Λόγια του Βαρδάρη

  • Η Μελίνα Δερμεντζοπούλου νέα αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
    12/01/2022 19:04

    Η Μελίνα Δερμεντζοπούλου νέα αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

    Το σημαντικό χαρτοφυλάκιο της Υγείας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανέθεσε στην γνωστή δικηγόρο Μελίνα Δερμεντζοπούλου, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

    Η νέα αντιπεριφερειάρχης προερχόμενη από τον χώρο της ΝΔ αναλαμβάνει το κρίσιμο αυτό χαρτοφυλάκιο σε μια δύσκολη συγκυρία δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί λόγω του κορονοϊού.

    Ιδιαίτερα δραστήρια ασχολείται με την πολιτική από μικρή ηλικία, ενώ στις περιφερειακές εκλογές του 2019 ήρθε δεύτερη στις γυναίκες υποψηφίους της παράταξης του Τζιτζικώστα μετά την Βούλα Πατουλίδου. Μετά την επιτυχημένη θητεία της ως συντονίστρια Προσφυγικού Μεταναστευτικού η κ. Δερμεντζοπούλου τοποθετήθηκε στην νέα αυτή αντιπεριφέρεια που προήλθε από την συνένωση της αντιπεριφέρειας Υγείας και εκείνης της Κοινωνικής Πολιτικής κι Αλληλεγγύης.

    «Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για την εμπιστοσύνη με τον ορισμό μου ως Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Δύο τομείς ιδιαίτερης έντασης, ειδικά το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας, οι οποίοι αφορούν το σύνολο της κοινωνίας και όλους τους συμπολίτες μας αδιακρίτως. Συνεχίζοντας το έργο των καλών συναδέλφων Χρήστου Μήττα στον τομέα της Υγείας και Δημήτρη Ασλανίδη στον τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενισχύουμε τον καθημερινό αγώνα για τη διαφύλαξη και βελτίωση της υγείας των συμπολιτών μας, τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και των δομών και τη συνεργασία με τους επαγγελματίες της υγείας. Παράλληλα στηρίζουμε με έμφαση τις αρμοδιότητες προνοιακού χαρακτήρα για τις πιο ευαίσθητες ομάδες της κοινωνίας μας, για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τα άτομα με αναπηρίες και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.

    Με γνώση για τα ζητήματα και αγάπη για τον συνάνθρωπο, κάνουμε την αλληλεγγύη πράξη» ανέφερε στην πρώτη της δήλωση η κ. Δερμεντζοπούλου.

    271101535-342282687487841-6847398694663065806-n.jpeg