Κάστρο Πυλαία: Ένα success story με θέα σε θάλασσα και βουνό
28/11/2023 22:15
28/11/2023 22:15
Το Νοέμβριο του 2019, άνοιξε, στο νούμερο 19 της οδού Θεσσαλονίκης, στην Πυλαία, το «Κάστρο Πυλαία», μία συνεργασία του Chef Βαγγέλη Βενέτη και του Κώστα Φραντζή που ήρθε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στο χώρο της κρεατοφαγίας της πόλης. Με γνώμονα πάντα την ποιότητα και τη νοστιμιά στο φαγητό, το «Κάστρο Πυλαία», είναι ένα εστιατόριο όμορφο, αλλιώτικο από τα άλλα, «κρυμμένο» μέσα σε φυλλωσιές δέντρων και υπόσχεται ένα γαστρονομικό ταξίδι μοναδικό!
Το «Κάστρο Πυλαία» βρίσκεται στην περιοχή του ρέματος της Πυλαία και το όνομά του είναι εμπνευσμένο από τα ανατολικά κάστρα της Θεσσαλονίκης – από τα παλαιότερα στην πόλη. Πέτρα, ξύλο κι άφθονα φυτά, αλλά και η γενικότερη επιμέλεια του χώρου, το καθιστούν έναν προορισμό για γαστριμαργικές δοκιμές, που «μυρίζουν» εποχές αλλοτινές, περιλαμβάνουν, ωστόσο, τις πιο σύγχρονες και ντελικάτες γεύσεις.
Οι δύο ιδιοκτήτες, έχουν ως βασικό τους άξονα την ποιότητα και τη νοστιμιά σε value for money κρεατικά και προσπαθούν πάντα για το καλύτερο, βάσει και των προτιμήσεων του κόσμου, βάζοντας στο εγχείρημά τους, όλο τους το μεράκι! Για τον Chef Βαγγέλη Βενέτη, άλλωστε, το «Κάστρο Πυλαία» είναι, όπως λέει, ένα «στοίχημα με τον εαυτό του».
Αν μη τι άλλο, το στοίχημα αυτό, κερδήθηκε… Τι κι εάν άνοιξε λίγους μήνες πριν το ξέσπασμα του covid; Το «Κάστρο Πυλαία» κατάφερε, σε λίγο μόνο καιρό, να αποτελέσει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά success stories της Θεσσαλονίκης!
Το «Κάστρο Πυλαία» είναι παντός καιρού, τόσο με τον όμορφο εσωτερικό του χώρο με το τζάκι, όσο και με τα δεκαπέντε τραπέζια, που βρίσκονται στην αυλή του. Είναι, σίγουρα, ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια – μεζεδοπωλεία στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με θαμώνες που φτάνουν εδώ από όλη την πόλη, με πολλούς μάλιστα από αυτούς να είναι, πλέον, σταθεροί πελάτες, που εμπιστεύονται την κουζίνα του κι έρχονται για να απολαύσουν τα πιάτα, τη φιλοξενία και τη θέα του.
Για τους ανθρώπους του εστιατορίου, η αγάπη και η στήριξη του κόσμου είναι ο βασικότερος «σταθμός» στη μέχρι τώρα πορεία του, ενώ το δικό τους success tip, είναι η γεύση στα πιάτα και η τοποθεσία του καταστήματος. «Κρυφό» από τα μάτια του κόσμου, το «Κάστρο Πυλαία», καταφέρνει να μαγεύει καθημερινά.
Πρωταγωνιστές στο χώρο, οι σούβλες. Κοντοσούβλι, κοκορέτσι, κοτόπουλο σούβλας, κρατούν ζωντανή την παράδοση της ελληνικής κρεατοφαγίας και σερβίρονται ολόφρεσκα και ζουμερά, όπως βγαίνουν από τη φωτιά.
Χοιρινή μπριζόλα Tomahawk, αλλά και rib eye Αργεντινής είναι, φυσικά, μέσα στα φημισμένα πιάτα του καταστήματος, το μενού του οποίου αλλάζει κάθε χειμώνα και καλοκαίρι κι ακολουθεί την εποχικότητα των προϊόντων.
Στα πολύ καλά πιάτα περιλαμβάνονται το αρνίσιο ή χοιρινό κότσι, τα χειροποίητα σουτζουκάκια και τα μπιφτέκια, ενώ δε λείπουν και οι επιλογές σε … street food εστιατοριακής μορφής: τα burgers με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τηγανητό αυγό, μπέικον, iceberg και χειροποίητη αγγουρομαγιονέζα, καραμελωμένα κρεμμύδια και τηγανητές πατάτες, που θα θέλετε να δοκιμάσετε, πάνω από μία φορά!
Πέρα από το κομμάτι της κρεατοφαγίας, που αγαπούν πολλοί στην πόλη, το μενού απαρτίζεται από πλήθος ορεκτικών, θαλασσινών και μαλακίων, προτάσεων ιδανικών για να απολαύσετε το τσίπουρό σας.
Δοκιμάστε τα ρολάκια κανταΐφι με τυριά και μαρμελάδα μήλου, τις παναρισμένες γαρίδες, τη φάβα, τη φέτα κρούστας με μέλι και σουσάμι, επιλογές βασισμένες στη φαντασία και τη δημιουργικότητα, που θα σας ενθουσιάσουν. Επιλέξτε τη γαριδομακαρονάδα τους, για μυρωδιά θάλασσας.
Συνδυάστε το γεύμα σας με παραδοσιακό τσίπουρο ή εκλεκτούς ελληνικούς οίνους. Για το τέλος, σας περιμένουν κερασμένα χειροποίητα σιροπιαστά με παγωτό.
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, τα γεύματά σας συνοδεύει ζωντανή μουσική. Τις Παρασκευές οι ήχοι κινούνται στο ακουστικό λαϊκό, ενώ τα Σάββατα τη σκυτάλη παίρνει το σμυρναίικο ρεμπέτικο, κάνοντας τις βραδιές ακόμη πιο απολαυστικές!
Οι μέρες αυτές, έχουν πλέον καθιερωθεί στο χώρο, ως ημέρες γιορτής, με κρέατα στη σούβλα, κρασί και κυρίως, ωραία μουσική και σας τις προτείνουμε, ανεπιφύλακτα!
Tip 1: To «Κάστρο Πυλαία» λειτουργεί από Τρίτη έως Κυριακή, 13.00 – 23.00. Τη Δευτέρα, παραμένει κλειστό.
Tip 2: Εάν πρόκειται να το επισκεφτείτε Σάββατο ή Κυριακή, καλό είναι να κάνετε πρώτα κράτηση. Κράτηση, μπορείτε να κάνετε και μέσω e-table.
Tip 3: To μενού του καταστήματος, το βρίσκετε και μέσω e-food.
Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης 19, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 302748
Το Νοέμβριο του 2019, άνοιξε, στο νούμερο 19 της οδού Θεσσαλονίκης, στην Πυλαία, το «Κάστρο Πυλαία», μία συνεργασία του Chef Βαγγέλη Βενέτη και του Κώστα Φραντζή που ήρθε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στο χώρο της κρεατοφαγίας της πόλης. Με γνώμονα πάντα την ποιότητα και τη νοστιμιά στο φαγητό, το «Κάστρο Πυλαία», είναι ένα εστιατόριο όμορφο, αλλιώτικο από τα άλλα, «κρυμμένο» μέσα σε φυλλωσιές δέντρων και υπόσχεται ένα γαστρονομικό ταξίδι μοναδικό!
Το «Κάστρο Πυλαία» βρίσκεται στην περιοχή του ρέματος της Πυλαία και το όνομά του είναι εμπνευσμένο από τα ανατολικά κάστρα της Θεσσαλονίκης – από τα παλαιότερα στην πόλη. Πέτρα, ξύλο κι άφθονα φυτά, αλλά και η γενικότερη επιμέλεια του χώρου, το καθιστούν έναν προορισμό για γαστριμαργικές δοκιμές, που «μυρίζουν» εποχές αλλοτινές, περιλαμβάνουν, ωστόσο, τις πιο σύγχρονες και ντελικάτες γεύσεις.
Οι δύο ιδιοκτήτες, έχουν ως βασικό τους άξονα την ποιότητα και τη νοστιμιά σε value for money κρεατικά και προσπαθούν πάντα για το καλύτερο, βάσει και των προτιμήσεων του κόσμου, βάζοντας στο εγχείρημά τους, όλο τους το μεράκι! Για τον Chef Βαγγέλη Βενέτη, άλλωστε, το «Κάστρο Πυλαία» είναι, όπως λέει, ένα «στοίχημα με τον εαυτό του».
Αν μη τι άλλο, το στοίχημα αυτό, κερδήθηκε… Τι κι εάν άνοιξε λίγους μήνες πριν το ξέσπασμα του covid; Το «Κάστρο Πυλαία» κατάφερε, σε λίγο μόνο καιρό, να αποτελέσει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά success stories της Θεσσαλονίκης!
Το «Κάστρο Πυλαία» είναι παντός καιρού, τόσο με τον όμορφο εσωτερικό του χώρο με το τζάκι, όσο και με τα δεκαπέντε τραπέζια, που βρίσκονται στην αυλή του. Είναι, σίγουρα, ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια – μεζεδοπωλεία στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με θαμώνες που φτάνουν εδώ από όλη την πόλη, με πολλούς μάλιστα από αυτούς να είναι, πλέον, σταθεροί πελάτες, που εμπιστεύονται την κουζίνα του κι έρχονται για να απολαύσουν τα πιάτα, τη φιλοξενία και τη θέα του.
Για τους ανθρώπους του εστιατορίου, η αγάπη και η στήριξη του κόσμου είναι ο βασικότερος «σταθμός» στη μέχρι τώρα πορεία του, ενώ το δικό τους success tip, είναι η γεύση στα πιάτα και η τοποθεσία του καταστήματος. «Κρυφό» από τα μάτια του κόσμου, το «Κάστρο Πυλαία», καταφέρνει να μαγεύει καθημερινά.
Πρωταγωνιστές στο χώρο, οι σούβλες. Κοντοσούβλι, κοκορέτσι, κοτόπουλο σούβλας, κρατούν ζωντανή την παράδοση της ελληνικής κρεατοφαγίας και σερβίρονται ολόφρεσκα και ζουμερά, όπως βγαίνουν από τη φωτιά.
Χοιρινή μπριζόλα Tomahawk, αλλά και rib eye Αργεντινής είναι, φυσικά, μέσα στα φημισμένα πιάτα του καταστήματος, το μενού του οποίου αλλάζει κάθε χειμώνα και καλοκαίρι κι ακολουθεί την εποχικότητα των προϊόντων.
Στα πολύ καλά πιάτα περιλαμβάνονται το αρνίσιο ή χοιρινό κότσι, τα χειροποίητα σουτζουκάκια και τα μπιφτέκια, ενώ δε λείπουν και οι επιλογές σε … street food εστιατοριακής μορφής: τα burgers με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τηγανητό αυγό, μπέικον, iceberg και χειροποίητη αγγουρομαγιονέζα, καραμελωμένα κρεμμύδια και τηγανητές πατάτες, που θα θέλετε να δοκιμάσετε, πάνω από μία φορά!
Πέρα από το κομμάτι της κρεατοφαγίας, που αγαπούν πολλοί στην πόλη, το μενού απαρτίζεται από πλήθος ορεκτικών, θαλασσινών και μαλακίων, προτάσεων ιδανικών για να απολαύσετε το τσίπουρό σας.
Δοκιμάστε τα ρολάκια κανταΐφι με τυριά και μαρμελάδα μήλου, τις παναρισμένες γαρίδες, τη φάβα, τη φέτα κρούστας με μέλι και σουσάμι, επιλογές βασισμένες στη φαντασία και τη δημιουργικότητα, που θα σας ενθουσιάσουν. Επιλέξτε τη γαριδομακαρονάδα τους, για μυρωδιά θάλασσας.
Συνδυάστε το γεύμα σας με παραδοσιακό τσίπουρο ή εκλεκτούς ελληνικούς οίνους. Για το τέλος, σας περιμένουν κερασμένα χειροποίητα σιροπιαστά με παγωτό.
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, τα γεύματά σας συνοδεύει ζωντανή μουσική. Τις Παρασκευές οι ήχοι κινούνται στο ακουστικό λαϊκό, ενώ τα Σάββατα τη σκυτάλη παίρνει το σμυρναίικο ρεμπέτικο, κάνοντας τις βραδιές ακόμη πιο απολαυστικές!
Οι μέρες αυτές, έχουν πλέον καθιερωθεί στο χώρο, ως ημέρες γιορτής, με κρέατα στη σούβλα, κρασί και κυρίως, ωραία μουσική και σας τις προτείνουμε, ανεπιφύλακτα!
Tip 1: To «Κάστρο Πυλαία» λειτουργεί από Τρίτη έως Κυριακή, 13.00 – 23.00. Τη Δευτέρα, παραμένει κλειστό.
Tip 2: Εάν πρόκειται να το επισκεφτείτε Σάββατο ή Κυριακή, καλό είναι να κάνετε πρώτα κράτηση. Κράτηση, μπορείτε να κάνετε και μέσω e-table.
Tip 3: To μενού του καταστήματος, το βρίσκετε και μέσω e-food.
Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης 19, Πυλαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 302748
ΣΧΟΛΙΑ