Λόγια του Βαρδάρη

  • Καλαμαριά: Έκανε το δημοτικό συμβούλιο... επιτάφιο ο Δαρδαμανέλης. Γράφει ο Σαλονικιός
    10/03/2023 13:13

    Καλαμαριά: Έκανε το δημοτικό συμβούλιο... επιτάφιο ο Δαρδαμανέλης. Γράφει ο Σαλονικιός

    Για να είμαι ειλικρινής, δεν του το 'χα ή, ακριβέστερα, δεν τους το 'χα. Αλλά το δίδυμο Δαρδαμανέλη – Φύκα, φαίνεται πως το έχει τερματίσει στην Καλαμαριά. Αναφέρομαι στη νέα, χθεσινή απόπειρα της διοίκησης του δήμου να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο... δια περιφοράς. Ωσάν να πρόκειται για Επιτάφιο.

    Για όσους δεν γνωρίζουν τι ακριβώς θα πει “συνεδριάζω και αποφασίζω δια περιφοράς” εξηγώ ότι αποστέλλεται από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου (εδώ αξίζουν εύσημα και στον Δημήτρη Κυρατζή) ένα mail προς τα μέλη του συμβουλίου στο οποίο αναγράφονται τα θέματα ημερήσιας διάταξης και κάτω από το καθένα υπάρχουν πέντε επιλογές για να διαλέξει ο κάθε σύμβουλος: υπέρ, κατά, λευκό, παρόν, αποχή.

    Εν συνεχεία οι δημοτικοί σύμβουλοι αποστέλλουν απαντητικό mail με την ψήφο τους στον Κυρατζή και λήγει η συνεδρίαση παρότι κατ' ουσία, δεν είχε ποτέ ξεκινήσει. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε δηλαδή. Ούτε συζήτηση, ούτε διευκρινίσεις, ούτε πολλές πολλές κουβέντες.

    Σημειώνεται ότι η χθεσινή ημερήσια διάταξη περιελάμβανε εννέα θέματα μεταξύ των οποίων ήταν και δύο τα οποία θεωρούνται ιδιαιτέρως σοβαρά καθώς αφορούν τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο δήμο έως το 2027!

    Μάλιστα, η πρώτη απόπειρα για συνεδρίαση “δια περιφοράς” έγινε στις 3 Μαρτίου, ενόσω δηλαδή διαρκούσε το τριήμερο πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη. Η αντιπολίτευση απείχε τότε, όπως απείχε και χθες, αρνούμενη να νομιμοποιήσει τέτοιου είδους πρακτικές.

    Σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η παράταξη του πρώην δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη κατηγορεί τον Δαρδαμανέλη ότι “ευτελίζει και απαξιώνει” το κορυφαίο όργανο του δήμου, σημειώνοντας παράλληλα πως “τα ζητήματα της Καλαμαριάς απαιτούν την καλύτερη δυνατή διαβούλευση και τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για την επίλυσή τους”. Αλλά φυσικά, συναίνεση δια περιφοράς δεν μπορεί να υπάρξει.

    Ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη του Άρη Τεμεκενίδη στην οποία γίνεται λόγος για “εξευτελεστική διαδικασία” και για “πρωτοφανή απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου”. Ο Τεμεκενίδης κατηγορεί δε, τον Δαρδαμανέλη ότι “έχει αλλεργία στις δημοκρατικές διαδικασίες και αντιμετωπίζει τα σοβαρά θέματα με προχειρότητα. Ίσως γιατί η ενασχόλησή του με το Facebook, δεν του αφήνει χρόνο για τα – πολύ σοβαρά – καθήκοντά του”.

    Τώρα, όσοι απορείτε γιατί ο Δαρδαμανέλης καταφεύγει σε τέτοιες ακροβασίες, να ξέρετε ότι οι λόγοι δεν έχουν να κάνουν με την πανδημία. Μην νομίζετε πως έχει εντοπιστεί κάποια εξόχως μεταδοτική μετάλλαξη του κορονοϊού στην Καλαμαριά με αποτέλεσμα να μην τολμά να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο, έστω μέσω τηλεδιάσκεψης. Άλλοι είναι οι λόγοι.

    Ο Δαρδαμανέλης κρύβεται από το δημοτικό συμβούλιο επειδή είναι μειοψηφία σε αυτό και εφόσον δεν το ελέγχει, προτιμά να το απαξιώσει και να το καταργήσει στην πράξη. Διότι, στο μεταξύ, οι δύο επιτροπές του δήμου, Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής στις οποίες διαθέτει πλειοψηφία χάρη στις νομικές ακροβασίες του Θεοδωρικάκου, οι οποίες θυμίζω, έχουν κριθεί αντισυνταγματικές, εκεί συνεδριάζουν κανονικά, δια ζώσης. Εκεί δεν υπάρχει covid...