ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισχυρή αυτοδυναμία για μία σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ με ορίζοντα τετραετίας

Τέσσερις Νεοδημοκράτες σχολιάζουν την τελική ευθεία των εκλογών και το διακύβευμα της κάλπης της ερχόμενης Κυριακής

 18/06/2023 20:30

Ισχυρή αυτοδυναμία για μία σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ με ορίζοντα τετραετίας

Νίκος Οικονόμου

Ύστερα από μία μακρά προεκλογική περίοδο και μία αναμέτρηση σε δύο δόσεις, την Κυριακή έρχεται η ώρα της κρίσης. Στην τελική ευθεία των εκλογών η «ΜτΚ» ζήτησε την άποψη τεσσάρων Νεοδημοκρατών για τρία θέματα που συζητήθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο. Για το μήνυμα των πρώτων εκλογών και το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, τη μάχη στη Ροδόπη και τους ψηφοφόρους που σκέφτονται να επιλέξουν κόμματα που τοποθετούνται δεξιά της ΝΔ.

Τις απαντήσεις έδωσαν ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής, οι δύο πρώτοι σε σταυρούς υποψήφιοι βουλευτές στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης Θωμάς Βράνος.

Οι ερωτήσεις της «ΜτΚ»

1. Σε μία εβδομάδα έχουμε τον δεύτερο γύρο των εθνικών εκλογών. Η ΝΔ πέτυχε στις 21 Μαΐου πρωτιά με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιο είναι το νέο διακύβευμα; Τι πρέπει να προσέξει ενόψει της 25ης Ιουνίου; Τι είναι αυτό που σας φοβίζει;

2. Στη Βόρεια Ελλάδα πολλοί συμπολίτες μας επέλεξαν κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ, ενώ και στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής υπάρχουν ακόμη περισσότεροι σχηματισμοί που τοποθετούνται στον ίδιο χώρο. Τι θα λέγατε σε κάποιον που σκέφτεται να τα επιλέξει;

3. Τι συμβαίνει στη Ροδόπη; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για δράση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σε Ξάνθη και Ροδόπη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι η Άγκυρα έτσι τρίβει τα χέρια της. Το σχόλιό σας;



smirlis.JPG

Γιάννης Σμυρλής

Γενικός διευθυντής της ΝΔ


Η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί ότι η Βόρεια Ελλάδα θα είναι ο πρωταγωνιστής στην ευρύτερη περιοχή

1. Οι πολίτες στις κάλπες της 21ης Μαΐου επιβράβευσαν την αξιοπιστία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της ΝΔ και ζήτησαν με την ψήφο τους να συνεχίσουμε την αποτελεσματική δουλειά που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν έργα, σταθερότητα, σοβαρότητα, ειλικρίνεια, ικανούς ανθρώπους που μπορούν να κάνουν πράξη αυτά που έχουμε δεσμευθεί στο πρόγραμμά μας. Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου στόχος μας είναι μία ισχυρή αυτοδυναμία, μία σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ που θα έχει ορίζοντα τετραετίας. Να κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Μία Ελλάδα με περισσότερες δουλειές και καλύτερους μισθούς, χαμηλότερους φόρους, ένα πιο αποτελεσματικό κράτος, ένα νέο δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μεγαλύτερη στήριξη στην οικογένεια και στους νέους και μία ισχυρή πατρίδα με θωρακισμένα εθνικά σύνορα. Σημαντικό για εμάς είναι όλοι να πάνε στην κάλπη, να μας ψηφίσουν ξανά όσοι μας ψήφισαν, και βέβαια ακόμη περισσότεροι ψηφοφόροι να μας εμπιστευτούν.

2. Η ΝΔ διαχρονικά είναι ένα κόμμα που τιμά τη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δουλέψει σκληρά και με προγραμματισμό για να δημιουργηθεί αναπτυξιακή δυναμική με κοινωνικό πρόσημο για όλη την περιοχή. Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός μας στοχεύει, μεταξύ άλλων, σε καλύτερες δουλειές, στην προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, στην ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής. Άλλωστε στη Θεσσαλονίκη, όπως ξέρετε κύριε Οικονόμου, έχουμε ήδη επιτυχημένα παραδείγματα επενδύσεων όπως της Pfizer και της Cisco. Και έχουν δρομολογηθεί τεράστια έργα υποδομών. Ενδεικτικά, αναφέρω το Μετρό της Θεσσαλονίκης που ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου, το FlyOver, το νέο αντικαρκινικό νοσοκομείο, το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο, 17 καινούρια σχολεία, καινούριες φοιτητικές εστίες, ο νέος προβλήτας στο λιμάνι, τα νέα δικαστήρια, η ανάπλαση του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης, οι χώροι στα στρατόπεδα «Ζιάκα» και «Παύλου Μελά».

