Λόγια του Βαρδάρη

  • Iστορίες για... βορείους #τουρισμός
    28/09/2020 11:40

    Iστορίες για... βορείους #τουρισμός

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μισούστιν ήρθε στο Άγιο Όρος με αρνητικό τεστ... στο χέρι! Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, μπορεί να έκανε το εμβόλιο - φυσικά το ρώσικο παρέα με τον πρόεδρο Πούτιν - είχε στη τσάντα του και τα αποτελέσματα μοριακής ανάλυσης! Ωστόσο τα μέλη της συνοδείας του, έκαναν τεστ σε ελληνικό έδαφος -και μάλιστα το γρήγορο- πριν μπουν στην Αθωνική Πολιτεία.

    Πέρα από προσλήψεις και ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό υπάρχει ένα ακόμη θέμα, τουλάχιστον για χιλιάδες ιδιώτες γιατρούς. Όπως τονίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) "είναι αυτοί που συνέδραμαν καθοριστικά στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας και τα συνολικά 25.470 ιδιωτικά ιατρεία σε όλη τη χώρα, έχουν παραγκωνιστεί πλήρως από την πολιτεία η οποία... ξεχνά την συμβολή τους". Αν όλοι πήγαιναν στα νοσοκομεία ή στα 310 Κέντρα Υγείας της χώρας που... υπολειτουργούν, "τότε στην αρχή της πανδημίας θα είχε καταρρεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας" σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΠΙΣ.

    Με αρκετούς επιστήμονες της πόλης συναντήθηκε κατ΄ ίδιαν ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πρόσφατο ταξίδι του, στο πλαίσιο του forum της ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητά και συζητά συνεργασίες με πρόσωπα γνωστά στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης τα οποία προς το παρόν δεν ανήκουν στο... κόμμα. Ορισμένοι εξ αυτών ήδη έχουν δώσει τα χέρια για τις επόμενες εκλογές γιατί όπως μας είπε πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ "πρέπει να αλλάξουν πολλά και στην κομματική δομή και οργάνωση της πόλης"

    Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο. Τουλάχιστον αυτό διαπίστωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους που περιόδευσε στη Θεσσαλονίκη και στις δομές της 4ης ΥΠΕ. Παράλληλα επισκέφθηκε και Κέντρα Υγείας τα οποία το υπουργείο προσπαθεί να στελεχώσει, έστω και την ύστατη στιγμή, ώστε να αποτελέσουν ένα ακόμη ανάχωμα στην covid19. Όσο για το νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μάλλον θα αργήσει κι άλλο...

    Εκνευρισμένα είναι αρκετά μέλη της παράταξης Νοτοπούλου με τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Όπως είπαν στη στήλη είναι αυτοί που στήριξαν το σημερινό δήμαρχο -στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών- κι αυτοί που ήδη το έχουν... μετανιώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κλιμακωθεί η ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις, τόσο στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αλλά και σε άλλους χώρους, όπως τα ΜΜΕ και η κοινωνία. "Καταγράφονται πολλές διαφωνίες και ενστάσεις για διαδικασίες τυπικές και ουσιαστικές της διοίκησης αλλά στις εναρμονισμένες πλήρως πολιτικές με τη σημερινή κυβέρνηση". Όσο για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται η επικεφαλής της παράταξης και βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μας είπαν οι ίδιες πηγές "συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια..."
    Υπομονή συνέστησε η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Βίκυ Νάκου όταν η υπογράφουσα ρώτησε αν αληθεύουν οι καταγγελίες των 21 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για «εκτροχιασμό των δαπανών, όργιο αδιαφάνειας και σπατάλη, με άλλοθι τον κορονοϊό». Σύντομα θα απαντηθούν στη Βουλή όλα τα ερωτήματα είπε χαρακτηριστικά για τα δημόσια ιδρύματα που διαχειρίζεται η ίδια και φιλοξενούν συνολικά 50 παιδιά και 700 ηλικιωμένους ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες. Όπως είπαν στη στήλη ορισμένοι εξ αυτών των βουλευτών "αν δείτε τη σελίδα του κέντρου πρόνοιας στο fb θα πιστέψετε ότι είναι η προσωπική σελίδα της προέδρου και πολιτεύτριας της ΝΔ με φωτογραφίες και αφίσες προεκλογικού τύπου". Ταυτόχρονα θυμίζουν και τα ημερολόγια του Κέντρου "με χαιρετισμό και φωτογραφία της, κόστους 15.600 ευρώ, που επίσης έγιναν με απευθείας ανάθεση".

    Μελ. Καρ. 

    Δημοσιεύθηκε στην "Μακεδονία της Κυριακής" στις 27 Σεπτεμβρίου 2020