Μονόλογοι

Η Θεσσαλονίκη... φτωχός συγγενής και στη φορτοεκφόρτωση και η μάχη των «πράσινων» για μία σέλφι με τον Ανδρουλάκη

25/12/2022 12:09

Γιορτινές ημέρες οι προηγούμενες γινόταν χαμός στους εμπορικούς δρόμους. Σακούλες δεν έβλεπα να πολυκυκλοφορούν.

Κομφούζιο τις τελευταίες ημέρες σχεδόν ολοήμερο. Οι δρόμοι μποτιλιαρισμένοι, οι κόρνες ακούγονται ακατάπαυστα, πιο δυνατά ακόμα κι από τον «Μικρό Τυμπανιστή» που παίζουν από τα μεγάφωνα του διπλανού στο σπίτι μου ζαχαροπλαστείου.


Και φανταστείτε θα μπορούσαμε για μια φορά να πρωτοπορήσουμε στην Θεσσαλονίκη, αλλά πάλι μας πρόλαβε η Αθήνα. Αναφέρομαι φυσικά στην πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής να ορίσει συγκεκριμένες βραδινές ώρες φορτοεκφόρτωσης και τροφοδοσίας των καταστημάτων του κέντρου της Αθήνας, ώστε να περιοριστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα.


Στην Θεσσαλονίκη που λέτε, υπάρχει ΦΕΚ δηλαδή νόμος από το 2018, ωστόσο ουδέποτε εφαρμόστηκε η απόφαση αυτή. Τα μεγάλα φορτηγά σταματούν δεξιά κι αριστερά της Τσιμισκή, της Εγνατίας και της Μητροπόλεως για να αφήσουν τα εμπορεύματα όλες τις ώρες τις ημέρας προκαλώντας μια απίστευτη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Θα μου πείτε. Εφόσον υπάρχει νόμος γιατί δεν εφαρμόζεται;

Θα σας απαντήσω. Μην ρωτάτε τον «ανθηρόστομο». Ρωτήστε το δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη, τους βουλευτές, τις Αρχές της πόλης.


Στο Ωραιόκαστρο που βρέθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης είδαμε αρκετούς ΠΑΣΟΚους της πόλης. Έσπευσαν να συναντήσουν από κοντά τον αρχηγό τους, να του ευχηθούν χρόνια πολλά και καλές γιορτές και φυσικά να βγάλουν και καμιά selfie μαζί του. Εντυπωσιάστηκα όταν έμαθα ότι πρώτοι πρώτοι στο ραντεβού βρέθηκαν φερόμενοι ως υποψήφιοι βουλευτές της Α’ Θεσσαλονίκης και όχι της Β’ Περιφέρειας όπου ανήκει το Ωραιόκαστρο.


Έμαθα επίσης ότι συγκεκριμένος υποψήφιος έχει τυπώσει ήδη και κάρτες. Δεν τις μοιράζει ακόμα όμως μέχρι να ακουστεί και επίσημα το όνομά του από τα αρμόδια κομματικά χείλη.

Αυτά για σήμερα.

Καλά Χριστούγεννα σε όλες και όλους!


ΥΓ: Και προσοχή. Ο «ανθηρόστομος» έχει διάθεση να το ρίξει έξω αυτές τις μέρες.


O… ανθηρόστομος