Μονόλογοι

Η Νοτοπούλου... τρέχει, ο Γιαννούλης... απέχει, οι "πράσινοι" οργανώνονται κι ένας ντόπιος "γαλάζιος" αυτοπροβάλλεται με τα λεφτά άλλων

04/07/2022 18:58

Οργανώνονται σιγά σιγά και ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί η προτεραιότητα της Κουμουνδούρου να είναι οι επόμενες εθνικές εκλογές, τις οποίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά πως θα προκηρύξει για τον Σεπτέμβρη η κυβέρνηση, ωστόσο στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν και τις δημοτικές και περιφερειακές κάλπες.

Σήμερα Δευτέρα, η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας». Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρ. υπουργός Υγείας και αρμόδιος Τομεάρχης Ανδρέας Ξανθός και η ίδια η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ συντόνισε ο Γιώργος Κίρκος. Ομιλητές ήταν ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Θανάσης Κομνής και Πέτρος Παππάς, ενώ παρεμβάσεις έκαναν ο Αλέξανδρος Γαρύφαλλος, ο Γεώργιος Σκέντος, ο Διαμαντής Χλωρός, η Σταυρούλα Γλάφτση, ο Στρατής Πλωμαρίτης, ο Αθανάσιος Κεβρεκίδης και η Ελένη Μιχαλάκη.


Και μπορεί πολλοί να αναρωτηθούν πως σχετίζεται η εν λόγω εκδήλωση με τις δημοτικές εκλογές. Η κ. Νοτοπούλου είναι εκτός από βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ πρόσφατα «χρεώθηκε» μαζί με άλλα στελέχη της Κουμουνδούρου το κομμάτι του αυτοδιοικητικού σχεδιασμού.

Δεδομένου πως οι επόμενες κάλπες, σημαντικές για τον ΣΥΡΙΖΑ που έπονται των εθνικών εκλογών είναι οι δημοτικές, έχουμε «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια».


Βέβαια, σε αντίθεση με τον διεκδικητή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το 2019 Χρήστο Γιαννούλη που έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα διεκδικήσει ξανά τον περιφερειακό θώκο, η Κατερίνα Νοτοπούλου δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της.

Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε πραγματοποιεί συναντήσεις και επαφές με ενδιαφερόμενους...


Συγκροτούνται σταδιακά οι συντονιστικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπως προέκυψαν από τις εκλογές της 8ης Μαΐου 2022. Τελευταία συγκρότηση ήταν εκείνη του Ε’ Διαμερίσματος, ενώ είχε προηγηθεί η οργάνωση της Τούμπας.


Και μιας και μιλάμε για τους «πράσινους», εκνευρισμό σε αρκετά στελέχη της πόλης έχει προκαλέσει συγκεκριμένος παράγοντας για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται. Μαθαίνουμε ότι σχετικά παράπονα έχουν γίνει και στα ψηλά της Χαριλάου Τρικούπη.


Την ίδια ώρα, τον τελευταίο καιρό ακούγονται... παράπονα για «γαλάζιο» στέλεχος διορισμένο σε φορέα της Βόρειας Ελλάδας που με λεφτά του ελληνικού δημοσίου επιδίδεται σε προσωπική προβολή και δημόσιες σχέσεις.


O… ανθηρόστομος