ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ημερίδα «ΜτΚ» και Makthes - Αθ. Σαββάκης: Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία σε fast forward ανάπτυξη

Τα μεγάλα ζητήματα της ανάπτυξης στο fast forward forum που διοργανώνουν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και makthes.gr

 29/01/2024 10:51

Ημερίδα «ΜτΚ» και Makthes - Αθ. Σαββάκης: Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία σε fast forward ανάπτυξη

Άννη Καρολίδου

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία πρέπει να κινηθούν αναπτυξιακά, πρέπει να κινηθούν γρήγορα και μάλιστα στο fast forward, όπως υποστήριξε ο κ. Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοσιογραφικού Συγκροτήματος της «Μακεδονία Ενημέρωση Α.Ε.», ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας με θέμα «2030- Η νέα ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας».

Πρέπει, όπως τόνισε ο ομιλητής, να μπει τέλος στο σημειωτόν, γι’ αυτό και η σημερινή ημερίδα είναι ένα fast forward forum. Οραματικοί αλλά και επιτεύξιμοι στόχοι, τέλος στην αδράνεια και την άγονη ενδοσκόπηση, επιτάχυνση των έργων υποδομής, των έργων ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και οικονομικής ανάπτυξης, των έργων με ξεκάθαρο πράσινο πρόσημο και προοπτική βιωσιμότητας.

Η «Μακεδονία Ενημέρωση» πιστεύει ότι Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία, πρέπει τολμηρά να κάνουν όχι ένα, αλλά πολλά άλματα ανάπτυξης και, η σημερινή ημερίδα, έχει ακριβώς αυτό το σκοπό, να συνεισφέρει στο δημόσιο διάλογο για το αύριο αυτής της πλούσιας σε παραγωγικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό Περιφέρειας, αλλά και να λειτουργήσει ως επιταχυντής εξελίξεων καθώς η «Μακεδονία», θα συνεχίσει να επιμένει στα κρίσιμα ζητήματα, που επηρεάζουν καθοριστικά το μέλλον της περιοχής μας.

Άλλωστε, όπως είπε ο κ. Σαββάκης, η «Μακεδονία», από την ίδρυσή της, στη διάρκεια όλης της πορείας της ως και σήμερα, αποτελεί ζωντανό κύτταρο του βορειοελλαδικού χώρου και συνεχίζει να υποστηρίζει κάθε προσπάθεια ισόρροπης ανάπτυξης με αποκεντρωτικό χαρακτήρα, προς όφελος του συνόλου της χώρας μας.

Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού του κ. Σαββάκη:

«Σας καλωσορίζουμε στη ημερίδα του δημοσιογραφικού συγκροτήματος της «Μακεδονία Ενημέρωση ΑΕ» με τίτλο «2030 – Η Νέα Ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας». Μια νέα προσπάθεια που φιλοδοξεί να συνεισφέρει στον δημόσιο διάλογο για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, της Βορείου Ελλάδος και εν τέλει της Ελληνικής Περιφέρειας.

«Στόχος της προσπάθειας αυτής, είναι να καταστεί θεσμός, μέσω της δημιουργίας μιας ανοιχτής πλατφόρμας συζήτησης κρίσιμων οικονομικών και κοινωνικών ζητημάτων με σκοπό την παραγωγή εφαρμόσιμων προτάσεων και πολιτικών.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει το εφαλτήριο δίκαιης και ισόρροπης ανάπτυξης της Βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλονίκης και το ετήσιο ραντεβού συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, πολιτικών, θρησκευτικών , οικονομικών και κοινωνικών παραγόντων του τόπου μας.

«Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για την πολύτιμη βοήθεια της στην οργάνωση της ημερίδας και το ΥΠΟΙΚ για την αιγίδα του. Επίσης, να ευχαριστήσω εκ μέρους της «Μακεδονία Ενημέρωση» όλους του χορηγούς και υποστηρικτές για την οικονομική και υλική στήριξη.

oloi.jpg


«Μακεδονία», η διαδρομή μίας πρωτοπόρας εφημερίδας

«Πριν συνεχίσω όμως, θα ήθελα να αναφέρω λίγα πράγματα για τη Μακεδονία. Για αυτό το τόσο ιστορικό φύλλο, το οποίο διαχρονικά ξεχώριζε για την αντικειμενικότητα και την φιλοπατρία του. Ωστόσο, δεν ήταν αποκλειστικά η αφοσίωση στους εθνικούς και δημοκρατικούς στόχους που έκανε τη Μακεδονία να ξεχωρίζει ανάμεσα σε αμέτρητες εφημερίδες. Ενδεικτικά θα υπενθυμίσω ότι:

  • Ήταν η πρώτη που κατάργησε το πολυτονικό στους τίτλους, ήδη από το 1934.
  • Η πρώτη με κυριακάτικο ένθετο ποικίλης ύλης, τις Επιλογές, το μακρινό 1982.
  • Η πρώτη με δική της ιστοσελίδα, το 1995, όταν το ελληνικό διαδίκτυο ήταν ακόμη σε νηπιακή κατάσταση.

«Όλα τα παραπάνω χάρη στην διορατικότητα και την οξυδέρκεια του αείμνηστου Βελλίδη, που κατάφερε να δημιουργήσει ένα τόσο παρεμβατικό φύλλο με έδρα εκτός Αθηνών.

«Η διαδρομή του μέσου δεν ήταν πάντα ρόδινη. Παγκοσμίως τα έντυπα υποσκελίστηκαν από το διαδίκτυο.. Πολλά φύλλα στήριξαν την ενίσχυση της κυκλοφορίας τους σε προσφορές άσχετες με το περιεχόμενο τους. Άλλα πάλι λαΐκισαν, χάνοντας τη σοβαρότητα τους. Ακόμη και το ιστορικό φύλλο της Μακεδονίας μπήκε σε σοβαρές περιπέτειες.

«Παρά ταύτα, τη μεγαλύτερη δοκιμασία που υπέστη το μέσo ήταν λόγω της οικονομικής παρακμής της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η μη συντεταγμένη αποβιομηχάνιση της περιοχής που ξεκίνησε την δεκαετία του 90, είχε σα συνέπεια την απαξίωση πολλών μεγάλων επιχειρήσεων και του οικοσυστήματος γύρω από αυτές, με τις γνωστές οικονομικές συνέπειες. Οι ξένες επενδύσεις έφυγαν, οι οικονομικοί παράγοντες με εθνική εμβέλεια έλειψαν, διότι και οι επιβιώσαντες την κρίση μεταφέρθηκαν στην Αθήνα κοιτάζοντας προς τον νότο αντί για τον βορρά, χάθηκε δηλαδή ο παραδοσιακός δυναμισμός και παρεμβατισμός της τοπικής οικονομίας.

«Η περίοδος των μνημονίων αποτέλεσε το ναδίρ για την περιοχή μας, με δεκάδες χιλιάδες νέους και επαγγελματίες υψηλών δεξιοτήτων να την εγκαταλείπουν, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες «μικροί» είδαν τις επιχειρήσεις τους να αφανίζονται. Τέλος, ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας βρέθηκαν να εξαρτώνται αποκλειστικά από κρατικά επιδόματα για την υγεία τους, για την εκπαίδευση των παιδιών τους, ακόμη και για την ίδια την επιβίωση τους.

«Μέσα σε αυτή την κατάσταση, αναπόφευκτα το Ιστορικό φύλλο της Μακεδονίας έχασε τον βηματισμό του και δεν μπορούσε να στηριχθεί από την τοπική κοινωνία, οδηγούμενη σε μια ιδιότυπη χειμερία νάρκη.

«Τα τελευταία χρόνια όμως, μια σύμπραξη ορισμένων στελεχών της, μαζί με ανήσυχους αλλά και ευαίσθητους επιχειρηματίες του τόπου μας, ανέλαβε να την αναστήσει, και να την επαναφέρει στη θέση που της αρμόζει.

«Όσοι ανήκουμε πλέον στην οικογένεια της δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την ανυπαρξία ενός εθνικά αναγνωρίσιμου μέσου σε μία Περιφέρεια με τόσα πλεονεκτήματα, και με τόσο δυναμικό πληθυσμό.

