Λόγια του Βαρδάρη

  • Κατεβαίνει στις ευρωεκλογές ο γιος του Μιχάλη Καρχιμάκη, Λευτέρης
    03/03/2024 13:07

    Κατεβαίνει στις ευρωεκλογές ο γιος του Μιχάλη Καρχιμάκη, Λευτέρης

    Ένα γνώριμο επίθετο θα συναντήσουν οι ψηφοφόροι τον Ιούνιο στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών και συγκεκριμένα σε εκείνο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

    Ο λόγος για τον Λευτέρη Καρχιμάκη, ο οποίος σαν άλλο... μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά που φέρει το όνομα Μιχάλης Καρχιμάκης, δηλαδή του πατέρα του. Ο τελευταίος έχει υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ από τη θέση του γραμματέα και ήταν ένας από τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

    Ο Καρχιμάκης junior τώρα, ο Λευτέρης δηλαδή, θεωρείται από τη Χαριλάου Τρικούπη ότι διαθέτει τόσο τις απαραίτητες περγαμηνές στο βιογραφικό του, καθότι λέκτορας για Ευρωπαϊκά Θέματα στο πανεπιστήμιο του Λέιντεν στην Ολλανδία, όσο και σημαντικές ικανότητες να συσπειρώσει το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη και πρωτίστως στο Λασίθι και το Ηράκλειο.

    Ο Λευτέρης Καρχιμάκης έχει σπουδάσει Νομική στο ΕΚΠΑ στην Αθήνα. Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε ως ασκούμενος δικηγόρος σε συστημική τράπεζα και συμμετείχε ενεργά στη συγκρότηση του σωματείου νέων και μισθωτών δικηγόρων. Επιπλέον έχει εργαστεί στο διεθνές ερευνητικό τμήμα της νομικής υπηρεσίας του Κογκρέσου των Η.Π.Α. και τη μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία στον Ο.Η.Ε. 

    Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως λέκτορας Πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία. Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ευρωπαϊκή πολιτική. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η έρευνα του για την κρίση του 2010 και την συμβολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (EFSF και ESM) ο οποίος πρακτικά εισήγαγε την Ελλάδα στην περίοδο των μνημονίων λιτότητας.