Αυτό λοιπόν που εμείς λέμε, είναι ότι η παράταξή μας είναι αυτή που μπορεί να διασφαλίσει την ευημερία της περιοχής, των πολιτών της και να εγγυηθεί ότι η Βόρεια Ελλάδα θα είναι ο πρωταγωνιστής στην ευρύτερη περιοχή. Με την εμπιστοσύνη των πολιτών πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει και οραματιστεί για τη Βόρεια Ελλάδα.

3. Στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα, Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα που απολαμβάνουν καθεστώς πλήρους ισονομίας και ισοπολιτείας. Θέση της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι όλα τα κόμματα πρέπει να ακολουθούν πολιτική πλήρους ενσωμάτωσης αυτών των συμπολιτών μας, δίνοντάς τους όχι απλά ίσες αλλά ενδεχομένως και περισσότερες ευκαιρίες, έτσι ώστε να αισθάνονται ότι είναι πραγματικοί Έλληνες πολίτες και όχι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αυτή είναι η εθνική γραμμή την οποία πιστεύουμε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να υπηρετούν. Η Τουρκία και το τουρκικό Προξενείο εργάζονται με στόχο η μειονότητα αυτή να προσδιορίζεται συλλογικά ως «τουρκική», κάτι το οποίο αντιβαίνει στην Συνθήκη της Λωζάνης.

Σε αυτές τις εκλογές, όπως είδαμε, το τουρκικό Προξενείο έκανε πολύ σκληρές και ωμές παρεμβάσεις υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και στην Ροδόπη. Αυτές τις είχαν αναδείξει μάλιστα πρώτα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, όπως καταλαβαίνετε, την κουρτίνα δεν την τραβήξαμε εμείς, αλλά τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Για το θέμα υπήρξε υπηρεσιακά γενική ενημέρωση κάποιους μήνες πριν από τις εκλογές προς το γραφείο του κ. Τσίπρα και μια πολύ λεπτομερής ενημέρωση μετά τις εκλογές, αλλά πριν την ανακήρυξη των νέων συνδυασμών.

Παρά τα τελευταία γεγονότα -όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης- η πολιτική μας απέναντι στη μειονότητα δεν θα αλλάξει, αλλά δεν επιτρέπουμε αυτή την εργαλειοποίηση από το Προξενείο. Και το μήνυμα της δημόσιας τοποθέτησής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δεν αφορά μόνο το ΣΥΡΙΖΑ, αφορά και την Τουρκία διότι ανάμιξη στα δικά μας τα εσωτερικά δεν τη δεχόμαστε. Και προφανώς είναι αβάσιμο και ατυχές να λένε κάποιοι ότι το θέμα είναι αν θα είναι ροζ ή γαλάζιο το χρώμα του χάρτη. Για εμάς, ένας τρόπος υπάρχει για να κλείσει το θέμα, κύριε Οικονόμου. Να κάνουν μία απλή δήλωση οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες, οι οποίοι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης και προφανώς θέλουν να εκπροσωπήσουν όλους τους συμπολίτες τους ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Εμείς, αυτό που επιθυμούμε είναι η μειονότητα να πάει μπροστά, να έχει τα δικαιώματα της ισονομίας και της ισοπολιτείας, να είναι μια ευημερούσα μειονότητα και να μπορέσει να αναπτυχθεί με ολόκληρη τη Θράκη.


kalafatis-dikitou.JPG

Σταύρος Καλαφάτης

Yποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης


Οι εκλογές γίνονται για την ανάδειξη κυβέρνησης και όχι για τα πρωτεία στην Αριστερή πολυκατοικία

1. Το διακύβευμα είναι απλό και ξεκάθαρο: Στις 25 Ιουνίου είτε θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είτε δεν θα έχουμε καμία κυβέρνηση. Με αυτά τα δεδομένα η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, αλλά εθνική αναγκαιότητα. Γι’ αυτό ακριβώς υπογραμμίζουμε: Πρώτον, ότι οι εκλογές γίνονται για την ανάδειξη κυβέρνησης και όχι για τα πρωτεία στην Αριστερή πολυκατοικία. Δεύτερον, ότι η κάλπη θα είναι και πάλι άδεια, χρειάζεται να γεμίσει από την αρχή και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Και τρίτον ότι οι ψηφοφόροι που επέλεξαν κομματίδια στα δεξιά της ΝΔ είναι ώρα να γυρίσουν στο σπίτι τους.

