Λόγια του Βαρδάρη

 • ΚΙΝΑΛ: Όταν έγινε δεύτερος γύρος εκλογών το 2017, με διαφορά 16,5%
  07/12/2021 15:08

  ΚΙΝΑΛ: Όταν έγινε δεύτερος γύρος εκλογών το 2017, με διαφορά 16,5%

  Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, από τη στιγμή που οι κάλπες του ΚΙΝΑΛ έβγαλαν τον Νίκο Ανδρουλάκη στην πρώτη θέση και τον Γιώργο Παπανδρέου στην δεύτερη, μεγάλη συζήτηση γίνεται για το εάν ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να φτάσει στις δεύτερες κάλπες. 

  Υπάρχουν στελέχη, ακόμα και κορυφαία που ισχυρίζονται πως ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να παραιτηθεί και να μην διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, από τη στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει σαφές προβάδισμα. Ισχυρίζονται μάλιστα, ότι το μήνυμα της κάλπης είναι η "ανανέωση" και θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό από όλους. Εκτός των στελεχών και δημοσιογράφοι αλλά και πολιτικοί αναλυτές δημόσια τοποθετούνται μέσω... ερωτήσεων. 

  Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται. 

  Έχει ενδιαφέρον πάντως, να δούμε ποιοι είναι εκείνοι που ζητούν από τον Γιώργο Παπανδρέου να μην πάει σε δεύτερες κάλπες δεδομένου ότι η διαφορά του με τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι κάτι λιγότερο από 9%. 


  Μερικοί, είναι οι ίδιοι που στις εκλογές του 2017 και με την διαφορά του Ανδρουλάκη από την Φώφη Γεννηματά να είναι 16,5% (Φώφη Γεννηματά 41,27% - Νίκος Ανδρουλάκης 24,73%) επέμεναν να γίνει δεύτερος γύρος κι ας υπήρχε "τεσσάρι" μπροστά από το αποτέλεσμα της Φώφης.