Μονόλογοι

Η προετοιμασία για την άνοδο Ανδρουλάκη, η νέα καραμπινάτη απαξίωση της ΕΡΤ3 και το διαζύγιο που αντί για βελούδινο κατέληξε... οργίλο

07/09/2022 17:11

Χαμογελούν μαθαίνω οι ΠΑΣΟΚοι της Θεσσαλονίκης για την σύσκεψη που είχαν χθες με τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλο. Ο λόγος; Το γεγονός ότι η αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η σχετική συνάντηση, γέμισε κόσμο.

Όχι μόνο από Θεσσαλονίκη. Είδαμε «πράσινα» στελέχη κι από άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα ματάκια μου εντόπισαν πλην των νυν βουλευτών Γιώργο Αρβανιτίδη, Χάρη Καστανίδη, Απόστολο Πάνα και την ανεξάρτητη Κωνσταντίνα Αδάμου της Β’ Θεσσαλονίκης, τον πρώην βουλευτή Σερρών Μιχάλη Τζελέπη, τον Γιάννη Μαγκριώτη και την Μαρία Μίχου, πρώην βουλευτή Πιερίας.


Σκοπός της συνάντησης ήταν να οργανωθεί η επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου και να κινητοποιηθεί όσο το δυνατό περισσότερος κόσμος, ώστε να «γεμίσει το Βελλίδειο» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην τοποθέτησή του ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Μετά οι σύντροφοι πήγαν για μπύρα –ΠΑΣΟΚ ωραία χρόνια- σε παραδιπλανό μαγαζί.


Ο Ανδρουλάκης αλλιώς τα είχε σχεδιάσει και αλλιώς του ήρθαν. Η επέμβασή του μετά το πρόσφατο ατύχημα που είχε παίζοντας μπάσκετ στο Ζάππειο θα του επιτρέψει μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Δηλαδή ομιλία στο «Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης» και συνέντευξη Τύπου την επόμενη ημέρα.


Τα ωραία «μπλε» αυτιά μου ακούν πως επικρατεί αναστάτωση στη Λεωφόρου Στρατού, στην ΕΡΤ3 γιατί πάρθηκε η απόφαση την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το βράδυ των εγκαινίων της 86ης ΔΕΘ να την μεταδώσει η «μαμά» ΕΡΤ1. Υπενθυμίζω πως την ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Έκθεσης την μεταδίδει παραδοσιακά το τρίτο δημόσιο κανάλι με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Φέτος, μάλλον θα «σπάσει» η παράδοση. Λέτε, το «καλάθι» με το οποίο θα ανηφορίσει ο Μητσοτάκης να είναι τόσο μεγάλο, ώστε να «επιστρατευτεί» το πρώτο πανελλαδικό δημόσιο κανάλι;


Ακούω επίσης ότι πρόσφατα σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ ο πρώην Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και πρώην δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος σε «γαλάζια» πηγαδάκια που είχαν «στηθεί» δεν έκρυβε την... οργή του για την απομάκρυνσή του από την θέση. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, ακόμα και μετά από... «βελούδινα» διαζύγια.


Αυτό το έργο τίνος είναι ρε παιδιά, αναρωτιούνται στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την παρουσίαση των 30+1 έργων που παρουσιάστηκαν σήμερα στο Διοικητήριο και είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Με καθυστέρηση 3,5 ετών ο κ. Μητσοτάκης στη δύση της θητείας του εξαγγέλλει 30+1 έργα που αλλάζουν τη Θεσσαλονίκη. Σχεδόν όλα βέβαια είναι έργα της κυβέρνησης Τσίπρα τα οποία η κυβέρνηση ΝΔ σταμάτησε, πάγωσε ή ιδιωτικοποίησε. Συμπέρασμα: δεν ντρέπονται καθόλου» σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου επί κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου, Κατερίνα Νοτοπούλου.


Αληθεύει πως συνεργάτες εν ενεργεία δημάρχου του νομού της Θεσσαλονίκης καθημερινά κάνουν τον σταυρό του να μην έχει τις... μαύρες του ο τοπικός άρχοντας, γιατί διαφορετικά «μαύρο φίδι» που τους έφαγε; Τα όσα μου περιγράφουν είναι τραγικά για τις συμπεριφορές του αιρετού που σύμφωνα με πληροφορίες θα διεκδικήσει την ψήφο του κόσμου ξανά.


Στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας για συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη ενόψει της επίσκεψής του στην 86η ΔΕΘ. Στη Βέροια, από όπου ξεκίνησε η περιοδεία του περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους, συζήτησε με πολίτες, έβγαλε selfies αλλά είχε και τα... τυχερά του. Ο ιδιοκτήτης ιστορικού ζαχαροπλαστείου στην πόλη του έδωσε προφιτερόλ, και όχι ρεβανί για το οποίο άλλωστε φημίζεται η Βέροια. Το προφιτερόλ μπήκε στο αυτοκίνητο. Θα τσεκάρουμε εάν έφτασε μέχρι τη Θεσσαλονίκη.


O… ανθηρόστομος