Γιατί λοιπόν επιμένουμε;

Μακεδονία και νέο παραγωγικό πρότυπο

«Επειδή είμαστε βαθύτατα πεπεισμένοι ότι ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στην περισσότερα υποσχόμενη περιοχή της χώρας. Μια περιοχή που για πολλά χρόνια παρουσίαζε υστέρηση σε σχέση -κυρίως- με το κέντρο, μα πλέον έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για να καλύψει το χαμένο έδαφος, πρωταγωνιστώντας στην εφαρμογή του νέου παραγωγικού προτύπου. Επιμένουμε στη «Μακεδονία Ενημέρωση» επειδή πιστεύουμε βαθιά ότι η ισόρροπη ανάπτυξη είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί προς όφελος όχι μόνο της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας που την περιβάλλει, μα της Ελλάδας ολόκληρης.

Οι επιχειρήσεις της Μακεδονίας

«Κι αυτό επειδή εδώ ήδη παράγεται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του ελληνικού μεταποιητικού ΑΕΠ, εδώ χτυπά η εξαγωγική καρδιά της Ελλάδας, εδώ προσφέρονται οι περισσότερες ευκαιρίες στη μεταποίηση και στα logistics, εδώ υπάρχουν τεράστιες τουριστικές προοπτικές, εδώ η ανάπτυξη ανέκαθεν στηριζόταν σε ιδιωτικά κεφάλαια, εδώ μπορεί εύκολα να υποστηριχθεί η παραγωγή αγαθών πολύ υψηλής προστιθέμενης αξίας.

«Μέσα από την αρκετά μεγάλη διαδρομή μου στο χώρο του επιχειρείν, έχω διαπιστώσει ότι οι επιχειρήσεις της κεντρικής Μακεδονίας αποτελούν και το συγκριτικό πλεονέκτημα της , είναι προσηλωμένες στην ανάπτυξη της, και δικαιούνται να στηρίζονται από ένα μέσο στιβαρό, με κύρος, όχι μόνο τοπικό μα και Πανελλαδικό.

«Στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αλλά και στη διαδικτυακή της έκδοση, το makthes.gr, έχουμε δεσμευτεί να παρακολουθούμε κάθε πρωτοβουλία που αφορά την περιοχή, να επιβραβεύουμε τις θετικές προσπάθειες μα και να επισημαίνουμε με επιχειρήματα οποιαδήποτε ολιγωρία της κεντρικής κυβέρνησης και των τοπικών αρχών. Δεν είμαστε εγκλωβισμένοι στα γνωστά στερεότυπα περί αθηνοκεντρικού κράτους, ούτε υπερτιμούμε την αξία του τόπου μας. Δε ζητάμε προνομιακή μεταχείριση. Υποστηρίζουμε εθνικές λύσεις σε εθνικά προβλήματα, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο σκοπεύουμε να λειτουργούμε ως μέσο.

Όπως γνωρίζετε, τίτλος της σημερινής ημερίδας είναι FFF, fast forward forum. Για μας, την οικογένεια της Μακεδονίας, η σημερινή μέρα αποτελεί μια ακόμη αφετηρία. Φιλοδοξούμε ότι θα αποτελέσει ένα ορόσημο για το μέσο, την απαρχή μιας νέας εποχής με νέες επενδύσεις στην τεχνολογική υποδομή του και κυρίως στους ανθρώπους του, το πιο πολύτιμο κεφάλαιο του. Μιλώντας εξ ονόματος όλων, σας υπόσχομαι πως θα είμαστε σταθερά δίπλα στην τοπική κοινωνία και οικονομία, αναδεικνύοντας καθημερινά τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους, συνεπείς στην ιστορική ευθύνη που έχουμε αναλάβει.

«Μέσα από τις θεματικές ενότητες στο fff, είμαι βέβαιος ότι θα αναλυθούν τα κυριότερα διακυβεύματα για την περιοχή, μα και θα κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις επίτευξης τους.

«Θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι με το πέρας της σημερινής ημερίδας, θα είμαστε αφενόςσοφότεροι και αφετέρου περισσότερο αισιόδοξοι.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σας και σας εύχομαι παραγωγικές εργασίες».

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία πρέπει να κινηθούν αναπτυξιακά, πρέπει να κινηθούν γρήγορα και μάλιστα στο fast forward, όπως υποστήριξε ο κ. Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοσιογραφικού Συγκροτήματος της «Μακεδονία Ενημέρωση Α.Ε.», ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας με θέμα «2030- Η νέα ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας».

Πρέπει, όπως τόνισε ο ομιλητής, να μπει τέλος στο σημειωτόν, γι’ αυτό και η σημερινή ημερίδα είναι ένα fast forward forum. Οραματικοί αλλά και επιτεύξιμοι στόχοι, τέλος στην αδράνεια και την άγονη ενδοσκόπηση, επιτάχυνση των έργων υποδομής, των έργων ενίσχυσης των κοινωνικών δομών και οικονομικής ανάπτυξης, των έργων με ξεκάθαρο πράσινο πρόσημο και προοπτική βιωσιμότητας.

Η «Μακεδονία Ενημέρωση» πιστεύει ότι Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία, πρέπει τολμηρά να κάνουν όχι ένα, αλλά πολλά άλματα ανάπτυξης και, η σημερινή ημερίδα, έχει ακριβώς αυτό το σκοπό, να συνεισφέρει στο δημόσιο διάλογο για το αύριο αυτής της πλούσιας σε παραγωγικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό Περιφέρειας, αλλά και να λειτουργήσει ως επιταχυντής εξελίξεων καθώς η «Μακεδονία», θα συνεχίσει να επιμένει στα κρίσιμα ζητήματα, που επηρεάζουν καθοριστικά το μέλλον της περιοχής μας.

Άλλωστε, όπως είπε ο κ. Σαββάκης, η «Μακεδονία», από την ίδρυσή της, στη διάρκεια όλης της πορείας της ως και σήμερα, αποτελεί ζωντανό κύτταρο του βορειοελλαδικού χώρου και συνεχίζει να υποστηρίζει κάθε προσπάθεια ισόρροπης ανάπτυξης με αποκεντρωτικό χαρακτήρα, προς όφελος του συνόλου της χώρας μας.

Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού του κ. Σαββάκη:

«Σας καλωσορίζουμε στη ημερίδα του δημοσιογραφικού συγκροτήματος της «Μακεδονία Ενημέρωση ΑΕ» με τίτλο «2030 – Η Νέα Ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας». Μια νέα προσπάθεια που φιλοδοξεί να συνεισφέρει στον δημόσιο διάλογο για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, της Βορείου Ελλάδος και εν τέλει της Ελληνικής Περιφέρειας.

«Στόχος της προσπάθειας αυτής, είναι να καταστεί θεσμός, μέσω της δημιουργίας μιας ανοιχτής πλατφόρμας συζήτησης κρίσιμων οικονομικών και κοινωνικών ζητημάτων με σκοπό την παραγωγή εφαρμόσιμων προτάσεων και πολιτικών.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει το εφαλτήριο δίκαιης και ισόρροπης ανάπτυξης της Βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλονίκης και το ετήσιο ραντεβού συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, πολιτικών, θρησκευτικών , οικονομικών και κοινωνικών παραγόντων του τόπου μας.

«Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για την πολύτιμη βοήθεια της στην οργάνωση της ημερίδας και το ΥΠΟΙΚ για την αιγίδα του. Επίσης, να ευχαριστήσω εκ μέρους της «Μακεδονία Ενημέρωση» όλους του χορηγούς και υποστηρικτές για την οικονομική και υλική στήριξη.

oloi.jpg


«Μακεδονία», η διαδρομή μίας πρωτοπόρας εφημερίδας

«Πριν συνεχίσω όμως, θα ήθελα να αναφέρω λίγα πράγματα για τη Μακεδονία. Για αυτό το τόσο ιστορικό φύλλο, το οποίο διαχρονικά ξεχώριζε για την αντικειμενικότητα και την φιλοπατρία του. Ωστόσο, δεν ήταν αποκλειστικά η αφοσίωση στους εθνικούς και δημοκρατικούς στόχους που έκανε τη Μακεδονία να ξεχωρίζει ανάμεσα σε αμέτρητες εφημερίδες. Ενδεικτικά θα υπενθυμίσω ότι:

