Λόγια του Βαρδάρη

  • Καλαμαριά: Το μωρό που δέχθηκε την ευλογία και την αγκαλιά του Οικουμενικού Πατριάρχη
    01/06/2022 19:01

    Καλαμαριά: Το μωρό που δέχθηκε την ευλογία και την αγκαλιά του Οικουμενικού Πατριάρχη

    Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου στην Καλαμαριά αποτέλεσε μεγάλη τιμή για το δήμο, που μαζί με τη Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς του απηύθυναν την πρόσκληση να τιμήσει μέρος των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Οι πολίτες υποδέχθηκαν με θαυμασμό και ενθουσιασμό τον Παναγιώτατο, ο οποίος δεν αρνήθηκε σε κανέναν να πει μια κουβέντα και να δώσει την ευχή και την ευλογία του.

    Πιο ευλογημένο όμως θα πρέπει να αισθάνεται το μωρό τεσσάρων μηνών της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Εύας Ντόντη, η οποία στο πλαίσιο συναντήσεων του Πατριάρχη με τη δημοτική αρχή και δημοτικούς συμβούλους, το είχε μαζί της για να πάρει την ευχή του Παναγιώτατου.

    Ήταν μια από τις πιο όμορφες στιγμές, καθώς ο Πατριάρχης δέχθηκε με μεγάλη χαρά να αγκαλιάσει το μωρό και να τους δώσει τη ευλογία του. Όταν μάλιστα πήρε το παιδί στα χέρια του, δίπλα του βρίσκονταν ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος του είπε χαρακτηριστικά «Παναγιώτατε όπως βλέπετε στην Καλαμαριά σας υποδέχθηκαν όλες οι γενιές».

    2-6zpDz.jpg