2. Οι συμπολίτες μας που ακούν κομματίδια τα οποία τοποθετούνται στα δεξιά της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι έχουν τη στήριξη εκκλησιαστικών παραγόντων οφείλουν να ακούσουν τον Αρχιεπίσκοπο που τοποθετήθηκε με ευθύτητα. Η πίστη και η Ορθοδοξία είναι ιερή υπόθεση και δεν μπορεί να εργαλειοποιούνται από κανέναν. Και κάτι ακόμη: Ο πατριωτισμός δεν μετριέται στα λόγια, αλλά στα έργα που κάνουν την πατρίδα μας πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά. Εκφράζεται με πολιτικές που υπερασπίζονται αποτελεσματικά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Που προστατεύουν τα σύνορά μας στην ξηρά και τη θάλασσα. Που ενισχύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Που δυναμώνουν τη φωνή της πατρίδας στο σύγχρονο κόσμο. Και όλα αυτά, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα αποδείξαμε στην πράξη.

3.Το τουρκικό Προξενείο έκανε θρασύτατη παρέμβαση υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ που συντάσσονται με την προσπάθεια της Τουρκίας να προσδιορίζεται συλλογικά η μουσουλμανική μειονότητα ως «τουρκική», κάτι το οποίο αντιβαίνει στην Συνθήκη της Λωζάνης. Δυστυχώς, παρά την ενημέρωση που είχε ο κ. Τσίπρας, συμπεριέλαβε εκ νέου τους δύο μουσουλμάνους στις λίστες των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή η στάση του τουρκικού προξενείου ξεπερνά κάθε όριο, υπήρξε δημόσια παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που προφανώς δεν αφορούσε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την Τουρκία. Ένα ξεκάθαρο, δηλαδή, μήνυμα ότι δεν δεχόμαστε ανάμιξη στα εσωτερικά μας.



vartzopoylos.jpg

Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης


Η ΝΔ είναι η παραδοσιακή κεντροδεξιά παράταξη που μπορεί να υπερασπιστεί το έθνος και τις λαϊκές του παραδόσεις

1. Το βασικό διακύβευμα των προσεχών εθνικών εκλογών είναι τα κυβερνητικά προγράμματα των κομμάτων. Η ΝΔ παραμένει η αξιόπιστη πολιτική δύναμη που μετριασμένα και λελογισμένα μιλά για τις επικείμενες εθνικές δαπάνες, αλλά και ελαφρύνσεις και τις εφαρμόζει κατά γράμμα, σε αντίθεση με τον λαϊκισμό και την κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ που όπως φάνηκε από την κάλπη της 21ης Μαΐου δεν συγκίνησε τους Έλληνες πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια δεν κατέχει τη μονοκαθεδρία στην κοροϊδία και στα εύκολα λόγια. Παρατηρούμε ότι σε αυτές τις εκλογές υπάρχουν κόμματα τα οποία προσπαθούν να αποκτήσουν ισχύ παρουσιαζόμενα ως οι μοναδικοί εκπρόσωποι της ορθόδοξης ελληνικής παράδοσης. Το βασικό και τελικό διακύβευμα όμως σε αυτές τις εκλογές είναι η ανάγκη να προκύψει στη χώρα μια νέα αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση που θα συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις και θα θέσει επιπλέον θεμέλια για την οικοδόμηση του σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους που όλοι μας ζητούμε.

