Λόγια του Βαρδάρη

  • Η Θεσσαλονίκη λέει "ΟΧΙ" στον Πούτιν
    04/10/2022 13:13

    Η Θεσσαλονίκη λέει "ΟΧΙ" στον Πούτιν

    Ραντεβού στην αίθουσα Νερού του δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης δίνουν τα μέλη της "Πρωτοβουλίας Πολιτών Θεσσαλονίκης ενάντια στην εισβολή στην Ουκρανία προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις του πολέμου που κάνει η Ρωσία και να λάβουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις. 

    Το ραντεβού δίνεται στις 7 το απόγευμα. 

    Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Πρωτοβουλίας αναφέρουν: 

    "Πριν λίγες μέρες η Ρωσία και ο Πούτιν παράνομα ,ανήθικα και εγκληματικά προσάρτησαν 4 επαρχίες της Ουκρανίας στη Ρωσία.
    Περίπου, όσο η έκταση της χώρας μας!

    Όταν με αυτό τον τρόπο, καταπατούν το διεθνές δίκαιο και δεν σέβονται την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα των άλλων χωρών, τότε η παγκόσμια ειρήνη, τίθεται σε μεγάλο και άμεσο κίνδυνο!

    Στην ίδια γραμμή και με επιθετικό τρόπο, ενάντια στην Πατρίδα μας η Τουρκία !
    Η Αλληλεγγύη μας στην Ουκρανία, δεν προκύπτει απλά ως διεθνιστικό καθήκον, αλλά ισοδυναμεί με πράξη πατριωτισμού!

      Ως Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην Εισβολή στην Ουκρανία, καταδικάζουμε τον ρωσικό επεκτατισμό.

    Στο μέτρο των δικών μας δυνατοτήτων, αναλαμβάνουμε δράσεις με αυτοδιοικητικούς φορείς, μαζί με την Ένωση των Ελλήνων της Ουκρανίας στην Ελλάδα και την Ουκρανοελληνικη Πρωτοβουλία πολιτών Θεσσαλονίκης!

    Σε λίγες εβδομάδες θα γιορτάσουμε το ηρωικό ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου του 1940 ενάντια στον τότε εισβολέα φασίστα Μουσολίνι!
    Στις 26η Οκτωβρίου η Μεγάλη επέτειος για τη Θεσσαλονίκη ,μέρα Απελευθέρωση της από τον τουρκικό ζυγό!

    Το Όχι στο φασισμό και στους εισβολείς γίνεται και πάλι επίκαιρο!

    Ο αγώνας για ειρήνη , τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και το σταμάτημα των απειλών της Τουρκίας προς τη χώρα μας μας οδηγούν στο να διατρανώσουμε όλοι μαζί το επίκαιρο Όχι!
    Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 7μμ σας καλούμε σε ανοικτή σύσκεψη στην αίθουσα Νερού στο ισόγειο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες" σχολιάζουν.