Λόγια του Βαρδάρη

  • Η σκληρή απάντηση του Σπύρου Πέγκα στον Κωνσταντίνο Ζέρβα
    07/10/2019 15:36

    Η σκληρή απάντηση του Σπύρου Πέγκα στον Κωνσταντίνο Ζέρβα

    Την έντονη αντίδραση του πρώην αντιδημάρχου Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρου Πέγκα προκάλεσε η πρόσφατη συνέντευξη του νυν δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα στην εφημερίδα “Καθημερινή”.

    Στην συνέντευξή του ο κ. Ζέρβας ακύρωνε το έργο του προκατόχου του Γιάννη Μπουτάρη σχεδόν σε όλους τους… τομείς.

    Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τον κ. Ζέρβα ο Σπύρος Πέγκας σε ανάρτησή του με τίτλο “μαυρίλα” αναφέρει μεταξύ άλλων: “Τον Κωνσταντίνο τον ξέρω, ξέρω τι απόψεις έχει και τι ικανότητες, μια και συν-υπήρξαμε για χρόνια στη διοίκηση του δήμου επί Γιάννη Μπουτάρη. Εσείς, όμως, πρέπει να τον γνωρίσετε, κυρίως εσείς που τον ψηφίσατε... Να διαβάζετε, λοιπόν, τις συνεντεύξεις του στα αθηναΪκά μέσα, για να μαθαίνετε τις τρομακτικές και ζοφερές απόψεις του για το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλονίκης”.

    Σε άλλο σημείο της ανάρτησής του στο facebook ο πρώην αντιδήμαρχος του Μπουτάρη παραθέτει απόσπασμα της συνέντευξης Ζέρβα στην «Καθημερινή»: «Βρείτε μου έναν Αμερικανό τουρίστα στη Θεσσαλονίκη. Η πόλη μας δεν υπάρχει στον χάρτη των Αμερικανών τουριστών”. Ο κ. Πέγκας απαντά πως το 2018 οι Αμερικανοί τουρίστες ήταν 87.238 (3οι στην κατάταξη) σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Ένωση ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

    “Είναι πραγματικά διαφορετική η πρόσληψη των γεγονότων, όταν πηγαίνεις στη Νέα Υόρκη και συναντάς μια ομογενειακή οργάνωση και τον συνδεσμο Φιλων του ΠΑΟΚ και φωτογραφίζεσαι με τον Πατούλη..
    ..κι άλλο όταν στο ταξίδι σου, όπως αυτό που κάναμε με τον τότε δήμαρχο Μπουτάρη τo 2016, συναντάς τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, το Γερουσιαστή John Sarbanes, το πανίσχυρο Board of Directors του Jewish-American Congress, τον δήμαρχο του Brooklyn, τους αδελφούς Logothetis των Libra Group και Concordia, το Rockfeller Foundation, το German Marshall Fund, τους Bloomberg Associates, τη Google, τον Μαζάουερ και άλλους καθηγητές στο Columbia University, τον κ. Δρακόπουλο, πρόεδρο του Ιδρύματος Νιάρχος που επι τόπου εδωσε άλλα 10 εκατομ για το Μουσειο Ολοκαυτώματος στην πόλη, το Iδρυμα Onassis και τους New York Times” σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Πέγκας.