Patisserie

«Κόκκινος Σκούφος»: Το success story των πιο νόστιμων λουκουμάδων στην παραλία Θεσσαλονίκης

Έντεκα χρόνια τώρα, μας κάνουν κάθε μέρα λίγο πιο χαρούμενους

 12/10/2023 12:35

«Κόκκινος Σκούφος»: Το success story των πιο νόστιμων λουκουμάδων στην παραλία Θεσσαλονίκης

Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του «Macedonia Palace», συναντά κανείς ένα κομψό τροχήλατο «κατάστημα», που μέσα του κρύβει τον πιο γλυκό πειρασμό: πρόκειται για το νέο χώρο του «Κόκκινου Σκούφου», του ιδιαίτερου αυτού project που, έντεκα χρόνια πριν, ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που τρώμε τους λουκουμάδες.

Ο Κωνσταντίνος Λιάπης και η ομάδα του μας περιμένουν καθημερινά μόνο με χαμόγελα κι αποφασισμένοι να μας κάνουν «λίγο πιο χαρούμενους», προσφέροντάς μας, μαζί με τις άπειρες επιλογές σε γεύσεις κι ένα κομμάτι της ψυχής τους. Οι λουκουμάδες τους είναι γνωστοί ακόμη κι εκτός Ελλάδας και καθημερινά υποδέχονται ουρές κόσμου, που πηγαίνει μέχρι εκεί, για να γευτεί την πιο παραδοσιακή γεύση, στην πιο λαχταριστή της εκδοχή.

kokkinos-skoufos2.jpg
kokkinos-skoufos3.jpg

Το 2012, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, πρωτοεμφανίστηκε ένα πρωτόγνωρο για την πόλη «καροτσάκι», με κόκκινη κι άσπρη τέντα, με ένα προϊόν που παλιότερα βρίσκαμε μεν, αλλά στην πολύ απλή μορφή του, τους λαχταριστούς λουκουμάδες και με ένα διακριτικό αξεσουάρ, που του εξασφάλισε και το όνομά του. 

Ήταν το περίπτερο του «Κόκκινου Σκούφου» και σίγουρα δεν περνούσε απαρατήρητο, αφού ένας κόκκινος σκούφος μόστραρε καθημερινά, στα κεφάλια των ανθρώπων του.

kokkinos-skoufos4.jpg

Το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και η οικογενειακή σοκολατοβιομηχανία

Πίσω από την εμφάνιση του ιδιαίτερου αυτού project, υπάρχει μία πολύ γλυκιά, οικογενειακή ιστορία. Με καταγωγή από το Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, ο Κωνσταντίνος Λιάπης μεγάλωνε, μαζί με τις δύο αδερφές του, Σταυρούλα και Χριστίνα, σε ένα περιβάλλον όλο γλύκα και σιρόπι. 

Ο πατέρας τους, ζαχαροπλάστης, λειτουργούσε μαζί με τη μητέρα τους μία καφετέρια, στην οποία σέρβιραν εκτός των άλλων παγωτό βανίλια και σοκολάτα και λουκουμάδες, βασισμένους σε πρωτότυπη συνταγή. 

Όταν, στα τέλη της δεκαετίας του ’70, ξεκίνησαν να φτιάχνουν τούρτες και πάστες, στήθηκε ένα μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. 

Εκεί ο Κωνσταντίνος έπαιζε με τα περιτυλίγματα, βοηθούσε, μαζί με τις αδερφές του κι έφτασε ακόμη και να πέσει στο καζάνι με το σιρόπι από μέλι.

Το εργαστήριο εξελίχθηκε σε μία οικογενειακή σοκολατοβιομηχανία, που σήμερα παράγει τη δική της σοκολάτα και πραλίνα, τη «Λιάπης Α.Ε.», με υπεύθυνες τη Σταυρούλα και τη Χριστίνα Λιάπη, Οικονομολόγο και Τεχνολόγο Τροφίμων αντίστοιχα.

Τα πρώτα βήματα του «Σκούφου»

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Λιάπης, με σπουδές, πέρα από την Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική κι επάνω στο Marketing, βλέποντας τα πράγματα για τη σοκολατοβιομηχανία εν μέσω οικονομικής κρίσης να δυσκολεύουν και πάντα «ανήσυχος» ξεκίνησε μία επιπλέον πηγή εσόδων, βασισμένη σε ό,τι ήξερε να κάνει πιο καλά: τους λουκουμάδες, που αποφάσισε να προωθήσει στο κοινό στην παραλία της Θεσσαλονίκης, μαζί με σοκολάτα, για την οποία συνεργάστηκε, για ένα διάστημα, με το δημιουργό της Nutella, Ferrero Rocher, κ.ά., τον Sreve Brown.

kokkinos-skoufos5.jpg
kokkinos-skoufos6.jpg

Το πρώτο καροτσάκι του «Κόκκινου Σκούφου» ήρθε να καλύψει ένα κενό στην αγορά και να βάλει το λουκουμά στην καθημερινότητά μας, με στόχο το να προσφέρει γλυκές γεύσεις στον κόσμο της πόλης. 

Το 2012, έγραφε «Χειροποίητοι Λουκουμάδες». Από τότε μέχρι σήμερα, μόλις ψήσει τους λουκουμάδες του κι ετοιμάζεται να τους βάλει στο ταψί για να τους σερβίρει, ο Κωνσταντίνος βάζει τον κόκκινο σκούφο του ζαχαροπλάστη στο κεφάλι του. 

Ο σκούφος ενέπνευσε και το όνομα, όταν, ένα χρόνο μετά το άνοιγμα, ένας παππούς που σύχναζε με το εγγονάκι του, ανέφερε ότι περιμένει να τον δει να φορά τον κόκκινο σκούφο, για να καταλάβει ότι είναι έτοιμοι οι λουκουμάδες.

kokkinos-skoufos7.jpg

Ακολούθησε, ως σταθμός, μία πρόσκληση για κάλυψη βάπτισης, το έναυσμα για να προσφέρει ο «Κόκκινος Σκούφος» και υπηρεσίες catering για αγαπημένες και σημαντικές στιγμές, με επίσης μεγάλη επιτυχία και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, με τους λουκουμάδες να αγαπιούνται από όλο και περισσότερους.

kokkinos-skoufos8.jpg

Περίοδος rebranding

Ο «Κόκκινος Σκούφος» κάνει πλέον rebranding, με το σημερινό λευκό, ηλεκτρονικό τροχήλατο «μαγαζάκι» του, ένα τελείως eco friendly όχημα, που δεν περνά απαρατήρητο, να αποτελεί τη νέα, αναβαθμισμένη εταιρική εικόνα και ταυτότητά του κι ένα «ευχαριστώ» στον κόσμο.

kokkinos-skoufos9.jpg
kokkinos-skoufos10.jpg

Είναι μία λευκή, elegant καντίνα, σε ευρωπαϊκές και μοντέρνες προδιαγραφές, με το μόνο κόκκινο που έχει απομείνει πλέον να είναι – τι άλλο; - ο κόκκινος σκούφος στο κεφάλι του Κωνσταντίνου! Εξυπηρετεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, απέναντι από το εστιατόριο «Νavona» του «Macedonia Palace» δίπλα στην εξέδρα που υπάρχει στο ύψος της θάλασσας.

kokkinos-skoufos11.jpg
kokkinos-skoufos12.jpg

Η συνταγή παραμένει πάντα η ίδια και οι γεύσεις και οι προτάσεις, άπειρες. Από τους απλούς λουκουμάδες με σιρόπι και κανέλα, με μέλι ανθέων, με κλασσική χειροποίητη πραλίνα γάλακτος ή φουντουκιού, λευκή βανίλια, φράουλα, σοκολάτα υγείας, μέχρι τους καινούριους γεμιστούς με Ferrero, μπισκότα βουτύρου με καβουρδισμένο αμύγδαλο ή φιστίκι Αιγίνης, κροκάν καραμελωμένου φουντουκιού και πολλούς άλλους συνδυασμούς. 

Προσεχώς και cookies με κομμάτια σοκολάτας και βούτυρο φερμεντέ – καθαρό βούτυρο - αλλά κι αλμυρή καραμέλα με αρωματισμένο χοντρό αλάτι.

kokkinos-skoufos13.jpg
kokkinos-skoufos14.jpg

Στόχος να κυκλοφορήσουν, μέσα στα τρία επόμενα χρόνια, λουκουμάδες με παγωτό, αλλά και η δημιουργία franchise καταστήματος, εκτός Θεσσαλονίκης.

kokkinos-skoufos15.jpg
kokkinos-skoufos16.jpg

Success tip

Κεντρική πλέον ιδέα το να κάνει ο κόσμος ένα διάλειμμα μέσα στην ημέρα ή στο τελείωμά της, να νιώσει χαρούμενος, να ξεχάσει τα καθημερινά βάρη και να διασκεδάσει. Όχι μόνο τρώγοντας ένα λουκουμά, αλλά και εισπράττοντας την ενέργεια όλης της ομάδας και το κάθε άλλο παρά απρόσωπο σέρβις. 

Ο Κωνσταντίνος, η Σταυρούλα, η Χριστίνα, η Χρύσα, ο Βασίλης, ο Μάριος και μέλη που προστέθηκαν πρόσφατα στην ομάδα είναι καθημερινά εκεί, για να μας κάνουν λίγο πιο χαρούμενους.

kokkinos-skoufos17.jpg
kokkinos-skoufos18.jpg
kokkinos-skoufos19.jpg

Αυτό είναι και το βασικό success tip: η καθημερινή κατάθεση ψυχής, που συμβάλει στο να φεύγουμε όχι απλά έχοντας πληρώσει για ένα κουπάκι με λουκουμάδες, αλλά νιώθοντας όμορφα, εισπράττοντας τις πιο γλυκές ευχές κι έχοντας δοκιμάσει και τις προτάσεις της ομάδας. 

Όχι τυχαία ο κόσμος περιμένει υπομονετικά σε ουρά καθημερινά μπροστά από τον «Κόκκινο Σκούφο», που έχει γίνει γνωστός ακόμη και σε τουρίστες από άλλες περιοχές της χώρας ή το εξωτερικό, ενώ δεν είναι λίγες οι φιλίες που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στους πελάτες με το προσωπικό, αλλά και στους πελάτες μεταξύ τους. 

Ο «Κόκκινος Σκούφος», τους «θυμίζει τα παιδικά τους χρόνια».

Θέληση, σκληρή δουλειά, υπομονή, επιμονή κι αγάπη είναι και τα βασικά συστατικά. Δεν είναι ένα, όπως ακριβώς και τα συστατικά που χρειάζεται, για να γίνει ένας καλός λουκουμάς. 

Σε συνδυασμό με τα social media και ειδικά την παρουσία στο Tik Tok, η ομάδα του «Κόκκινου Σκούφου» μας κερδίζει καθημερινά.

kokkinos-skoufos20.jpg

Ο Kωνσταντίνος Λιάπης, έγινε ο ίδιος «ο άνθρωπος που χορεύει στο ρυθμό της γλυκιάς γεύσης του λουκουμά» και βρήκε και την κατάλληλη ομάδα για να τον στηρίξει. 

Έχει μεταφέρει το «γαργαλητό στη μύτη» από τα αρώματα της σοκολάτας που λιώνει και το «σύννεφο σκόνης» από το αλεύρι και το κακάο του παλιού οικογενειακού εργαστηρίου στην παραλία της Θεσσαλονίκης και μας προσκαλεί: «Έλα να με δοκιμάσεις!».

