Μονόλογοι

Η... σφαγή των «γαλάζιων» μετά την ανακοίνωση της Σπυράκη, η Τζάκρη που πάει για Περιφερειάρχης και ο Τζιτζικώστας που τρέχει δυναμικά

25/11/2022 09:09

Όπως έχω ξαναγράψει ο «ανθηρόστομος» γυρίζει πολύ. Και ακούει πολλά.

Για να παινέψουμε λίγο το σπίτι μας μην πέσει και μας... πλακώσει και να ευλογήσουμε τα γένια μας (κόντρα ξύρισμα ο «ανθηρόστομος» βέβαια) πριν λίγες ημέρες γράφαμε στη στήλη ότι ο Ζέρβας ετοιμάζεται να ανακοινώσει ένα γνωστό όνομα υποψηφίου που θα ριχτεί στη μάχη του σταυρού με την παράταξή του «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» στις εκλογές 2023. Ανακοινώθηκε ο γνωστός παιδίατρος Νίκος Καρανταγλής, ο οποίος έδωσε τα χέρια με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.


Υπάρχει κι άλλος. Επίσης γιατρός, επίσης γνωστός. Αναμείνατε λοιπόν στο... ακουστικό σας για νέες ανακοινώσεις.


Ανακοινώθηκε η Μαρία Σπυράκη για τη λίστα της Α’ Θεσσαλονίκης. Μάλιστα η ευρωβουλευτής που μεταπηδά στην εγχώρια πολιτική σκηνή πήγε και στο Μέγαρο Μαξίμου, συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έβγαλαν σχετική φωτογραφία. 

Το τι έγινε μετά την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας από το Μαξίμου δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Έσπασαν τα «γαλάζια» τηλέφωνα Θεσσαλονικιών προς τους «ανθρώπους» τους στο Μαξίμου για να εκφράσουν τη... δυσαρέσκειά τους. Και που είστε ακόμα. Αναμένεται μεγάλη σφαγή και πολύ... «γαλάζιο» αίμα.


Πάντως, το makthes.gr και ο φίλος μου ο Νίκος Οικονόμου τα έγραφε νωρίτερα. Αν το διαβάζετε είστε ενημερωμένοι. Αν όχι, να το διαβάζετε!


Μαθαίνω επίσης, ότι οι φερόμενοι ως υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης στέλνουν sms σε άλλους υποψηφίους διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα. Μετά στέλνουν sms σε δημοσιογράφους σημειώνοντας ότι «το σκέφτονται». Μετά κάνουν συναντήσεις σε «πηγαδάκια» και τονίζουν ότι στόχος τους είναι άλλος, αλλά ως «πιστοί στρατιώτες της παράταξης» θα ακολουθήσουν τη βούληση του αρχηγού. Δουλεύονται μεταξύ τους, δηλαδή.


Ακούω επίσης, ότι η πρόσφατη παρουσία της Θεοδώρας Τζάκρη στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα στην Πέλλα καθόλου τυχαία δεν ήταν. Προφανώς η κ. Τζάκρη είναι η μοναδική βουλευτής του κόμματος στην περιοχή, επομένως ήταν λογικό να συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα. Η παρουσία της όμως αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον εάν αναλογιστεί κανείς ότι ακούγεται και μάλιστα έντονα στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου ότι προηγείται στην σχετική λίστα με τους φερόμενους ως υποψήφιους Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ. Θα προηγηθούν οι εθνικές εκλογές βέβαια. Αυτό όμως δεν αποτελεί εμπόδιο ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε για την Τζάκρη.


Ο Τζιτζικώστας κινείται. Μαθαίνω δε ότι είναι πανέτοιμος για τις εκλογές του 2023. Έχει ήδη δώσει τα χέρια με ορισμένους και ξεκίνησε να «στήνει» ψηφοδέλτια στις περιφερειακές ενότητες της ΠΚΜ. Ένας άνθρωπος που «κλείδωσε» για τη Θεσσαλονίκη είναι ο Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Ανεστίδης. Υποψηφιότητα δυνατή.

Αυτά για σήμερα.


Και μια συμβουλή. Προσοχή! Ο «ανθηρόστομος» είναι παντού!


O… ανθηρόστομος