Λόγια του Βαρδάρη

  • Κάτι καλό ετοιμάζεται για το Σέιχ Σου
    24/05/2020 19:23

    Κάτι καλό ετοιμάζεται για το Σέιχ Σου

    Πρωτοβουλία για την προστασία του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου αναλαμβάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς, όπως πληροφορείται η στήλη, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης, έχει ήδη ξεκινήσει διαδημοτικές επαφές για τη σύσταση ενός Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου που θα επιφορτιστεί με αυτόν τον ρόλο.

    Αν και περιττεύει, να υπενθυμίσουμε ότι 3.500 στρέμματα και 70.000 πεύκα, κατ' ελάχιστον, έχουν νοσήσει από το φλοιοφάγο έντομο  με την ονομασία tomicus piniperda και άρα χρήζουν υλοτόμησης, με τις αρχές να έχουν ομολογήσει πως δεν αντέδρασαν εγκαίρως και ενώ οι «αποψιλωμένες» από έμψυχο δυναμικό δασικές υπηρεσίες, είχαν κρούσει τον «κώδωνα» του κινδύνου (διαβάστε ΕΔΩ).

    Όπως μαθαίνουμε, μία βασική επιδίωξη αυτού του νέου Ν.Π.Δ.Δ, το οποίο μπορεί να συσταθεί υπό την «ομπρέλα» της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, θα είναι η αλλαγή των πεύκων που υπάρχουν σήμερα με άλλα πλατύφυλλα και η συνολική επιτήρηση και φροντίδα του «πνεύμονα» της Θεσσαλονίκης.

    Για τη... γεωγραφία να σημειώσουμε ότι το Σέιχ Σου «αγκαλιάζει» κομμάτια των δήμων Παύλου Μελά, Πυλαίας Χορτιάτη, Νεάπολης Συκεών και Θεσσαλονίκης.