Tip: Tα προϊόντα διατίθενται και μέσω e-food και Wolt.


Website

Facebook

Instagram

Tik Tok

Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του «Macedonia Palace», συναντά κανείς ένα κομψό τροχήλατο «κατάστημα», που μέσα του κρύβει τον πιο γλυκό πειρασμό: πρόκειται για το νέο χώρο του «Κόκκινου Σκούφου», του ιδιαίτερου αυτού project που, έντεκα χρόνια πριν, ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που τρώμε τους λουκουμάδες.

Ο Κωνσταντίνος Λιάπης και η ομάδα του μας περιμένουν καθημερινά μόνο με χαμόγελα κι αποφασισμένοι να μας κάνουν «λίγο πιο χαρούμενους», προσφέροντάς μας, μαζί με τις άπειρες επιλογές σε γεύσεις κι ένα κομμάτι της ψυχής τους. Οι λουκουμάδες τους είναι γνωστοί ακόμη κι εκτός Ελλάδας και καθημερινά υποδέχονται ουρές κόσμου, που πηγαίνει μέχρι εκεί, για να γευτεί την πιο παραδοσιακή γεύση, στην πιο λαχταριστή της εκδοχή.

kokkinos-skoufos2.jpg
kokkinos-skoufos3.jpg

Το 2012, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, πρωτοεμφανίστηκε ένα πρωτόγνωρο για την πόλη «καροτσάκι», με κόκκινη κι άσπρη τέντα, με ένα προϊόν που παλιότερα βρίσκαμε μεν, αλλά στην πολύ απλή μορφή του, τους λαχταριστούς λουκουμάδες και με ένα διακριτικό αξεσουάρ, που του εξασφάλισε και το όνομά του. 

Ήταν το περίπτερο του «Κόκκινου Σκούφου» και σίγουρα δεν περνούσε απαρατήρητο, αφού ένας κόκκινος σκούφος μόστραρε καθημερινά, στα κεφάλια των ανθρώπων του.

kokkinos-skoufos4.jpg

Το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και η οικογενειακή σοκολατοβιομηχανία

Πίσω από την εμφάνιση του ιδιαίτερου αυτού project, υπάρχει μία πολύ γλυκιά, οικογενειακή ιστορία. Με καταγωγή από το Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, ο Κωνσταντίνος Λιάπης μεγάλωνε, μαζί με τις δύο αδερφές του, Σταυρούλα και Χριστίνα, σε ένα περιβάλλον όλο γλύκα και σιρόπι. 

Ο πατέρας τους, ζαχαροπλάστης, λειτουργούσε μαζί με τη μητέρα τους μία καφετέρια, στην οποία σέρβιραν εκτός των άλλων παγωτό βανίλια και σοκολάτα και λουκουμάδες, βασισμένους σε πρωτότυπη συνταγή. 

Όταν, στα τέλη της δεκαετίας του ’70, ξεκίνησαν να φτιάχνουν τούρτες και πάστες, στήθηκε ένα μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. 

Εκεί ο Κωνσταντίνος έπαιζε με τα περιτυλίγματα, βοηθούσε, μαζί με τις αδερφές του κι έφτασε ακόμη και να πέσει στο καζάνι με το σιρόπι από μέλι.

Το εργαστήριο εξελίχθηκε σε μία οικογενειακή σοκολατοβιομηχανία, που σήμερα παράγει τη δική της σοκολάτα και πραλίνα, τη «Λιάπης Α.Ε.», με υπεύθυνες τη Σταυρούλα και τη Χριστίνα Λιάπη, Οικονομολόγο και Τεχνολόγο Τροφίμων αντίστοιχα.