2. Η ΝΔ είναι η παραδοσιακή κεντροδεξιά παράταξη που μπορεί να υπερασπιστεί το έθνος και τις λαϊκές του παραδόσεις με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όσα κόμματα τοποθετούνται δεξιά της ΝΔ και καυχιούνται για το περισσεύον εθνικό τους φρόνημα και την ορθόδοξη πίστη τους, δεν έχουν να προσφέρουν στην πολιτική ζωή της χώρας τίποτε άλλο πέρα από φωνές και λαϊκισμό. Σημειώνω δε ότι όλα αυτά τα κόμματα ειδικώς σε αυτές τις εκλογές εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κομμάτων που ανήκουν στα αριστερά, καθώς στερούν στη ΝΔ και κατ’ επέκταση τη χώρα μια σταθερή και αυτοδύναμη διακυβέρνηση.

3. Tο ζήτημα που προέκυψε σε Ξάνθη και Ροδόπη είναι ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς παρατηρούμε ωμή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ δύο μειονοτικών βουλευτών που πρεσβεύουν λογικές του τουρκικού αναθεωρητισμού. Όπως σημείωσε και ο πρόεδρός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν. Δεν πρέπει να υπάρχει εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία. Η Τουρκία δε πρέπει να καταλάβει ότι εμείς πρώτα από όλους θέλουμε τους μουσουλμάνους Έλληνες με ίσες ευκαιρίες γιατί αυτό ωφελεί το σύνολο της κοινωνίας.



vranos.jpeg

Θωμάς Βράνος

Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β’ Θεσσαλονίκης


Οι πειραματισμοί δεν είναι πια καν της μόδας, αντίθετα οι εκλογές είναι μία πράξη ευθύνης

1. Δεν μας φοβίζει κάτι. Η ΝΔ κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση διακυβέρνησης, συγκεκριμένο πρόγραμμα, συγκεκριμένες θέσεις για όλη την ατζέντα των θεμάτων, που απασχολούν τους πολίτες. Με διαφάνεια, με απόλυτη σαφήνεια, με υλοποιήσιμες δεσμεύσεις, με ρεαλιστική προοπτική. Όλα αυτά αξιολογήθηκαν στις κάλπες της 21ης Μαΐου. Πλέον οι πολίτες δίνουν με την ψήφο τους εντολή υλοποίησης όλων όσων ενέκριναν οι ίδιοι. Δίνουν τη δύναμη στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρήσει σταθερά, ακόμα πιο τολμηρά, μπροστά. Η συμμετοχή είναι κρίσιμη, διότι είναι αυτή που θα δώσει τη δυνατότητα να υλοποιηθεί με ταχύτητα και συνέπεια, δίχως εμπόδια το πρόγραμμα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ισχυροποίηση των ποσοστών της ΝΔ μέσα από τη λαϊκή εντολή είναι το ζητούμενο. Αυτή τη φορά οι πολίτες δεν στέλνουν απλώς ένα μήνυμα, όπως αναγκαστικά, λόγω απλής αναλογικής έστειλαν τον Μάιο. Αυτή τη φορά δίνουν εντολή να πάει η χώρα σταθερά, τολμηρά, μπροστά για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, για τις μεγάλες αλλαγές, για την αναπτυξιακή προοπτική για όλους χωρίς εξαιρέσεις. Αν κάτι λοιπόν πρέπει να προσέξουμε όλοι μας είναι να μην αφήσουμε περιθώρια για αμφισβήτηση της βούλησης των πολιτών. Κι αυτό μπορεί να γίνει με την αδιαφορία, τη χαλαρότητα, την αποχή. Είναι στο χέρι όλων μας να κάνουμε το τελευταίο βήμα με αποφασιστικότητα.

2. Να μην το κάνει. Οι πειραματισμοί δεν είναι πια καν της μόδας. Οι εκλογές είναι μία πράξη ευθύνης. Απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στην οικογένειά μας, απέναντι στα παιδιά μας, απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, απέναντι στην πατρίδα. Οι θεωρίες των άκρων, οι θιασώτες της ανωμαλίας, οι ανιστόρητοι, οι λαϊκιστές, οι σκεπτικιστές, οι συνωμοσιολόγοι και οι εκμεταλλευτές της πίστης μας δεν μπορούν να έχουν ίχνος αξιοπιστίας.