  • Ήταν η πρώτη που κατάργησε το πολυτονικό στους τίτλους, ήδη από το 1934.
  • Η πρώτη με κυριακάτικο ένθετο ποικίλης ύλης, τις Επιλογές, το μακρινό 1982.
  • Η πρώτη με δική της ιστοσελίδα, το 1995, όταν το ελληνικό διαδίκτυο ήταν ακόμη σε νηπιακή κατάσταση.

«Όλα τα παραπάνω χάρη στην διορατικότητα και την οξυδέρκεια του αείμνηστου Βελλίδη, που κατάφερε να δημιουργήσει ένα τόσο παρεμβατικό φύλλο με έδρα εκτός Αθηνών.

«Η διαδρομή του μέσου δεν ήταν πάντα ρόδινη. Παγκοσμίως τα έντυπα υποσκελίστηκαν από το διαδίκτυο.. Πολλά φύλλα στήριξαν την ενίσχυση της κυκλοφορίας τους σε προσφορές άσχετες με το περιεχόμενο τους. Άλλα πάλι λαΐκισαν, χάνοντας τη σοβαρότητα τους. Ακόμη και το ιστορικό φύλλο της Μακεδονίας μπήκε σε σοβαρές περιπέτειες.

«Παρά ταύτα, τη μεγαλύτερη δοκιμασία που υπέστη το μέσo ήταν λόγω της οικονομικής παρακμής της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η μη συντεταγμένη αποβιομηχάνιση της περιοχής που ξεκίνησε την δεκαετία του 90, είχε σα συνέπεια την απαξίωση πολλών μεγάλων επιχειρήσεων και του οικοσυστήματος γύρω από αυτές, με τις γνωστές οικονομικές συνέπειες. Οι ξένες επενδύσεις έφυγαν, οι οικονομικοί παράγοντες με εθνική εμβέλεια έλειψαν, διότι και οι επιβιώσαντες την κρίση μεταφέρθηκαν στην Αθήνα κοιτάζοντας προς τον νότο αντί για τον βορρά, χάθηκε δηλαδή ο παραδοσιακός δυναμισμός και παρεμβατισμός της τοπικής οικονομίας.

«Η περίοδος των μνημονίων αποτέλεσε το ναδίρ για την περιοχή μας, με δεκάδες χιλιάδες νέους και επαγγελματίες υψηλών δεξιοτήτων να την εγκαταλείπουν, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες «μικροί» είδαν τις επιχειρήσεις τους να αφανίζονται. Τέλος, ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας βρέθηκαν να εξαρτώνται αποκλειστικά από κρατικά επιδόματα για την υγεία τους, για την εκπαίδευση των παιδιών τους, ακόμη και για την ίδια την επιβίωση τους.

«Μέσα σε αυτή την κατάσταση, αναπόφευκτα το Ιστορικό φύλλο της Μακεδονίας έχασε τον βηματισμό του και δεν μπορούσε να στηριχθεί από την τοπική κοινωνία, οδηγούμενη σε μια ιδιότυπη χειμερία νάρκη.

«Τα τελευταία χρόνια όμως, μια σύμπραξη ορισμένων στελεχών της, μαζί με ανήσυχους αλλά και ευαίσθητους επιχειρηματίες του τόπου μας, ανέλαβε να την αναστήσει, και να την επαναφέρει στη θέση που της αρμόζει.

«Όσοι ανήκουμε πλέον στην οικογένεια της δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την ανυπαρξία ενός εθνικά αναγνωρίσιμου μέσου σε μία Περιφέρεια με τόσα πλεονεκτήματα, και με τόσο δυναμικό πληθυσμό.

