ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Απειλούσαν ότι θα μου κόψουν τα πόδια» - Τι λέει το θύμα των τοκογλύφων του Πανοράματος

Το makthes.gr παρουσιάζει την κατάθεση του 23χρονου στις αρχές

 01/11/2022 14:23

«Απειλούσαν ότι θα μου κόψουν τα πόδια» - Τι λέει το θύμα των τοκογλύφων του Πανοράματος

Θεολόγος Ηλιού

Έναν εφιάλτη διαρκείας έζησε ο 23χρονος που κατήγγειλε στις αρχές τη συμμορία νεαρών τοκογλύφων από το Πανόραμα. Στην κατάθεσή του, που φέρνει στο φως το makthes.gr, περιγράφει τους λόγους που δανείστηκε από τους νεαρούς γόνους πλούσιων οικογενειών και πως κατέληξε να χρωστάει χιλιάδες ευρώ και να τον απειλούν με όπλο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πριν βάλουν το θύμα σε ένα αυτοκίνητο και τον οδηγήσουν σε απόμερη περιοχή της Πυλαίας για τον χτυπήσουν και να τον απειλήσουν, του έστελναν απειλητικά μηνύματα που τον έκαναν να τρομάξει τόσο για τον εαυτό του όσο και για την οικογένειά του. «Θα βρεις τα λεφτά, αλλιώς θα μιλήσουν τα όπλα», «θα έρθω στο σπίτι σου και θα κάνω κακό σε σένα και την οικογένεια σου», «θα σε μαχαιρώσω και θα σου κόψω τα άκρα». Είναι κάποια από τα απειλητικά μηνύματα που λάμβανε ο 23χρονος στο κινητό του μέσω της εφαρμογής Telegram.

katathesi-23xronos-tokoglifoi.jpg


Πώς έμπλεξε

Ο 23χρονος κατέθεσε στις αρχές ότι χρειάστηκε να δανειστεί χρήματα λόγω οικονομικών προβλημάτων που προέκυψαν από την ενασχόλησή του με κρυπτονομίσματα.

«Από τον Φεβρουάριο του 2022 εώς και σήμερα ασχολούμαι με την αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων. Τον Ιούνιο του 2022, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζα, χρειαζόμουν το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρώ. Αναζήτησα το παραπάνω χρηματικό ποσό μέσω γνωστών και φίλων, όταν άτομο με το οποίο διατηρούμε φιλικές σχέσεις τον τελευταίο χρόνο και ονομάζεται (...), ηλικίας περίπου 22 ετών και διαμένει στην περιοχή του Πανοράματος Θεσσαλονίκης, με έφερε σε επαφή με τον (…), ηλικίας περίπου 20 με 21 ετών και οποίος διαμένει επίσης στην περιοχή του Πανοράματος Θεσσαλονίκης. 

Βραδινές ώρες της 24ης Ιουνίου του 2022, συναντήθηκα στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης με τον 21χρονο και έτερο άνδρα τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζω, όπου ο 21χρονος συμφώνησε να μου δώσει το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρών με τοκογλυφική απαίτηση να του επιστρέψω με την πάροδο 20 ημερών το ποσό των 3.000 ευρώ. Λόγω της οικονομικής μου δυσχέρειας που βρισκόμουν συμφώνησα να πάρω τα χρήματα με τους παραπάνω όρους. 

Κατά το χρονικό διάστημα από 24-06-2022 εώς και περίπου 26-07-2022, αποπλήρωσα σταδιακά το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ σε δόσεις, ήτοι: την 06-07-2022 μετέφερα μέσω λογαριασμού τραπέζης {…} το χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ {…} και την 12-07-2022 μετέφερα εκ νέου το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Στις 22-07-2022 και 26-07-2022 συναντήθηκα με τον 21χρονο στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης όπου του έδωσα 500 ευρώ ανά συνάντηση. Αρχές Αυγούστου του 2022, νομίζω 3 ή 4 Αυγούστου, συναντήθηκα με τον 21χρονο στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και δανείστηκα εκ νέου χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, με απαίτηση να του επιστρέψω στις 05-09-2022 το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, ζητώντας από μέρους παράταση σχετικά με το χρονικό διάστημα αποπληρωμής, χωρίς όμως αυτό να γίνει δεκτό από τον (…). 

Στις 15-08-2022 ο (…) μου ζήτησε να αποπληρώσω το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, πλην όμως εγώ δεν είχα τα χρήματα. Στις 19-08-2022 του τηλεφώνησα και του είπα ότι την επόμενη θα του δώσω το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ. Στις 20-08-2022 βρεθήκαμε στην Πλατεία της Θέρμης, όπου έδωσα τελικά, στον (…) το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, αφού τόσα κατάφερα να μαζέψω και τότε μου είπε: 

«Στις 05-09-2022 θα μου επιστρέψεις τα 4.000 ευρώ που μου χρωστά, συν 50 ευρώ που δεν μου έφερες από αυτά που μου είπες χτες», φτάνοντας το υπολειπόμενο μου συνολικό χρέος στις 6.050 ευρώ. Επειδή όμως όπως σας είπα του έδωσα το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, στην ουσία για το αρχικό χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ που δανείστηκα, αυτός είχε πλέον συνολική απαίτηση να του καταβάλλω το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ. (6.050 ευρώ + 450 ευρώ=6.500 ευρώ) » αναφέρει στην κατάθεση του ο 23χρονος για το πώς άρχισε να δανείζεται από τον 21χρονο και πως τελικά έφτασε να χρωστάει περισσότερα από 7.000 ευρώ.

katathesi-thima-tokoglifon1.jpg


Είχαν δανείσει και άλλοι στον 23χρονο

Σύμφωνα με τον 23χρονο, του είχε δανείσει και ο 22χρονος φίλος του που ανήκει στην παρέα των πέντε που κατηγορούνται για τοκογλυφία. Ωστόσο, τα χρήματα που του δάνεισε ο 22χρονος τα διεκδίκησε αργότερα ο 21χρονος που του δάνεισε και τα υπόλοιπα χρήματα.

«Εδώ θέλω να αναφέρω, ότι τον Μάο του 2022 είχα λάβει από τον (το όνομα του 22χρονου) το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, προκειμένου να επενδύσω σε κρυπτονομίσματα. Πράγματι η επένδυση του ανωτέρω απέδωσε, φτάνοντας το κεφάλαιο του στο χρηματικό ποσό των 650 ευρώ. 

Γύρω στις 15-08-2022 ο (…) μου ζήτησε να ρευστοποιήσουμε το παραπάνω ποσό προκειμένου να λάβει τα κέρδη του, πλην όμως λόγω διαδικασιών που έπρεπε να ακολουθηθούν δεν ήμουν σε θέση να τα επιστρέψω άμεσα. Γύρω στις 19-08-2022 ο (...) μου είπε ότι τα χρήματα της επένδυσης ήταν του (21χρονου) και ότι τα χρωστάω πλέον σε αυτόν.

Επανέρχομαι στη συνάντηση που είχα με τον (21χρονο) στη πλατεία της Θέρμης, όπου συμπληρωματικά μου είπε «τα 650 ευρώ που χρωστάς από την επένδυση που έκανες για έμενα, θα μου τα γυρίσεις διπλά, επειδή τα έχεις καθυστερήσει και θα μου δώσεις συνολικά 1.300 ευρώ. Κατόπιν τούτου απαίτησε συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.800 ευρώ (6.500+1.300=7.800 ευρώ) μέχρι την 05-09-2022» αναφέρει ο 23χρονος.

Οι απειλές

Μετά την συνάντηση του θύματος με τον 21χρονο, άρχισαν τα απειλητικά μηνύματα, όπως υποστηρίζει ο 23χρονος.

«Κατά τις επόμενες ημέρες μέχρι και 07-09-2022, δεχόμουν απειλές μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων 'Telegram', όπου μου ανέφερε ενδεικτικά: 'θα βρεις τα λεφτά, αλλιώς θα μιλήσουν τα όπλα', 'θα έρθω στο σπίτι σου και θα κάνω κακό σε σένα και την οικογένεια σου', 'θα σε μαχαιρώσω και θα σου κόψω τα άκρα'. Τα εν λόγω μηνύματα δεν τα κατέχω, διότι ο (21χρονος) τα έσβηνε μετά από τις συνομιλίες μας».

Επίσης, ο 23χρονος ανέφερε ότι δεχόταν απειλές και από τον 22χρονο φίλο του που του σύστησε τον 21χρονο για να δανειστεί. «Ο (22χρονος) μέσω μηνυμάτων στην ηλεκτρονική εφαρμογή Telegram με απειλούσε λέγοντάς μου συγκεκριμένα: 'Ξέρω που μένεις' και άλλα διάφορα που με ανησυχούσαν αλλά δεν θυμάμαι και τα οποία διαγράφηκαν επειδή τον μπλόκαρα» είπε χαρακτηριστικά.

«Νόμιζες αστειευόμαστε;»

Ο 23χρονος έφτασε στα όριά του και αποφάσισε να μιλήσει στην οικογένειά του και στις αρχές όταν το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου τον έβαλαν με την βία σε ένα αυτοκίνητο, τον μετέφεραν σε απόμερο μέρος και τον χτύπησαν, ενώ ο 21χρονος φέρεται να τον απείλησε με όπλο.

«Την 08-09-2022 και περί ώρα 1:10’ επέστρεψα στην οικία μου, στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης. Όταν εξήλθα από το αυτοκίνητό μου, εμφανίστηκαν από την απέναντι πλευρά του δρόμου, ο (21χρονος) και έτερος άνδρας τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζω, μελαμψός, ύψος περίπου 1.80 με 1.85 εκ., φορούσε ζακέτα χρώματος γκρι με κουκούλα, μαύρη φόρμα και μαύρο καπέλο, ηλικίας από 19 έως 22 ετών.

Με οδήγησαν παρά τη θέληση μου σε παρακείμενο δρόμο, όπου ο (21χρονος) με χαστούκισε και μου είπε πάμε μια βόλτα. Τότε με έπιασαν με τα χέρια τους και με έβαλαν παρά τη θέλησή μου, σε όχημα μάρκας (…), χρώματος ασημί, τετράπορτο, παλιό, στο οποίο βρισκόταν και τρίτο άτομο ως οδηγός, τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζω, μελαμψός, κοντοκουρεμένος με μαύρα μαλλιά, φορούσε ζακέτα χρώματος πράσινου και αθλητική φόρμα σκούρου χρώματος, ύψους περίπου 1.85 εκ. και ηλικίας 20 με 25 ετών, ενώ όλοι μιλούσαν την ελληνική γλώσσα.

Κατευθυνθήκαμε μέσω της περιφερειακής οδού προς την ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή ΙΚΕΑ, περιοχή Πυλαίας. Καθώς κινούμασταν επί της οδού Λ. Γεωργικής Σχολής προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, έστριψαν δεξιά σε χωμάτινο δρόμο, στην οδό Φλώριδας και καταλήξαμε πλησίον της θάλασσας, στην οδό Ακτής.

Εκεί ο (21χρονος) που ήταν συνοδηγός και το άγνωστο άτομο που καθόταν μαζί μου στο πίσω κάθισμα και φορούσε κουκούλα, εξήλθαμε του οχήματος. Το άγνωστο άτομο κοιτούσε περιμετρικά του οχήματος, προκειμένου μη γίνουν αντιληπτοί. Ο (21χρονος) με χαστούκισε τρεις φορές στο πρόσωπο χωρίς να έχω κάποιο σημάδι και στη συνέχεια έβγαλε από την ζώνη του πιστόλι χρώματος μαύρου το οποίο κόλλησε στο πρόσωπο μου λέγοντας 'νομίζεις ότι αστειευόμαστε; Δώσε τώρα τα 1.500 ευρώ, να φάνουν άμεσα και τα άλλα 5.000 ευρώ μέχρι σήμερα το μεσημέρι στις 15:00'. Εγώ τότε πήρα κάποια τηλέφωνα μπροστά τους προκειμένου να βρω χρήματα από φίλους, πλην όμως δεν μπόρεσα να έρθω σε επικοινωνία με κανέναν. Επίσης έστειλα και μηνύματα για τον ίδιο λόγο, τα οποία τα έχω κρατήσει. Στη συνέχεια με επέστρεψαν στην οικία μου, περί ώρα 3:20 της ιδίας.

Ο (21χρονος) μου ζήτησε το κλειδί του αυτοκινήτου μου, μάρκας (…), χρώματος χρυσό, ιδιοκτησίας μου, προκειμένου να το πάρει σαν εγγύηση για το προαναφερόμενο χρέος, πλην όμως το όχημα είναι ακινητοποιημένο λόγω βλάβης, κρατώντας τελικά μόνο το κλειδί του, το οποίο είπε ότι θα μου το επιστέψει όταν του δώσω τα χρήματα που χρωστάω» είπε στην κατάθεση του ο 23χρονος.

Το θύμα δεν έκρυψε τον φόβο που νιώθει στις αρχές, λέγοντας πως «από όλες τις απειλές και ιδίως το σημερινό περιστατικό νιώθω φόβο και ανησυχία τόσο για τη ζωή μου όσο και για τους δικού μου ανθρώπους μη τους συμβεί κάτι».

Το κλειδί του αυτοκινήτου του παθόντα βρέθηκε στην κατοχή του 21χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με έναν 30χρονο. Σε βάρος τους, όπως και σε βάρος ακόμα τριών ( 21, 24 και 25 ετών) σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση από κοινού, τελεσθείσα και σε απόπειρα, τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση, αρπαγή από κοινού καθώς και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών. Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να γίνει η δίκη.

Έναν εφιάλτη διαρκείας έζησε ο 23χρονος που κατήγγειλε στις αρχές τη συμμορία νεαρών τοκογλύφων από το Πανόραμα. Στην κατάθεσή του, που φέρνει στο φως το makthes.gr, περιγράφει τους λόγους που δανείστηκε από τους νεαρούς γόνους πλούσιων οικογενειών και πως κατέληξε να χρωστάει χιλιάδες ευρώ και να τον απειλούν με όπλο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πριν βάλουν το θύμα σε ένα αυτοκίνητο και τον οδηγήσουν σε απόμερη περιοχή της Πυλαίας για τον χτυπήσουν και να τον απειλήσουν, του έστελναν απειλητικά μηνύματα που τον έκαναν να τρομάξει τόσο για τον εαυτό του όσο και για την οικογένειά του. «Θα βρεις τα λεφτά, αλλιώς θα μιλήσουν τα όπλα», «θα έρθω στο σπίτι σου και θα κάνω κακό σε σένα και την οικογένεια σου», «θα σε μαχαιρώσω και θα σου κόψω τα άκρα». Είναι κάποια από τα απειλητικά μηνύματα που λάμβανε ο 23χρονος στο κινητό του μέσω της εφαρμογής Telegram.

katathesi-23xronos-tokoglifoi.jpg


Πώς έμπλεξε

Ο 23χρονος κατέθεσε στις αρχές ότι χρειάστηκε να δανειστεί χρήματα λόγω οικονομικών προβλημάτων που προέκυψαν από την ενασχόλησή του με κρυπτονομίσματα.

«Από τον Φεβρουάριο του 2022 εώς και σήμερα ασχολούμαι με την αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων. Τον Ιούνιο του 2022, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζα, χρειαζόμουν το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρώ. Αναζήτησα το παραπάνω χρηματικό ποσό μέσω γνωστών και φίλων, όταν άτομο με το οποίο διατηρούμε φιλικές σχέσεις τον τελευταίο χρόνο και ονομάζεται (...), ηλικίας περίπου 22 ετών και διαμένει στην περιοχή του Πανοράματος Θεσσαλονίκης, με έφερε σε επαφή με τον (…), ηλικίας περίπου 20 με 21 ετών και οποίος διαμένει επίσης στην περιοχή του Πανοράματος Θεσσαλονίκης. 

Βραδινές ώρες της 24ης Ιουνίου του 2022, συναντήθηκα στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης με τον 21χρονο και έτερο άνδρα τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζω, όπου ο 21χρονος συμφώνησε να μου δώσει το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρών με τοκογλυφική απαίτηση να του επιστρέψω με την πάροδο 20 ημερών το ποσό των 3.000 ευρώ. Λόγω της οικονομικής μου δυσχέρειας που βρισκόμουν συμφώνησα να πάρω τα χρήματα με τους παραπάνω όρους. 

Κατά το χρονικό διάστημα από 24-06-2022 εώς και περίπου 26-07-2022, αποπλήρωσα σταδιακά το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ σε δόσεις, ήτοι: την 06-07-2022 μετέφερα μέσω λογαριασμού τραπέζης {…} το χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ {…} και την 12-07-2022 μετέφερα εκ νέου το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Στις 22-07-2022 και 26-07-2022 συναντήθηκα με τον 21χρονο στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης όπου του έδωσα 500 ευρώ ανά συνάντηση. Αρχές Αυγούστου του 2022, νομίζω 3 ή 4 Αυγούστου, συναντήθηκα με τον 21χρονο στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και δανείστηκα εκ νέου χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, με απαίτηση να του επιστρέψω στις 05-09-2022 το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, ζητώντας από μέρους παράταση σχετικά με το χρονικό διάστημα αποπληρωμής, χωρίς όμως αυτό να γίνει δεκτό από τον (…). 

Στις 15-08-2022 ο (…) μου ζήτησε να αποπληρώσω το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, πλην όμως εγώ δεν είχα τα χρήματα. Στις 19-08-2022 του τηλεφώνησα και του είπα ότι την επόμενη θα του δώσω το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ. Στις 20-08-2022 βρεθήκαμε στην Πλατεία της Θέρμης, όπου έδωσα τελικά, στον (…) το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, αφού τόσα κατάφερα να μαζέψω και τότε μου είπε: 

«Στις 05-09-2022 θα μου επιστρέψεις τα 4.000 ευρώ που μου χρωστά, συν 50 ευρώ που δεν μου έφερες από αυτά που μου είπες χτες», φτάνοντας το υπολειπόμενο μου συνολικό χρέος στις 6.050 ευρώ. Επειδή όμως όπως σας είπα του έδωσα το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, στην ουσία για το αρχικό χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ που δανείστηκα, αυτός είχε πλέον συνολική απαίτηση να του καταβάλλω το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ. (6.050 ευρώ + 450 ευρώ=6.500 ευρώ) » αναφέρει στην κατάθεση του ο 23χρονος για το πώς άρχισε να δανείζεται από τον 21χρονο και πως τελικά έφτασε να χρωστάει περισσότερα από 7.000 ευρώ.

katathesi-thima-tokoglifon1.jpg


Είχαν δανείσει και άλλοι στον 23χρονο

Σύμφωνα με τον 23χρονο, του είχε δανείσει και ο 22χρονος φίλος του που ανήκει στην παρέα των πέντε που κατηγορούνται για τοκογλυφία. Ωστόσο, τα χρήματα που του δάνεισε ο 22χρονος τα διεκδίκησε αργότερα ο 21χρονος που του δάνεισε και τα υπόλοιπα χρήματα.

«Εδώ θέλω να αναφέρω, ότι τον Μάο του 2022 είχα λάβει από τον (το όνομα του 22χρονου) το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, προκειμένου να επενδύσω σε κρυπτονομίσματα. Πράγματι η επένδυση του ανωτέρω απέδωσε, φτάνοντας το κεφάλαιο του στο χρηματικό ποσό των 650 ευρώ. 

Γύρω στις 15-08-2022 ο (…) μου ζήτησε να ρευστοποιήσουμε το παραπάνω ποσό προκειμένου να λάβει τα κέρδη του, πλην όμως λόγω διαδικασιών που έπρεπε να ακολουθηθούν δεν ήμουν σε θέση να τα επιστρέψω άμεσα. Γύρω στις 19-08-2022 ο (...) μου είπε ότι τα χρήματα της επένδυσης ήταν του (21χρονου) και ότι τα χρωστάω πλέον σε αυτόν.

Επανέρχομαι στη συνάντηση που είχα με τον (21χρονο) στη πλατεία της Θέρμης, όπου συμπληρωματικά μου είπε «τα 650 ευρώ που χρωστάς από την επένδυση που έκανες για έμενα, θα μου τα γυρίσεις διπλά, επειδή τα έχεις καθυστερήσει και θα μου δώσεις συνολικά 1.300 ευρώ. Κατόπιν τούτου απαίτησε συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.800 ευρώ (6.500+1.300=7.800 ευρώ) μέχρι την 05-09-2022» αναφέρει ο 23χρονος.

Οι απειλές

Μετά την συνάντηση του θύματος με τον 21χρονο, άρχισαν τα απειλητικά μηνύματα, όπως υποστηρίζει ο 23χρονος.

«Κατά τις επόμενες ημέρες μέχρι και 07-09-2022, δεχόμουν απειλές μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων 'Telegram', όπου μου ανέφερε ενδεικτικά: 'θα βρεις τα λεφτά, αλλιώς θα μιλήσουν τα όπλα', 'θα έρθω στο σπίτι σου και θα κάνω κακό σε σένα και την οικογένεια σου', 'θα σε μαχαιρώσω και θα σου κόψω τα άκρα'. Τα εν λόγω μηνύματα δεν τα κατέχω, διότι ο (21χρονος) τα έσβηνε μετά από τις συνομιλίες μας».

Επίσης, ο 23χρονος ανέφερε ότι δεχόταν απειλές και από τον 22χρονο φίλο του που του σύστησε τον 21χρονο για να δανειστεί. «Ο (22χρονος) μέσω μηνυμάτων στην ηλεκτρονική εφαρμογή Telegram με απειλούσε λέγοντάς μου συγκεκριμένα: 'Ξέρω που μένεις' και άλλα διάφορα που με ανησυχούσαν αλλά δεν θυμάμαι και τα οποία διαγράφηκαν επειδή τον μπλόκαρα» είπε χαρακτηριστικά.

«Νόμιζες αστειευόμαστε;»

Ο 23χρονος έφτασε στα όριά του και αποφάσισε να μιλήσει στην οικογένειά του και στις αρχές όταν το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου τον έβαλαν με την βία σε ένα αυτοκίνητο, τον μετέφεραν σε απόμερο μέρος και τον χτύπησαν, ενώ ο 21χρονος φέρεται να τον απείλησε με όπλο.

«Την 08-09-2022 και περί ώρα 1:10’ επέστρεψα στην οικία μου, στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης. Όταν εξήλθα από το αυτοκίνητό μου, εμφανίστηκαν από την απέναντι πλευρά του δρόμου, ο (21χρονος) και έτερος άνδρας τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζω, μελαμψός, ύψος περίπου 1.80 με 1.85 εκ., φορούσε ζακέτα χρώματος γκρι με κουκούλα, μαύρη φόρμα και μαύρο καπέλο, ηλικίας από 19 έως 22 ετών.

Με οδήγησαν παρά τη θέληση μου σε παρακείμενο δρόμο, όπου ο (21χρονος) με χαστούκισε και μου είπε πάμε μια βόλτα. Τότε με έπιασαν με τα χέρια τους και με έβαλαν παρά τη θέλησή μου, σε όχημα μάρκας (…), χρώματος ασημί, τετράπορτο, παλιό, στο οποίο βρισκόταν και τρίτο άτομο ως οδηγός, τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζω, μελαμψός, κοντοκουρεμένος με μαύρα μαλλιά, φορούσε ζακέτα χρώματος πράσινου και αθλητική φόρμα σκούρου χρώματος, ύψους περίπου 1.85 εκ. και ηλικίας 20 με 25 ετών, ενώ όλοι μιλούσαν την ελληνική γλώσσα.

Κατευθυνθήκαμε μέσω της περιφερειακής οδού προς την ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή ΙΚΕΑ, περιοχή Πυλαίας. Καθώς κινούμασταν επί της οδού Λ. Γεωργικής Σχολής προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, έστριψαν δεξιά σε χωμάτινο δρόμο, στην οδό Φλώριδας και καταλήξαμε πλησίον της θάλασσας, στην οδό Ακτής.

Εκεί ο (21χρονος) που ήταν συνοδηγός και το άγνωστο άτομο που καθόταν μαζί μου στο πίσω κάθισμα και φορούσε κουκούλα, εξήλθαμε του οχήματος. Το άγνωστο άτομο κοιτούσε περιμετρικά του οχήματος, προκειμένου μη γίνουν αντιληπτοί. Ο (21χρονος) με χαστούκισε τρεις φορές στο πρόσωπο χωρίς να έχω κάποιο σημάδι και στη συνέχεια έβγαλε από την ζώνη του πιστόλι χρώματος μαύρου το οποίο κόλλησε στο πρόσωπο μου λέγοντας 'νομίζεις ότι αστειευόμαστε; Δώσε τώρα τα 1.500 ευρώ, να φάνουν άμεσα και τα άλλα 5.000 ευρώ μέχρι σήμερα το μεσημέρι στις 15:00'. Εγώ τότε πήρα κάποια τηλέφωνα μπροστά τους προκειμένου να βρω χρήματα από φίλους, πλην όμως δεν μπόρεσα να έρθω σε επικοινωνία με κανέναν. Επίσης έστειλα και μηνύματα για τον ίδιο λόγο, τα οποία τα έχω κρατήσει. Στη συνέχεια με επέστρεψαν στην οικία μου, περί ώρα 3:20 της ιδίας.

Ο (21χρονος) μου ζήτησε το κλειδί του αυτοκινήτου μου, μάρκας (…), χρώματος χρυσό, ιδιοκτησίας μου, προκειμένου να το πάρει σαν εγγύηση για το προαναφερόμενο χρέος, πλην όμως το όχημα είναι ακινητοποιημένο λόγω βλάβης, κρατώντας τελικά μόνο το κλειδί του, το οποίο είπε ότι θα μου το επιστέψει όταν του δώσω τα χρήματα που χρωστάω» είπε στην κατάθεση του ο 23χρονος.

Το θύμα δεν έκρυψε τον φόβο που νιώθει στις αρχές, λέγοντας πως «από όλες τις απειλές και ιδίως το σημερινό περιστατικό νιώθω φόβο και ανησυχία τόσο για τη ζωή μου όσο και για τους δικού μου ανθρώπους μη τους συμβεί κάτι».

Το κλειδί του αυτοκινήτου του παθόντα βρέθηκε στην κατοχή του 21χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με έναν 30χρονο. Σε βάρος τους, όπως και σε βάρος ακόμα τριών ( 21, 24 και 25 ετών) σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση από κοινού, τελεσθείσα και σε απόπειρα, τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση, αρπαγή από κοινού καθώς και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών. Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να γίνει η δίκη.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία