Λόγια του Βαρδάρη

  • Καλαφάτης για τηλεκατάρτιση: Αστοχία που διορθώθηκε
    23/04/2020 12:41

    Καλαφάτης για τηλεκατάρτιση: Αστοχία που διορθώθηκε

    Την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το πρόγραμμα στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση σχολίασε ο Σταύρος Καλαφάτης, κάνοντας λόγο για αστοχία που διορθώθηκε αμέσως.

    «Οταν υπάρχει μια αστοχία σε μία από τις δράσεις και τις αποφάσεις που έχουν παρθεί σε όλο αυτό το διάστημα των εκατοντάδων πρωτοβουλιών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση και οι οικονομικές επιπτώσεις της επόμενης μέρας, η κυβέρνηση έχει το θάρρος, τη παρρησία και τα αντανακλαστικά να διορθώσει αυτή την αστοχία. Αυτό και έγινε, με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού που επενέβη άμεσα και διόρθωσε αυτή την αστοχία», είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

    «Οταν λαμβάνονται πρωτοβουλίες σε έκτακτες καταστάσεις και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει μία αστοχία. Μέσα από αυτή την αυτογνωσία αποκαθίσταται άμεσα το πρόβλημα και λήγει η υπόθεση. Τα πολιτικά κόμματα, ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μεγάλο βαθμό, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στο κομμάτι της πανδημίας. Το συγκεκριμένο θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ το μεγεθύνει για δικούς του λόγους, αλλά οι πραγματικές του διαστάσεις είναι αυτές που σας εξήγησα παραπάνω. Αυτό πρέπει κανείς να το πιστώνει στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση παρά να το χρεώνει», συμπλήρωσε.

    Ακόμη επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει αναδειχθεί ανάμεσα στις πρώτες χώρες για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που πήρε τόσο για την ανάσχεση της πανδημίας, όσο και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της.

    Αναφερόμενος στη στήριξη της οικονομίας την επόμενη μέρα ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα έχοντας πάντα το βλέμμα και στην επόμενη μέρα. «Να μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία, αλλά και να μην γονατίσουμε αύριο», σημείωσε.