Γιατί λοιπόν επιμένουμε;

Μακεδονία και νέο παραγωγικό πρότυπο

«Επειδή είμαστε βαθύτατα πεπεισμένοι ότι ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στην περισσότερα υποσχόμενη περιοχή της χώρας. Μια περιοχή που για πολλά χρόνια παρουσίαζε υστέρηση σε σχέση -κυρίως- με το κέντρο, μα πλέον έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για να καλύψει το χαμένο έδαφος, πρωταγωνιστώντας στην εφαρμογή του νέου παραγωγικού προτύπου. Επιμένουμε στη «Μακεδονία Ενημέρωση» επειδή πιστεύουμε βαθιά ότι η ισόρροπη ανάπτυξη είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί προς όφελος όχι μόνο της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας που την περιβάλλει, μα της Ελλάδας ολόκληρης.

Οι επιχειρήσεις της Μακεδονίας

«Κι αυτό επειδή εδώ ήδη παράγεται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του ελληνικού μεταποιητικού ΑΕΠ, εδώ χτυπά η εξαγωγική καρδιά της Ελλάδας, εδώ προσφέρονται οι περισσότερες ευκαιρίες στη μεταποίηση και στα logistics, εδώ υπάρχουν τεράστιες τουριστικές προοπτικές, εδώ η ανάπτυξη ανέκαθεν στηριζόταν σε ιδιωτικά κεφάλαια, εδώ μπορεί εύκολα να υποστηριχθεί η παραγωγή αγαθών πολύ υψηλής προστιθέμενης αξίας.

«Μέσα από την αρκετά μεγάλη διαδρομή μου στο χώρο του επιχειρείν, έχω διαπιστώσει ότι οι επιχειρήσεις της κεντρικής Μακεδονίας αποτελούν και το συγκριτικό πλεονέκτημα της , είναι προσηλωμένες στην ανάπτυξη της, και δικαιούνται να στηρίζονται από ένα μέσο στιβαρό, με κύρος, όχι μόνο τοπικό μα και Πανελλαδικό.

«Στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αλλά και στη διαδικτυακή της έκδοση, το makthes.gr, έχουμε δεσμευτεί να παρακολουθούμε κάθε πρωτοβουλία που αφορά την περιοχή, να επιβραβεύουμε τις θετικές προσπάθειες μα και να επισημαίνουμε με επιχειρήματα οποιαδήποτε ολιγωρία της κεντρικής κυβέρνησης και των τοπικών αρχών. Δεν είμαστε εγκλωβισμένοι στα γνωστά στερεότυπα περί αθηνοκεντρικού κράτους, ούτε υπερτιμούμε την αξία του τόπου μας. Δε ζητάμε προνομιακή μεταχείριση. Υποστηρίζουμε εθνικές λύσεις σε εθνικά προβλήματα, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο σκοπεύουμε να λειτουργούμε ως μέσο.

Όπως γνωρίζετε, τίτλος της σημερινής ημερίδας είναι FFF, fast forward forum. Για μας, την οικογένεια της Μακεδονίας, η σημερινή μέρα αποτελεί μια ακόμη αφετηρία. Φιλοδοξούμε ότι θα αποτελέσει ένα ορόσημο για το μέσο, την απαρχή μιας νέας εποχής με νέες επενδύσεις στην τεχνολογική υποδομή του και κυρίως στους ανθρώπους του, το πιο πολύτιμο κεφάλαιο του. Μιλώντας εξ ονόματος όλων, σας υπόσχομαι πως θα είμαστε σταθερά δίπλα στην τοπική κοινωνία και οικονομία, αναδεικνύοντας καθημερινά τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους, συνεπείς στην ιστορική ευθύνη που έχουμε αναλάβει.

«Μέσα από τις θεματικές ενότητες στο fff, είμαι βέβαιος ότι θα αναλυθούν τα κυριότερα διακυβεύματα για την περιοχή, μα και θα κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις επίτευξης τους.

«Θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι με το πέρας της σημερινής ημερίδας, θα είμαστε αφενόςσοφότεροι και αφετέρου περισσότερο αισιόδοξοι.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σας και σας εύχομαι παραγωγικές εργασίες».

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία