την εικονική, την φαντασιακή, στο ακραίο πάμε, στο τερατώδες πάμε, στον ήρωα που περνάει τα όρια πάμε, δεν πάμε στην ήσυχη ζωή την νομοταγή, του κυρ Παντελή. Άρα αυτό έχει προετοιμαστεί, όχι τόσο στην τερατώδη ακραία μορφή του, μέσα στις συνειδήσεις μας, μέσα στον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, γιατί αυτά βλέπουμε στις τηλεοράσεις, αυτά βλέπουμε στα φιλμ, αυτά βλέπουμε γενικώς, την αρνητική πλευρά της ζωής μας, το ζωώδες μέρος της ανθρώπινης φύσης, αυτό βλέπουμε και αυτό σαγηνεύει. Το άλλο δεν σαγηνεύει» ανέφερε ο κ. Πανούσης.

    Τον «χορό» των συλλήψεων και γενικότερα των αποκαλύψεων στη δυσώδη υπόθεση των Σεπολίων, «σέρνει» το 12χρονο κορίτσι που έπεσε θύμα αδίστακτων παιδοβιαστών. Η μικρή με τις μέχρι τώρα καταθέσεις της έχει στείλει στη φυλακή τέσσερα άτομα και, πλέον, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ευελπιστούν πως σύντομα θα καταφέρουν (προέχει η ψυχική υγεία του παιδιού που ήδη έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα) να πάρουν μια συμπληρωματική κατάθεση από την οποία θα καταφέρουν στη συνέχεια να «κλειδώσουν» τις νέες συλλήψεις που έρχονται.

    Αναμένονται νέες συλλήψεις

    Ήδη, προς αυτή την κατεύθυνση, των νέων συλλήψεων, δηλαδή, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα, Βασίλης Λαμπρόπουλος, έχουν κατατεθεί από τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση πάνω από 100 αιτήματα για άρση του απορρήτου επικοινωνιών. Επίσης, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ζητά να ερευνηθούν και τα «στίγματα» από τα κινητά ή τους υπολογιστές που χρησιμοποιούσαν τα άτομα τα οποία συνομίλησαν με την ανήλικη. Παράλληλα, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, εξετάζονται οι ηλεκτρονικές συσκευές τόσο της ίδιας της 12χρονης όσο και των συλληφθέντων, προκειμένου να εντοπίσουν σε νέα στοιχεία. Όπως λένε αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη συγκέντρωση όσων περισσότερων στοιχείων είναι δυνατόν, έτσι ώστε να κληθεί εκ νέου η 12χρονη να καταθέσει, ελπίζοντας η συμπληρωματική της κατάθεση να οδηγήσει σε νέες διώξεις.

    Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες

    Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει οι ηλεκτρονικές συνομιλίες του Ηλία Μίχου με υποψήφιους πελάτες, μέσω του πλαστού προφίλ της 12χρονης, το οποίο είχε φτιάξει ο ίδιος, υποδυόμενος το κορίτσι. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 367 συνομιλίες. Σε 71 από αυτές, καταγράφονται διάλογοι που προκαλούν αποτροπιασμό για τη δράση του παιδοβιαστή και προαγωγού.

    Ο Ηλίας Μίχος, φέρεται να ζητούσε από 50 έως 230 ευρώ, ενώ προέτρεπε τους αγνώστους να επικοινωνήσουν με την 12χρονη, είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής. Συνολικά, είχε δημιουργήσει 51 διαφορετικά προφίλ της ανήλικης, από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι μέσα από την εξέτασή τους θα προκύψουν νέα εντάλματα σύλληψης.

    Στη ΓΑΔΑ ακόμη δύο άντρες που συνομίλησαν με την 12χρονη

    Επιπλέον δύο άνδρες, ηλικίας 43 και 54 ετών, που φέρονται να συνομιλούσαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, με τη 12χρονη από τον Κολωνό η οποία βιάστηκα κατά συρροή και εκπορνευόταν από τον παιδοβιαστή Ηλία Μίχο, παρουσιάστηκαν σήμερα, Πέμπτη, αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αρχικά εμφανίστηκε ο 43χρονος, που ταυτοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, ο οποίος ανέφερε ότι από το καλοκαίρι συνομιλούσε μέσω διαδικτύου με νεαρή γυναίκα, που προσομοιάζει στην 12χρονη.

    Αργότερα, εμφανίστηκε ο 54χρονος, ο οποίος υποστήριξε, ότι συνομιλεί με διάφορα άτομα σε διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών, αλλά όχι με ανήλικα κορίτσια.

    Οι δύο άνδρες αποχώρησαν αργότερα από την ΓΑΔΑ, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε αυτή την υπόθεση.

    Τα λάθη που πρόδωσαν τη μητέρα της 12χρονης

    Ενώ αρχικά η 37χρονη μάνα της 12χρονης στον Κολωνό ήταν αυτή η οποία κατήγγειλε το βιασμό της 12χρονης, τελικά «μίλησαν» πράγματα που αγνοούσε ότι θα φέρουν την αλήθεια για την φρικιαστική υπόθεση, στο «φως».

    Εξέδιδε και αυτή την κόρη της

    Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή Live News «θεωρούν οι δικαστικές Αρχές ότι η μητέρα ήταν συνδιαχειρίστρια στο chat που εξωθείτο στην πορνεία η 12χρονη».

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο εις βάρος της μάνας, η 37χρονη όχι μόνο εξέδιδε το παιδί της αλλά ήταν και η ίδια που έπαιρνε τελικά τα χρήματα από τους βιασμούς σε τουλάχιστον 9 περιπτώσεις.

    Μάλιστα στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι η μητέρα προέτρεπε την 12χρονη κόρη της σε σεξουαλικές πράξεις με ακόμη 7 άγνωστους άντρες.

    Την ίδια ώρα, πέρα από εμβάσματα υπάρχουν και δεκάδες γραπτά μηνύματα στα οποία φαίνεται πως εκβίαζε τον Ηλία Μίχο και την οικογένειά του προκαλεί να μην μιλήσει για τον βιασμό της κόρης της.

    Η μητέρα ωστόσο αρνείται τις κατηγορίες, αλλά παραδέχεται πως έλαβε χρήματα από τη σύζυγο του 53χρονου, διότι η ίδια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

    Οι διάλογοι που προκαλούν ανατριχίλα

    Οι αδιανόητοι όμως διάλογοι που είχε η 37χρονη με τη 12χρονη κόρη της ήταν τα στοιχεία που βοήθησαν πολύ τις αρχές, προκειμένου να “δέσουν” την εμπλοκή στην ανατριχιαστική υπόθεση, της μητέρας του ανηλίκου θύματος.

    Στην επικοινωνία μάνας και κόρης που έδειξε η εκπομπή T-live, η 37χρονη ζητά από την ανήλικη επίμονα λεφτά, λέγοντας μάλιστα σε ένα από τα μηνύματα «ψάχνω να βρω 15 ευρώ για μαύρο, τσιγάρα πιπάκια και δεν βρίσκω».

    Παρά την προφυλάκισή της, ωστόσο, ο ρόλος της μητέρας της 12χρονης στην υπόθεση των Σεπολίων εξακολουθεί να παραμένει άλυτος γρίφος με πολλά να είναι τα σενάρια που είναι υπό εξέταση. Γνώριζε και συγκάλυπτε τον βιαστή και προαγωγό της κόρης της; Δεν γνώριζε αλλά όταν το έμαθε προσπάθησε να εκμεταλλευθεί οικονομικά την κατάσταση; Ή εξέδιδε η ίδια τη μόλις 12 ετών κόρη της για λίγα μόνο ευρώ όπως υποστηρίζει άλλωστε και το κατηγορητήριο; «Να το ήξερα ότι βιάζουν το παιδί μου και να καθόμουν με σταυρωμένα τα χέρια; Έναν μήνα κρατιέμαι να μην πάω να τον σκοτώσω» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην απολογία της η μητέρα της 12χρονης.

    Τιμοκατάλογος για τους βιασμούς

    Στο μεταξύ ο εφιάλτης δεν είχε τέλος για την 12χρονη, καθώς ο Ηλίας Μίχος φέρεται να είχε φτιάξει κανονικό τιμοκατάλογο για τους βιασμούς της 12χρονης και, διαχειριζόταν τα κοινωνικά δίκτυα του παιδιού προκειμένου να κλείνει ραντεβού με πελάτες με ποσά από 30 έως 230 ευρώ, όχι μόνο σε αυτοκίνητα στον Κολωνό αλλά σε σπίτια και ξενοδοχεία.

    Στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ υπηρετεί ο αστυνομικός που εμπλέκεται

    Την ίδια ώρα σοκ προκαλεί η είδηση πως ο αστυνομικός που εμπλέκεται στην υπόθεση υπηρετεί στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα σε τμήμα που ασχολείται με τις επικοινωνίες και τη διαχείριση των αστυνομικών δυνάμεων της Άμεσης Δράσης. Εις βάρος του αστυνομικού που αρνείται τις κατηγορίες έχει διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος. Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν έχει κακοποιήσει το παιδί και μόνο του μίλησε στην εφαρμογή Blindchat. Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του συγεκριμένου αστυνομικού, έχει διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

    Πληροφορίες για εμπλοκή δύο αστυνομικών

    Την ίδια ώρα, δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της μητέρας της 12χρονης τάραξαν τα νερά, καθώς ο κ. Λύτρας είπε πως έχει πληροφορίες για δύο αστυνομικούς που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ τόνισε πως θα έχουμε πολλές εκπλήξεις και πολλές συλλήψεις.
    Εχτές το βράδυ διατάχθηκε από τον δικηγορικό σύλλογο της Αθήνας πειθαρχικός έλεγχος, σχετικά με τη διαρροή της δικογραφίας για την υπόθεση της 12χρονης.

    100-150 αιτήματα για άρση απορρήτου

    Οι έρευνες της ΕΛΑΣ και της υποδιεύθυνσης ασφαλείας ανηλίκων παραμένουν αδιάκοπες. Χθες (20.10.2022) ακόμη δυο άνδρες προσήλθαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και κατέθεσαν πως είναι χρήστες διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με έναν 43χρονο να επιβεβαιώνει στις αρχές ότι συνομιλούσε μέσω chat με άτομο που μοιάζει με την ανήλικη, ενώ με τα μέχρι τώρα δεδομένα υπάρχουν 100 με 150 αιτήματα για άρση απορρήτου και για άλλους συνομιλητές με το 12χρονο θύμα βιασμού και μαστροπείας.

      Πειθαρχική έρευνα από τον ΔΣΑ για έξι δικηγόρους για διαρροή της δικογραφίας

      Έγινε ακόμη γνωστό, ότι με αφορμή τη διαρροή προανακριτικού υλικού της μυστικής προδικασίας, αλλά και τις δηλώσεις που εμφιλοχώρησαν στην υπόθεση της 12χρονης, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Ζήσης Κωνσταντίνου, μετά από σχετικό αίτημα του Προέδρου του ΔΣΑ, κ. Δημήτρη Βερβεσού, διέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από έξι δικηγόρους που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα.

      Γ. Πανούσης: Ή θα λέμε «σόδομα και γόμορα» ή θα δούμε τι έχει συμβεί μέσα στην οικογένεια

      Τους λόγους για τους οποίους σοκάρει την ελληνική κοινωνία η υπόθεση βιασμών και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού, ανέλυσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» τον Χρήστο Μιχαηλίδη, ο Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός.

      «Μας απασχολεί γιατί είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα, έχουμε έναν άνθρωπο 53 χρονών που μέχρι τότε εμφάνισε τέτοια στοιχεία, έχουμε ένα πολύ μικρό κορίτσι, έχουμε έναν περίγυρο περίεργο, έχουμε όχι μόνο έναν βιασμό, αλλά πολλούς βιασμούς, σε οίκους ανοχής, έχουμε εκβιασμούς, έχουμε παραβιάσεις των πάντων, όλων των κανόνων ηθικής, έχουμε πολλούς πελάτες και μαστροπεία. Άρα είναι πολυσύνθετο γιατί αν το δεις αλλιώς, την ίδια ώρα, παππούς βιάζει την κόρη, ποδοσφαιριστής βιάζει ένα 4χρονο, ένας πατέρας βιάζει την κόρη, ένας άλλος βιάζει ένα άτομο με ειδικές ανάγκες, δηλαδή δεν είναι ένας» ανέφερε ο κ. Πανούσης.

      Δεν πρόκειται για κυκλώματα αναγκαστικά, υποστήριξε ο κ. Πανούσης, «είναι ο περίγυρός μας, είναι η μάνα μας, η θεία μας, ο πατέρας μας». «Έχουμε ένα πρόβλημα μέσα στην οικογένεια, μεταφέρεται στην μικροκοινωνία, διαμορφώνονται αντιλήψεις μέσα από διάφορα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, από τον σεξοτουρισμό μέχρι την διαφοροποίηση των έμφυλων καταστάσεων, μέσα σε αυτά μπαίνουν οι γυναικοκτονίες, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, απίθανες σεξουαλικές προτιμήσεις, ο καθένας παντρεύεται με τον εαυτό του, έχουν φτιαχτεί άλλα όρια ηθικής. Πάμε σε άλλο κόσμο, ο οποίος δεν φοβάται να ξεπεράσει τα όρια» προσέθεσε.

      Μάλιστα, ο κ. Πανούσης διερωτήθη, εάν οι αντιλήψεις μας έχουν δημιουργήσει αυτά τα προβλήματα και υπάρχει μια προδιάθεση να αποδοχής των ακραίων, παρότι «ο καθένας εξωτερικά τα καταδικάζει και μιλάει για ευνουχισμούς και θανατική ποινή». «Αν το δει κανείς διαφορετικά, απ’ έξω, θα έβλεπε ότι σε όλη την καθημερινότητά μας, την κοινωνική, την αντικοινωνική, την τηλεοπτική, την εικονική, την φαντασιακή, στο ακραίο πάμε, στο τερατώδες πάμε, στον ήρωα που περνάει τα όρια πάμε, δεν πάμε στην ήσυχη ζωή την νομοταγή, του κυρ Παντελή. Άρα αυτό έχει προετοιμαστεί, όχι τόσο στην τερατώδη ακραία μορφή του, μέσα στις συνειδήσεις μας, μέσα στον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, γιατί αυτά βλέπουμε στις τηλεοράσεις, αυτά βλέπουμε στα φιλμ, αυτά βλέπουμε γενικώς, την αρνητική πλευρά της ζωής μας, το ζωώδες μέρος της ανθρώπινης φύσης, αυτό βλέπουμε και αυτό σαγηνεύει. Το άλλο δεν σαγηνεύει» ανέφερε ο κ. Πανούσης.

      ΣΧΟΛΙΑ

      Επιλέξτε Κατηγορία