Μονόλογοι

Η «μωβ» Πόπη, οι εύκολες δικαιολογίες για τη... σκουπιδομάνα Θεσσαλονίκη και οι «πράσινες» αποφάσεις για τον κεντρικό δήμο

10/01/2023 08:14

Πόπη ανακοινώθηκε, Πόπη δεν είδαμε όμως! Όπως έγινε γνωστό η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου εδώ λίγες ημέρες ανέλαβε καθήκοντα εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Ωστόσο ένα πρόβλημα υγείας που είχε την κράτησε μακριά για λίγες ημέρες από τα νέα της καθήκοντα.

Η επίσημη πρώτη της έγινε με δήλωση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, με την οποία ζητούσε από την υπουργό Λίνα Μενδώνη ενημέρωση για τις ενέργειες της κυβέρνησης για την επιστροφή τους, καθώς τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου βοούν για την εξεύρεση «χρυσής τομής» μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου.
Λίγες ώρες αργότερα ήρθε και η σχετική εικόνα, γιατί ως γνωστό μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις.
Έτσι, είδαμε την Τσαπανίδου με λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και μάλιστα σε μωβ απόχρωση. Συμφωνεί, δεν συμφωνεί κανείς με την επιλογή της, ένα είναι το σίγουρο. Ο Τσίπρας ανακοινώνοντάς την προκάλεσε... σούσουρο!

tsapanidou-syriza.jpg

Βρώμα και βουνά από σκουπίδια στους κάδους. Αυτή είναι η εικόνα στα στενά των γειτονιών της Θεσσαλονίκης ακόμα και σήμερα που οι γιορτές και τα πανηγύρια τέλειωσαν και κάθε κατεργάρης επέστρεψε στον πάγκο του. Φταίνε οι πολλοί τουρίστες. Φταίνε οι δημότες Θεσσαλονίκης που την εορταστική περίοδο αύξησαν την κατανάλωση. Φταίνε οι άδειες και τα ρεπό των υπαλλήλων στην καθαριότητα. Φταίει η υποστελέχωση της υπηρεσίας. Γενικά στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, έχουν εύκολες τις απαντήσεις και συνήθως φταίνε οι άλλοι.


Στη Θεσσαλονίκη, μαθαίνω θα βρεθεί την ερχόμενη Πέμπτη ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος. Ο λόγος της επίσκεψής του δεν είναι άλλος από τα ψηφοδέλτια ενόψει των εθνικών εκλογών σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης. Ο «ανθηρόστομος» πληροφορείται πως υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά τις «πράσινες» λίστες και ο κ. Σπυρόπουλος ανηφορίζει για να «κλείσει» τα ανοικτά ζητήματα.


Η επίσκεψη Σπυρόπουλου γίνεται σχεδόν ταυτόχρονα με τη συζήτηση που έχει ανοίξει στα «πράσινα» πηγαδάκια για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα στον δήμο Θεσσαλονίκης. Ήδη η σχετική επιτροπή διαβούλευσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης έχει πιάσει δουλειά και έχει πραγματοποιήσει την πρώτη της συνάντηση, ενώ αναμένονται συναντήσεις με άλλα κομματικά στελέχη, εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από την πόλη.


Πρόθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής είναι μέχρι τα τέλη του μήνα να υπάρξει μια εισήγηση που θα σταλεί στο κόμμα στην Χαριλάου Τρικούπη.

Φυσικά και θα γίνουν και συναντήσεις με επίδοξους υποψηφίους δημάρχους που έχουν αναφορές στο ΠΑΣΟΚ.


Τα πράγματα ωστόσο, αναμένεται να ζορίσουν όσο περνά ο χρόνος. Και αυτό γιατί ήδη στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ με αυτοδιοικητική δράση έχουν ανακοινωθεί ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» του σημερινού δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος όλο το διάστημα της θητείας του «φλέρταρε» με την κυβέρνηση και για να θυμηθούμε τα λόγια του προκατόχου του, τα είχε καλά με το «γκουβέρνο».


Με την προοπτική λοιπόν στήριξης Ζέρβα από πλευράς ΠΑΣΟΚ διαφωνούν αρκετοί, πλην εκείνων που ανήκουν στην ομάδα Ζέρβα.


Επίσης μαθαίνω, ότι και ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος στηρίζει μια άλλη... κυοφορούμενη υποψηφιότητα, εξελίξεις για την οποία θα υπάρξουν το προσεχές διάστημα.


O… ανθηρόστομος