3. Στα εθνικά θέματα έχουμε κοινή εθνική γραμμή. Κάθε παρέκκλιση, κάθε καιροσκοπισμός δεν έχει καλά αποτελέσματα για την πατρίδα. Ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί εγκαίρως για τον ρόλο συγκεκριμένων υποψηφίων του στην ευαίσθητη περιοχή της Ροδόπης. Έπρεπε να σκεφτεί εθνικά κι όχι ψηφοθηρικά. Να βάλει ένα τέλος έστω και τώρα σε αυτή την ιστορία. Κάνει κακό στη χώρα.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 18.06.2023

Ύστερα από μία μακρά προεκλογική περίοδο και μία αναμέτρηση σε δύο δόσεις, την Κυριακή έρχεται η ώρα της κρίσης. Στην τελική ευθεία των εκλογών η «ΜτΚ» ζήτησε την άποψη τεσσάρων Νεοδημοκρατών για τρία θέματα που συζητήθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο. Για το μήνυμα των πρώτων εκλογών και το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, τη μάχη στη Ροδόπη και τους ψηφοφόρους που σκέφτονται να επιλέξουν κόμματα που τοποθετούνται δεξιά της ΝΔ.

Τις απαντήσεις έδωσαν ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής, οι δύο πρώτοι σε σταυρούς υποψήφιοι βουλευτές στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης Θωμάς Βράνος.

Οι ερωτήσεις της «ΜτΚ»

1. Σε μία εβδομάδα έχουμε τον δεύτερο γύρο των εθνικών εκλογών. Η ΝΔ πέτυχε στις 21 Μαΐου πρωτιά με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιο είναι το νέο διακύβευμα; Τι πρέπει να προσέξει ενόψει της 25ης Ιουνίου; Τι είναι αυτό που σας φοβίζει;

2. Στη Βόρεια Ελλάδα πολλοί συμπολίτες μας επέλεξαν κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ, ενώ και στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής υπάρχουν ακόμη περισσότεροι σχηματισμοί που τοποθετούνται στον ίδιο χώρο. Τι θα λέγατε σε κάποιον που σκέφτεται να τα επιλέξει;

3. Τι συμβαίνει στη Ροδόπη; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για δράση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σε Ξάνθη και Ροδόπη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι η Άγκυρα έτσι τρίβει τα χέρια της. Το σχόλιό σας;



smirlis.JPG

Γιάννης Σμυρλής

Γενικός διευθυντής της ΝΔ


Η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί ότι η Βόρεια Ελλάδα θα είναι ο πρωταγωνιστής στην ευρύτερη περιοχή

1. Οι πολίτες στις κάλπες της 21ης Μαΐου επιβράβευσαν την αξιοπιστία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της ΝΔ και ζήτησαν με την ψήφο τους να συνεχίσουμε την αποτελεσματική δουλειά που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν έργα, σταθερότητα, σοβαρότητα, ειλικρίνεια, ικανούς ανθρώπους που μπορούν να κάνουν πράξη αυτά που έχουμε δεσμευθεί στο πρόγραμμά μας. Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου στόχος μας είναι μία ισχυρή αυτοδυναμία, μία σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ που θα έχει ορίζοντα τετραετίας. Να κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Μία Ελλάδα με περισσότερες δουλειές και καλύτερους μισθούς, χαμηλότερους φόρους, ένα πιο αποτελεσματικό κράτος, ένα νέο δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μεγαλύτερη στήριξη στην οικογένεια και στους νέους και μία ισχυρή πατρίδα με θωρακισμένα εθνικά σύνορα. Σημαντικό για εμάς είναι όλοι να πάνε στην κάλπη, να μας ψηφίσουν ξανά όσοι μας ψήφισαν, και βέβαια ακόμη περισσότεροι ψηφοφόροι να μας εμπιστευτούν.

2. Η ΝΔ διαχρονικά είναι ένα κόμμα που τιμά τη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δουλέψει σκληρά και με προγραμματισμό για να δημιουργηθεί αναπτυξιακή δυναμική με κοινωνικό πρόσημο για όλη την περιοχή. Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός μας στοχεύει, μεταξύ άλλων, σε καλύτερες δουλειές, στην προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, στην ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής. Άλλωστε στη Θεσσαλονίκη, όπως ξέρετε κύριε Οικονόμου, έχουμε ήδη επιτυχημένα παραδείγματα επενδύσεων όπως της Pfizer και της Cisco. Και έχουν δρομολογηθεί τεράστια έργα υποδομών. Ενδεικτικά, αναφέρω το Μετρό της Θεσσαλονίκης που ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου, το FlyOver, το νέο αντικαρκινικό νοσοκομείο, το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο, 17 καινούρια σχολεία, καινούριες φοιτητικές εστίες, ο νέος προβλήτας στο λιμάνι, τα νέα δικαστήρια, η ανάπλαση του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης, οι χώροι στα στρατόπεδα «Ζιάκα» και «Παύλου Μελά».

Αυτό λοιπόν που εμείς λέμε, είναι ότι η παράταξή μας είναι αυτή που μπορεί να διασφαλίσει την ευημερία της περιοχής, των πολιτών της και να εγγυηθεί ότι η Βόρεια Ελλάδα θα είναι ο πρωταγωνιστής στην ευρύτερη περιοχή. Με την εμπιστοσύνη των πολιτών πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει και οραματιστεί για τη Βόρεια Ελλάδα.

3. Στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα, Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα που απολαμβάνουν καθεστώς πλήρους ισονομίας και ισοπολιτείας. Θέση της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι όλα τα κόμματα πρέπει να ακολουθούν πολιτική πλήρους ενσωμάτωσης αυτών των συμπολιτών μας, δίνοντάς τους όχι απλά ίσες αλλά ενδεχομένως και περισσότερες ευκαιρίες, έτσι ώστε να αισθάνονται ότι είναι πραγματικοί Έλληνες πολίτες και όχι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αυτή είναι η εθνική γραμμή την οποία πιστεύουμε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να υπηρετούν. Η Τουρκία και το τουρκικό Προξενείο εργάζονται με στόχο η μειονότητα αυτή να προσδιορίζεται συλλογικά ως «τουρκική», κάτι το οποίο αντιβαίνει στην Συνθήκη της Λωζάνης.

Σε αυτές τις εκλογές, όπως είδαμε, το τουρκικό Προξενείο έκανε πολύ σκληρές και ωμές παρεμβάσεις υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και στην Ροδόπη. Αυτές τις είχαν αναδείξει μάλιστα πρώτα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, όπως καταλαβαίνετε, την κουρτίνα δεν την τραβήξαμε εμείς, αλλά τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Για το θέμα υπήρξε υπηρεσιακά γενική ενημέρωση κάποιους μήνες πριν από τις εκλογές προς το γραφείο του κ. Τσίπρα και μια πολύ λεπτομερής ενημέρωση μετά τις εκλογές, αλλά πριν την ανακήρυξη των νέων συνδυασμών.

Παρά τα τελευταία γεγονότα -όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης- η πολιτική μας απέναντι στη μειονότητα δεν θα αλλάξει, αλλά δεν επιτρέπουμε αυτή την εργαλειοποίηση από το Προξενείο. Και το μήνυμα της δημόσιας τοποθέτησής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δεν αφορά μόνο το ΣΥΡΙΖΑ, αφορά και την Τουρκία διότι ανάμιξη στα δικά μας τα εσωτερικά δεν τη δεχόμαστε. Και προφανώς είναι αβάσιμο και ατυχές να λένε κάποιοι ότι το θέμα είναι αν θα είναι ροζ ή γαλάζιο το χρώμα του χάρτη. Για εμάς, ένας τρόπος υπάρχει για να κλείσει το θέμα, κύριε Οικονόμου. Να κάνουν μία απλή δήλωση οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες, οι οποίοι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης και προφανώς θέλουν να εκπροσωπήσουν όλους τους συμπολίτες τους ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Εμείς, αυτό που επιθυμούμε είναι η μειονότητα να πάει μπροστά, να έχει τα δικαιώματα της ισονομίας και της ισοπολιτείας, να είναι μια ευημερούσα μειονότητα και να μπορέσει να αναπτυχθεί με ολόκληρη τη Θράκη.


kalafatis-dikitou.JPG

Σταύρος Καλαφάτης

Yποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης


Οι εκλογές γίνονται για την ανάδειξη κυβέρνησης και όχι για τα πρωτεία στην Αριστερή πολυκατοικία

1. Το διακύβευμα είναι απλό και ξεκάθαρο: Στις 25 Ιουνίου είτε θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είτε δεν θα έχουμε καμία κυβέρνηση. Με αυτά τα δεδομένα η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, αλλά εθνική αναγκαιότητα. Γι’ αυτό ακριβώς υπογραμμίζουμε: Πρώτον, ότι οι εκλογές γίνονται για την ανάδειξη κυβέρνησης και όχι για τα πρωτεία στην Αριστερή πολυκατοικία. Δεύτερον, ότι η κάλπη θα είναι και πάλι άδεια, χρειάζεται να γεμίσει από την αρχή και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Και τρίτον ότι οι ψηφοφόροι που επέλεξαν κομματίδια στα δεξιά της ΝΔ είναι ώρα να γυρίσουν στο σπίτι τους.

2. Οι συμπολίτες μας που ακούν κομματίδια τα οποία τοποθετούνται στα δεξιά της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι έχουν τη στήριξη εκκλησιαστικών παραγόντων οφείλουν να ακούσουν τον Αρχιεπίσκοπο που τοποθετήθηκε με ευθύτητα. Η πίστη και η Ορθοδοξία είναι ιερή υπόθεση και δεν μπορεί να εργαλειοποιούνται από κανέναν. Και κάτι ακόμη: Ο πατριωτισμός δεν μετριέται στα λόγια, αλλά στα έργα που κάνουν την πατρίδα μας πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά. Εκφράζεται με πολιτικές που υπερασπίζονται αποτελεσματικά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Που προστατεύουν τα σύνορά μας στην ξηρά και τη θάλασσα. Που ενισχύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Που δυναμώνουν τη φωνή της πατρίδας στο σύγχρονο κόσμο. Και όλα αυτά, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα αποδείξαμε στην πράξη.

3.Το τουρκικό Προξενείο έκανε θρασύτατη παρέμβαση υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ που συντάσσονται με την προσπάθεια της Τουρκίας να προσδιορίζεται συλλογικά η μουσουλμανική μειονότητα ως «τουρκική», κάτι το οποίο αντιβαίνει στην Συνθήκη της Λωζάνης. Δυστυχώς, παρά την ενημέρωση που είχε ο κ. Τσίπρας, συμπεριέλαβε εκ νέου τους δύο μουσουλμάνους στις λίστες των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή η στάση του τουρκικού προξενείου ξεπερνά κάθε όριο, υπήρξε δημόσια παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που προφανώς δεν αφορούσε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την Τουρκία. Ένα ξεκάθαρο, δηλαδή, μήνυμα ότι δεν δεχόμαστε ανάμιξη στα εσωτερικά μας.



vartzopoylos.jpg

Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης


Η ΝΔ είναι η παραδοσιακή κεντροδεξιά παράταξη που μπορεί να υπερασπιστεί το έθνος και τις λαϊκές του παραδόσεις

1. Το βασικό διακύβευμα των προσεχών εθνικών εκλογών είναι τα κυβερνητικά προγράμματα των κομμάτων. Η ΝΔ παραμένει η αξιόπιστη πολιτική δύναμη που μετριασμένα και λελογισμένα μιλά για τις επικείμενες εθνικές δαπάνες, αλλά και ελαφρύνσεις και τις εφαρμόζει κατά γράμμα, σε αντίθεση με τον λαϊκισμό και την κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ που όπως φάνηκε από την κάλπη της 21ης Μαΐου δεν συγκίνησε τους Έλληνες πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια δεν κατέχει τη μονοκαθεδρία στην κοροϊδία και στα εύκολα λόγια. Παρατηρούμε ότι σε αυτές τις εκλογές υπάρχουν κόμματα τα οποία προσπαθούν να αποκτήσουν ισχύ παρουσιαζόμενα ως οι μοναδικοί εκπρόσωποι της ορθόδοξης ελληνικής παράδοσης. Το βασικό και τελικό διακύβευμα όμως σε αυτές τις εκλογές είναι η ανάγκη να προκύψει στη χώρα μια νέα αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση που θα συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις και θα θέσει επιπλέον θεμέλια για την οικοδόμηση του σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους που όλοι μας ζητούμε.

2. Η ΝΔ είναι η παραδοσιακή κεντροδεξιά παράταξη που μπορεί να υπερασπιστεί το έθνος και τις λαϊκές του παραδόσεις με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όσα κόμματα τοποθετούνται δεξιά της ΝΔ και καυχιούνται για το περισσεύον εθνικό τους φρόνημα και την ορθόδοξη πίστη τους, δεν έχουν να προσφέρουν στην πολιτική ζωή της χώρας τίποτε άλλο πέρα από φωνές και λαϊκισμό. Σημειώνω δε ότι όλα αυτά τα κόμματα ειδικώς σε αυτές τις εκλογές εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κομμάτων που ανήκουν στα αριστερά, καθώς στερούν στη ΝΔ και κατ’ επέκταση τη χώρα μια σταθερή και αυτοδύναμη διακυβέρνηση.

3. Tο ζήτημα που προέκυψε σε Ξάνθη και Ροδόπη είναι ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς παρατηρούμε ωμή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ δύο μειονοτικών βουλευτών που πρεσβεύουν λογικές του τουρκικού αναθεωρητισμού. Όπως σημείωσε και ο πρόεδρός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν. Δεν πρέπει να υπάρχει εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία. Η Τουρκία δε πρέπει να καταλάβει ότι εμείς πρώτα από όλους θέλουμε τους μουσουλμάνους Έλληνες με ίσες ευκαιρίες γιατί αυτό ωφελεί το σύνολο της κοινωνίας.



vranos.jpeg

Θωμάς Βράνος

Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β’ Θεσσαλονίκης


Οι πειραματισμοί δεν είναι πια καν της μόδας, αντίθετα οι εκλογές είναι μία πράξη ευθύνης

1. Δεν μας φοβίζει κάτι. Η ΝΔ κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση διακυβέρνησης, συγκεκριμένο πρόγραμμα, συγκεκριμένες θέσεις για όλη την ατζέντα των θεμάτων, που απασχολούν τους πολίτες. Με διαφάνεια, με απόλυτη σαφήνεια, με υλοποιήσιμες δεσμεύσεις, με ρεαλιστική προοπτική. Όλα αυτά αξιολογήθηκαν στις κάλπες της 21ης Μαΐου. Πλέον οι πολίτες δίνουν με την ψήφο τους εντολή υλοποίησης όλων όσων ενέκριναν οι ίδιοι. Δίνουν τη δύναμη στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρήσει σταθερά, ακόμα πιο τολμηρά, μπροστά. Η συμμετοχή είναι κρίσιμη, διότι είναι αυτή που θα δώσει τη δυνατότητα να υλοποιηθεί με ταχύτητα και συνέπεια, δίχως εμπόδια το πρόγραμμα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ισχυροποίηση των ποσοστών της ΝΔ μέσα από τη λαϊκή εντολή είναι το ζητούμενο. Αυτή τη φορά οι πολίτες δεν στέλνουν απλώς ένα μήνυμα, όπως αναγκαστικά, λόγω απλής αναλογικής έστειλαν τον Μάιο. Αυτή τη φορά δίνουν εντολή να πάει η χώρα σταθερά, τολμηρά, μπροστά για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, για τις μεγάλες αλλαγές, για την αναπτυξιακή προοπτική για όλους χωρίς εξαιρέσεις. Αν κάτι λοιπόν πρέπει να προσέξουμε όλοι μας είναι να μην αφήσουμε περιθώρια για αμφισβήτηση της βούλησης των πολιτών. Κι αυτό μπορεί να γίνει με την αδιαφορία, τη χαλαρότητα, την αποχή. Είναι στο χέρι όλων μας να κάνουμε το τελευταίο βήμα με αποφασιστικότητα.

2. Να μην το κάνει. Οι πειραματισμοί δεν είναι πια καν της μόδας. Οι εκλογές είναι μία πράξη ευθύνης. Απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στην οικογένειά μας, απέναντι στα παιδιά μας, απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, απέναντι στην πατρίδα. Οι θεωρίες των άκρων, οι θιασώτες της ανωμαλίας, οι ανιστόρητοι, οι λαϊκιστές, οι σκεπτικιστές, οι συνωμοσιολόγοι και οι εκμεταλλευτές της πίστης μας δεν μπορούν να έχουν ίχνος αξιοπιστίας.

3. Στα εθνικά θέματα έχουμε κοινή εθνική γραμμή. Κάθε παρέκκλιση, κάθε καιροσκοπισμός δεν έχει καλά αποτελέσματα για την πατρίδα. Ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί εγκαίρως για τον ρόλο συγκεκριμένων υποψηφίων του στην ευαίσθητη περιοχή της Ροδόπης. Έπρεπε να σκεφτεί εθνικά κι όχι ψηφοθηρικά. Να βάλει ένα τέλος έστω και τώρα σε αυτή την ιστορία. Κάνει κακό στη χώρα.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 18.06.2023

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία