Μονόλογοι

Η καθυστέρηση στις «πράσινες» ανακοινώσεις, ο... εκνευριστικός υποψήφιος, η αφωνία Ζέρβα και μία νέα ηχηρή υποψηφιότητα

06/12/2022 18:35

Καθυστερούν μαθαίνει ο «ανθηρόστομος» οι ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους που επρόκειτο να γίνουν το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Επίσημα... ανεπίσημα οι κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη λένε ότι η διαδικασία θα γίνει σύντομα, πιθανότατα το πρώτο Δεκαπενθήμερο του Γενάρη, αφού πρώτα δουν που θα κάτσει η μπίλια και τι αλλαγές θα υπάρξουν στις έδρες βάσει της νέας απογραφής, με την οποία θα γίνουν οι εκλογές.

Ανεπίσημα... ανεπίσημα μαθαίνω ότι υπάρχουν εκκρεμότητες.


Όχι, η αρμόδια επιτροπή και το γραφείο του προέδρου Ανδρουλάκη, που γιορτάζει σήμερα – Χρόνια του Πολλά- είναι πανέτοιμοι. Ακούνε ωστόσο τα «πράσινα» αυτιά του «ανθηρόστομου» ότι ορισμένοι εκ των υποψηφίων ξεκίνησαν τα... βέτο. «Αν μπει αυτός, εμένα μην με υπολογίζετε». Για να δούμε λοιπόν, θα υποκύψουν οι ανώτατοι κομματικοί παράγοντες σε τέτοια... αιτήματα και τελεσίγραφα;


Και οι δόλιοι οι υποψήφιοι της Θεσσαλονίκης που περίμεναν πως και πως να ακούσουν το όνομά τους, ώστε να ξεκινήσουν να τρέχουν πλέον και με την ταμπέλα επίσημα, έμειναν με το κοστούμι που έραψαν στην ντουλάπα τους.


Κάποιοι βέβαια, εξ αυτών σιγά μην κάτσουν να σκάσουν. Ξεκίνησαν ήδη. Και πάρε το ένα τραπέζι, και δώστου το άλλο. Ας ελπίσουμε να τους χωρούν τα ρούχα τους μέχρι τις εκλογές.


Πάντως, ένας συγκεκριμένος Βορειοελλαδίτης έχει το... προνόμιο να εκνευρίζει σχεδόν όλους τους συνυποψηφίους του. Και για να είμαστε politically correct τους... φερόμενους ως συνυποψηφίους του. Που λέτε, από ό,τι μου μεταφέρουν αυτοί που το πετούν βελάκια, ότι επειδή κρίνει πως έχει πιάσει «ταβάνι» στις συναντήσεις που κάνει αναφέρεται στους συνυποψηφίους του ως... «χαμένη ψήφος». Λίγο θέλει; Το έμαθαν οι ενδιαφερόμενοι και έχουν γίνει έξαλλοι.


Ας αφήσω λίγο τα ΠΑΣΟΚικά, υπάρχει χρόνος μπροστά μας κι ας ασχοληθώ λίγο με τα του δήμου.


Απάντηση στα όσα κατήγγειλε δημόσια ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής για «ημέτερους» και «κουμπάρους» κανείς ακόμα δεν έδωσε. Ούτε για την αμισθία αντιδημάρχου.

Πολλά τα... σούσουρα για εν ενεργεία αντιδήμαρχο του Ζέρβα που όταν κυκλοφορεί μόνος του μάλλον περισσότερο κακό κάνει στην εικόνα του δημάρχου παρά καλό. «Από αυτόν χάνει 3%-5%» μου έλεγε μπαγιάτης Νεοδημοκράτης.


Μετά την ανακοίνωση της Χρύσας Αράπογλου πάντως για το δήμο Καλαμαριάς μαθαίνω ότι προσεχώς θα ανακοινωθεί κι άλλη υποψηφιότητα, σε άλλο δήμο που επίσης θα ταρακουνήσει, αυτή τη φορά λιμνάζοντα νερά.


Υπέρ της Νατάσας Μποφίλιου και της σκληρής κριτικής που της έγινε (είναι ο πιο κόσμιος όρος που μπορώ να χρησιμοποιήσω για τους χυδαίους του διαδικτύου που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους και πληκτρολογούν μέρα νύχτα χωρίς να έχουν άλλη δουλειά) τάχθηκε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. «Ανέβασε» στο προφίλ του στο facebook τι άλλο... Μποφίλιου. «Το μέτρημα»...


O… ανθηρόστομος