Τα πρώτα βήματα του «Σκούφου»

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Λιάπης, με σπουδές, πέρα από την Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική κι επάνω στο Marketing, βλέποντας τα πράγματα για τη σοκολατοβιομηχανία εν μέσω οικονομικής κρίσης να δυσκολεύουν και πάντα «ανήσυχος» ξεκίνησε μία επιπλέον πηγή εσόδων, βασισμένη σε ό,τι ήξερε να κάνει πιο καλά: τους λουκουμάδες, που αποφάσισε να προωθήσει στο κοινό στην παραλία της Θεσσαλονίκης, μαζί με σοκολάτα, για την οποία συνεργάστηκε, για ένα διάστημα, με το δημιουργό της Nutella, Ferrero Rocher, κ.ά., τον Sreve Brown.

kokkinos-skoufos5.jpg
kokkinos-skoufos6.jpg

Το πρώτο καροτσάκι του «Κόκκινου Σκούφου» ήρθε να καλύψει ένα κενό στην αγορά και να βάλει το λουκουμά στην καθημερινότητά μας, με στόχο το να προσφέρει γλυκές γεύσεις στον κόσμο της πόλης. 

Το 2012, έγραφε «Χειροποίητοι Λουκουμάδες». Από τότε μέχρι σήμερα, μόλις ψήσει τους λουκουμάδες του κι ετοιμάζεται να τους βάλει στο ταψί για να τους σερβίρει, ο Κωνσταντίνος βάζει τον κόκκινο σκούφο του ζαχαροπλάστη στο κεφάλι του. 

Ο σκούφος ενέπνευσε και το όνομα, όταν, ένα χρόνο μετά το άνοιγμα, ένας παππούς που σύχναζε με το εγγονάκι του, ανέφερε ότι περιμένει να τον δει να φορά τον κόκκινο σκούφο, για να καταλάβει ότι είναι έτοιμοι οι λουκουμάδες.

kokkinos-skoufos7.jpg

Ακολούθησε, ως σταθμός, μία πρόσκληση για κάλυψη βάπτισης, το έναυσμα για να προσφέρει ο «Κόκκινος Σκούφος» και υπηρεσίες catering για αγαπημένες και σημαντικές στιγμές, με επίσης μεγάλη επιτυχία και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, με τους λουκουμάδες να αγαπιούνται από όλο και περισσότερους.

kokkinos-skoufos8.jpg

Περίοδος rebranding

Ο «Κόκκινος Σκούφος» κάνει πλέον rebranding, με το σημερινό λευκό, ηλεκτρονικό τροχήλατο «μαγαζάκι» του, ένα τελείως eco friendly όχημα, που δεν περνά απαρατήρητο, να αποτελεί τη νέα, αναβαθμισμένη εταιρική εικόνα και ταυτότητά του κι ένα «ευχαριστώ» στον κόσμο.

kokkinos-skoufos9.jpg
kokkinos-skoufos10.jpg

Είναι μία λευκή, elegant καντίνα, σε ευρωπαϊκές και μοντέρνες προδιαγραφές, με το μόνο κόκκινο που έχει απομείνει πλέον να είναι – τι άλλο; - ο κόκκινος σκούφος στο κεφάλι του Κωνσταντίνου! Εξυπηρετεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, απέναντι από το εστιατόριο «Νavona» του «Macedonia Palace» δίπλα στην εξέδρα που υπάρχει στο ύψος της θάλασσας.

kokkinos-skoufos11.jpg
kokkinos-skoufos12.jpg

Η συνταγή παραμένει πάντα η ίδια και οι γεύσεις και οι προτάσεις, άπειρες. Από τους απλούς λουκουμάδες με σιρόπι και κανέλα, με μέλι ανθέων, με κλασσική χειροποίητη πραλίνα γάλακτος ή φουντουκιού, λευκή βανίλια, φράουλα, σοκολάτα υγείας, μέχρι τους καινούριους γεμιστούς με Ferrero, μπισκότα βουτύρου με καβουρδισμένο αμύγδαλο ή φιστίκι Αιγίνης, κροκάν καραμελωμένου φουντουκιού και πολλούς άλλους συνδυασμούς. 

