Λόγια του Βαρδάρη

  • Καλαμαριά: Η πρεμιέρα της Αράπογλου, η συγκέντρωση Δαρδαμανέλη, το Remezzo και η ακύρωση του «ρεζερβέ». Γράφει ο Σαλονικιός
    15/02/2023 13:08

    Καλαμαριά: Η πρεμιέρα της Αράπογλου, η συγκέντρωση Δαρδαμανέλη, το Remezzo και η ακύρωση του «ρεζερβέ». Γράφει ο Σαλονικιός


    Έκανε αίσθηση η προχθεσινοβραδινή, πρώτη συγκέντρωση της Χρύσας Αράπογλου στην Καλαμαριά. Όχι μόνον λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το δημοτικό θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”, αλλά και εξ αιτίας της δομής και της υψηλής αισθητικής που είχε η εκδήλωση.

    Η συγκέντρωση ξεκίνησε με την ηθοποιό Ειρήνη Αντωνούδη να “συστήνει” στο κοινό την υποψήφια δήμαρχο, μέσα από ένα κείμενο το οποίο έφερε τη σφραγίδα της Χρύσας, παρουσιάζοντας τη διαδρομή της, από τη γέννησή της στην Καλαμαριά, τα σχολικά και φοιτητικά χρόνια, την εκλογή της στο δήμο Καλαμαριάς και εν συνεχεία στη νομαρχία και στη Βουλή. Την ίδια ώρα προβάλλονταν σε video wall φωτογραφίες απ' όλη αυτή τη διαδρομή της.

    Ακολούθησε η ομιλία της Αράπογλου η οποία με ένα μικρόφωνο στο χέρι περιδιάβαινε τη σκηνή, παρουσιάζοντας τις βασικές θέσεις της παράταξής της, με τη βοήθεια και ενός powerpoint όπου προβάλλονταν σημερινές εικόνες της Καλαμαριάς καθώς και κάποιες προτάσεις και σχέδια για αναπλάσεις. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπήρχε και μετάφραση στη νοηματική γλώσσα από την Ανδρομάχη Βλάχου και την Αθηνά Μήττα, από την εταιρεία Hands-up.

    Εκείνο που επίσης συζητήθηκε ήταν το όνομα της νέας δημοτικής παράταξης “Καλαμαριά Μητέρα Πόλη”, που όπως και να 'χει, εκφεύγει των τετριμμένων.

    Στο πολιτικό σκέλος τώρα, το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε το “όλον ΠΑΣΟΚ” και όχι μόνον. Ήταν εκεί ο βουλευτής Χάρης Καστανίδης, πρώην υπουργοί και βουλευτές (Μαγκριώτης, Βούγιας, Μπόλαρης, Δριβελέγκας, Γιουματζίδης), υποψήφιοι βουλευτές (Σαουλίδης, Λεκάκης, Πινακίδης, Δαλαμπούρα, Γκαβανίδου, Αγκαθίδου, Λειψιστινού κ.ά.), ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, οι πρώην δήμαρχοι Γιάννης Μπουτάρης, Θεοδόσης Μπακογλίδης και Σπύρος Ζλατάνος, ο πρώην νομάρχης Κώστας Παπαδόπουλος κ.ο.κ.

    Ήταν επίσης και κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Δημήτρης Δημητριάδης κ.ά.), γεγονός που δείχνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να στηρίξει την υποψηφιότητα της Χρύσας.

    Το δίδυμο του δεύτερου γύρου

    Στον ίδιο χώρο, έχει απόψε την πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση και ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης. Πληροφορούμαι ότι η κινητοποίηση είναι μεγάλη για να βρεθεί πολύς κόσμος στο “Μελίνα Μερκούρη” ώστε να δοθεί μια πρώτη απάντηση στην Αράπογλου.

    Άλλωστε, μόνο τυχαία δεν ήταν η απόφαση του Δαρδαμανέλη να πραγματοποιήσει δυο μέρες μετά τη δική του συγκέντρωση. Η αναμέτρηση αυτή, με φόντο το δημοτικό θέατρο, δείχνει, όπως φαίνεται και ποιο θα είναι το πιθανότερο δίδυμο του δεύτερου γύρου στην Καλαμαριά.

    Άνω κάτω με το Remezzo

    Μένω στην Καλαμαριά γιατί, όπως φαίνεται, έχει χαθεί λίγο η μπάλα. Τις τελευταίες ημέρες έχει βρεθεί στο επίκεντρο διαλόγου ο οποίος αναπτύσσεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Remezzo, ένα από τα πλέον προνομιακά cafe bar της πόλης, με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, μπροστά στη μαρίνα της Αρετσούς.

    Το Remezzo ανήκει στο δήμο και συγκεκριμένα στην Δημοτική Εμπορική Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς (ΔΕΤΕΚ) στην οποία προεδρεύει ως γνωστόν, ο περίφημος... Ρομπέν της ανατολικής ακτής, Γιάννης Ανδρεάδης.

    Ενόψει αποκριάς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς ζήτησε το Remezzo για να κάνει εκεί τον αποκριάτικο χορό του σχολείου. Το αίτημά τους όμως απορρίφθηκε με το επιχείρημα ότι “η αίθουσα δεν διατίθεται για κανενός είδους μαζική εκδήλωση”.

    Κατόπιν αυτού οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να πάνε στη γειτονική Θέρμη για να κάνουν εκεί τη γιορτή τους. Ωστόσο, την επομένη της γιορτής τους, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι το Remezzo παραχωρήθηκε μια μέρα μετά σε άλλο σχολείο για να κάνει εκεί την αποκριάτικη γιορτή. Προφανώς ήταν τυχαίο ότι σε αυτήν τη γιορτή, παρέστησαν και στελέχη της διοίκησης του δήμου.

    Η τουλάχιστον περίεργη αυτή συμπεριφορά εκ μέρους της διοίκησης της ΔΕΤΕΚ προκάλεσε πολύ θόρυβο γεγονός που την ανάγκασε να αναδιπλωθεί και να εκδώσει χθες ανακοίνωση λέγοντας πως το Remezzo είναι τελικά διαθέσιμο για τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

    Την ανακοίνωση υπογράφει το μέλος του δ.σ. της ΔΕΤΕΚ Πασχάλης Ράμτσιος ο οποίος συστήνεται ως “Υπευθύνων Καταστημάτων Εστίασης ΔΕΤΕΚ” (εν τέλει, εκεί στη ΔΕΤΕΚ, έχουν πάρει διαζύγιο με την ελληνική γλώσσα...).

    Ακύρωσε το ρεζερβέ!

    Κλείνω με Καλαμαριά με ένα κάπως... ευτράπελο, αλλά καθώς έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο τίποτε δεν μοιάζει παράδοξο. Αναφέρομαι στο εξής περιστατικό: μία δημοτική παράταξη είχε κλείσει για αύριο τσικνοπέμπτη ένα τραπέζι για περίπου σαράντα άτομα σε γνωστή και παλιά ταβέρνα της περιοχής.

    Ωστόσο, προχθές ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας ανακοινώθηκε μεταξύ των υποψηφίων άλλης δημοτικής παράταξης.

    Αποτέλεσμα; Η κράτηση ακυρώθηκε πάραυτα...