Προσεχώς και cookies με κομμάτια σοκολάτας και βούτυρο φερμεντέ – καθαρό βούτυρο - αλλά κι αλμυρή καραμέλα με αρωματισμένο χοντρό αλάτι.

kokkinos-skoufos13.jpg
kokkinos-skoufos14.jpg

Στόχος να κυκλοφορήσουν, μέσα στα τρία επόμενα χρόνια, λουκουμάδες με παγωτό, αλλά και η δημιουργία franchise καταστήματος, εκτός Θεσσαλονίκης.

kokkinos-skoufos15.jpg
kokkinos-skoufos16.jpg

Success tip

Κεντρική πλέον ιδέα το να κάνει ο κόσμος ένα διάλειμμα μέσα στην ημέρα ή στο τελείωμά της, να νιώσει χαρούμενος, να ξεχάσει τα καθημερινά βάρη και να διασκεδάσει. Όχι μόνο τρώγοντας ένα λουκουμά, αλλά και εισπράττοντας την ενέργεια όλης της ομάδας και το κάθε άλλο παρά απρόσωπο σέρβις. 

Ο Κωνσταντίνος, η Σταυρούλα, η Χριστίνα, η Χρύσα, ο Βασίλης, ο Μάριος και μέλη που προστέθηκαν πρόσφατα στην ομάδα είναι καθημερινά εκεί, για να μας κάνουν λίγο πιο χαρούμενους.

kokkinos-skoufos17.jpg
kokkinos-skoufos18.jpg
kokkinos-skoufos19.jpg

Αυτό είναι και το βασικό success tip: η καθημερινή κατάθεση ψυχής, που συμβάλει στο να φεύγουμε όχι απλά έχοντας πληρώσει για ένα κουπάκι με λουκουμάδες, αλλά νιώθοντας όμορφα, εισπράττοντας τις πιο γλυκές ευχές κι έχοντας δοκιμάσει και τις προτάσεις της ομάδας. 

Όχι τυχαία ο κόσμος περιμένει υπομονετικά σε ουρά καθημερινά μπροστά από τον «Κόκκινο Σκούφο», που έχει γίνει γνωστός ακόμη και σε τουρίστες από άλλες περιοχές της χώρας ή το εξωτερικό, ενώ δεν είναι λίγες οι φιλίες που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στους πελάτες με το προσωπικό, αλλά και στους πελάτες μεταξύ τους. 

Ο «Κόκκινος Σκούφος», τους «θυμίζει τα παιδικά τους χρόνια».

Θέληση, σκληρή δουλειά, υπομονή, επιμονή κι αγάπη είναι και τα βασικά συστατικά. Δεν είναι ένα, όπως ακριβώς και τα συστατικά που χρειάζεται, για να γίνει ένας καλός λουκουμάς. 

Σε συνδυασμό με τα social media και ειδικά την παρουσία στο Tik Tok, η ομάδα του «Κόκκινου Σκούφου» μας κερδίζει καθημερινά.

kokkinos-skoufos20.jpg

Ο Kωνσταντίνος Λιάπης, έγινε ο ίδιος «ο άνθρωπος που χορεύει στο ρυθμό της γλυκιάς γεύσης του λουκουμά» και βρήκε και την κατάλληλη ομάδα για να τον στηρίξει. 

Έχει μεταφέρει το «γαργαλητό στη μύτη» από τα αρώματα της σοκολάτας που λιώνει και το «σύννεφο σκόνης» από το αλεύρι και το κακάο του παλιού οικογενειακού εργαστηρίου στην παραλία της Θεσσαλονίκης και μας προσκαλεί: «Έλα να με δοκιμάσεις!».

Tip: Tα προϊόντα διατίθενται και μέσω e-food και Wolt.


Website

Facebook

Instagram

Tik Tok

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία